Modtager du ikke allerede E-News kan du tilmelde dig her

Februar 2004
Så er det snart tiden, hvor mange nye dykkere kommer ud i havet og for første gang skal opleve den verden de har drømt om hele vinteren i svømmehallen. God fornøjelse og velkommen til en dejlig verden uden konkurrencer og stræben efter at være bedre end alle andre.
Dykning er en dejlig beskæftigelse, hvor det drejer sig om at
få gode oplevelser. Se nye spændende væsener. Møde nye venner. Få god motion og åndelig afslapning. Opleve en verden, der endnu ikke er helt spoleret af mennesket. Opdage eller opleve noget ingen andre nogensinde har set tidligere. Uanset hvad, så er du sikker på at få dejlige oplevelser.
Velkommen i en ny dejlig verden og husk kun at tage minder med op og efterlad kun bobler.

Denne gang kan du i DYKKERCENTRET E-News læse om:
Blue Horizons
- Danmarks nyeste dykkerportal med gratis on-line dykkermagasin.
Nyt udstyr - Seac Sub X-Free og Scubapro Frameless maskerne. Uwatec Smart Tec computer.
Dykkerzonen.dk - Spændende nyheder.
Udstillinger - Ny spændende I-Max film i Planentariet.
Gode Ideer og Tips - Gode råd ved vinterdykning.
Kurser - Se hvornår du kan lære at dykke eller lære endnu mere om dykning.
Rejseinformationer - Tag med på spændende tur til Aqaba-bugten i maj. Dykning på Lanzarote.
Dykke aktiviteter - Ideer efterlyses til dykkeaktiviteter i den nye strandpark på Amager.
Nye links - Læs om feriestedet La Santa og se flotte billeder på de nye links
Diverse - Sidste nye artikler på Dykkercentrets hjemmeside. Scubapro vinder dykkerpræmie igen.
Tilbud - Vind en Smart Com værdi 5995,-. TILBUD Aladin Air Z med transmitter 4445,-.
Sponsor nyheder - Stærke sild tæt på at kæntre kutter. Bliv sponsor i Danmarks Akvarium.

Har du ideer eller ønsker, er du meget velkommen til at kontakte os.

bh_logo_.jpg (7291 byte)Indmeldelse er gratis og foretages on-line på sitet www.bluehorizons.dk. Herefter vil du modtage løbende information, dykkernyheder og spændende rejsetilbud via et indholdsrigt klubmagasin, der udsendes som elektroniske nyhedsbreve. Man kan også følge med på hjemmesiden, hvor man udover konstant opdaterede dykkernyheder fra hele verden, kan se hvilke rejser der er planlagt, samt læse artikler og fotoreportager leveret direkte af nogle af verdens bedste fotografer.
Yderligere info:
www.bluehorizons.dk

--------------------------------------------------------------

Nyt fra Blue Horizons - Danmarks største dykkerrejse klub og mest aktive nyhedssite.

Tak til alle for den fornemme modtagelse og feedback.
En oversigt over de seneste 30 dage viser at over 90 artikler og nyhedsreferater har passeret henover nyhedssektionen og næsten ligeså mange nyhedslinks med dykkerrelateret nyt fra nær og fjern. Der sker ikke bare noget hver dag, der sker flere ting. Det er bare at klikke sig ind. Det koster ikke noget.

På rejsefronten har der været stor interesse for blandt andet fototuren med den kendte undervandsfotograf Michael Jensen som guide. Det skyldes sikkert den særdeles attraktive pris. Der ligger allerede en udførlig rejsebeskrivelser på Blue Horizons website på følgende link. Mere info vil følge snarest med de seneste nyheder. Det er blevet nemmere end nogensinde med de nye digitale fototeknikker at komme i gang og blive en habil undervandsfotograf. Husk at selv en David Doubilet eller en Jacques Cousteau har måtte starte et sted.

Silfras_variede_topografi.jpg (30221 byte)Islandsrejsen har også været genstand for speciel stor opmærksomhed. Det har de også kunnet mærke oppe hos dykkercentret i Island. Vi har derfor kunne udvide programmet lidt med havfiskeri og et ekstra restaurant besøg - til samme pris som før. OK, Island er ikke verdens billigste dykkerdestination men en unægtelig en af de mest spændende og fascinerende, som man absolut ikke må snyde sig selv for. Og så ligger det kun få timers flyvning herfra.

