Modtager du ikke allerede E-News kan du tilmelde dig her

Januar 2005
Året er startet med fuld fart...
Aldrig før har så mange benyttet de gode tilbud, der er i Dykkercentret på januar udsalg. Slutspurten er sat ind og der er stadig rigtig mange gode tilbud tilbage - Kig ind.
De fleste 2005 nyheder er kommet på hylderne, så kig forbi og se det sidste nye. I Dykkercentret kan du være sikker på vi kun koncentrerer os om en ting, nemlig at finde det rigtige udstyr til dig. Vi har igennem det sidste år, ud over salg af udstyr, planlagt og gennemført dykkerture. Den aktivitet overlader vi nu til vores dygtige samarbejdspartnere, der i forvejen tager sig af dykkeruddannelsen. Det betyder i praksis, der kun er en ting vi i Dykkercentret skal koncentrere os 100% om, nemlig dykkerudstyr.
Vi vil sikre, at ingen går forgæves i Dykkercentret, så kig ind og check os ud.

Denne gang kan du i DYKKERCENTRETs E-News blandt andet læse om:
Advarsel
- Mares tilbagekalder M1 dykkercomputer.
Bios
Foråret starter i februar, når stenbideren kommer ind fra 100-150 m. dybde til lavt vand og gyder.
Blue Horizons
- Tanker efter det første år. Næste udgave af X-ray.
Diverse
- Følg Luckys færd i det store hav. 846 besøgende på en dag på dykcen.dk.
Dykke aktiviteter
- Nye aktiviteter og nyheder for 2005. Natdyk i Kattegatcentret.
Gode Ideer og Tips
- Gratis downloading af programmer. Dansk udgave af Uwatec Smart Trak.
Nye links - Rigtig mange flotte billeder og mulighed for din egen billeddatabase.
Nyt udstyr
- Ny snorkelbog for alle. Aladin Prime dykkercomputer.
Rejseinformationer
- Master Class i Ægypten. Marinearkæologi på Filippinerne. Tilbud fra Atlantis.
Sponsor nyheder
- Nye skildpadder og rygter fra pålidelig kilde.
Tilbud
- Januar udsalg. Dykkerbus til kun 40.000,-. 8 personers gummibåd med 40 Hk motor 20.000,-
Udstillinger
- Feriemesse 2005. Koralrevet i Tycho Brahe

Læs E-News på dykcen.dk, hvor alle informationer om de enkelte emner kan findes.
Ovennævnte er et udvalg af de nyheder, du finder under hvert emne.

Tilbagekald af Mares M1 dykkercomputere
m1.jpg (13796 byte)Mares/HTM har tilbagekaldt Mares M-1 dykkercomputere. Mares M1 har samme fejl, som de computere HTM har forhandlet via Dacor - Se tidligere advarsel på dykcen.dk.

Har du en computer med serienummer 22783 til 22902 eller 23019 til 23045, bør du henvende dig til din Mares forhandler inden du benytter den. Din forhandler vil sikre fejlen bliver rettet uden beregning, ifølge de oplysninger vi har modtaget.

Livet i havet - Februar
stenbider.jpg (82420 byte)
Allerede i februar starter foråret i havet. Stenbideren markere årstiden ved at trække ind til kysterne for at gyde. Stenbideren er en klumpet og langsom fisk, som normalt lever på dybt vand (100-150 meter), men fra midten af februar og et par måneder frem, er der god chance for at se dem på få meter vand. Hunnerne (kaldet kvabso) er blå-grønlig i farven, og afsætter op til 200.000 æg og stikker af igen. Hannen er flot rødt/orange, og bliver tilbage og vogter æggene indtil de er ruget ud. Man kan derfor opleve hanner der, som navnet antyder, "bider" sig fast til sten nær æggene, med sugeskiven på bugen.
Af Dennis Lisbjerg, havbiolog og forfatter til hæftet "Dyr og planter ved vores kyster", kr. 69,00. Du kan bestille "Dyr og planter ved vores kyster" via Edyk.dk under Bøger.

