Poseidon Triton rengøring

Vigtig information om rengøring af
Poseidon Jetstream og Triton regulatorer

Jetstream regulatorTriton 2. trinPoseidon Jetstream og Triton regulatorerne er helt unikke i deres opbygning i forhold til alle andre regulatorer. 2. trinnet i Jetstream er 100% servoassisteret mens den i Triton er delvis servo assisteret. For begge regulatorer betyder det, at de ikke lukker i 2. trinnet når trykket tages af regulatoren. Du kan faktisk høre det når der sættes tryk på regulatorerne. Begge regulatorer vil blæse ind til der er tryk på – baggrunden for dette er en lille membran, der ved hjælp af lufttrykket skal ud og lukke for luften. Fordelen af servovirkningen på regulatoren får du, når du med meget lille effekt får al den luft du har behov for. Eller sagt på en anden måde – du får masser af luft bare du suger en lille smule.

Jetstream splittegningtDet er meget vigtigt når du skyller og rengør dun regulator, at du er opmærksom på servoventilens virkning!

Det bedste er Skitse tegning triton 2. trin altid at skylle en regulator med tryk på. På den måde vil du altid, uanset type, undgå at få vand ind i regulatorens indre via et vådt 2. trin. Skyller du en konventionel regulator uden tryk skal du bare huske aldrig at trykke på purgeknappen for regulatoren vil automatisk lukke af luft luften. Det vil sige der sidder en ventil som lukker når der ikke suges efter luft eller trykkes på purgeknappen. Når du skyller en Jetstream eller Triton uden tryk skal du huske, at servoventilen vil stå åben! Når servoventilen er åben kan der komme vand og urenheder ind i regulatoren og medføre dårlig funktion eller at den begynder at blæse. Der må aldrig komme vand eller urenheder ind i 2. trinnet når det ikke er under tryk for at sikre optimal funktion hele tiden.