--------------------------------------------------------------

xray_cover_small_1-1.gif (33237 byte)Xray magazine - Nyt GRATIS dykkermagasin
I næste uge udkommer den første udgave af Xray magazine. Det første nye dykkerblad på det danske marked i 10 år! Og så er det gratis.
Det er et on-line magasin, som udkommer i pdf-format. Der er blandt andet en fabelagtig hvidhajs reportage af Bill Betcher, tips til at blive en bedre fotograf, rejsebeskrivelser til Marsa Alam i det sydlige Egypten, en fotoreportage af den verdenskendte Tony White og en hel del andre godbidder. Du kan downloade det 1.marts.
Tilmeld dig nyhedsbrevet, så får du besked. Det er gratis og foretages online på sitet.
Yderligere info www.bluehorizons.dk

--------------------------------------------------------------

Bombefly fundet efter 60 år bunden
Bombefly nedskudt over Palau under Anden Verdenskrig er nu fundet. Ombord var resterne af otte besætningsmedlemmer beretter de stedlige myndigheder på Koror den 19. februar.
Læs hele artiklen på Bluehorizons.

--------------------------------------------------------------

Havskildpadder rejser ad faste ruter i havet - og bliver fanget.
En ny undersøgelse viser nu at havskildpadder følger bestemte "landeveje" i havet og de i disse områder ofte bliver fanget af fangstredskaber beregnet til andre arter. Det er af stor vigtighed af disse områder beskyttes advarede en gruppe havbiologer om på et seminar afholdt af American Association for the Advancement of Science i Seattle.
Læs hele artiklen på Bluehorizons.dk

xfree.jpg (24907 byte)Seac Sub X-Free
Seac Sub har igen en revolutionerende nyhed inden for masker - X-Free.
Aldrig tidligere har du kunnet ændre placeringen af dit maskespænde, for at sikre den absolut bedste tilpasning til netop dit ansigt. Seac Sub har med deres nye spændesystem givet dig mulighed for at regulere positionen af dit maskespænde højdemæssigt. Det betyder du altid kan indstille din maske til bedste pasform og komfort. Spænderne er meget nemme at justere under dykket. Spændet er udformet, så du med tykke 3-fingrede handsker kan betjene det.
Udformningen af glassene i X-Free giver et utroligt stort udsyn, ikke kun ned men også op, hvilket er meget vigtigt, da det trods alt er op og frem du kigger for at se fisk og andre spændende ting, når du dykker. X-Free masken har en meget lille indvendig volumen.
X-Free 385,- (308,- eksl. moms). Lagervare i Dykkercentret.
Leveres med 3 års Dykkercenter garanti.

--------------------------------------------------------------

Frameless MaskeScubapro Frameless
Scubapro er kendt for deres unikke og klassiske design. Med Frameless beviser de at de er ledere inden for denne kategori af udstyr. Frameless er en maske uden ramme, som navnet antyder. Det betyder i praksis, at du får nok den letteste maske på markedet med hærdet glas. Masken kan pakkes sammen så den praktisk taget intet fylder. Det unikke design uden en fast hård maskeramme gør, at masken passer helt utrolig godt til næsten alle dykkere.
Den ekstrem lave volumen og helglasset sikrer et udsædvanligt stort udsyn. Faktisk kan du se ned af dig selv og ikke mindst op og frem uden problem. Udsynet til siderne er ligeledes et af de bedste på markedet.

Frameless leveres i en speciel maskekasse og antiallergisk sort silikone.
Frameless 895,- (716,- eksl. moms) er lagervare i Dykkercentret.
Leveres med 3 års Dykkercenter garanti.

--------------------------------------------------------------

MK2 PLUS/R290Scubapro Mk2 Plus T.I.S. / R-290
Simpelt og elegant er nok den bedste beskrivelse af Mk2 Plus 2. trinnet fra Scubapro. Ud over sin enkle udformning er Mk2 et af de mest stabile og driftsikre 1. trin på markedet. 4 lavtryks- og 1 højtryksudtag - nok udtag til alle.
Mk2 Plus er med Scubapros antifrys system T.I.S. (Thermal Insulate System).
R290 andet trinnet er en videreudvikling af det legendariske R-190 andet trin. R290 er med down stream ventil, der sikrer luft i alle situationer. Venturi effekten garanterer dig et behageligt luftflow uanset din arbejdsbelastning.
De årlige omkostninger på denne regulator er blandt markedets billigste. Med Dykkercentrets 2 årige gratis serviceeftersyn eksl. udskiftede dele, får du en regulator i verdensklasse til den laveste pris.
Mk2 Plus T.I.S. / R290 er selvfølgelig godkendt i henhold til de strengeste krav for regulatorer til koldt vand EN-250 2000.
Mk2 Plus T.I.S / R290 1675,- (1340,- eksl. moms) er lagervare i Dykkercentret.
Leveres med 3 års Dykkercenter garanti og 2 års gratis service eksl. dele. Mulighed for forlængelse af serviceaftalen.