Tanker efter det første år
bh_logo_.jpg (7291 byte)
Nu er det vores 1-års fødselsdag, men når tankerne glider tilbage over året der gik, er katastrofen i Asien lidt svær at ryste af sig. Stakkels mennesker. Jeg håber at alle læsere har grebet godt til lommerne og sendt et ekstra tilskud til Røde Kors, Unicef eller andre. Herfra har vi fulgt udviklingen på tæt hold, ikke mindst fordi det gik udover en del mange-årige branchekolleger, men også fordi vi – i lighed med så mange andre, velsagtens – gerne ville yde et bidrag til genopbygningen derude. Det kan vi bl.a. gøre gennem turisme, så vi følger stadig udviklingen nøje med henblik på, at stable et par rejseprojekter på benene til området. Vi har bl.a. kig på et par koralrevs-genopretningsprojekter og mere nyt vil følge herom så snart som muligt. Læs mere på Blue Horizons.

--------------------------------------------------------------

Næste udgave af X-ray magasinet fredag den 28. januar
entry pageNæste udgave af X-RAY mag udkommer på fredag (28. jan) Gå ikke glip af vores kæmpe Malaysia-special, med fotos af blandt andet National Geographic fotografen Michael Aw. Der er også artikler om tsunamiens effekter på koralrevene, isdykning i Rusland, klovnfiskens biologi, Leigh Cunningham skriver om afvejning, vi præsenterer den spændende fotograf Todd Essick, seneste nye udstyr, bøger og meget andet godt.

Luckys videre færd i det store hav
Lucky er nu næsten nået til Sydamekria. Havskildpadden Lucky blev den 20. september 2004 fløjet til Azorerne for at blive genudsat. Se her på Luckys hjemmside hvordan det gik og følg desuden Luckys færden via satellit. Første uge svømmede Lucky 400 km. Længste dyk 90 min. Dybeste dyk ca. 80-100 meter. 97% af tiden svømmer hun dog på ca. 5 meters dybde. Se hvor Lucky befinder sig lige nu på Lucky.dk

--------------------------------------------------------------

846 unikke besøgende på en dag
Lørdag den 14. januar var der ikke mindre end 846 besøgende på Dykkercentrets hjemmeside, hvor de læste 1618 sider og downloadede 130,51 MB. Hvad der skabte den store trafik netop denne dag kan vi ikke sige med sikkerhed, men i januar har der ind til fredag den 21. været 7.010 besøgende og 227.971 hits. Har du en god ide eller noget du vil dele med andre dykkere, er dykcen.dk nok det sted i Danmark, du når ud til flest dykkere hurtigst muligt.

--------------------------------------------------------------

Nyheder på Dykkercentrets hjemmeside siden sidst:
- 22/01-05 edyk.dk opdateret med 2005 nyheder - Nu 1030 produkter at vælge imellem
- 22/01-05 Nyt linkUVF.dk - er til frit brug for dykkerklubber, undervandsfotografer
- 19/01-05 Instruktør e-mail info - Udstyr til fantasipriser
- 19/01-05 Kursusplan opdateret
- 18/01-05 Ændring af aktivitetsudbud 2005
- 14/01-05 Instruktør e-mail info - Testdykker søges
- 06/01-05 Mange udsalgstilbud kan købes via edyk.dk
- 06/01-05 Udsalgsliste kan downloades i PDF 12KB
- 05/01-05 Pressemeddelelse - NASE styrker sin position i Danmark
- 05/01-05 Opdatering af udsalgstilbud - Mange flere tilbud i forretningerne
- 03/01-05 Instruktør e-mail info - Mares tilbagekalder dykkercomputer

