Tørdragt Dry One

Dry One Dry One er den ene af Seac Sub’s nye tørdragte som igen forbedrer komforten under dykning, når det er koldt. Når jeg siger igen, er det fordi at Dry One’s forgænger Ironflex, som den første tørdragt var designet for komfort, hvilket den gjorde til Ug +. Så allerede her havde Dry One meget at leve op til.

Allerede da jeg fik tasken med Dry One dragten i var jeg overrasket, det var en meget let. Så tænker du sikkert, hvad er der at være overrasket over? Jo ser du, normalt er taskerne til tørdagte så store, at man enten ikke får den brugt eller at den tilføjer dit udstyr et par ekstra kilo, hvilket jeg ikke er tilhænger af, da jeg ikke gider slæbe på unødigt udstyr, jeg har nok at slæbe på. Nå, efter dette hældte jeg straks den nye dragt ud på gulvet og jeg blev overrasket – Den så jo godt ud. En ting er at se den i brochurerne, en anden er at se den i virkeligheden.

Dry One dragten er fremstillet af 3,5 mm neopren med en overflade af Lycra. Lycra ser du for det meste på helt tynde dragte som kun skal beskytte imod solen. Men lycra overfladen er bare flot blank, hvilket jeg godt kan lide da du så ikke ligner alle de andre dykkere (endnu), som for det meste dykker i en sort dragt med en overflade der mat.
Når du står med dragten i hånden, kan du se at der er nogen, som har gjort et rigtig godt stykke forarbejde. Selve dragt er formsyet, det gør at den sidder tættere, hvilket er meget vigtigt hvis piger skal have en tørdragt, da de ellers ville få en tørdragt der for lille omkring hoften og brystet.
Manchetter er lavet i Daiwa ekstra strækbar neopren, hvilket du kan mærke, lige så snart du har dem i hånden.
Alle ventiler kommer selvfølgelig fra Sitech og ind ventilen er en 360 grader ventil, så du kan placere lavtryksslangen, der hvor det passer dig. Udventilen er automatisk lavprofil, hvilket burde være standard på alle tørdragte i god kvalitet.
Støvlerne er med en hård sål, så du ikke mærker de skarpe sten. Længere oppe på benene er Dry One monteret med et robuste knæbeskytter, som beskytter dine knæ og forlænger din dragts levetid.
En anden ting, som også vil forlænge levetiden på din tørdragt, er et beskyttelseslag, der er placeret over den vandtætte lynlås på ryggen. Beskyttelseslaget sikre, at du ikke får så meget skidt ind i din lynlås og nedsætter den mekaniske slitage. Samtidig bliver din BC-vest ikke slidt og ødelagt af din metaltænderne på lynlåsen.
For at du ikke skal tabe dragten, når du har den hængende ned over hofterne er der isat et sæt seler, som du kan tilpasse lige netop dig.

Nå du kikker ind i den nye Dry One bliver du overrasket, jeg gjorde i hvert fald. Alle syninger er tapet med en neopren tape på et par millimeter for at undgå kulde broer og for at øge styrken samt holdbarheden i dragten. Kulde broer siger du så, det kan da ikke forekomme i en neopren dragt? Det kan der, når du limer 2 stykker neopren sammen, vil der være et stykke som er fast på grund af limen. Det kan sammenlignes med, at du sætter et stykke pladejern i en hus mur og så lader det gå helt ind i stuen. Jernet vil lede varmen frem og tilbage hele tiden, hvilket jo helst ikke skulle være tilfældet med din tørdragt.

Grunden til at det kun er en 3,5 mm dragt er, at du så har en meget større komfort og bevægelsesfrihed ved denne tykkelse. Jo tykkere og desto mere komprimeret en dragt er, desto mindre bevægelsesfrihed og desto større skal dragten være, for at du føler dig tilpas. Da dragten ikke er tyk skulle man tro, der skal en hel masse tøj på inden under? Nej, du skal ikke hen og have en 200 grams inderpels på inden under. Du skal have det samme på, som når du skal ud og klatre bjerge eller bevæger dig i naturen. Et sæt sved transporterende undertøj inderst (tykkelse, plus materiale afgøre hvor varmt du vil have det) og så en fleecedragt, så du du yderst får et varmeisolerende lag. Denne inderbeklædning, er der mange der har i forvejen fra andre udendørs aktiviteter som cykling, klatring, ski og sejlads. Så du skal ikke ud og invester i en speciel inderdragt, som du kan bruge til dykning.

Alt i alt en dragt som gør dykning meget sjovere. Den er mere komfortabel end de fleste, uden at det går ud over kvalitet og det visuelle indtryk. Reklamematerialet lever fuldt op til det indtryk, jeg har fået af dragten.

Dragten leveres med feederslange, opbevaringstaske og hætte og selvfølgelig i både dame og herre størrelse.
I dame størrelser fås den fra XS (støvle 36/37) til XL (støvle 41/42). I herre størrelser fra S til XXL. De enkelt dragtstørrelser leveres med forskellige størrelse støvler.

Samlet 9995,- alt inkluderet.

Se Dry One herredragt info på Seac Subs hjemmeside her
Se Dry One damedragt info på Seac Subs hjemmeside her