--------------------------------------------------------------

Uwatec Smart Tec
Smart Tec er et nyt medlem af Uwatec Smart familien.
Denne dykkercomputer indeholder alle de samme fordele og informationer som de nuværende Smart computere. Der ud over er der mulighed for at modtage tank informationer via radiobølger (slangeløs) fra op til 3 forskellige sendere. Det betyder at Smart Tec kan udføre beregninger for op til 3 forskellige nitrogen blandinger benyttet på et dyk.
Smart Tec gennemprøves for nuværende i field tests. Uwatec har sendt enheder til forskellige steder i verden, hvor de testes i forbindelse med praktisk dykning. Opfylder computeren alle testene tilfredsstillende vil en endelig produktion blive påbegyndt.
Smart Tec forventes klar til salg i slutningen af 2004 afhængig af resultaterne fra de praktiske afprøvninger. Der vil komme yderligere information, når produktionen starter.

--------------------------------------------------------------

Lån op til 30.000 kr. Her og nu
Det er OK at leje - Det er fedt at ejeUdfyld og indsend låneansøgningen elektronisk. Bemærk - det er kun lån til dykkerudstyr i Dykkercentret, du kan ansøge om.
Dykkercentret vil herefter få svar via fax inden for 15 minutter.
Bliver dit lån godkendt skal du blot kigge ind i Dykkercentret inden 7 dage. Vi pakker dit udstyr med det samme og du kan komme ud og dykke. Kommer du ikke i Dykkercentret inden 7 dage, annulleres lånet automatisk. Vi giver dig selvfølgelig besked om dit lån er blevet afslået eller bevilliget.
Du er selvfølgelig også velkommen til at komme ind i Dykkercentret, så hjælper vi dig med at udfylde låneansøgningen. Modtager vi ikke svar inden for 15 minutter, er der en flaske champagne til dig.

DykkerZonen.dk er en portal for dykkerinteresserede på Internettet. De tilbyder blandt andet daglige nyheder, køb & salg af brugt udstyr, gratis annoncering af dykkerkurser og meget mere. Nogle af deres andre services er Tv-programmer, vejudsigter, nyhedsbreve osv. osv.

--------------------------------------------------------------

Sherwood & Genesis tilbagekalder et antal BCD'ere af modellerne: Sherwood - Silhouette, Magnum, Avid, Luna, and Freedom models purchased after July 1, 2003 with a serial number between 90010001 and 90350167. Genesis - Cayman, Cobra, Athena, and Phantom models purchased after July 1, 2003 with a serial number between 90010001 and 90350167.
Læs mere på DykkerZonen.dk

--------------------------------------------------------------

Ny dykkerklub - Goplerne. Klubbens målsætning er at have en 'bred front'. Det vil sige at alle certifikater er velkomne og alle typer af dykning er velkomne. Klubben vil have et højt sikkerhedsniveau, masser af sociale aktiviteter og masser af klubhygge og dykning. Der bliver uddannet efter CMAS og PADI systemerne. Senere vil klubben tilbyde faciliteter efter behov (Nitrox. mm.) og der arbejdes også på at få oprettet en juniorafdeling til ungerne.
Læs mere på DykkerZonen.dk

Tycho Brahe Planetariums. "Det Ukendte Dybhav"
I den nye IMAX-film ”Det ukendte Dybhav - jagten på Jordens første liv” bringes publikum fire kilometer ned under havets overflade i en søgen efter Jordens første liv. Filmen har premiere i IMAX Tycho Brahe Planetarium den 7. februar og er med dansk tale.
2362-500x500.jpg (240994 byte)Handlingen

