Links - Diverse

Mangler vi et link så giv besked.

Erhverv - Diverse link om erhvervsdykning
Klubber
- Danske Dykkerklubber
Rejser
- Links med nyttige informationer til næste dykkerrejse
Uddannelse
- Uddannelsessteder og organisationer
Udstyr - Her kan du læse om det udstyr Dykkercentret forhandler

 

A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z - Æ - Ø - Å
AquaClean er stedet du skal henvende dig, hvis du ikke kan undvære vand og fisk. AquaClean er markedsfør-
ende på udlejning og servicering af alt fra standard-
akvarier til eksklusive design-akvarier. AquaClean er absolut også i top, når det gælder projektering og anlæg af større vandhaver, -anlæg og bassiner.
Aquafoto ved Roald Nielsen. Roald er erhvervsdykker, dykkerinstruktør, kystlivredder og førstehjælps- instruktør.
Gratis fotografering
- Jo du læste rigtigt GRATIS fotografering ... ingen købe tvang. Du vil allerede i svømmehallen kunne se billederne i lille format.
Aquascope Underwater Photography er trods navnet en dansk hjemmeside med nogen af de flotteste undervandsbilleder. Peter Symes er en mageløs fotograf med mange års erfaring i dykkerbranchen.
Ud over flotte billeder kan du købe rigtige dykker postkort. En spændende og informativ hjemmeside.
Backscatter Underwater Video & Photo. Specialister i vandtætte huse til kameraer, undervandsvideo kamera huse og alt du har behov for til undervandsfotografering. Desuden finder du nogen af de flotteste gallerier med fantastiske billeder.
Big Animals. Her finder du ikke kun billeder i verdensklasse, men også ekspeditioner du selv i dine vildeste drømme ikke havde forestillet dig. Hvad med for eksempel en tur "The Big Seven" i Sydafrika, Zimbabwe og Botswana. Kun 4 deltagere. Se billederne og læs om nye ekspeditioner, hvor du kan deltage.

biganimals.jpg (2368 bytes)

Coral Reef er hjemmeside for publikum succesen "koralrevet", der vises i Planetariet i København. Uanset om du dykker eller bare nyder livet ved og i havet, er denne film et must. Filmen er optaget i IMAX format, hvilket giver en helt utrolig oplevelse - det er vel det nærmeste man kan komme dykning uden selv at være der.
Danmarks Akvarium oprettedes i 1939 på initiativ af civilingeniør Knud Højgaard.
Akvariet udstiller mange specielle og biologisk interessante arter og er kendt for de enestående akvariedekorationer. Der er lagt stor vægt på forklaringer ved de enkelte akvarier, så publikum kan fordybe sig i de mange spændende emner.
I ca. 70 akvarier udstilles hen ved 275 forskellige arter fra hele verden, i alt ca. 3000 dyr. Der er i alt 1 million liter vand, hvoraf de største akvarier rummer mere end 85.000 liter.

Danmarks Meteologiske Institut. Her kan du finde vind, vejr og strømforhold, så du kan se hvor du skal tage hen og dykke. Det er altid en god ide at checke vind, strøm og vejr inden du tager ud at dykke.

DMI

Dansk Flyve- og dykkemedicinsk Selskab. Formålet er at arbejde på forståelsen af, forståelsen for, og løsningen af flyve- og dykkemedicinske samt beslægtede problemstillinger.
Alle med interesse for formålet kan optages som medlemmer. Dykkercentret er medlem.
Digideep.com on-line bibliotek for digital undervands kamera udstyr. Du er får et permanent overblik over markedet for udstyr til digital undervands fotografering.
Dive Girl er et Engelsk blad om kvinder der dykker.
"Our aim is to produce a magazine and web site that amuses and inspires divers everywhere and despite the name, we know the boys won't be able to keep their mits off it. Dive Girl is about anything that promotes women, encourages women and demystifies the stuff the boys get up to."

