Modtager du ikke allerede E-News kan du tilmelde dig her

E-News nummer 43 - september 2006
I år er det 19 år siden DYKKERCENTRET åbnede. Vi fejrer fødselsdagen med Danmarks bedste dykkerudsalg. Som modtager af E-News er du inviteret til forudsalg fredag den 29. september fra 1830 til 2130. Kun denne aften er der rabat på alt og helt specielle priser - Kig ind. Du finder med sikkerhed ikke bedre tilbud og større udvalg andre steder i Danmark.
DYKKERCENTRETs fremtid ser mere lovende og spændende ud, end den nogen sinde tidligere har gjort. Vi har efter 19 år indset det er umuligt at være god til det hele. I DYKKERCENTRET har vi derfor valgt udelukkende at koncentrere os om udstyr. Satsningen har vist sig at være korrekt. Udvalget er blevet større og vores viden er blevet udbygget. I dag leverer vi ikke kun udstyr til sportsdykkere, men også udstyr til søværnets dykkere og erhvervsdykkere i hele Danmark. Blandt andet specielle dragter og tasker fremstillet for at opfylde de krav, dykkerne stiller for at kunne løse deres opgaver.  Har du specielle krav eller ønsker, så kig forbi DYKKERCENTRET.
Hele oktober måned fejrer vi 19 års fødselsdag - Kig ind til Danmarks bedste dykkerudsalg.

Denne gang kan du i DYKKERCENTRETs E-News blandt andet læse om:
Bios
- Kamuflage er ikke kun for kampklædte soldater. Er du sikker på du så alle fiskene?
Diverse
- Dykkergitte indtager DGI-Byen. Poseidon giver livstidsgaranti på næsten alle regulatorer.
Dykke aktiviteter
- Dyk og Spis inviterer på åleventyr. Spændende gratis møde om hyberbar medicin.
Gode Ideer og Tips
- Undgå ydmygende oplevelser næste gang du skal sende bøjen op.
Nye links - Danskerne Alice og Bjørn byder dig velkommen i deres dykkercenter på Filippinerne .

Nyt udstyr - UWATEC har endnu en gang overgået sig selv med Aladin Tec 2G.
Rejseinformationer
- En oplevelse for livet - Tag med på Sardine Run kendt fra BBC og Discovery
Tilbud
- Danmarks suverænt bedste dykkerudsalg. Altid de bedste tilbud på edyk.dk

Livet i havet – oktober.
Tangnål i ÅlegræsKamufleret – undgå at ligne sig selv
Når vejret begynder at blive koldt, er der mange som tænker på at komme sydpå for at dykke. Helst til troperne, for dér kan man se nogle fisk! Men hvorfor ser man så mange fisk? – Der er mange grunde, men en væsentlig faktor er skjulesteder. På et tropisk rev findes mange huller og sprækker. Når en fisk føler sig truet, kan den altid svømme i ly. Den kan derfor godt tillade sig at have flotte, friske farver og signalere lidt overlegenhed. På sandbunden i danske farvande er det småt med gemmesteder. Fiskene må derfor benytte en anden strategi: at falde i med omgivelserne. Næsten alle fisk holder sig til bunden og ligner sten, sand eller tangplanter - eller er sølvglinsende hurtigsvømmere midt i vandsøjlen. Du kan derfor sagtens gennemføre et helt dyk, uden at opdage de mange fisk du svømmede forbi. På billedet er en tangnål i ålegræsset! (Klik på billedet og se det i stort format)

Af Dennis Lisbjerg, havbiolog og forfatter til hæfterne "Dyr og planter ved vores kyster", kr. 69,- og "Snorkling for alle" kr. 98,-. Begge hæfter er til alle der kommer på de danske strande, uanset om det er at gå en tur, snorkle eller dykke.
Hæfterne er lagervare i DYKKERCENTRET. Du kan bestille begge hæfter via Edyk.dk under Bøger.

