Modtager du ikke allerede E-News kan du tilmelde dig her

September 2004
DYKKERCENTRET starter sin 18. sæson, stærkere og bedre end nogensinde tidligere. Efter snart et år at have overladt undervisningen til rigtig gode samarbejdspartnere, så vi har kunnet koncentrere os 100% om udstyr til dig, glæder vi os til en ny og spændende sæson. Vi forventer i 2005 at kunne præsentere endnu en fuld linie udstyr i Dykkercentret, ud over Seac Sub og Scubapro. Det er endnu for tidligt at afsløre mere, men vi kan garantere dig, at det bliver en af de store kendte producenter af kvalitetsudstyr.
2005 nyhederne fra Seac Sub blev præsenteret i Sestri Levante i Italien i weekenden 17. til 19. september. At Seac Sub absolut er en af verdens mest innovative og progressive fabrikanter, kan der ikke længere herske tvivl om. Seac Sub efterligner ikke andre, men viser vejen for resten af branchen. I Dykkercentret glæder vi os til at vise dig det nye spændende udstyr. Allerede i dette nummer af E-News løfter vi sløret for nogle af nyhederne, du vil kunne se i Dykkercentret 2005.

Denne gang kan du i DYKKERCENTRETs E-News blandt andet læse om:
Bios - NYHED -
Dennis vil hver måned fortælle, hvad der sker ude under overfladen i Danmark.
Blue Horizons
- Nyt Xray magasin. Iltsvind i Danske farvande. Lokomotiver på Atlanterhavets bund.
Diverse
- DYKKERCENTRET fejrer 18 år med kanonudsalg. Seac Sub blandt verdens største.
Dykke aktiviteter
- Se alle de dejliges steder vi har planlagt ture til i oktober og november.
Gode Ideer og Tips
- Spis ikke napoleonsfisk - desværre er det en delikatesse i Østasien.
Kurser
- Begynder- og videregående kurser. Gratis Udstyrskursus.
Nye links
- WWF. Reef Check. SCUBA Diving. Ferskvandscentret.
Nyt udstyr
- 2005 nyheder. Boblefordeler. U/V-hus til digitalkamera. Tørdragt. 100% opdriftkontrol.
Rejseinformationer
- Spændende 2005 program. Tag til Rusland og dyk. Tilbud Rødehavet.
Sponsor nyheder
- Den kælne leopardaftrækkerfisk.
Tilbud
- Vind ur fra Titanic ekspedition. Aladin Pro dykkercomputer til fantasipris. Billigste flasker.
Udstillinger
- Tycho Brahes Planetarium.

Ovennævnte er kun et lille udpluk af alle de de nyheder du finder under hvert emne.

Livet i havet - Oktober
ÅlegræsDet er ved at være efterår i havet. Den kraftige vind i efterårsstormene danner bølger som rusker ålegræsset op. Ålegræsset mister kun bladene, men beholder rødderne nede i den bløde bund. Næste år skyder der nye blade op fra rødderne.
Hvis du på dine stranddyk undre dig over at der bliver færre fisk, er det rigtigt. De trækker ud på dybere vand. Overfladevandet køles af ved kontakt med luften, men bundvandet er stadig varmt, og en del fiskearter, strandkrabber og hesterejer foretrækker at være her indtil næste forår.
Af Dennis Lisbjerg, havbiolog og forfatter til hæftet "Dyr og planter ved vores kyster", kr. 69,00. Mere om hæftet på
www.BIOSpublishing.com/dyr_planter_haefte.asp
Du kan bestille "Dyr og planter ved vores kyster" via Edyk.dk under Bøger.