DivePhotoGuide.com er stedet for undervandsfotografer og videografer på alle niveauer. Ud over et kæmpe kartotek med undervandsfotografier finder du en rigtig god guide med over 4000 turarrangører, dykkercentre og live-a-boards.
Diving Obsessions er dykkerportal med link og informationer til over 7000 dykkeroperatører over hele verden. Siden er under stadig udbygning. DivingObsession.com
DivingWorld.dk er din guide til de bedste dykkersteder i verden samt din portal til at finde flere informationer om dykning på nettet. DivingWorld.dk vil løbende blive udviklet

Dykkehistorisk Selskab er stiftet i Ebeltoft den 17. november 1996 af en bred kreds af dykkeinteresserede fra såvel erhvervs- som rekreativ dykning.
Det er selskabets formål, at arbejde for bevarelse af vor dykkehistoriske arv indenfor den erhvervsmæssige, videnskabelige, militære og rekreative dykning i Danmark, samt endvidere i videst muligt omfang, at identificere, registrere, bevare og vedligeholde genstande og arkivmateriale, der vedrører dykningens historie, eller senere kan blive af historisk interesse, samt at formidle viden herom.

Dykkermedicinsk hjemmeside fra Dykkermedicinsk klinik i Århus

Dykkermedecinsk klinik

Dyreliv i havet - Nordeuropæisk marin fauna. I mangel af en god opslagsbog, som dækker større dele af den mangfoldige marine fauna, besluttede Frank Emil Moen og Erling Svensen allerede i 1994 å producere en sådan bog. Den 29. maj 1999 var bogen endelig klar. Tag et kig på den tilhørende hjemmeside, hvor du også kan bestille bogen.
Espen Rekdal er navnet på en norsk fotograf og havbiolog. Espen har specialiseret sig i undervandsfoto og specielt i extrem makro samt close up af fisk. På hans hjemmeside kan du se et imponerende udvalg af hans billeder.
Farvandsvæsenet medvirker til at sikre besejling af farvandene omkring Danmark, Færøerne og Grønland.
Mange spændende farvandsobservationer og oceanografi med prognoser.
Farvandsvæsenets logo
FERSKVANDSCENTRET er et nationalt center for vandmiljø og et populært kursus- og konferencecenter. Centret har til huse i det imponerende sanatorium "Vejlsøhus" fra 1903, omgivet af Gudenåen, Silkeborg-søerne og store fredede skovområder. Baby
FIONA'S SHARK MANIA. Hvem Fiona er, er vi ikke helt sikre på, men hun er vild med hajer det er sikkert. På hendes hjemmeside finder du facts om hajer, hajer i litteraturen, haj kunst og gode haj links.

Facts om hajer

Fiskeridirektoratet er en institution i Fødevareministeriet. Direktoratets opgaver er administration, regulering og kontrol af fiskeriet. Grundlaget for direktoratets virksomhed er EU-regler og nationale regler. Området omfatter både erhvervsfiskeri og lyst- og fritidsfiskeri (rekreativt fiskeri).
Fiskeri- og Søfartsmuseet/Saltvandsakvariet ligger ved kysten ca. 1 km. nordvest for fiskerihavnen i Esbjerg. Museets omgivelser er skov, strand og vadehav, hvilket giver mulighed for mange oplevelser både i og uden for huset.
FIT-FOR-FIGHT er stedet du finder en generel vejledning i de grundlæggende ernæringsperspektiver du skal være opmærksom på - specielt hvis du er elite-sportsudøver, men også hvis du bare er generelt interesseret i at føre en sund og aktiv livsstil.
Fjord- & Bæltcentret er et spændende oplevelsescenter for både børn og voksne og for dig, der ønsker seriøs viden om den forunderlige, tyste verden under havoverfladen.
I den 50 m lange undervandtunnel kan du udforske fiskene samt bælthavets dyre- og planteliv på tæt hold i deres naturlige omgivelser. Eller du kan lære om havets miljø- og strømforhold, om undervandsarkæologi, prøve en dykkerhjelm og meget andet.
Flex Flight giver dig mulighed for at dykke lige nøjagtigt der hvor det passer dig. Managing Director Christian Honoré dykker selv og har blandt andet sejlet jorden rundt og dykket mange fantastiske steder. Tag en snak med Christian om en tur til for eksempel Scapa Flow 
Frederiksberg sportsklinik. Har du løftet forkert eller bare lyst til velvære, så kontakt Frederiksberg Sportsklinik.
Massage, vandmassage, akupunktur, zoneterapi, stolemassage og vakuum massage samlet et sted.

