Dykkertaske

Taskeguide
En guide til hjælp med at købe det rigtige udstyr

Scubapro Dive and Roll TaskeDu bør altid vælge en taske, der er stor nok til et helt sæt udstyr, med undtagelse af flaske og bly. Der er to typer at vælge imellem: En almindelig stor taske eller rygsæk type taske. Rygsækken er absolut den mest praktiske, da du kan have begge hænder fri til andre formål. Flere rygsæk typer leveres desuden med hjul. Rygsæk med hjul er en stor fordel, når udstyret skal transporteres over længere strækninger. En polstret regulatortaske, i et separat rum, sikrer at din regulator og instrumenter altid er godt beskyttede.
Uanset hvor og hvornår du dykker, er det en god ide pakke alt dit udstyr i en taske, så alt er samlet.

Før du tager din taske i brug:

Inden du tager din nye taske i brug, kan du med fordel smøre alle lynlåse med specielt lynlås smøremiddel. Du må aldrig benytte silikone eller andre former for fedt til at smøre lynlåse, da det samler støv og snavs. Check at alle syninger er gode og intakte. Er der eventuelle løse tråde, skal de klippes af og brændes let med en lighter for at smelte tråden.
Skal du transportere et komplet sæt dykkerudstyr anbefales det, at benytter en rygsæk type taske eventuelt med hjul. Skulderstroppen på almindelige dykkertasker er normalt ikke stærke nok til et komplet sæt dykkerudstyr. Husk udstyret er meget tungere, når det er vådt.

Pakning af tasken:
Mero regulatortaskeDu bør starte med finnerne nederst for at skabe en „hård” bund til beskyttelse af dit andet udstyr. Har du ikke en separat regulatortaske, er det en god ide at pakke din regulator ind i vesten. Undgå hårde og spidse genstande i nærheden af din vest. Du må aldrig pakke bly eller flaske ned i din taske for at undgå overbelastning eller beskadigelse af andet udstyr.
Pak ikke mere i tasken end lynlåsen nemt kan lukkes, uden at du skal holde tasken sammen. Overbelastes din lynlås vil den blive beskadiget.

Brug af tasken:
Benyt ikke skulderremmen på almindelige tasker, hvis du har meget tungt eller vådt udstyr i tasken. Skulderremmen er normalt kun fastgjort to steder på tasken. De almindelige bærehåndtag har fire fæstepunkter og er stærkere.
Når du tager rygsæk typen på skal du sikre, at der løftes i begge skulderremme samtidig. Under transport og specielt flyrejser bør alle stropper være sikret og helst gemt væk for at undgå de hænger fast på transportbånd eller lignende.
Skal du dykke fra en båd eller et andet område med begrænset plads, bør din taske være pakket, så du kan tage udstyret på direkte ud af tasken.

Rengøring og opbevaring:
Scubapro taske med hjulSkyl tasken i ferskvand efter hvert dyk. Du må aldrig benytte vaskepulver eller andre almindelige rengøringsmidler til rengøring. Skyl jævnligt tasken i speciel udstyrsshampoo for at undgå saltkrystaller og bakterier. Lynlåsen skal vedligeholdes med speciel lynlås smøremiddel. Opbevar aldrig tasken i nærheden af en varmekilde eller i direkte sollys. Skal tasken ikke benyttes i længere tid er det meget vigtigt, at lynlåsens glider er fuldkommen rengjort og velsmurt for at undgå den tærer fast.

Gode råd:
Når du rejser skal du sikre, at løse løftehåndtag eller andre remme er fastgjort eller skjult. Du kan eventuelt benytte kabelbindere til at samle remmene. Har du ikke en lås på din taske, kan du desuden benytte kabelbindere til at „låse” lynlåsen.
Efter en rejse skal du altid checke din bagage for skader, inden du forlader bagage udleveringsområdet. Er der skader på din bagage, skal du melde dette med det samme til luftfartsselskabets repræsentant inden du forlader bagageområdet.
Din garanti dækker ikke skader opstået under transport.

På gensyn i Dykkercentret

Læs alle de gode råd og tips
Danmarks største samling af dykkerrelaterede links
Dykinfo – din hjælp til at finde et godt dyksted i ind- og udland

Udstyrsguiderne hjælper dig med at vælge og vedligeholde dit udstyr