Seapro X-480

SeaPro X-480

Tørdragten specielt fremstillet til nordiske farvande
efter specifikationer fra danske instruktører!
Download tekst

Peter i SeaPro X-480 tørdragtSkal det ikke være behageligt, når vi dykker????

Det første halve år jeg dykkede, var i en våddragt og efter adskillige kulderystelser og kolde omklædninger bestemte jeg mig til at ville købe en tørdragt. Men hvilken tørdragt skulle jeg vælge? Neopren, polyester trilaminat, eller almindelig trilaminat?
Mit valg faldt på polyester trilaminat dragten Seapro X-480 dragten, og det er der flere grunde til. Da jeg efterhånden har haft en del dyk i dragten og er utrolig glad for den vil jeg gerne fortælle lidt om den.

Jeg fandt hurtig ud af at de danske vande ikke er de varmeste, så derfor ville jeg have en dragt, hvor der var plads til en tyk underdragt. Det ville også gavne mig, så jeg kunne holde mig varm inden dragten kom på.

Jeg begyndte at kigge på trilaminat dragtene og faldt med det samme for polyester-trilaminaten, da den er meget blød og fleksibel i forhold til almindelig trilaminat. SeaPro dragten er specielt fremstillet til dykkere i nordiske farvande af en kraftig polyester trilaminat. Jeg havde heldigvis hørt, at tynde fleksible trilaminat dragte har problem med for utætheder, fordi den tynde gummimembran ikke tåler at blive trukket for meget i uden at sprække. Desuden kan u/v-stråler og luften (med ilt) for nemt trænge ind til membranen og nedbryde den. SeaPro X-480 er utrolig komfortabel at have på både over og under vandet fordi den trods det relativ kraftige materiale stadig er smidig, hvilket skyldes polyesteren frem for nylon.

Det er også fedt, at der er lynlås foran (frontzip) fordi den så er meget lettere at komme i og at lynlåsen ikke sidder og strammer over skuldrene. Over lynlåsen sidder der et “Zip-Cover” (lynlåsbeskytter), der beskytter lynlåsen maksimalt.
Støvlerne er neoprenforede, der gør dem ekstra varme – dejligt! De er med en kraftig sål, sådan at du ikke mærker det, hvis du skulle træde på en spids sten. Det gør også at de er utrolig behagelige at have på.
Når det er varmt gør jeg meget brug af de tilhørende seler, sådan at jeg bare tager overdelen af.
Elastikken i ryggen gør at dragten sidder rigtig godt under dykning såvel som over vandet.
Lommen på benet bruger jeg mest, til back-up lygten når jeg natdykker, eller mine handsker når jeg går ud i vandet og skal have finner på. På den måde taber jeg dem aldrig. Ellers er den lavet til at give dig større muligheder for at placere dit udstyr, så det ikke hænger fast i noget eller at sand kommer i dit udstyr.

SeaPro dragten fås både med løs og fast hætte. Det er lidt af en smagssag hvad man vil have, jeg valgte en løs sådan at jeg på varme dage kan vente med at hætten på til jeg er ude i vandet.Mette i X-480 tørdragt

Da jeg også er en ivrig vragdykker var mine krav også at det skulle være en solid dragt og også her opfylder SeaPro X-480 dragten mine betingelser til fulde. Den er forstærket med polyester på knæerne, har dobbelt syninger og er kold tapet på bagsiden. Kold taping betyder at den er limet på gammeldags manér. Det er langsommere og dyrere end heat sealing, som de fleste fragte i dag er. Fordelen ved kold limning, er at det vandtætte gummilag ikke svækkes på grund af varmen, der skal til for at “varme lime” dragten sammen. Fordelen ved heat sealing er at det er hurtigere og billigere og så ser det pænere ud, men hvad betyder det, limen ses trods alt kun inden i dragten.

Farven på dragten er på standard modellen sort med orange/rød på forstærkningerne ved knæerne og fra albuerne og nedefter. Der ud over fås dragten i de farvekombinationer du har lyst til i sort, rød og blå. Baggrunden for den nuværende farvesammensætning, er af sikkerhedshensyn. Forstærkningerne gør dragten ekstrem slidstærk så du slipper for at købe en dragt de næste mange år.

For sikkerhedens skyld er dragten desuden forsynet med reflekser, for dig betyder det at du er utrolig let at få øje på når du ligger i overfladen. Dette sammen med den orange/røde farve er altså med til at gøre din dykning endnu mere sikker. Dragten leveres med verdens bedste ventiler Si Tech lav profil, feederslange, dansk brugsanvisning, voks, talkum og en taske. Tasken kan du også kan bruge til at stå på ved omklædning.

Sidst, men ikke mindst, så er prisen skyld i at jeg valgte X-480 da det er en lav pris for alle de krav jeg stiller.

Manchetterne i armene og halsen er fremstillet af latex, hvilket gør at de sidder ekstremt tæt og gør detx-480 også god til rigtig kold dykning næsten umuligt at få vand ind. Det er også perfekt til trefinger tørdragtshandsker om vinteren, som giver maksimal varme, når man synes det bliver for koldt til de almindelige handsker.

Jeg var ret spændt og stod nu fuldt udrustet, nu havde jeg endelig mit eget udstyr, og skulle til at dykke, fedt. Større glæde for en dykker findes næsten ikke. Dragten sidder perfekt på mig og det gør ikke noget, at den er lidt større end mig selv. Under overfladen blev jeg virkelig glad for min investering, den er utrolig let at afbalancere i og jeg har fået at vide, at de første gange jeg dykker i dragten skal jeg have udluftningsventilen helt åben, for så vil den selv lukke alt overflødig luft ud, og skal der mere ud så løfter jeg bare armen, hvor ventilen sidder.

Jeg har også købt ankelbly, da det skulle mindske chancen for at få luft i benene, og det gør selvfølgelig også samtidig, at jeg kan have det mindre rundt om livet. De penge er bare givet godt ud!

I starten, hvor jeg brugte dragten havde min ben meget tendens til ligge lidt højere end resten af kroppen, så luften kom op mod benene, hvis man kommer ud for det skal man bare rulle sig sammen i fosterstilling, så presser man luften ud.

Jeg har det utrolig behageligt (og dejlig varmt) i min dragt, og der er mange ting jeg nu ser, fordi jeg ikke længere skal ligge og fryse. Det er prikken over iét ved min dykning.

Dragten leveres i mange standardstørrelser, og der er selvfølgelig mulighed for at få den målsyet. Større støvler og manchetter kan selvfølgelig også monteres uden ekstra omkostninger, hvis man har brug for det.

Pris 7445,-kr

Eller pakketilbud inkluderet Seapro underdragt, der er fremstillet i Polar Fleece, Aquatex og Thinsulate. Den første inderdragt med åndebar ydermateriale!

Pakkepris 8995,- med frit valg imellem 100 og 200 gram Thinsulate.

2 års garanti på både underdragt og tørdragt

Kig ind i dykkercentret og se/prøv begge dele.

Tekniske data på SeaPro X-480 tørdragten:
– 480 gr. polyester trilaminat
– Dobbelt syninger, kold limede på bagsiden
– Fast/løs hætte
– Front eller ryg lynlås efter eget valg med Zip-cover
– Si-Tech lavprofil ind- og udluftningsventil
– Støvler med neoprenfoer
– Seler der nemt kan af –og påmonteres
– Forstærket med polyester på knæene
– Dansk brugsanvisning
– Feederslange
– Voks, Talkum, Taske
– 2 års garanti