 Filmen handler om to videnskabsmænds ønske om at finde afgørende spor efter det første liv på Jorden. Deres søgen fører ned til bunden af dybhavet. For dybt nede – ved dybhavets varme kilder – findes et fremmedartet liv, der er udviklet og holdes i gang af den energi, som frigives fra radioaktive stoffer i Jordens indre. Dette liv fungerer helt uden hjælp fra Solen, men eksisterer på restenergien fra den stjerne, der engang dannede Jorden. Forskernes håb er, at ny viden om den ekstreme livsform kan løse gåden om livets oprindelse.
”Det Ukendte Dybhav” følger de to videnskabsmænds ekspedition til bunden af dybhavet. Deres mål med dykningen er at finde et levende fossil – et dyr, som for mere end 50 millioner år siden satte sine spor i klipper på den spanske kyst og som stadig laver sekskantede mønstre på havbunden. Hvis de kan finde livsformen bag disse mønstre, har de fundet en repræsentant for en af de tidligste livsformer på Jorden – en af Jordens dygtigste overlevere.
I denne søgen tager filmen publikum med på en rejse fra jordens skabelse, over klipperne på Spaniens kyst, gennem to oceaner og 3700 meter ned under havets overflade.
2417-500x500.jpg (23829 byte)
Det første liv på Jorden – hvorfor er det vigtigt
For kun få årtier siden mente videnskaben, at hvis der er liv andre steder i universet, måtte det være på jordlignende planeter, hvor solsystemet danner grundlag for fotosyntese. Men i 1977 fandt en gruppe forskere rige mængder af liv ved varme kilder på bunden af dybhavet. Her i den barske kombination af giftige kemikalier, høje temperaturer, knusende tryk og totalt mørke, burde intet kunne leve. Men virkeligheden viste sig at være en anden. Særlige mikro-organismer udnytter mineralerne ved de varme kilder og danner grundlag for en fødekæde, som fungerer uden sollys. Livsformerne her ligner intet andet på Jorden. De ekstreme forhold ved de varme kilder minder ifølge forskere meget om miljøet på den tidlige jord. Derfor har udforskningen af disse områder fundamental betydning for forståelsen af livets opståen og vores syn på, hvor og hvordan vi kan forvente at finde liv andre steder.
2415-500x500.jpg (15910 byte)- og på Mars?
Den ny viden om livsformerne i dybhavet har bl.a. haft indflydelse på undersøgelsen af muligt liv på Mars. Når forskerne i dag undersøger mulighederne for liv på den røde planet, er det spor efter tilsvarende livsformer, der ledes efter som i dybhavet.
”Det ukendte dybhav” giver tilskueren et glimrende indblik i nogle af de skelsættende forskningsresultater og diskussioner om livets opståen, som er aktuelle netop i disse år.
Se mere på http://www.volcanoesofthedeepsea.com 

--------------------------------------------------------------

Tycho Brahe Planetariums. "Koralrevet" er blevet kåret som årest bedste I-Max film 2003.
Har du ikke allerede se Koralrevet, så skynd dig at reservere plads allerede i dag. Filmen tager publikum med til det populære paradis under havets overflade.

film.jpg (12308 byte)      dykker.jpg (44820 byte)      Rensefisk.jpg (37643 byte)      klovn.jpg (43006 byte)      flyver.jpg (39867 byte)

--------------------------------------------------------------

Tycho Brahe Planetariums. "Delfiner" 
delfin.jpg (100653 byte) At svømme med vilde delfiner er et uopnåeligt ønske for dyreelskere verden over. I denne film svømmer du med et af havets mest legende, livgivende og intelligente væsner. Filmen er spækket med eksotiske lokaliteter, aktuel viden og hjertelige møder mellem mennesker og delfiner. Den boblende og melodiøse filmmusik er komponeret og indspillet af Sting.
Skynd dig at se filmen - Begrænset tid.