Xray magazine
Næste udgave af Xray magazine, nummer 3, er nu lige på trapperne. I det nye nummer af det interaktive magasin, der ligger gratis til download, skal vi blandt andet i nærkontakt med Roatans delfiner og med på verdens højeste bjergdyk i Himalaya førend vi runder El Dorado i Filippinerne. Vi bringer et interview med den Fillipinske mesterfotograf Nonoy Tan, ligesom den sydafrikansk-fødte Edwin Marcow indvier os i hemmelighederne bag hans enestående hajfotos. Og så er der selvfølgelig også det sædvanlige blandede godtepose med udstyrsnyt, skæve vinkler, boganmeldelser og meget andet godt. Hold øje med udgivelsen på www.bluehorizons.dk eller www.xray-mag.com

--------------------------------------------------------------

Undersøgelse for iltsvind i Danske farvande
Lille rejeSiden midten af august er iltsvindet intensiveret i det sydlige Lillebælt og det sydlige Bælthav. I resten af Bælthavet er iltforholdene kraftigt forbedret, og der er nu kun sporadisk iltsvind i mindre områder, ligesom i Øresund og Kattegat. Det fremgår af årets anden iltsvindsrapport, som sammenstiller resultaterne af undersøgelser af de aktuelle iltforhold i de danske farvande.
Læs hele artiklen på www.bluehorizons.dk

--------------------------------------------------------------

Lokomotiver på Atlanterhavets bund
Lokomotiv
Det må vist siges at være et vragfund af de sjældne. På bunden af Atlanterhavet, udfor New Jersey er nogle dykkere faldet over et højst usædvanligt fund, nemlig et par lokomotiver, der stammer fra perioden før den Amerikanske borgerkrig.
Det forlyder, at de står ret op og ned på bunden ved siden af hinanden. De to lokomotiver blev opdaget helt tilbage i 1985 af en charterbåds-kaptajn. Men det var ikke før for ganske nyligt, at man til fulde fik forståelsen af fundets betydning og at fundet kom til en bredere offentligheds bekendtskab. Det skete da en forbundsdommer erklærede lokomotiverne for beskyttede artefakter og fredede dem.
Læs hele artiklen på www.bluehorizons.dk

DYKKERCENTRET fejrer 18 års fødselsdag
DYKKERCENTRET - Frederiksberg
Dykkercentret startet sin 18. sæson med et brag af fødselsdagsudsalg fredag den 1. oktober fra 1830 til 2130, hvor alle medlemmer af Divers Club Special er inviteret til forudsalg, før det rigtige udsalg starter lørdag morgen. Alle der modtager E-News automatisk, er medlem af Divers Club Special og vil modtage personlig invitation til denne specielle aften, med ekstra lave priser.
Er du ikke allerede medlem kan du tilmelde dig her.

--------------------------------------------------------------

Seac Sub blander sig med de store
Seac Sub
På netop gennemførte distributørmøde hos Seac Sub i Italien, blev det blandt andet afsløret, at Seac Sub nu for alvor er blandt de store inden for dykning. Med en omsætning på cirka 100 millioner kroner på verdensplan, er Seac Sub den 7. største producent i verden. Den placering er opnået ved en markant fremgang på 16% fra 2002 til 2004. At andre uden for dykkerbranchen har set Seac Subs potentiale, ses blandt andet af Adidas købstilbud. Seac Subs ledelse har afslået tilbuddet, for også i fremtiden at være en selvstændig virksomhed inden for dykkerbranchen. Scuba udstyr står for hele 78% af Seac Subs omsætning i 2004. Med den nye 2005 produktlinie forventer den nye ledelse af Seac Sub, at Scuba udstyret vil udgøre en endnu større andel af omsætningen i fremtiden. Ingen er længere i tvivl om, at Seac Sub leverer markedets bedste BC-veste. Nu er turen kommet til at overbevise dykkerne om, at de nye generation regulatorer ubetinget er blandt verdens bedste. Har du ikke allerede prøvet at dykke med Diamond regulatoren, så kig ind i Dykkercentret.