Ændring i aktivitetsudbud 2005Reserver plads til din næste tur allerede i dag på edyk.dk
I forbindelse med årsskiftet 2004/05 og dermed afsluttet regnskabsår har det vist sig, at de gennemførte dykkeaktiviteter har givet underskud. I praksis er det underskud blevet dækket ved besparelse andre steder samt i nogle tilfælde højere priser på udstyret solgt i forretningerne. Det er ikke rimeligt over for alle de kunder, der ikke har benyttet sig af vores dykkeaktiviteter. Frem for at øge prisen på turene, i et forsøg på at få omkostningerne dækket, har vi valgt at stoppe aktiviteten.
Har du et Finnekort (Turkort) vil det selvfølgelig blive indløst for det beløb, du ikke har benyttet. Der er ikke forældelsesfrist på Finnekort.
Nye aktiviteter og tilbud

For at sikre du kan komme ud at dykke, har vi indgået samarbejde med de skoler og instruktører, der allerede nu benytter Dykkercentrets skolefaciliteter. Det betyder i praksis, at du også i fremtiden vil kunne komme ud at dykke med afgang fra Dykkercentret på Frederiksberg, hvor du kan leje udstyr til turen. De aktiviteter, der har afgang fra Dykkercentret, vil du også i fremtiden kunne købe via edyk.dk.
Nyt og bedre udstyr til udlejning
Alle de gamle tørdragter fra udlejningen er blevet solgt for at udskifte dem med nye. Lige nu kan du gøre et kup i SCUBA Direct, der har købt de gamle dragter. De nye dragter vil blive 2-delte Scubapro 7 mm. semi-dry dragter. De nye dragter vil kunne lejes af alle og ikke kun i forbindelse med dykkerture fra Dykkercentret.

--------------------------------------------------------------

Kickstart på dykkersæsonen 2005
Måske har du allerede prøvet det før, måske har du det endnu til gode.
Uanset hvad danner Oceanariet på Kattegatcentret rammerne om det perfekte dyk i dansk farvand, med optimale forhold som sigt, masser af liv og ikke under 10 grader.
Det hedder Dive Resort Kattegat – og det er her, du skal kickstarte din dykkersæson 2005.
I det store 1,5 millioner liter saltvandsakvarium kan du møde hajer, stimer af makrel, havbrasen og sej, 24 kg store pighvarer, over 2 meter lange havål, blåstak, og mange flere af fiskene fra Kattegat. Samtidig kan du vinke til familie og venner udenfor, som kan følge dig fra stat til slut igennem den 17 cm brede acrylrude, som skiller jer ad.
Dive Resort Kattegat modtog i 2004 dykkere – erfarne som uerfarne, og vi kan med sikkerhed sige, at alle fik en oplevelse ud over det sædvanlige.
Som noget helt nyt tilbyder Dive Resort Kattegat i 2005 natdyk, som giver dig en anderledes oplevelse af dykket i Oceanariet. De nataktive fisk vågner, de dagaktive går til ro. Det er mørkt, uhyggeligt og du er ikke alene! Dykkerinstruktørerne fra Dive Resort Kattegat giver som sædvanlig en grundig briefing om fiskene og måden der dykkes på, således at alt foregår på en sikkerhedsmæssig forsvarlig og betryggende måde. Natdykkene udbydes fra 15. januar til ultimo april, og vil typisk ligge fra solnedgang og ca. 1 time frem, alt efter hvor mange I er.
For yderligere oplysninger kontakt venligst Teddy Vester på 8758 0510 / 2380 8874 eller klik ind på www.diveresortkattegat.dk og få flere oplysninger.

Dansk Smart Trak og gratis opdatering af programmer
smarttrak.jpg (11668 byte)Scubapro/Uwatec er kommet med følgende opdateringer af deres software, som kan downloades gratis fra Uwatec.com
DataTrak V.3.06 ( 1 fil)
TravelTrak CE V.1.03 ( 1 fil)
SmartTrak V.1.0319 ( 7 filer, en per sprog)
Kommentarer til de nye versioner.
DataTrak V.306 retter et hukommelsesproblem, som kunne interferer med kommunikationsprotokollen ved downloadning af data.
TravelTrak CE V1.03. er blevet udvidet, så den nu kan bruges med Aladin PRIME, Aladin TEC og Smart TEC.
SmartTrak V1.0319 Denne version er forbedret, så den kan arbejde med McAfee. Ligeledes indeholder den en "RESET TO DEFAULT" funktion, så du kan "nulstille" computerne, til de samme værdier som den var stillet til fra fabrikken.
Note angående McAfee og brug af SmartTrak V.1.0319:
Tryk Ctrl/Alt/Del for at få windows task manager.
Klik på Process fane bladet og high light McVSEscn.exe
Klik derefter på end proces knappen
Denne funktion lukker for email scanning, så du kan downloade data. Hvis du vil bruge McAfee mail scanner programmet igen, skal du genstarte computeren, da den automatisk vil genloade ved opstart af windows.

