Modtager du ikke allerede E-News kan du tilmelde dig her

April  2005
Det er aldrig for sent at lære mere...
At kunne konkludere vi ikke ved meget mere end for 100 år siden, men den viden vi har i dag er på et meget højere plan, er nok den mest rammende bemærkning, der blev hørt på det netop gennemførte kursus for nye dykkerlæger i Danmark. Kurset er for læger, der ønsker at kunne udføre undersøgelser på kommende dykkere. Den viden og baggrund lægerne har efter kurset, er uvurderlig i forhold til bedømmelse af nye dykkere.
Efter 21 år i dykkerbranchen, med tidligere ansvar for uddannelse af nye dykkere, finder jeg (René Nielsen - indehaver af DYKKERCENTRET) det dybt beklageligt, at jeg ikke har været i besiddelse af den information og viden tidligere. Heldigvis har vi i DYKKERCENTRET altid ført en restriktiv og i forhold til vores viden sikkerhedsmæssigt streng kontrol med vores kursister. Til trods for denne holdning, er det nu helt klart for mig, at vi desværre har accepteret kursister, der helbredsmæssigt ikke burde have deltaget på et dykkerkursus. Skulle jeg i dag have ansvaret for uddannelse af dykkere, ville en obligatorisk undersøgelse, ved en uddannet dykkerlæge, være et ubetinget krav for deltagelse.
For din egen skyld - Husk det er ikke og skal ikke være en menneskeret at dykke.

Denne gang kan du i DYKKERCENTRETs E-News blandt andet læse om:
Advarsel
- Dykforbud på populært dyksted. Kammerbehandlinger 2004 fire gange højere end forventet.
Bios
-
 Livet i havet maj. Tangssnaren danner par nu for at sikre fremtidige generationer med 200 æg.
Blue Horizons
X-RAY #4: Tema-nummer om USAs og Canadas vestkyst - Pacific Northwest
Diverse
- Undervandsbopladser via GPS opkoblede telefoner. Verdens største isbjerg. Flaskemangel.
Dykke aktiviteter
- Åbne mesterskaber for digitalfoto. Dykkertogt med biologer. Dyk og Spis.
Gode Ideer og Tips
- Minimer risikoen for dykkersyge. Børn og dykning.
Nye links - 4 nye spændende links med blandt andet programmer og billeder.
Nyt udstyr
- Multi pack er en stor multitaske, du kan bruge som rygsæk eller trolley
Rejseinformationer
- Dykkerparadis Maldiverne. Spar 1000,- på dykkerrejse. Nyt kænguru-katalog.
Sponsor nyheder
- Der er igangsat et omfattende arbejde med at skabe mulighed for nationalparker.
Tilbud
- Spar over 25% på Scubapro vest- og regulatorpakke. Vind udstyr til en værdi af 8795,-.

Læs E-News på dykcen.dk, hvor alle informationer om de enkelte emner kan findes.
Ovennævnte er et udvalg af de nyheder, du finder under hvert emne.

Dykforbud på populært dyksted
I forbindelse med det sidste møde i Dykkerrådet spurgte Søren Petersen (DSF), hvor der var dykkerforbud i forbindelse med Helsingør Havn. Søfartsstyrelsen vil sende information ud sammen med referat fra mødet.
Der har tidligere i området været sejladsforbud for fritidsfartøjer. Dette forbud er nu udvidet til at inkludere dykning. Kort- og Matrikelstyrelsen har opdateret deres materiale 30. marts 2005. Følgende er uddrag fra Kort og Matrikelstyrelsen - Havnelods havneoplysninger søg på Helsingør Statshavn:
Klik på kortet for at se det i stor format"Ud for Helsingør Havn er der på grund af den intense færgetrafik etableret et forbudsområde, inden for hvilket al uautoriseret dykning og sejlads med fritidsfartøjer er forbudt. Undtaget fra forbudet er fritidsfartøjer over 15 meter, der har fået havnens tilladelse til anløb samt dykning, der finder sted med havnens tilladelse."
Kortet er kopi fra Kort og Matrikelstyrelsen - Havnelods havneoplysninger