FREEDIVING FILM GROUP er en sammenslutning af fridykning, extrem sport og dokumentar video- og filmfotografer, der er aktivt involverede i projekter, som beskriver undervands verdenen for andre. En undervandsfilm dykkerklub? Ja og nej. Deres ekspeditioner er om og for professionel undervandsvideo. De tilbyder den perfekte klub for undervandsvideo. Du kan downloade mange flotte film og billeder her.

Galathea 3's formål er at styrke dansk forskning - ikke alene i kraft af gennemførelsen af konkrete forsk- ningsprojekter ombord, men også i forhold til det internationale forskningsnetværk, som Danmark er en del af. Samtidig skal Galathea 3 give rekrutteringen af fremtidens forskere en saltvandsindsprøjtning!
Gansbaai. Er du til hvide hajer, hvaler og elefanter er det her stedet du kan se, hvor det hele sker. Flotte og nyttige informationer om et af verdens bedste steder for blandt andet at dykke med og opleve de store hvide.

White shark.jpg (6132 bytes)

Georgia Aquarium er verdens største akvarium. Med over 30 millioner liter vand, 100.000 dyr repræsenterende 500 typer fra hele verden, er du sikker på at se skabninger, du aldrig har set før.
"Fokus på hvaler i Danmark" koordineres af Zoologisk Museum i København og Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg og gennemføres i samarbejde med private organisationer samt Skov- og Naturstyrelsen i henhold til Miljø- og Energiministeriets "Beredskabsplan for havpattedyr og havfugle". Logo100p.gif (1769 bytes)
Hyperbar Medicin og Dykning - Interessegruppe
Hej og velkommen til vores nye hjemmeside.
Du er velkommen til at komme med ris og ros om siden.
Samt forslag til nye emner til vores møder, så hjælp os, send en mail.
John Collins er opvokset i Limerick, Irland og uddannet farmaceut. Siden han som 14-årig fik sit første kamera, har det været han passion at tage billeder.
John har vundet flere præmier og haft sine billeder med i alle de store engelske dykkerblad.
John Liddiard - Fantastisk mange billeder fra hele England til Bikini atollen, koralrev i klart tropisk vand til dykning under isen. På siderne finder du alle de bedste undervandsbilleder af fisk, hajer, sæler, vrag og makro marine liv.
Kattegatcentret formidler viden om livet i havet og om konsekvenserne af menneskers brug af havet.
Det gør de i tre forskellige udstillingsafsnit: Akvarierne, miljøudstillingen og scienceudstillingen.
Vil du se store hajer i Danmark er der her det sker.

Klissurov er efternavnet på Lyubomir, der er født 1943 i Bulgarien. Lyubomir er aktiv undervandsfotograf og hans hjemmeside rummer fantastisk mange og urtolig flotte billeder.
Vil du have information om Sorte Havet er Lyubomirs hjemmeside stedet du finder informationen. Han påstår selv han er den fotograf, der har flest undervandsbilleder fra Sorte Havet.
Klovnfisken Dyrehandel har speciale i saltvandsfisk og dertil hørende udstyr. Det at holde et saltvands- akvarium er blevet meget lettere de seneste år. Hvis man har det korrekte udstyr vil vi vove at påstå at det faktisk er lige så nemt som at holde et ferskvands- akvarium. Hvis man nogensinde har snorklet eller dykket i tropiske vande, eller bare har set discovery channel, ved man hvilken forunderlig og farverig verden der findes under vandoverfladen.
Koralrev.dk - Din guide til koralrevet, dykkersteder, undervandsvideoer, undervandsbilleder og meget mere. Vi viser vejen til de bedste koralrev og de aller bedste oplevelser under vandet. Så dyk ned i koralrev.dk og lad dig fortrylle af af den fascinerende og utrolige verden under overfladen...
Lucky - den danmarksberømte havskildpadde blev den 20 september fløjet til Azorerne for at blive genudsat. Se her på på siden hvordan det gik og følg desuden Luckys færden via satellit.
Marine photobank - stedet hvor et billede siger mere end tusinde ord.
National Geographic Dette link viser fotos fra National Geographic's bedste u/v-fotograf DAVID DOUBILET.  Se og nyd flotte billeder.