Poseidon Diving Systems AB inför livstidsgaranti på regulatorer!
PoseidonDen 15 september inför Poseidon Diving Systems AB, under ledning av sin nya VD Kurt Sjöblom, livstidsgaranti på sina regulatorer. Livstidsgarantin gäller för alla de som äger en Poseidon regulator, gammal som ny. Kravet är att regulatorn skall servas minst vartannat år för att få behålla sin garanti livet ut.
Poseidons nya VD, Kurt Sjöblom, säger: "Efter 48 år som tillverkare av regulatorer vet vi hur hög kvalitet vi har. Nu låter vi alla våra kunder, gamla som nya, dra nytta av det också".
Ägaren av en äldre regulator behöver bara bege sig till närmsta auktoriserade serviceställe, låta göra service på regulatorn, som registrerar ägaren och regulatorn på Poseidons hemsida. Kunden är då automatiskt berättigad att få ta del av detta livslånga erbjudande! Den som köper en ny regulator får självklart samma garantier. Den auktoriserade butiken registrerar kunden och regulatorn vid köptillfället. Kunden kan också själv sköta registreringen direkt på Poseidons hemsida. Vill du veta mer om Poseidon och våra regulatorer går du in på vår hemsida
www.poseidon.se All information om garantivillkor kommer att finnas på vår hemsida från den 15 september.
Garantivillkoren för LIFETIME WARRANTY kan du
ladda ner här. 
Bemærk – Poseidon oplyser, at denne garanti ikke gælder Poseidon Triton regulatorer. Poseidon vil tilbyde at ombytte Triton regulatorer mod betaling. Dykkercentret tilbød i 2001 gratis ombytning af Poseidon Triton regulatoren for alle vores kunder.

--------------------------------------------------------------

Dykkergitte i DGI-Byen
Dykkergitte i DGI-ByenDykkergitte overtager pr. 15. oktober 2006 dykkeraktiviteterne i DGI-Byen i hjertet af København. Dette betyder blandt andet, at Dykkergitte hele året er i DGI-Byen mandage og onsdage om aftenen. Her kommer alle Dykkergittes indendørs kurser og events til at foregå.
På Dykkergittes hjemmeside vil der snart komme vinterens program, hvor alle er velkomne til at tilmelde sig de spændende aktiviteter og kurser.
Desuden er der rigtig god mulighed for at lave dykning til for eksempel firma- og gruppearrangementer.
Hold derfor godt øje med www.dykkergitte.dk

---------------------------------------------------------------

Nyheder på Dykkercentrets hjemmeside siden sidst:
- 26/09-06 Invitation til forudsalg med rabat på alt til alle medlemmer af Divers Club
- 22/09-06 Udstyrsbeskrivelser - Aladin Tec 2G - Ny model flere muligheder
- 20/09-06 Super tilbud på Uwatec computere på edyk.dk
- 18/09-06 Nyt link - Abwonderdive på Filippinerne ejes af danskerne Alice og Bjørn.
- 12/09-06 Tilbud på 12 og 15 liter flasker på edyk.dk

Dyk og Spis - Ål den 21. oktober kl. 17.00.
Ål med Dyk og SpisNår mørket sænker sig, kommer ålene frem. Kom og oplev dem og se dem i lygtens skær.
Du skal være min advanced for at kunne deltage her og du skal medbringe din lygte, da dykket planlægges som natdyk. Der er mange ål og fladfisk og hver gang har dette dyk været en stor oplevelse. Efter dykket spiser vi ål hos Svend på Langved Færgekro.

---------------------------------------------------------------

Prøvedyk i DGHI-Byen
Dykkergitte
Mandag den 23. oktober har Dykkergitte for første gang prøvedyk i DGI-byen. Prøv at dykke, være vægtløs og trække vejret under vand. Hvis du ikke har prøvet at dykke, så er det nu chancen byder sig. Kontakt Dykkergitte.