--------------------------------------------------------------

Antallet af trykkammerbehandliger 4 gange større end forventet
Foto fra trykkammerets hjemmeside 
tryk.jpg (23506 byte)
Ikke mindre end 16 dykkere blev i 2004 behandlet i trykkammeret. For nuværende er der ikke udarbejdet endelig oversigt over behandlingerne, men antallet af behandlede dykkere har overrasket de fleste. Det totale antal trykkammerbehandlede dykkere er 4 gange så højt, som det forventede antal. Desværre har usikkerheden givet udslag i forslag til ændrede procedurer med hensyn til registrering af uheld og ulykker. En registrering og udarbejdelse af statistik, er en af de eneste sikre metoder til at kunne ændre procedurer og dykprofil, hvis det viser sig det er samme dykprofil flere dykkere kommer i kammer med. Den endelige rapport over behandlinger forventes klar i den nærmeste fremtid og vil blive tilgængelig på Instruktør E-mail Info siden.

Livet i havet - Maj
Tangsnarrewww.jpg (80560 byte)
Tangsnarren har det bedst med at leve alene. Men i maj/juni danner hanner og hunner par og kan ses sammen. Hannen laver en rede i noget tang, og lokker hunnen til at lægge sine æg i den. Det er begyndelsen til enden: Kort tid efter at hunnen har lagt ca. 200 æg, dør hun. Hannen vogter ved reden. Når ungerne er kommet frem er fremtidige generationer sikret, og så dør han også. Lige inden de forsvinder, kan man derfor ofte opleve tangsnarre på lavt vand, som er lidt "visne". Deres skin ser hærget ud, og de er sløve og lette at fange.
Af Dennis Lisbjerg, havbiolog og forfatter til hæftet "Dyr og planter ved vores kyster", kr. 69,00. Du kan bestille "Dyr og planter ved vores kyster" via Edyk.dk under Bøger.

X-RAY #4: Tema-nummer om USAs og Canadas vestkyst - Pacific Northwest
Den fjerde engelske udgave af X-RAY Mag "cool dykning" langs den amerikanske stillehavskyst som tema. Denne sektion indeholder 38 intense sider
Hele udgaven er på spækkede 100 sider - og kan som sædvanligt downloades som en gratis pdf fra X-Ray Magazines egen website på www.xray-mag.com.
Indholdsfortegnelsen i korte træk:
Pacific Northwest: Puget Sound - British Colombia - "Rapsody in Red" - Alaska. Artificial Reef Society, Sharks of Honduras, Marathon Fish Larvae, Tech: Double Bagging for Divers, Science: Fishy Sixth Sense, Visiting Apeks, Rebreathers, Profile: Amos Nachoum, Portfolio: Jon Gross, + Win a Thermocline suit from Fourth Element.
Flere nyheder på Blue Horizons.

Sunkne verdener - med mobiltelefon på rejse i fortiden
"Det er i Landskabet deres Erindring skal gro…"
Martin A. Hansen, 1950
Vikingeskibsmuseet har indledt et pilotprojekt indenfor location-based formidling af fortidsminder på søterritoriet. Systemet er baseret på GPS-opkoblede mobiltelefoner, og sættes i drift ultimo juni 2006 for en periode på foreløbig to år.
På den danske havbund befinder sig skønsmæssigt ca. 40.000 fortidsminder: skibsvrag, faste anlæg og ikke mindst sunkne landskaber fra perioder af historien, hvor nu havdækkede områder lå oven vande. Heraf er i dag ca. 4.500 kendte og i større eller mindre grad undersøgte.
Læs mere på www.vikingeskibsmuseet.dk

--------------------------------------------------------------

Finne- og apparatsvømmer søger flasker
Jacob Marcussen, der er et af talenterne inden for finne- og apparatsvømning søger 1 - 2 og 3 liters stålflasker. Har du en flaske liggende, som du ikke bruger, vil han være meget taknemmelig, hvis du vil sende besked til DYKKERCENTRET. Du skal selvfølgelig ikke have nogen omkostninger i den forbindelse. Fortæl, hvad flasken vejer pakket og klar til forsendelse, så sender vi en forudbetalt adresseseddel. Hvis flasken skal trykprøves klarer vi det uden beregning for Jacob.