--------------------------------------------------------------

Nyheder på Dykkercentrets hjemmeside siden sidst:
- 26/09-04 Udstyr beskrivelser - Spitzbergen til de mest krævende dykkere
- 26/09-04 Udstyr beskrivelser - Boblefordeler med store fordele
- 25/09-04 Opdatering af ture - alle ture oktober er klar på edyk.dk
- 25/09-04 Nyt linkWWF - arbejder for at bevare natur og miljø
- 24/09-04 Dykinfo udland - Maldiverne - Læs om DykkerGittes dejlige tur til Maldiverne
- 24/09-04 Opdatering af ture - alle ture november er klar på edyk.dk
- 23/09-04 Nyt linkReef Check blev dannet i 1996 for at registrere koralrevenes tilstand 
- 23/09-04 Nyt link - Scuba Diving er en amerikansk hjemmeside for bladet af samme navn
- 22/09-04 Opdatering af ture i oktober er klar til reservation på edyk.dk
- 16/09-04 Udstyr beskrivelser - Pro Force finnen beskrives af en begejstret dykker
- 14/09-04 Nyt link - FERSKVANDSCENTRET er et dansk nationalt center for vandmiljø
- 06/09-04 Instruktør e-mail info -
Tilbagekald af 15.600 BCere og inflatorer
- 01/09-04 Dykinfo - Læs om Per og Kerstins rejse til sagalandet Island med de krystalklare søer
- 01/09-04 Pressemeddelse - Seac Sub løs hætte, FireDry 6 mm.
- 01/09-04 Pressemeddelse - S600T/MK25AFT Titanium regulator
- 30/08-04 Aktivitetsplanen for september er klar - Bestil din plads på edyk.dk
- 30/08-04 Opdatering af Kursusplan

Du kan altid se alle DYKKERCENTRETs dykkerture og tilmelde dig på Edyk.dk.

--------------------------------------------------------------

Reserver din plads allerede i dag til næste dyk
Reserver plads til din næste tur allerede i dag på edyk.dk
Allerede nu kan du se og reservere plads på alle de dykkerture Dykkercentret har planlagt for oktober og november.
Kullen, Grønsund, Røsnæs Rev, Hotellet, Stevns og Sjællands Odde er blot nogle af de dejlige steder, vi tager på dykkertur til i de kommende måneder. Gasovne er installeret i Guldfisken, så du kan stå inden for og klæde om i varmen. Der er selvfølgelig også varmt vand med, som sædvanligt, så du kan blive skyllet efter dykket. Reserver din plads på edyk.dk allerede i dag.

Spis ikke Napoleonsfisk
Napoleon
Napoleonsfisken og det asiatiske ramin-træ lyder måske ikke som nogle af verdens mest attråværdige arter, men de er faktisk blandt de 10 mest eftersøgte internationalt. I følge WWF er den asiatiske fisk og tømmer så efterspurgte i nogle dele af verden, at de er kommet i liga med de dyr og planter, der er mest truet af ureguleret international handel.
Humphead Wrasse
(Cheilinus undulatus): Koralfisken med det store hoved fanges og fremvises levende i akvarier, som "frisk fisk fra havet" til middage i øst asiastiske restauranter. Efterspørgsel er gradvis vokset efter denne delikatesse, der normalt koster more end 750,- kiloet. Fisken fanges i alt for storet antal, og eftersom den i forvejen er sjælden samt reproducerer sig langsomt er antallet nu dramatisk lavt.
Informationerne er World Wildlife Foundation. Læs hele artiklen.

Check Dykkercentrets hjemmeside for planlagte kurser i 2004 - siden opdateres løbende med nye tilbud. Du kan selv planlægge dit kursus sammen med din instruktør. Eller du kan vælge et af de fastslagte kurser - Check hjemmesiden under Kurser.

--------------------------------------------------------------

Begynderkursus 11. til 15. oktober - Open Water Diver weekendkursus
Check www.dykkergitte.dk  

--------------------------------------------------------------

Videregående kursus 21. til 24. oktober - Senior Instruktørassistent kursus
Check www.dykkergitte.dk  

--------------------------------------------------------------

Videregående kursus 25. og 27. oktober - Udstyrskursus (Gratis - hør nærmere i Dykkercentret)
Check kursusoversigt  

--------------------------------------------------------------

I Dykkercentret stiller vi gratis undervisningslokaler med alt i A/V-udstyr, til rådighed for selvstændige instruktører og dykkerskoler. Er du instruktør og har behov for de perfekte undervisningslokaler, er du velkommen til at kontakte René i Dykkercentret.