National Geographic

National Science Foundation Office of Polar Programs sponsorerede et undervandsfototeam fra US Antarctic Program's base på McMurdo Station, på Ross øen ved Antarktis. Der blev taget billeder i forbindelse med 3 besøg sidst på året (sent australsk forår). Se de flotte billeder.
NATURligvis Forst og Jagthuset, er stedet du finder udstyret til at holde varmen over vandet.
Mangler du den rigtige indredragt til tørdragten eller tøjet til at holde dig varm og tør i overfladen, så kig forbi forretningen på Gammel Kongevej 119. Der ud over finder du alt til udendørs livet.

NATURligvis Forst og Jagthuset

Nordic Underwater Archaeology
Er du til historie og dykning er denne side helt sikkert noget for dig. Her kan du læse og lære om maritim arkæologi på verdensplan ud fra et europæisk perspektiv. Meget stor vragdatabase finder du også her.

Nordsømuseet har til formål at indsamle og formidle viden om havets ressoucer og om menneskets udnyttelse af dem - på godt og ondt. Der trækkes forbindelser mellem natur og kultur - fisk og fisker.
Naturen - først og fremmest fiskene i Nordsøen - præsenteres i museets mange akvarier og i udstillingerne fortælles bl.a. den del af kulturhistorien, der handler om det moderne danske fiskeri.

Nili's Studio. Deep under gallery - Utrolig flotte fantasimalerier fra vores verden under overfladen. Check siden og se om du ikke også får lyst til et anderledes maleri til væggen der hjemme.

Nilis Studio.jpg (6960 bytes)

Norbert Wu er selvstændig fotograf og instruktør, der har specialiseret sig i marineemner. Hans tekster og billeder er benyttet i tusinder af bøger, film og magasiner. Tag et kig på hans flotte billeder.
Norsøens hemmeligheder er en meget spændende side med mange billeder og videoer fra vrag i Nordsøen.
Ikke mindre en 15 forskellige vrag kan du læse og se spændende billeder samt videoer fra. Specielt St. George og U-59 er meget nøje beskrevet.
OCEAN 98 Fakta om fisk i Danske farvande. Vil du vide mere om hvad du ser ude under overfladen, så kig her.