--------------------------------------------------------------

Lån op til 40.000 kr. Her og nu til bankrente
Det er OK at leje - Det er fedt at ejeUdfyld og indsend låneansøgningen elektronisk. Bemærk - det er kun lån til dykkerudstyr i Dykkercentret, du kan ansøge om.
Når dit lån er godkendt skal du blot kigge ind i Dykkercentret inden 7 dage. Vi pakker dit udstyr med det samme og du kan komme ud og dykke. 
Du er selvfølgelig også meget velkommen til at komme ind i Dykkercentret, så hjælper vi dig med at udfylde låneansøgningen.
1. 1,25 i rente - Du låner til 1,25 i rente pr. mdr., hvis du selv kommer med 25% i udbetaling.
2. Nemt og hurtigt - Dit lån bliver godkendt på blot 10 minutter, så er du klar til at handle.
3. Du får råd nu - Køb nu, betal med små månedlige ydelser.
4. Valgfri afdragstempo - Fordel betalingen over op til 60 måneder.
5. Ingen ekstra sikkerhed - Slip for kautionist eller anden sikkerhed.
6. Ingen gebyrer når du indfrier - Du kan når som helst indfri lånet, uden gebyrer eller ekstraudgifter.
7. Ingen udsving i renten - Betal samme, faste rente i hele lånets løbetid.
8. Træk renterne fra - Du kan trække alle renterne fra på selvangivelsen.

- 22/01-05 Nyt linkUVF.dk - er til frit brug for dykkerklubber, undervandsfotografer

Nyt hæfte: Snorkling for alle
snorkling.jpg (146134 byte)
Snart udkommer et spændende og flot hæfte om snorkling. Det er et udmærket hæfte til alle os dykkere - enten til at få pudset vores egen snorkleteknik af - eller det kan bruges som inspiration til at lokke resten af familien i vandet, da det beskriver de grundliggende teknikker og udstyr der skal benyttes. Snorkling er en fin familieaktivitet, både på ferieturen sydpå og på stranden herhjemme til sommer. "Snorkling for alle" koster kr. 98,00 og kan købes i Dykkercentret fra den 28. januar.
Mere om hæftet fra forlaget Bios.

--------------------------------------------------------------

Aladin Prime
Aladin Prime computeren er den første af de nydesignet Aladin computere, som bliver lanceret i 2005, og det er en radikal ændring fra de tidligere modeller. De firkantede display er forsvundet, den buttede krop og vådkontakterne, i stedet får du en rund slank enhed, som kan bruges på armen og i konsol – og den helt store ændring – trykknapper. Prime computeren er begyndermodellen i den nye serie, selv om det er begyndermodellen, er den spækket med mange avancerede funktioner, inklusiv nitrox dykning op til 50%, temperatur i displayet, 3 minutters sikkerhedsstop, 6 sekunders baggrunds belyst display, mulighed for selv at kunne skifte batteri, infrarød interface og Pc software. Foruden disse brugbare ekstra funktioner, har den opstigningshastighed visuelt/alarm, opstigningstid, hørbare alarmer, maksimal dybden og urfunktioner med kalender.
Fra 2695,- inkl 25% moms i Dykkercentret.