--------------------------------------------------------------

Verdens største isbjerg truer pingviner og forskning
»Den største flydende genstand på jorden lige nu«. Sådan kalder en forsker et 3.000 kvadratkilometer stort isbjerg på Sydpolen, som afskærer pingviner i tusindvis fra føde, samt tre forskningsstationer fra forsyninger.
Et isbjerg flyder af sted med en fart på to kilometer om dagen. Ikke noget særsyn i Antarktis, men dette isbjerg er lidt specielt.
Direktøren for New Zealands Antarktiske Videnskabs Center, Lou Sanson, oplyser til nyhedsbureauet AP, at B15A, som isbjerget så mundret er blevet døbt, er intet mindre end »den største flydende genstand på jorden lige nu«.
På størrelse med Fyn
Amerikanske forskere har beregnet at B15A er så enormt, at dets indhold af vand kunne fylde Nilen i Egypten med vand i 80 år.
3.000 kvadratkilometer dækker det - på størrelse med Fyn - og når sådan en klump is pludselig rager op, får det konsekvenser.
Læst på Politiken.dk
http://politiken.dk/VisArtikel.iasp?PageID=372503

--------------------------------------------------------------

Nyheder på Dykkercentrets hjemmeside siden sidst:
- 21/04-05 Kursusoversigt opdateret
- 21/04-05 Dykkerlæger i Danmark - komplet oversigt
- 20/04-05 Nyt linkFiskeri- og Søfartsmuseet/Saltvandsakvariet i Esbjerg
- 20/04-05 Nyt linkTitanic verdens mest berømte skibskatastrofe
- 19/04-05 Pressemeddelelse - Multi pack er en stor multitaske, du kan bruge som rygsæk eller trolley
- 19/04-05 Pressemeddelelse - Aladin Smart Com er en avanceret luftintegreret nitrox computer
- 18/04-05 Nyt linkPbase er en kæmpe database med 491 undervandsbilleder
- 18/04-05 Nyt linkPalmsource - masser af dykkerprogrammer til din Palm
- 14/04-05 Instruktør e-mail info - Dykforbud på populært dyksted
- 02/04-05 edyk.dk opdateret - nu 1071 produkter at vælge imellem
- 02/04-05 Aktivitetsplan er opdateret op edyk.dk - reserver din plads i dag

UV-foto: Åben digital konkurrence
Foto: Vidar Skålevik
Norges Dykkeforbund ved udvalg for foto og film inviterer herved til digital konkurrence i undervandsfotografering. Konkurrencen er åben for alle, der har glæde af at tage billeder under vand.
Indsendingsfrist: 29.mai
Komplette regler findes på PDF-fil 111KB
Kort opsummeret konkurreres der i fem klasser:
Klasse A – Normal/vidvinkel med dykker
Klasse B – Normal/vidvinkel naturbillede uden dykker
Klasse C – Makro/nærfoto, ikke fisk eller andre fiskedetaljer
Klasse D – Fiskeportræt
Klasse E – Kreativ (Alt er tilladt)
Fotografen kan kun deltage med et billede i hver klasse,
og det er ingen begrænsninger på hvor i verden billederne er taget (men de skal være taget i havet).
De tre bedste fotografer sammenlagt vinder flotte præmier.
Indsending til
torkel.ronningen@nif.idrett.no imellem den 15. og 29.maj.
Mærk e-posten med: "Digitalkonkurrence"

--------------------------------------------------------------

Dyk og spis - Hornfisk
hornfisk.jpg (18519 byte)
Her er der tale om en fisk, man kan være heldig at se store stimer af. Vi havde fat i den lokale fisker, som kender fjorden ud og ind, så det er ikke kun held, hvis vi ser en stime hornfisk, de har faktisk en aftale med fiskeren på denne årstid.
Hornfiskene svømmer i stimer nær vandoverfladen. Den er en formidabel hurtigsvømmer og en god fighter. Derfor er hornfisken også eftertragtet hos mange lystfiskere. Sammen med rygterne om at hornfiskene vandre ind i de danske farvande i maj, hopper mange dykkere i vandet for at ligge vægtløs og betragte disse elegante fisk.
Efter dykket spiser vi hornfisk på Langtved Færgekro - også et besøg værd uden dykkerudstyr.