---------------------------------------------------------------

Dykkerkurser hos Dykkergitte
Dykkergitte
I efterårsferien (16 - 20 oktober) har vi endnu et begynderkursus. Open Water Diver.
Den 30 oktober til 5 november afholder vi Rescue kursus. Ring til Gitte på 3064 9000 og hør nærmere om kurset.
Alle kurser foregår i DGI byen, når vi har teori og indendørs dykning. Når vi er udendørs, vælger vi dagens bedste dykkersteder.

---------------------------------------------------------------

Møder for Interessegruppe for hyperbar medicin og dykning
Trykkammeret på Rigshospitalet
Næste møde er 8. november 2006, på Rigshospitalet, sted vil tilgå. Deltagelse er gratis, så tilmeld dig venligst på Info@hyberbar.dk, så vi har stole nok.
Christian Risby Mortensen, Overlæge:
Astma og dykning :
- Lidt alment om astma
- Mulige problemer ved dykning
- Godkendelseskriterier
Sven Erik Jørgensen, Dykkehistorisk Selskab
En vragdykkers dagbog:
- Bjergning af akkumulatorbly fra tyske u-både i Hårup Hav
- Dykkehistorisk Selskab
Ole.Hyldegaard, Dykkerlæge, RH.Trykkammeret
Vurdering af tilskadekommen dykker på dykkerstedet.
Læs mere på http://www.hyperbar.dk

At fylde en overfladebøje ser let ud...indtil du prøver
overflade.jpg (18178 byte)Den mest udfordrende opgave inden for teknisk dykning er ikke at slæbe rundt på et par dobbeltflasker, bytte luft på 60 meter eller selv at holde sig vågen på de lange deko-stop. Nej, en af de sværeste kundskaber at lære for nye tek-dykkere er, hvordan man fylder en overfladebøje på dybden.
Det lyder let. Bare fastgør den åbenbundede bøje til dit hjul, fyre lidt gas ind i posen og lade hjulet rulle ud med let modstand efterhånden som bøjen går op mod overfladen, for at fungere som den visuelle markør for dykkerbåden.
Det er faktisk så simpelt, men som dykkerelever hurtigt opdager, er der meget som kan gå galt. At se sit hjul styrte mod dybden mens bøjen suser mod overfladen er en ydmygende oplevelse, og at blive hevet til overfladen, når hjulet bliver viklet ind i sin egen line, er en farlig én. Klart nok, dette er en vigtig, avanceret dykkeevne, som er let at overse. Læs hele artiklen under Info og Tips - Gode ideer.

Abwonderdive på Filippinerne ejes af danskerne Alice og Bjørn.

Aladin Tec 2G - Smart, moderne og sikker
Aladin Tec 2G
Med indførelsen af Aladin Tec 2G-en som personlig dykkecomputer, har UWATEC endnu en gang overgået sig selv. Aladin Tec 2G er en dykkecomputer, som muliggør individuel programmering af op til to Nitrox blandinger. UWATEC udnytter fordelene af deres førende teknologi, som for eksempel en 32-bit processor (mod maksimalt 8-bit i andre fabrikater), der er i stand til at vise dykkeprofiler i realtime. Op til 25 timers dykkeprofil bliver vist med en aflæsningsrate på fire sekunder – under dykket udføres beregninger hvert ½ sekund.
Læs mere om Aladin Tec 2G
På lager i Dykkercentret. 3995,- inkl. 25% moms. Kig ind i Dykkercentret eller køb direkte på edyk.dk - Bemærk du kan altid checke tilbudspris på edyk.dk - Du får selvfølgelig udstyret til tilbudspris, også ved personlig henvendelse i forretningen.