- 25/09-04 Nyt linkWWF - arbejder for at bevare natur og miljø
- 23/09-04 Nyt linkReef Check blev dannet i 1996 for at registrere koralrevenes tilstand 
- 23/09-04 Nyt link - Scuba Diving er en amerikansk hjemmeside for bladet af samme navn
- 14/09-04 Nyt link - FERSKVANDSCENTRET er et dansk nationalt center for vandmiljø

2005 NYHED - Seac Sub Icaro Tech
Icaro TechSeac Sub introducerer med Icaro vestene, hvor Icaro Tech er topmodellen, den ideelle rejsevest. Topkvalitet og funktion til absolut laveste vægt, fra under 3 kilo komplet og med en maksimum opdrift på 25 kilo uanset størrelse. Det har været muligt at opnå den ekstremt lave vægt ved hjælp af materialevalget. Blandt andet er alle metaldele af speciel flyaluminium, samme type der benyttes i Augusta helikoptere. 3 overtryksventiler sikrer udluftning uanset hvilken position du befinder dig i. Indersækken i vesten er fremstillet i 210 pu nylon, der har store fordele frem for de normale silikone indersække. Længere holdbarhed, større slidstyrke samt resistens mod uv-stråler. Vestens monteringssystem er patenteret af Seac Sub. Vesten monteres perfekt ved hjælp af kun to spænder, der skal lukkes foran på vesten. Af ekstra tilbehør til vestene er blandt andet 5 forskellige typer meget praktiske lommer inkluderet integreret vægt.
Pris forventes fra 3995,- komplet med feeder og lavtryksslange.
Icaro vestene forventes på lager i Dykkercentret tidligt på foråret 2005.

--------------------------------------------------------------

Scubapro boble fordeler
Boblefordeler
Boble fordeler, bare ordet lyder sjovt, hvorfor skal man fordele boblerne. Jo hvis du, lige som jeg bruger en masse tid på at tage billeder under vandet, så er det lige sagen med en boble fordeler dims. Jeg prøvede den for første gang på en tur til Egypten. Til at starte med skulle jeg lige finde ud af, hvordan jeg satte sådan en dims på, så jeg tog instruktionsvejledningen og kikkede på det lille stykke papir. Efter at have kikket på vejledningen gik jeg ned for at montere den, og det lykkedes da efter et stykke tid, og nu havde jeg så en regulator med boblefordeler. Det skal dog hertil siges, den blev ikke kønnere, måske tiltrak den også lidt opmærksomhed. Nå, nu havde jeg påmonteret den og nu skulle den prøves. Læs hele beskrivelsen.
Lagervare i Dykkercentret 145,- inkl. 25% moms. Du kan bestille boblefordeleren via Edyk.dk.

--------------------------------------------------------------

2005 NYHED - Seac Sub Air Control
Air Control - NYHED 2005Seac Sub Air Control er verdens bedste patenterede system til 100% kontrol med din opdrift ved hjælp af din vest. Med Air Control kan du hele tiden kontrollere ind- og udluftningen af din vest. Air Control giver dig total kontrol med din opdrift ved hjælp af hydraulik. Systemet giver dig, til forskel for alle andre lignende systemer, mulighed for total kontrol over, hvor meget dine ventiler skal åbne eller lukke på din vest. Hvor tidligere og andre nuværende systemer kun har haft to muligheder - lukket eller fuld åben - kan du med Air Control med stor lethed selv bestemme, hvor lidt eller meget, der skal åbnes for en ventil. Air Control giver dig mulighed for at vælge, om du vil lufte ud igennem den øverste eller nederste udluftningsventil. Air Control vil blive monteret på Pro 2000 ADV vesten, der vil være på lager i Dykkercentret tidligt på foråret 2005.