Fisk i danske farvande

Operationel Oceanografi’s eksperimentelle site. Daglige kort af havets overfladetemperatur.
Et EU-finansieret forskningsprojekt og målinger fra to NOAA-satellitter er ingredienserne i nyt projekt på DMI, som skal resultere i daglige kort af overfladetempera-
turer for Nordsø- og Østersøområdet på dmi.dk.
ocean.dmi.dk
Palmsource - her kan du nemt og hurtigt se hvilke programmer du kan benytte på din palm top. 
Antallet af dykkerprogrammer er forbløffende. De har alle basic logfunktion. Mange inkluderer dykke planlægning, der også kan beregne overfladeinterval.
Palm OS powers 20,000 Palm software programs and 36 million wireless PDA devices
Pbase er en kæmpe database med alle mulige billeder. Går du ind i Search søger Underwater, kommer der ikke mindre end 491 billeder. Du kan sortere på land samt type kamera, der er benyttet.
Planetfreedive - Velkommen til min hjemmeside om fridykning. Fridykning er dykning uden komprimeret luft - skindiving eller snorkling, som nogen vil kalde det.
Reef Check blev dannet i 1996 som en frivillig rapporterings organisation tilegnet registrering af koralrevs tilstand globalt. Nu er Reef Check aktiv i mere end 60 lande og territorier i hele den tropiske verden.
Scandyk er en database med 5.000 skibsvrag og andre seværdigheder under havoverfladen omkring Danmark, Norge og Sverige. 
Oplysningerne er i videst mulige omfang dokumenteret med gps-position, skitser, billeder, tekniske data, fartøjers livshistorie, forlisberetning og kilder
Scuba Diving er en amerikansk hjemmeside for bladet af samme navn. Her finder du alle tænkelige informationer om Caribien, som Scuba Diving dækker meget udførligt. 
Scuba-Doc er en stor hjemmeside, der indeholder tilgængelig opdateret information om dykker- og marinemedicin til den ikke kommercielle samt den ikke dykkende medicinske professionelle. Det er en fortrindelige reference kilde for dykkermedicin specialisten. Click image for Medical Center
"Seaturtle" skilpadde hjemmeside, den bedste side vi har fundet om havskildpadder. Har du nogensinde tænkt på, hvor langt en skildpadde svømmer? På denne side kan du læse om det, sammen med mange andre gode informationer.

Læs om skilpadder

Skawdiver.dk - Her finder du en mængde video online, som du er velkommen til at nyde. Med tiden vil det blive muligt at købe DVD, Video-cd og VHS kassetter med dykkerfilm produceret af skawdiver.dk
I samarbejde med Skagen Dykkerservice kan skawdiver.dk også optage og producere undervands video film på bestilling, kontakt mig for nærmere information.
Snorkling.dk er opstået på baggrund af de hæfter forlaget Bios har udgivet om snorkling primært i Danmark. Uden tvivl den bedste danske hjemmeside, når det drejer sig om snorkling. Du kan læse om alle former for aktiviteter tilknyttet snorkling samt finde gode snorkelsteder i hele Danmark.

Stranddyk.dk. 212 stranddyk med diverse informationer til 75 af dem. Nok Danmarks største samling af dyksteder alle kan benytte. Siden er udviklet privat, og jeg har derfor ikke tid til at skrive artikler om alle stederne. Hvis du har lyst til at hjælpe, er du meget velkommen.

Søfartsstyrelsen har ikke kun ansvaret for skibe men også dykning i Danmark. Her kan du blandt andet læse om sikkerhedsinformationer på udstyr der er fejlmeldt fra fabrikanterne.

Sofartsstyrelsen.jpg (5304 bytes)

Søfartsstyrelsens Regeldatabase indeholder gældende love og forskrifter udstedt af Søfartsstyrelsen. Historiske kapitler i regelværkerne om skibes bygning, udstyr og drift er medtaget i det omfang, det har været muligt - se under "Regelværker" i denne vejledning.
Søsportens sikkerhedsråd. Organisation der er med til at forbedre sikkerheden til søs for fritidssejlere og rekreative dykkere. Du kan blandt andet rekvirere folderen "Sikkerhed under rekreativ dykning" fra Søsportens Sikkerhedsråd.

Søværnets operative kommando. Ansvarlig for blandt andet redningsoperationer til søs.

Søværnets operative kommando

Titanic.com er stedet, hvor du finder alle informationer om verdens mest berømte skibskatastrofe. Billeder, fortællinger, flere links ja alt og lidt til om det berømte skib Titanic.
Tryg sejlads her kan du læse om reglerne på havet, så du undgår søens farer. På siderne kan du bl.a. se animationer og video - og teste dig selv, til du får gode sø-manerer og bliver en sikker sejler.
Trykkammeret Rigshospitalet