--------------------------------------------------------------

 

Masterclass i Sharm.
blue01.jpg (56251 byte)Leigh Cunningham er af verdens førende tekniske dykkerinstruktører. Han har bla haft rekorden for dybeste dyk i Rødehavet. Nu er det at gå dybest muligt ikke noget vi skal plædere for og det er heller ikke pointen. Men Leigh har også en kolossal praktisk viden og en indsigt i sikkerhed som alle kan lære noget af, og så er han en ret underholdende fætter. Derfor laver vi en "master-class" med Leigh i Sharm el Sheikh, hvor man kan komme ned og få pludset teknikken lidt af. Afgang 9.juni og en uge frem. Vi pusler stadig med de sidste detaljer, program og pris, men kundskabsniveauet kommer til at tage udgangspunkt i Advanced Open Water Diver, således at så mange som muligt kan deltage, samtidig med at der dog er en vis basis at arbejde med. Læs mere på Blue Horizons.

--------------------------------------------------------------

Marinarkæologi på Filippinerne
blue02.jpg (80369 byte)ADMAT er en dansk-engelsk marinarkæologisk projekt der foretager udgravninger over hele verden. Nu har du chancen for både at blive oplært og at deltage i et projekt, hvor man vil udgrave antikke vrag på Filippinerne. Maricaban Island har siden tidernes morgen været en naturlig opankringsplads og forårets ekspeditioner, som du blandt andet har mulighed for at deltage på, skal søge at klarlægge hvorfor skår af kinesisk porcelæn begyndte at skylle op på stranden. Du bliver oplært i brugen af arkæologisk metoder herunder brugen af proton magnetometer og sidescan sonar. Der bliver to ture, fra 16.-30. april og 30.april til 14.maj og der er kun plads til 15 deltagere ialt. Deltagelse forudsætter et interview og godkendelse fra ADMATs side, som også pointerer at deltagere skal være fuldt indstillet på at det ikke er daseferie men et praktisk projekt. Dansk koordinator er Christine Nielsen som kan træffes på email christine@admat.org.uk m.h.p. yderligere oplysninger.

--------------------------------------------------------------

Store og spændende projekter
blue03.jpg (100867 byte) Af større projekter og den type der kræver en længerevarende opsparing kan vi kort nævne turen til Bikini-atollen i 2006, hvor vi bl.a. skal dykke på den store flåde, herunder det legendariske hangarskib Saratoga, som blev sænket i forbindelse med atombombeforsøgene umiddelbart efter Anden Verdenskrig. Meget spændende, meget eksklusivt.
I det store hele er der en pose blandet godt på trapperne, fra Deep South safaris i Rødehavet, Island, Rusland, ny vragtur med Mike Ball i Australien, Galapagos samt Sydafrika. Men lige nu og her er det værd at rette opmærksomheden mod isdykning i Hvidehavet, samt vor kombinerede Sinai-Jordantur.
Angående det øvrige program som er lige på trapperne: Her er lidt bidder, fra det fulde program som bliver præsenteret i næste uge på FerieMessen i Bellacentret og Blue Horizons website .

--------------------------------------------------------------

Tilbud Rødehavet
Atlantis Rejser
Atlantis Rejser har stor succes med direkte fly til Sharm el Sheik fra København og Billund. Fra den mandag den 7. februar er der ikke mindre end 5 ugentlige afgange fra Danmark. Allerede nu er der udsolgt på mange vinterafgange.  Bedste tilbud fly + hotel fra kun 2399,- fra Kastrup.
Du kan være sikker på en god tur, med hjælp fra danske Atlantis guider på destinationen. Sharm el Sheik er et meget sikkert turistområde, hvor Ægyptiske sikkerhedsstyrker og turistpoliti diskret er garanter for en god og sikker ferie.
Reserver din plads i dag på 7022 4840 eller Atlantis Rejser.