Læs mere om arrangementet på www.dykkergitte.dk.
Tilmelding via e-dyk.dk eller via email: Gitte@dykkergitte.dk eller via telefon 46 19 19 24

--------------------------------------------------------------

Nordjysk biotogt - Kattegat Nord
DSF Biologisk udvalgs sommertogt i det nordlige Kattegat og Skagerak i perioden 1. (aften) til 6. juli med 5 dykkedage. Tilmelding til forbundskontoret senest 1. juni 2005.
Vi skal se "søjlerne" (Det Boblende rev), Hertas Flak og livet på vrag. Dykningerne sker derudover på en varierende bundtype, for det meste på positioner man normalt ikke når til med klubbådene.
Formålet er at give deltagerne indsigt i de varierede biologiske forhold, vi har i de danske farvande, og på den måde at inspirere til fortsat interesse for vores undervandsbiologi.
Forudsætninger: CMAS 2* eller tilsvarende,  min. 25 dyk og gerne erfaring over 20 m.
Antal deltagere: 6-10 personer. Pris kr. 2.500,-. Prisen er inkl. luft, mad og hygge. Man skal dog være opmærksom på vi er vort eget køkkenpersonale :-).
Afgang: Skagen Havn
Læs mere på DSF hjemmeside

Minimer risikoen for dykkersyge
Motion_og_dykning.jpg (31437 byte) Det er bevist, at hård fysisk træning før dykning reducerer risikoen for dykkersyge betragteligt. Norske forsøg har vist at hård fysisk træning op til 20 timer før et dyk gennemføres reducerer risikoen for bobledannelse væsentligt. Der er ikke angivet nogen speciel form for aktivitet, så enhver form for hård fysisk aktivitet, hvor din krop bliver belastet er maksimalt kan benyttes. Træning mere end 20 timer før dyk, har ikke påvist nedsat risiko.

--------------------------------------------------------------

Børn og dykning
barn01.jpg (51303 byte) I de seneste år, har grænsen for hvornår børn måtte dykke været taget op til revurdering af uddannelsesorganisationerne. Fra at være omkring 15 år er den rykket ned til 8, ja i nogle tilfælde endnu lavere. Hvem der har bedømt det ansvarlige og fornuftige i denne ændring er uvist, men de økonomiske fordele har uden tvivl været en ikke væsentlig del af vurderingsgrundlaget.
Der er et kæmpe marked for uddannelsesorganisationerne, hvis de kan lokke forældre til at acceptere deres børn dykker.
På netop gennemført dykkermedicinsk kursus for læger i Danmark, var holdningen helt klar. Børn bør ikke dykke før de er færdigudviklede eller tæt på færdigudviklede rent fysisk. Der er for nuværende ingen sikre beviser for, at de tager skade af trykpåvirkningerne, men den store usikkerhed, der hersker om trykkets indvirkning på vores krop og dens udvikling, gør at det ikke kan tilrådes børn dykker. Desuden skal der tages hensyn til, at dykning på lave dybder er en meget risikable form for dykning. Volumenforandringen er så stor på de lave dybder, at der skal meget lidt til før barnet kan pådrage sig fatale skader.

Fiskeri- og Søfartsmuseet/Saltvandsakvariet i Esbjerg
Titanic verdens mest berømte skibskatastrofe
Pbase er en kæmpe database med 491 undervandsbilleder
Palmsource - masser af dykkerprogrammer til din Palm

Mero Multi Pack
Multi pack er en stor multitaske, du kan bruge som rygsæk eller trolley ( taske med hjul). Tasken er på 128 liter. Der god plads til alt udstyret, uanset om du skal på dykkertur her hjemme eller en tur ned syd på.
Tasken består af flere dele. Den store taske er foran monteret med en mindre taske, som du kan afmonteres. Du har altså to tasker i en. Den store taske kan du pakke alt dit dykkerudstyr ned i. Den mindre taske med "bøjlestang" i toppen, er perfekt opbevaring af dit tøj.
Begge tasker er udstyret med mange lommer, så du kan opdele dit udstyr for lettere at få adgang til lige det, du har behov for. Når du skal ud at rejse kan rygstropperne gemmes af vejen i tasken, så de ikke hænger fast nogen steder. Håndtagene i bunden gør det nemmere at håndtere tasken under transport og løft. Trolleydelen har teleskophåndtag, så du let kan transporter din taske rundt på de store letløbende kuglelejehjul. Den perfekte taske til den krævende dykker.
1540,- inkl 25% moms
MultiPack_05.jpg (43484 byte)  Mero_Multipack-d1_05.jpg (71769 byte)  Mero_Multipack-d2_05.jpg (70575 byte)  MultiPackMontage_05.jpg (47824 byte)
På lager i DYKKERCENTRET. Kan bestilles direkte på edyk.d