Gode råd ved vinterdykning
1.    V
ær sikker på, at den luft du benytter er 100% ren og tør.
2.    Opbevar altid din luftflaske og regulator så varmt som muligt indtil umiddelbart før du skal i
       vandet for at luften ikke skal være for kold eller blive afkølet. Er flasken eller regulatoren under
       frysepunktet vil der dannes is på udstyret med det samme det kommer i vandet.
3.    Inden montering af 1. trinnet på flaskeventilen bør du åbne flaskeventilen et par sekunder for at
       fjerne eventuelle vanddråber og iskrystaller.
4.    Check højtryksindgangen på regulatorens 1. trin for at sikre der ikke er fugt eller iskrystaller.
5.    Når du afprøver din regulators 2. trin og octopus må du ikke ånde i den, du bør benytte
       purgeknappen meget kortvarigt for at undgå kondens, der fryser i 2. trinnet.
6.    Benyt purgeknappen så lidt som muligt for at undgå frysning. Hold den aldrig inde mere end
       maksimum 2-3 sekunder.
7.    Benyt aldrig regulatoren i overfladen for at undgå nedkøling af 1. trinnet.
8.    Begynder regulatoren at blæse i overfladen - Luk for luften og skyl regulatoren i vandet for at fjerne
       eventuel is. Luk ikke op for luften før al is er væk fra både 1. og 2. trin.
9.    Undgå så vidt muligt at vand trænger ind i 2. trinnet under dykket.
10.  Ånd normalt for at minimere den afkølende effekt af en øget luftgennemstrømning ved en hurtigere
      åndingsrate.
11.  Ved gentagen dykning skal du sikre at regulatoren er fuldkommen tør inden du starter det næste
       dyk.

Læs også artiklen Freeflow

Check Dykkercentrets hjemmeside for planlagte kurser i 2004 - siden opdateres løbende med nye tilbud. Du kan selv planlægge dit kursus sammen med din instruktør. Eller du kan vælge et af de fastslagte kurser - Check hjemmesiden under Kurser.

--------------------------------------------------------------

Begynderkursus 5. til 9. april - Open Water Diver
Check Gittes hjemmeside på www.dykkergitte.dk eller kontakt Gitte direkte på gitte@dykkergitte.dk

--------------------------------------------------------------

I Dykkercentret stiller vi undervisningslokaler med alt i A/V-udstyr, til rådighed for selvstændige instruktører og dykkerskoler. Nedenstående skoler og instruktører er udvalgt af Dykkercentret for at garantere dig den bedste og sikreste undervisning.
Carsten Rosengren  - 23334382 - cr_divers@hotmail.com
Cool Diver - 25119093 - info@cooldiver.com - www.cooldiver.com
dyk.nu - 28882855 / 56 - info@dyk.nu - www.dyk.nu

DykkerGitte - 46191924 - gitte@dykkergitte.dk - www.dykkergitte.dk
NASE Instructor - 28894144 - kristian@naseinstructor.dk - www.naseinstructor.dk

Super tilbud fra Atlantis Rejser .
Få smag på sommeren før andre gør.
1 uge fly med Maersk Air + turistklasse hotel samt 10 båddyk. KUN 3995,-
ekskl. visum og afgifter kr. 234,-. Afrejse i periode fra den 13/5 til den 10/6 2004
Book allerede i dag på
mail@atlantisrejser.dk, hvis du vil være sikker på en plads.

--------------------------------------------------------------

20. maj 2004 Aqaba-bugten
klovne.jpg (24678 byte)
På denne tur afsøger vi dykkerstederne i Aqaba-bugten langs Sinas østkyst. Med et par dages stop i hver af byerne langs kysten forener vi på bedste bedouinmanér det ustressede og komfortable med vores personlige kortlægning, udforskning og afprøvning af dykkersteder, som ligger udenfor almindelige pakkerejse-turisters rækkevidde.  Vi kører op til Nuweiba for at ende ved Tiran.
Undervandsfotografen Michael Jensen, der har fået publiceret flere artikler om dette område er med på turen, hvor han deler ud af sin erfaring.
Tag et kig på Michael Jensens hjemmeside
Læs mere på Blue Horizons.
Du kan få svar på spørgsmål og reservere plads på peter@bluehorizons.dk

--------------------------------------------------------------

Lanzarote - De Kanariske øer
Lanzarote
Midt ude i Atlanterhavet ud for Afrikas kyst ligger et af mange danskere overset dykkeområde, De Kanariske øer. Der er dykkercentre på alle øerne, hvor du i havet finder store stimer af fisk.
Lanzarote er en af de mindre øer lige nord for Tenerife. Øen er en lavaø med mange udslukte vulkaner. Det til trods, er der er mange og langstrakte badestrande. Der ud over et helt anderledes og flot vulkansk landskab både på land og i havet. Måske er det manglen på koraller, der gør, at der ikke er så mange der har fået øjnene op for disse dykkerperler. Her ude midt i Atlanten er der til gengæld en overflod af store fisk, som man ellers kan mangle mange af de steder, hvor der er flotte koralrev.
Læs hele artiklen om dykning på Lanzarote på Dykkercentrets hjemmeside under Dykinfo - Udland