Danmarks Akvarium - Information fra Søhesten
Nye flodskildpadder - Danmarks Akvarium har netop modtaget 2 særprægede flodskildpadder. De er tidligere blevet passet og plejet i et privat akvarium, men trængte efterhånden til mere plads. Det har de nu fået i akvarium 15 i vores afdeling med tropisk ferskvand.
Der er tale om flodskildpadden Carettochelys insculpta - en skildpadde der lever i det sydlige Papua Ny Guinea, sydlige Irian Jaya samt i det nordligste Australien. Den kendes på de store forreste luffer samt den karakteristiske tryne, der mest af alt ligner trynen på en gris. Endnu er flodskildpadderne ikke ret store, men de kan blive godt en halv meter lange og veje små 25 kg.
Desværre er det ikke ulovligt at importere og sælge denne skildpadde. Dette på trods af at den regnes blandt verdens 10 mest efterstræbte dyr (ifølge Verdensnaturfonden). Flodskildpadder kræver desuden så meget svømmeplads, at de er totalt uegnede som husdyr i private akvarier.

--------------------------------------------------------------

Vi har hørt rygter fra Danmarks Akvarium
Fra sædvanligvis pålidelige kilde har vi hørt rygter om et spændende projekt i Danmarks Akvarium i foråret. Desværre kan vi endnu ikke sige hvad projektet helt nøjagtigt går ud på, men at det bliver noget for øjet kan vi godt afsløre. I næste udgave af E-News håber vi at kunne bringe den fulde nyhed, men hold øje med Danmark Akvariums hjemmeside.

Januar udsalg
Udsalget fortsætter resten af måneden og der er stadig rigtig mange gode tilbud tilbage. Har du ikke allerede været inde i en af Dykkercentrets forretninger, så skynd dig. Mandag den 31. januar bliver sidste dag med de lave priser - og de er meget lave.
På gensyn i Dykkercentret.

--------------------------------------------------------------

Udstyr til fantasipriser
På baggrund af omlægning af dykkeaktiviteterne i Dykkercentret er der blevet diverse udstyr i overskud. Uanset om du er medlem af en klub, skole, forretning eller uddanner dykker i privat regi, er det perfekt udstyr. Udstyret består blandt andet af:

Citroen Jumper 2.0i benzin. - SOLGT

108.000 kilometer. Pris 40.000,-
8 passagerer og 1 fører total 9 personer. Campingbus, der kan køres af alle.
Bussen er indrettet med lille køkkenbord med håndvask og gasblus
.

Zodiac Futura Fastroller Mark 3 - SOLGT

Egenvægt 77 kg.
Maks. last 1280 kg. 
Maksimum motor 40 hk
Maksimum antal personer 8
Længde x bredde 450 cm. x 205 cm.
Nypris inkluderet moms 41.500,-
Tilbud båd nr. 1 med 15 hk Mariner påhængsmotor 15.000,- eksl. moms - SOLGT
Tilbud båd nr. 2 med 40 hk Mariner påhængsmotor 20.000,- eksl. moms - SOLGT
Kontakt René via mail eller telefon 3323 2662 for yderligere information.

Sommeren begynder i januar
På Ferie05 kan du finde inspiration og information til din næste ferie, uanset om du er til eksotiske, fjerne destinationer, charterferier, cruises, miniferier i ind- og udland eller kør-selv-ferier og camping.
Du finder mere end 100 rejsebureauer, og blandt de 700 udstillere fra 51 lande er der også flyselskaber, turistkontorer, hoteller, ferieboliger, attraktioner og meget mere.

--------------------------------------------------------------

Tycho Brahe Planetariums.
dykker.jpg (44820 byte) "Koralrevet" er blevet kåret som årest bedste I-Max film 2003.
Filmen tager publikum med til det populære paradis under havets overflade.
Det er nok det nærmeste du kan komme rigtig dykning uden selv at blive våd. Har du ikke allerede været inde og nyde denne storslåede film, så reserver plads allerede i dag.

Se de sidste nyheder på dykcen.dk
Se hvor du kan komme ud at dykke i Danmark eller udlandet

Hvordan sikrer du dig det udstyr du vælger er det rigtige - og hvordan skal det vedligeholdes

Divers Club Special - Dykkercentrets kundeklub. Bliv GRATIS medlem og modtag gode tilbud