THE SARDINE RUN - KENDT FRA BBC OG DISCOVERY CHANNEL - 10 dage med action
Divetravel
Tag med os til Sydafrika og oplev superflokke på op til 5000 delfiner jage sardinerne sammen i store "bait-balls", imens hajer, fugle, sæler, spækhuggere og hvaler tager del i ædegildet. Hvert år fra sen maj til starten af juli udspiller der sig et sandt drama langs Sydafrikas kyst, når millioner og atter millioner af sardiner tager på en 1000km lang rejse nordpå. Set fra overfladen er fænomenet utroligt. Under vandet er det fuldstændig ufatteligt! Du er med på både snorkel og scuba og kommer også til at se det hele fra luften, når du skal op og flyve i mikrofly.
Pris: Kr 22.570,-. Afrejse: juni 2007.

--------------------------------------------------------------

MOZAMBIQUE - HVALHAJER & MANTAER - 10 dage inkl. 12 dyk og 2 dages safari i Kruger Park.
Divetravel
Højsæsonen for hvalhajer er oktober - april.
Denne tur tager dig til det uberørte tropeparadis Tofo Beach i Mozambique. Tofo har smukke strande og er berømt som ét af de eneste steder i verden man kan møde mantarokker og hvalhajer hele året rundt. Udover Tofo tilbringer du 2 dage i Kruger National Park i Sydafrika der er blandt de bedste steder i Afrika at møde løver, næsehorn, elefanter og masser af andre vilde dyr. Rejsen er en grupperejse med max. 8 deltagere. Gruppen kører i privat minibus fra Johannesborg til Tofo og alle dyk foregår fra egen båd. Dine engelsktalende rejseledere er med på hele rejsen og sørger for at din tur bliver helt enestående og sikker.
Pris: Kr 12.730,-. Afrejse: 3 gange om måneden.

--------------------------------------------------------------

SYDAFRIKA - TIGERHAJER & HVIDHAJER - 17 dage inkl. 13 dyk, safari og sightseeing.
Divetravel
Vi gentager succesen fra marts 2006 hvor vi dykkede med 7 forskellige typer hajer - tigerhaj, tyrehaj, sandhaj, sorttippet haj, blåhaj, makohaj og hvidhaj. Sydafrika er et utroligt smukt land og er kendt som et mekka for hajer. Flere af vores guider er blandt verdens førende hajeksperter og du kommer helt sikkert hjem med oplevelser som mange drømmer om, men som kun få tager chancen og udlever.
Udover dykning tager vi 2 dage på safari i én af Afrikas ældste national parker.
Rejsen er en grupperejse med max. 9 deltagere. Gruppen kører i privat minibus og der er dansk rejseleder med på hele rejsen og på alle dyk.
Pris: Kr 29.995,-. Afrejse: 9. marts 2007

Danmarks bedste dykkerudsalg
Udsalg i DykkercentretDykkercentrets 19 års fødselsdag fejres med et brag fra lørdag den 30. september til lørdag den 4. november begge dage inkluderet. Alle modtagere er E-News er blevet inviteret til tyvstart på udsalget fredag 29. september kl. 1830. Denne aften er der helt specielt lave priser og rabat på alt. Modtager du ikke allerede E-News, kan du blive tilmeldt her. De bedste tilbud er i begrænset antal, så kig ind hurtigst muligt. Fredag aften er der rabat på alt. Vi lukker ind i hold, men garanteret at ALLE kommer ind også selv om vi skal holde åbent længere end planlagt. På gensyn i Dykkercentret.

--------------------------------------------------------------

Altid super tilbud på edyk.dk
Dykkercentrets E-Handel side www.edyk.dk har altid super tilbud, der matcher de laveste priser i Europa. Tag et kig på edyk.dk under Tilbud, hvor du kan se hvad der kan spares mest på lige nu. Check siden jævnligt, så kan du gøre et kup. Tilbud på edyk.dk er normalt ikke i begrænset antal, til gengæld kan prisen ændres fra time til time.

Køb dit udstyr direkte på edyk.dk
Danmarks største samling ad dykkerrelaterede links

Vedligehold dit udstyr korrekt, så holder det længst muligt

Er du til store oplevelser og flot natur, så læs artiklen fra dykning i Sydafrika