Vil du med på dykkersafari til Maldiverne - Tilmeldingsfrist 10. maj
Maldiverne.jpg (82115 byte)
Planlægningen af en dykkertur til Maldiverne er nået en del længere.
Vi vil bo på båden og sejle rundt og dykke på de mest fantastiske steder. Da jeg var der i 2003, så vi hammerhajer, masser af grå og hvid tippede revhajer, kæmpemantaer, ikke mindre end 6 hvalhajer, masser af skildpader og masser af delfiner, frøfisk, spøgelsesmurener og mange, mange andre fisk. Alt i alt en superfantastisk oplevelse.
Jeg kan blot sige, da vi undersøgte markedet for den slags ture, var der ingen dansk rejsearrangør, der kunne tilbyde det, som vi selv fik strikket sammen, derfor er det oplagt at tilbyde jer at komme med på sådan en tur.
Prisen bliver kr. 7.900,- per person. Begrænset antal pladser, så først til mølle princippet gælder.
Der er stor tilslutning til Dykkersafari på Maldiverne med afrejse fra Danmark 28. august og hjemkomst den 5. september. Ud af de 16 pladser på båden, udgør vores gruppe 11 personer på nuværende tidspunkt. Der er derfor stadig få ledige pladser ombord på båden.
Hvis du er interesseret i at deltage i vores dykkersafari, så kontakt mig hurtigst muligt.
Læs mere om Dykkersafari på Maldiverne på www.dykkergitte.dk Her har jeg også lagt en artikel fra min tur til Maldiverne i 2003. Vi afholder informationsmøde inden vores afrejse, så vi kan lære hinanden lidt at kende inden vi tager på Dykkersafari.
Hvis du har spørgsmål, er du selvfølgelig meget velkommen til at kontakte www.dykkergitte.dk
For yderligere information kontakt DykkerGitte.dk telefon 46191924 eller mail

--------------------------------------------------------------

Tilbud KUN for modtager af E-News - SPAR 1000,-
Atlantis Rejser
Rejs 2/6  eller 9/6
1 uge Sharm el Sheikh hotel Sharm Holiday *** inkluderet  5 dages båddykning KUN 3999,-. Normal pris 4799,-. Du sparer 800,-.
Ekstra uge + 600,-. Tillæg for enkeltværelse per uge + 350,-.
1 uge Sharm el Sheikh hotel Renaissance ****+ inkluderet 5 dages båddykning KUN 4299,-
Normal pris 5299,-. Du sparer 1000,-. Ekstra uge + 1000,-. Tillæg for enkeltværelse per uge + 840,-. Hotel Renaissance er beliggende syd for Naama Bay på Ras Umm Sidd plateauet. Hotellet har egen pragtfuld badestrand med de flotteste koraller, der kan nydes på en snorkeltur. Ønsker du at bo i luksus og nyde en buffet, der kan tilfredsstille selv de mest kræsne, skal du vælge hotel Renaissance.
Reserver din plads i dag på 7022 4840 eller Atlantis Rejser.
HUSK at oplyse du modtager E-News, ellers skal du betale mere for rejsen.

--------------------------------------------------------------

Nyt kænguru-katalog fra Profil rejser
Australien0506.jpg (118451 byte)"Down Under." To små ord, der straks sætter et kontinent af associationer i sving. Kænguruer, koalaer, røde klipper, aboriginals og et enkelt operahus begynder uvilkårligt at flashe forbi på det indre biograflærred. Men hvad gør man, hvis filmen skal blive til virkelighed?
En af mulighederne kunne være at få fat i Profil Rejsers nye katalog med rejser til Australien og New Zealand. Bureauet har årelange erfaringer med at planlægge oplevelsesrige ture til de to lande på den anden siden af kloden, og kataloget er spækket med varierede rejseforslag.
Rundrejser er en af mulighederne. Både Australien og New Zealand er oplagte rejsemål til denne rejseform, da der er så meget at se og afstandene er så store. Profil Rejser tilbyder fem af slagsen. To med fly rundt i Australien og tre kør selv-ferier, den ene udelukkende gennem New Zealands grønne landskaber.
I det hele taget er et udvidet udbud af oplevelser i landet, hvor Ringenes Herre blev filmet, årets nyhed i Profil Rejsers katalog. Hike&Drive med firehjulstrækker, vandreture og svømmeture med delfiner er blandt de nye trækplastre på både nord- og sydøen af New Zealand.