--------------------------------------------------------------

Olympus America introducerer fire nye heavy-duty huse til digital kameraer. De kraftige transparente polycarbonate huse, er til digital fotografering når du dykker, snorkler eller surfer. De er også ideelle at bruge til ultimativ beskyttelse af kameraet fra elementerne når du står på ski, fisker, sejler eller under specielle meget forurenende aktiviteter. Huset på billedet er PT-021 er designet til at blive brugt sammen med Olympus D-580 Zoom og  D-575 Zoom. Der ud over findes der blandt andet huse til Olympus C-765 Ultra Zoom, C-770 Ultra Zoom, C-60 Zoom og C-8080 Wide Zoom. Husene har en dybdegrænse på 131 fod (39,92 meter?.
For mere information, besøg www.olympusamerica.com

--------------------------------------------------------------

Scubapro Spitzbergen
SpitzbergenScubapros neopren tørdragt opfylder selv de mest ekstreme krav, du kan stille til en robust og holdbar dragt. At neopren ubetinget er det mest holdbare og stærkeste materiale en dragt kan fremstilles i er ubestrideligt. Holdbarheden er selvfølgelig afhængig af neoprenets tykkelse. En 2 mm. neopren vil nedbrydes langsommere end gummimembranen i selv den kraftigste trilaminat dragt. Den tynde gummimembran imellem de to lag tekstil (typisk nylon eller polyester) på trilaminat dragterne er afgørende for, hvor længe dragten er vandtæt. Gummi nedbrydes uanset om du dykker med dragten eller ej. Et tyndt lag gummi vil hurtigere nedbrydes og revne end et tykkere lag. Spitzbergen er fremstillet af en 4 mm. HI density compressed neopren, der vil sikre dig rigtig mange års tør fornøjelse under overfladen. Et andet meget brugt salgsargument har været robustheden af "slidlaget" på trilaminat dragten. Det yderste lag på en dragt er selvfølgelig den vigtigste del af udstyret for at sikre mod huller, rifter og revner. Ydermaterialet på Spitzbergen er af specielvævet small diamond nylon, der er ekstremt slidstærkt. Fuld på højde med de bedste og stærkeste overfladetekstiler på en trilaminat dragt. Med Spitzbergen får du ubetinget en af markedets stærkeste og mest slidstærke tørdragter. Læs hele beskrivelsen.
Med en pris på kun 6445,- inkl. 25% moms er du sikret markedets bedste dragt i et prisleje ingen andre kan konkurrere med. Inkluderet i prisen er 3 års garanti, lavtryksinflator slange, ventiler seler, hætte, taske, brugsanvisning og lynlås vedligeholdelsesmiddel.
Lagervare i Dykkercentret. Du kan bestille hætten via Edyk.dk.

2005 Dykkerrejsekatalog
Foto af Jacob Nielsen
Atlantis Rejser har haft den bedste sæson nogensinde, så det nye dykkerkatalog har været lidt forsinket. Nu er kataloget klar til oversigt over alle deres destinationer i Ægypten - Rødehavet med faste afgange. Atlantis Rejser er ubetinget de bedste, når det drejer sig om dykkerrejser til Rødehavet. Som noget nyt er det ikke kun Maersk Air, men nu også SAS maskiner der benyttes til beflyvningen. Atlantis Rejser chartrer hele maskinen, så du bliver fløjet direkte til din destination.
Kig ind i Dykkercentret efter dit katalog eller kontakt Atlantis Rejser.