Ideer efterlyses til nyt dykkerområde ved Amager

På Dansk Sportsdykker Forbunds instruktørkonference i Idrættens Hus (Brøndby) blev der fortalt om et spændende projekt, der kunne få deltagerne frem i stolesædet.
Det var projektchef Tove Frederiksen, der også er forbundsinstruktør og instruktør i Københavns Dykker Club (KDC), som kunne berette om projektet Amager Strandpark.
Man er på Amager i København ved at ombygge strandarealet ved Amager Strand, så det bliver et stort rekreativt område med vand som fællesnævner. I den forbindelse fortalte Tove Frederiksen om muligheden for at få et dykkerområde med aktivitetsbaner og måske et lille vrag i vandet ud for strandparken. Kunne det lade sig gøre, ville det blive et rigtigt trækplaster for dykkere i hele hovedstadsområdet.
Ud over en kort orientering om projektet bad Tove Frederiksen om ideer til, hvad og hvordan dykkerområdet kan laves. Endvidere appellerede Tove Frederiksen til, om der kunne skaffes en båd der var egnet som udlægning til lille vrag.
Ideer, forslag og andet til dykkerprojektet kan mailes på dykning@amagerstrand.net

--------------------------------------------------------------

NyhedsbilledeInternationale ungdomslejr 2004 i Danmark.
Dansk Sportsdykker Forbund vil i samarbejde med CMAS Youth Commission arrangere en international ungdomslejr i Danmark i uge 27, juni måned 2004. internationale ungdomslejr vil blive placeret på Langeland, Emmerbølle Camping.
Den internationale ungdomslejr vil være en lejlighed for ungdom fra hele verden til at mødes omkring den fælles interesse snorkeldykning.
For at kunne deltage skal man være fyldt 15 år og være i besiddelse af minimum CMAS ** snorkeldykkercertifikat. Det vil være en god ide at kunne lidt engelsk – sådan at man kan tale sammen med de andre snorkeldykkere på lejren

--------------------------------------------------------------

Bestil plads på din næste tur med Dykkercentret via nettet.
Gå ind under E-Handel - Turtilmelding og book din plads. Bemærk du kan kun reservere plads ved at betale med Dankort eller kreditkort.
Modtager du ikke automatisk besked, når Aktivitetsplanen er klar, kan du tilmelde dig her.
Du kan allerede nu se nogle af de ture, der er på programmet frem til september på E-Handel siden under Turtilmelding.

- 20/02-04 Nyt link - La Santa Diving. Det perfekte feriested for den aktive familie.
- 20/02-04 Nyt link - John Collins viser nogle af sine flotte undervandsbilleder
- 20/02-04 Nyt link - Wetpixel informationer om digital undervands fotografi
- 20/02-04 Nyt link - Blue Horizons Expedition & Diving Club henvender sig til rejselystne dykkere

Scubapro vandt i kategorien "Bedste fabrikant af regulatorer" for 5. år i træk
På dette års Boot show i Düsseldorf vandt Scubapro den populære "dykker- præmie" igen. I kategorien "Bedste fabrikant af regulatorer" har læserne af Tauchen (et af Europas største dykkerblade) valgt Scubapro i den årlige afstemning. Scubapro vandt kategorien for 5. år i træk.
Kig ind og se hvorfor de tyske dykkere endnu en gang valgte Scubapro. I Dykkercentret kan se se hele Scubapros store udvalg af regulatorer. 

--------------------------------------------------------------

Sidste nye artikler på Dykkercentrets hjemmeside:
- 24/02-04 Nye lave priser på Uwatec - Check E-Handel nu med 570 varer på hylderne
- 20/02-04 Dykinfo - Udland.
Lanzarote - En god guide til dykning på Lanzarote
- 19/02-04 Udstyrs Info - Uwatec instrumenter 2004 lagerført af Dykkercentret
- 15/02-04 Udstyrs Info - Smart Com - den nye generation computer
- 15/02-04 Udstyrs Info - Mero taskeserie 2004 med markedets bedste og mest funktionelle rygsæk
- 12/02-04 Udstyrs Info - BC vestserie 2004 lagerført i Danmark
- 12/02-04 Pressemeddelelse. X-Free - Ny unik maske med justerbare spænder fra Seac Sub
- 22/01-04 Stor konkurrence - Vind Smart Com computer. Værdi 5995,-.
- 22/01-04 Ny Aktivitetsplan for februar - Reserver plads i dag til dit næste dyk