Rigshospitalets trykkammer

Tybjerg Tekst og Foto
Det at tage gode billeder under vandet stiller virkelig krav til fotografen: man skal have indsigt i det rigtige udstyr, man skal være en god dykker og man skal være villig til at ofre en god del penge på sin hobby.
Undervandsarkæologi. Historisk baggrund for Scuba dykning, teknikker for undervandsforskning og kort af eftersøgnings- og forskningsområder fra hele verden kan findes på denne flotte hjemmeside. Undervandsarkæologi
Underwater Photography er et gratis webbaseret magasin for alle, der har interesse i undervands fotografering. Klik ind og download dit eget gratis blad. Nyt blad hver anden måned.
UnderwaterTimes.com er tilegnet alle de mennesker, der har livet i og ved vandet som deres lidenskab. Som dykker og undervandsfotograf udviklede jeg ikke kun en stor interesse for verdens have, økologi og marineliv, men også nyheder relateret til disse emner. UnderwaterTimes.com--the daily journal of life in and around water
Unterwasserfoto.com er en hjemmeside, der ønsker at give dig information om fabrikanter af undervandshuse til kameraer, kameraer og tilbehør. Desuden kan du læse om vigtige emner inden for undervandsfotografi. Der er selvfølgelig rigtig mange flotte billeder og du kan sende postkort fra siden.
UVF.dk - er til frit brug for dykkerklubber, undervandsfotografer eller til dykker relaterede billedmaterial. Hvad er formålet med siden? Formålet er at stille en gratis onlinegalleri "foto-databank" til disposition for dem der ikke vil bruge så meget tid på, eller ikke kan, programmere hjemmesider. UVF.dk
Vrag.dk - Her på siden er det vragene der er i fokus og ikke udstyret, eller måden man har valgt at dykke på. Når jeg kalder det A.J.s vrag, er det fordi her kun er vrag jeg selv har dykket på og derfor har en vis viden om. 
Vragguiden er nok Danmarks største on-line oversigt over vrag i de Danske farvande. Vragguiden.DK Logo
WDCS, the Whale and Dolphin Conservation Society,
er verdens med aktive velgørenhedsorganisation, der arbejder for velfærd og beskyttelse af alle hvaler, delfiner og marsvin.
Wetpixel stedet, hvor du finder de sidste nye informationer om digital undervands fotografi og billeder. Det er ejet og drevet af Eric Cheng med hjælp fra James Wiseman, Craig Jones, Herb Ko, Bob Wharton og et antal andre der giver deres bidrag. I 2003 blev Eric og Wetpixel tildelt den prestigefyldte Antibes Festival præmie for Bedste website.
WWF...
- er verdens største og mest indflydelsesrige organisation, der arbejder for at bevare natur og miljø
- kæmper for menneskers ret til et værdigt liv i et sundt miljø
- er en dansk organisation med et globalt perspektiv og et globalt netværk med 28 nationale organisationer og 24 programkontorer placeret i tilsammen 40 lande
- er en organisation med stærk folkelig opbakning med mere end 5 mio. støtter over hele verden
- er en udfordrende, konstruktiv, videnskabsbaseret og troværdig organisation
- er fokuseret på konkrete resultater og har hvert år ca. 1.200 miljø- og naturbeskyttelsesprojekter rundt hele verden
Øresundsfonden er stiftet for at beskytte Øresund. Fonden er stiftet upolitisk. I Øresund findes omkring 800 dyrearter. Under overfladen findes et liv ikke mange af os er klar over. 50 forskellige fiskearter fødes og lever her. Det lave vand er deres yngleområde og børnekammer. Øresundsfonden har siden 1988 kæmpet for et renere og mere levende Øresund.
Se webcam fra Øresund på siden.
Klubber - Danske Dykkerklubber
Rejser
- Links med nyttige informationer til næste dykkerrejse
Uddannelse
- Et lille udsnit af de over 49 uddannelsesorganisationer på verdensplan
Udstyr - Her kan du læse om diverse udstyr til dykning

Dykinfo - Beskrivelse af dykkersteder i Danmark og udlandet
Læs om alt det spændende udstyr du finder i Dykkercentret - Udstyrsbeskrivelser

Udstyrsguider - Vejledning i valg og vedligehold af udstyr