--------------------------------------------------------------

Spændende 2005 rejseprogram
2004_03.jpg (17906 byte)
Det er ikke alle 2005-rejseprogrammer der er endeligt på plads på sitet. Det skyldes at vore ture er unikke og det ofte tager tid og meget fodarbejde at skaffe de fornødne tilladelser og afklare de sidste detaljer. Det følger med når ville være med blandt de første, og lave det specielle, sådan er det bare. Tag fx den forestående ekspedition til Kerdamec Islands som ligger mellem New Zealand og Fiji, afgang 17. marts. Det bliver den første dykkerekspedition til disse øer nogensinde og Blue Horizons / Xray magazine har fået eksklusivrettighederne for Europa. Øerne og adgangen dertil beskyttes meget nidkært af de New Zealandske myndigheder som har det som deres protektorat, og muligvis bliver turen både den første, eneste og sidste tur. Forventet Pris fra $3400 excl fly og det er fundet for de penge. How about it!?
Læs mere på www.bluehorizons.dk

--------------------------------------------------------------

Og så er der Rusland!
2004_04.jpg (2940 byte)
"Rusland!?" hører vi tilhørerne gispe forbavsede! Yes, Rusland! "Jamen det er da ikke kendt som et godt dykkerrejsemål?"
Netop, og det er hele pointen! Det er ikke kendt, men fakta er, at dykningen er i absolut topklasse, servicen aldeles fremragende og velorganiseret i alle led, samtidigt med at prisen helt i bund. Hele 11 dage fordelt med 6 nætter på dykkercentret i Hvidehavet med helpension og båddyk inkluderet samt 3 nætter i Skt. Petersborg, fra 5.995 excl fly (ca 2.000 afhængigt af dato). Hvidehavet har en enestående økologi, og... ja klik selv ind på billedgalleriet, der er linket til denne side og døm selv: www.bluehorizons.dk/rejser/r2-4.html
For de meget ivrige kan vi også tilbyde isdyk med snescooter og mobil opvarmet hytte. Se: www.bluehorizons.dk/rejser/r3-4.html

--------------------------------------------------------------

Tilbud Rødehavet
Atlantis Rejser
Fly + hotel med morgenmad inkluderet 5 dages dyk.
Afrejse den 2. - 6. - 9. - 13. eller 16. december 2004.
KUN 3999,- per person i dobbeltværelse.
Begrænset antal pladser - reserver din plads allerede i dag.
Med Venlig Hilsen Atlantis Rejser

Danmarks Akvarium - Information fra Søhesten
Triggerfish
Kæledægge? I akvarium 23 trives en leopardaftrækkerfisk sammen med de stribede hajer. Den er efterhånden blevet så tam, at den kommer hen til dyrepasserens hånd, når de stikker den ned i akvariet. Ganske roligt lader den sig holde og berøre - muligvis fordi den forveksler situationen med det at blive renset af en pudsefisk eller pudsereje. I akvarium 24 er der en noget større leopardaftrækkerfisk. Vores akvarietekniker har afprøvet om den også er tam - men det er den ikke! Den tog i stedet en lille bid af fingerspidsen!

Fødselsdagsudsalg
danmark_dannebrog.jpg (36407 Byte)
Traditionen tro holder vi det årlige fødselsdagsudsalg i Dykkercentret fra lørdag den 2. oktober til lørdag den 31. oktober begge dage inkluderet. Vi skal have ryddet op inden de nye modeller kommer hjem og bare for at nævne et par af de rigtig mange gode tilbud:
Magic semi-dry dragt 1995,- 12 liter flaske komplet 1085,- Stor Mero Classic Rygsæk 495,- Seac Sub Sportstaske 195,- Uwatec Air Z slangeløs dykkercomputer med sender 2995,- Sorius regulatorsæt med octopus 1995,- og sidst men ikke mindst et sæt bestående af BC-vest, regulator og manometer samlet KUN 2995,-.
Alt udstyret er selvfølgelig med de sædvanlige 3 års garanti og 2 års gratis service (eksl. udskiftede dele).
De bedste tilbud er i begrænset antal, men der er mange andre rigtig gode tilbud end nævnt her.
I hele perioden kan du også se og købe mange af de gode tilbud på Edyk.dk.

Kig ind og gør et kup. Gå ikke forgæves – Gå i Dykkercentret.
Du vil automatisk modtage mere information om udsalget...