Uwatec Air Z komplet med sender - TILBUD 4445,-
Aladin Air S er en arm monteret, interaktiv dykkercomputer med en transmitter, der sender data om tanktrykket. Air Z benytter en tilpasset dekompressions model udviklet af Professor Bühlmann i samarbejde med Uwatec AG. I Aladin Air-Z benyttes en teknologi, der udspringer i dykkerens fysiologi. Nu er det blevet muligt at specificere et dekompressions parameter baseret på opførslen under vandet og omgivelserne. For en normal dykker (udenfor høj risiko situationer) vil dekompressions dataene ikke være mere konservative end kendte dykkercomputer - blot mere sikre.
Læs mere på Dykkercentrets hjemmeside under Udstyr info

--------------------------------------------------------------

Nye priser på Uwatec
Dykkercentret har grundet vores store salg af Uwatec computere opnået den højeste rabatsats. Det betyder vi har kunnet sætte priserne ned på alle instrumenterne fra Uwatec.
Kig ind i Dykkercentret på Frederiksberg for at finde den computer der passer til dit behov.
Du får selvfølgelig 2 års gratis service (årligt check af alle instrumentets funktioner) samt 3 års garanti på alle instrumenter.

--------------------------------------------------------------

smart com front.jpg (27925 byte)Vind Uwatec Smart Com computer med kompas og Quick kobling
Test din viden om verdens bedste dykkercomputere og deltag i konkurrencen om en Uwatec Smart Com computer med kompas og quick kobling til en værdi af 5995,-.
For at vinde skal du svare rigtigt på spørgsmålene i svarskemaet. Alle svarene findes på blandt andet Uwatecs hjemmeside.
Dit svar skal være modtaget af DYKKERCENTRET lørdag den 17. april 2004.

Danmarks Akvarium - Artikel fra Søhesten
Stærke sild
- Umiddelbart er silden jo ikke nogen frygtindgydende fisk, men til gengæld kan sammenholdet i en sildestime være skræmmende. Det oplevede den norske kutter Lena Kristin på 50 fod fra Tromsø nytårsdag.
Efter af have fået en stor stime sild i notet var fiskerne om bord på kutteren ved at hale det mod overfladen. Halvvejs oppe besluttede sildene imidlertid alle som en, at nu var det sikrest at søge mod bunden. Og så gik det stærkt. På få øjeblikke trak fiskene med en så stor fælles kraft, at kutteren var i overhængende fare for at blive trukket ned! Heldigvis var skipperen og mandskabet hurtigt klar over faren og skar rebene til notet over, inden katastrofen nåede at indtræffe. Fangsten og notet gik tabt, men kutter og mandskab slap med skrækken.
Det er kendt blandt fiskere at man skal være beredt på sådan en risiko, når der er ekstremt godt sildefiskeri. Faktisk gentog hændelsen sig dagen efter for en anden kutter i samme område. At der var mange sild i området dokumenteres af Lena Kristins fangst den 2. januar. Her lykkedes det mandskabet at fange 30 tons sild i et enkelt træk med not!

--------------------------------------------------------------

Sponsorbrochure.jpg (8323 byte)Sponsorat til kun 8500,- om året
Vidste du at et Danmarks Akvarium sponsorat kun koster 8500,- om året, inkluderet navneplade ved det du sponsorerer. Sponsoratet giver blandt andet den unikke mulighed for at deltage i det årlige sponsor aftenarrangement. Aftenen starter med en aperitif ved de store akvarier, hvor blandt hajerne og skildpadderne svømmer. En af medarbejderne fortæller om fiskene og der fodres nogle af de mere eksotiske fisk. Bag efter nydes en vidunderlig middag, hvor der er dækket op inde imellem akvarierne og lyset er fra stearinlys samt akvarierne. En helt anderledes og meget eksotisk oplevelse med pragtfuld mad og rigtig god vin. Synes du selv det er mange penge, hvad så med at gå sammen med nogle andre eller spørg din arbejdsgiver.
Kunne det ikke være sjovt og spændende, at sponsorere en eksotisk fisk?
Kontakt Anders Uldal på 39 62 32 83 eller uldal@akvarium.dk

Ønsker du ikke at modtage det Elektroniske Nyhedsbrev skal du blot returnere denne mail med
Emne: Aflys