Snorkling for børn

Foto: Jacob Nielsen
I Dykkercentrets store udvalg af snokeludstyr er der meget til børnene. Du finder masker, der passer til børn fra cirka 3 år og op efter. Hvis de er lidt større laver SeaPro en Kids maske, som passer fra 5 år og opefter. Alle maskerne er selvfølgelig fremstillet af meget fleksibelt og blødt allergitestet silikone, så de sidder bedst og holder tæt. Pas på når du vælger en maske til dit barn. Mange børnemasker er fremstillet af plastik, der til forveksling kan føles som og ligne silikone. Ulempen ved plastikmaskerne er mindre holdbarhed, deformering og dårlig pasform efter kort tids brug. Glassene i maskerne skal være fremstillet af hærdet glas, så de små ikke får splinter i øjnene, hvis de falder og slår glassene i stykker, mens de har masken på. Desuden ridses maskens glas ikke så nemt, når det er hærdet glas.

Lige som de voksne skal børn også have en snorkel. SeaPro laver Nemo 2, der er en ganske almindelig simpel børnesnorkel. Hvis du ønsker det bedste til dine børn, så har SeaPro lavet en ventil snorkel, så de lettere kan komme af med det vand der kommer ned i snorklen fra bølger eller når de dykker hovedet ned. Det gode ved en ventil er, at børnene også har mulighed for at tømme snorkelen ved at holde på toppen af snorklen, hvis de ikke kan puste hårdt nok til at få vandet ud.

Til fødderne har Seac lavet en finne med mindre og fleksibelt blad. Finnen er udformet efter børns kræfter, så de ikke belaster deres ben for meget. De er dog ikke så bløde, at de ikke kommer nogen vegne, hvis der er lidt strøm. De fås fra størrelse 28 og op voksen størrelse. Finner til snorkling og børn skal være af typen helfod og ikke med en rem også kaldes hælremsfinner. Skulle de være lidt store kan der med fordel benyttes en sok i dem.

For at de små ikke skal fryse, lagerfører vi børnedragter, som passer fra en størrelse 80 eller ca. størrelse 1-2 år. Mero har lavet en 3 mm Shorty (dragt med korte ærmer og ben). Og for dem som har brug for lidt ekstra varme har Scubapro også lavet en luksus 6mm børnedragt, Rebel, som er lavet på samme måde som en voksen dragt med lynlås ved anklerne og håndledene. Heldragten er beklædt på indersiden med Thermo plus foer, der gør at dragten er lettere at tage af og på. Desuden er den varmere fordi det vand der kommer ind ikke udskiftes så let, når der ligger i foret og allerede er opvarmet. For maksimal varmebeskyttelse har Seac desuden en hætte til børn. Vi mister op til 40% varme fra vores hoved, hvis det ikke er beskyttet.
Læs mere om snorkling.

I Dykkercentret lagerfører vi hele året udstyr specielt til børn. Det er ikke kun i havet det er sjovt at lege i vandet. En god dragt, et par svømmefødder og en maske så kan der gå timer i en svømmehal før energien ikke rækker længere.
Børneudstyret er selvfølgelig billigere end voksen udstyret også selv om kvaliteten er lige så god. Maske finder du fra 195,- i silikone og hærdet glas. Snorkler fra 110,-. Dragten er den dyreste del af udstyret. En dragt helt i neopren får du fra cirka 395,-.
Kig ind i Dykkercentret og find netop det udstyr I har brug for.