Danmarks Akvarium - Information fra Søhesten
Foto fra http://www.skovognatur.dk
vadehavet.jpg (86926 byte)Danmark er som bekendt et lille land, hvor naturen kan have trange kår. Som følge heraf er der igangsat et omfattende arbejde med at skabe mulighed for nationalparker, der hvor naturen skønnes at have en særlig betydning.
I den indledende fase skal en række pilotprojekter klarlægge, hvor dette er og hvorledes den danska nationalparkmodel skal skrues sammen. Der skal tages forskellige hensyn til parkernes udnyttelse, blandt andet om mulighederne for at drive erhverv i områderne og mulighederne for rekreativ benyttelse.
Set ud fra fiskenes synsvinkel, er det nok Vadehavet, der vil være den mest interessante nationalpark. Vadehavet er at enestående naturområde med et af verdens mest værdifulde tidevandsområder – et sandt spisekammer for fisk og fugle. Under højvande invaderes Vadehavet af millioner af fisk og især fiskeyngel vokser op her i enorme mængder. Ser man alene på bestanden af rødspætter, vurderes det at hele 60% af den vokser op i Vadehavet.
Se mere på www.skovognatur.dk/nationalparker

Super tilbud fra Scubapro - BC-vest og regulatorpakke - Spar over 25%
Vi har modtaget er begrænset antal veste og regulatorer til helt specielle priser, så skynd dig at kigge forbi DYKKERCENTRET på Frederiksberg.
Glide 3000.jpg (68063 byte)mk18.jpg (101526 byte)Scubapro Glide 3000SE inkl. BPI. Topmodellen blandt Scubapro's kvalitetsveste. Glide 3000 vesten sidder perfekt til kroppen, så du har mulighed for den bedste afbalancering. Vesten er inkluderet 4 lommer til integreret bly. 
Scubapro Mk18/S550 regulatoren, der opfylder selv de mest krævende dykkeres krav. Scubapro Mk18 førstetrinnet blev valgt af Søværnet på grund af sin holdbarhed og funktionsdygtighed selv under ekstreme forhold. Meget billig at få serviceret - Kun 65,- for alle sliddele inkluderet højtrykssæde.
S550 andettrinnet er videreudviklingen af den legendariske G250 regulator. Justerbar venturieffekt, så du kan sikre den helt optimale luftforsyning under enhver form for dykning. 
Scubapro R290 octopus er det mest simple og robuste andettrin fra Scubapro - perfekt som octopus. Mulighed for at indstille venturi effekten, så du sikrer mod uønsket free flow.
Regulatorerne er koldtvandsgodkendt efter de nyeste og strengeste krav i henhold til EN-250 2000.
Samlet KUN 6195,- Du sparer 2175,-. Der er mulighed for at opgradere til S600 eller X650.
Selvfølgelig med 3 års garanti og 2 års gratis service eksl. udskiftede dele.

--------------------------------------------------------------

Konkurrence - Vind regulator værdi 8795,- og Gavekort værdi 10.000,-
Siden 1987 har vi heddet DYKKERCENTRET - meget er blevet udviklet og ændret siden, men navnet består endnu. Er det på tide vi skifter til et andet navn? Mener du ja og angiver et navn vi kommer til at benytte, vil du modtage et gavekort på en værdi af kr. 10.000,- til køb af udstyr i DYKKERCENTRET.
Alle der deltager i konkurrencen, er automatisk med i lodtrækningen om en regulator af typen Scubapro Mark 25 Titan AF Int / S 600 T til en værdi af 8795,-.
Dit svar skal være modtaget af DYKKERCENTRET senest torsdag den 30. juni 2005.

Se de sidste nyheder på dykcen.dk
Se de sidste pressemeddelelser fra DYKKERCENTRET

Instruktører og dykkerledere kan automatisk modtage vigtige nyheder via Instruktør E-mail Info

På dykinfo kan du læse om spændende dyksteder i Danmark og udlandet - Læs om Maldivernet