--------------------------------------------------------------

Vind dykkerur, der har været med på Titanic - Konkurrencen slutter den 30. september.
Bedøm DYKKERCENTRETs E-Handel og deltag i lodtrækningen om et dykkerur, der har deltaget på Sub Sea Explorer Titanic 2001 ekspeditionen.
Uret er nr. 14 af 15 ure, der var med på et dyk til Titanic den 30. juli 2001. Uret er med certifikat.
Klik her for at deltage i lodtrækningen.
Se vinderen af den sidste konkurrence.

--------------------------------------------------------------

Flasker på tilbud
Tilbudsflasken er grå, men med samme standfod og ventil som afbilledet. 12 liter stålflaske 200 bar med ventil og standfod - 1085,-.
Produceret i 2004 og godkendt i henhold til gældende regler.
3 års garanti og 2 års gratis service. 
Begrænset antal - Kig ind i DYKKERCENTRET på Frederiksberg.
SKYND dig - Begrænset antal.

--------------------------------------------------------------

Komplet sæt udstyr for kun 9445,-
Det på billedet viste udstyr er ikke identisk med udstyret i tilbuddet.Seac Sub Club 2-delt 7 mm. semi-dry, handsker, støvler, maske, snorkel, hælremsfinner, vægtbælte med 10 kilo coated bly, BC-Vest, regulator og octopus koldtvandsgodkendt efter de nyeste og strengeste krav, manometer, luftflaske. Kort sagt et komplet sæt udstyr.
3 års garanti. 2 års gratis service (eksl. udskiftede dele) med mulighed for forlængelse til 5 års gratis service.
Kig ind og få pakket dit sæt i dag i Dykkercentret på Frederiksberg.
Hurtig og nem finansiering igennem DanAktiv fra 297,- om måneden med 0,- i udbetaling.
Med udbetaling på 2360,- fra 212,- om måneden. Send din låneansøgning ind og kig ind i forretningen, hvor vi pakker dit udstyr med det samme.

Tycho Brahe Planetariums
2362-500x500.jpg (240994 byte)"Det Ukendte Dybhav"

Det Ukendte Dybhav handler om to videnskabsmænds ønske om at finde afgørende spor efter det første liv på Jorden. Deres søgen bringer dig fire kilometer ned under havets overflade til bunden af dybhavet. For dybt nede - på bunden af Jordens egne oceaner - findes et fremmedartet liv, der er udviklet og holdes i gang af den energi og varme, som frigives fra radioaktive stoffer i Jordens indre. Videnskabsmændenes håb er, at ny viden om denne ekstreme livsform kan løse gåden om livets oprindelse.
Filmen, som er med dansk tale, giver et indblik i nogle af de skelsættende forskningsresultater og diskussioner om livets opståen og udvikling på Jorden, som er aktuelle netop i disse år.
Aldersgrænse: Tilladt for alle (børn under 3 år har ikke adgang til vores IMAX-film).
Se mere på http://www.volcanoesofthedeepsea.com 

--------------------------------------------------------------

Tycho Brahe Planetariums.
dykker.jpg (44820 byte) "Koralrevet" er blevet kåret som årest bedste I-Max film 2003.
Filmen tager publikum med til det populære paradis under havets overflade.
Det er nok det nærmeste du kan komme rigtig dykning uden selv at blive våd. Har du ikke allerede været inde og nyde denne storslåede film, så reserver plads allerede i dag.

--------------------------------------------------------------

Tycho Brahe Planetariums. "Delfiner" 
delfin.jpg (100653 byte) At svømme med vilde delfiner er et uopnåeligt ønske for dyreelskere verden over. I denne film svømmer du med et af havets mest legende, livgivende og intelligente væsner. Filmen er spækket med eksotiske lokaliteter, aktuel viden og hjertelige møder mellem mennesker og delfiner. Den boblende og melodiøse filmmusik er komponeret og indspillet af Sting.

Dykinfo - Beskrivelse af dykkersteder i Danmark og udlandet
Læs om alt det spændende udstyr du finder i Dykkercentret - Udstyrsbeskrivelser

Udstyrsguider - Vejledning i valg og vedligehold af udstyr