Modtager du ikke allerede E-News kan du tilmelde dig her

 
E-News nr. 62 - August  2009.
Det har været en forrygende sommer med flere glade kunder end nogen sinde tidligere. Ikke kun i forretningen er det gået stærkt, men også i edyk.dk. Det bedste har været, at vores leverandører har kunnet levere næsten alt det udstyr, vi har haft behov for. Vores mål om at ingen må gå forgæves, er næsten lykkedes til fuldkommenhed. For endnu bedre at sikre du ikke går forgæves, glæder det os, at vi nu kan præsentere Waterproof udstyret for dig. Kig ind i forretningen, hvor du blandt andet kan se den præmierede W-1 dragt, der er det første produkt i en ny Black Diamond serie fra Waterproof.
Sensommeren byder på mange gode og dejlige oplevelser i og ved vandet med det rigtige udstyr. Utroligt mange har fået øjnene op for jagt med håndspyd eller harpun. I Dykcen finder du med sikkerhed Danmarks største udvalg af harpuner og tilbehør til undervandsjagt. For mange er jagten ikke det primære, men alle de oplevelser det giver, at snorkle rundt og opleve naturen under overfladen på tæt hold. Er du i tvivl om, at der er noget at se der ude, så tag en tur til Danmarks Akvarium, hvor du kan komme ud at snorkle uden at skulle investere i udstyr først. I weekenden 29. og 30. august arrangerer Danmarks Akvarium dykkersafari ved Charlottenlund Strand, så skynd dig at reservere en plads.
På gensyn i Dykcen.

Denne gang kan du i DYKKERCENTRETs E-News blandt andet læse om:
Diverse
- Fridykning og lungerne. Sidste nyt på dykcen.dk
Dykkeaktiviteter - Kursus om det tropiske koralrevs biologi af Michael Arvedlund, PhD.
Gode Ideer og Tips - Direkte link til ikke mindre end 227 stranddyk i hele Danmark
Nyt udstyr
Black Diamond W-1 præmieret dragt, verdens bedste trykluftsharpun, super masker
Rejseaktiviteter
- Tag en tur til Rødehavet - Bestil din billet nu på Last Minute has Atlantis Rejser
Sponsor -  Øresund over og under overfladen - Snorkelsafari for hele familien med Danmarks Akvarium

Tilbud
- Vind gavekort på 1000,- besøg forretningen. Vind gavekort 300,- direkte på www.dykcen.dk

Udstillinger
- Pragtfulde 3D film i Tycho Brahe Planetarium. Delfiner og hvaler. Det blå ocean.

Fridykning og Lungerne
Fridykning og lungerneLungestørrelsen varierer som bekendt fra person til person. Det er normalt at have en total lungestørrelse på ca. 6 liter, men eftersom lungerne starter fra mellemgulvet og går næsten helt op til skuldrene, er det klart at høje mennesker naturligt har en større lungevolumen end lavere mennesker.
Selvom læger og forskere siger noget andet, så er det en gængs teori blandt fridykkere, at det er muligt at træne lungerne større gennem visse yoga-øvelser. (Måske det bare bliver nemmere at tage en fuld indånding eller muligt at udnytte hele lunge kapaciteten)
Træning af lungerne sker ved en række lungestræk, som jeg dog ikke vil komme dybere ind på her.
Strækkene udføres med fyldte lunger, men kræver stor forsigtighed og kropsbevidsthed at udføre.
Lungestræk kan også kombineres med åndedrætsøvelser som er kendt fra yoga (”bølge åndedræt”). Her indåndes luften langsomt, mens man fokuserer på at fylde bunden af lungerne først. Maven, som er helt afslappet, bevæger sig udad. Derefter fyldes den midterste og øverste del af lungerne (brystkassen bevæger sig udad).
Udåndingen sker endnu langsommere end indåndingen, idet lungerne tømmes kontrolleret fra bunden og opefter. Under udåndingen skal muskulaturen i strubehovedet lære at styre hastigheden på luften. På denne måde vil åndedrætsmuskulaturen i brystvæggen samt i mellemgulvet ikke bruge energi på at holde igen på luften, og det i sig selv giver en pulssænkning.

--------------------------------------------------------------

Nyt på www.dykcen.dk siden sidste E-News:
- 17/08-09 Nyt udstyr på edyk.dk snorkel med ventil og bølgebryder til voksne Oceania til kun 95,-
- 17/08-09 Nyt udstyr på edyk.dk snorkel med ventil og bølgebryder til voksne Fusion Pro fra Seemann
- 17/08-09 Nyt udstyr på edyk.dk børnesnorkel Child fra Seemann i gul og blå til kun 45,-.
- 15/08-09 Nyt udstyr på edyk.dk Waterproof W-1 heldragt 5 mm. dame i 12 standard størrelser
- 15/08-09 Nyt udstyr på edyk.dk Waterproof W-1 heldragt 5 mm. herre i 16 standard størrelser
- 15/08-09 Nyt udstyr på edyk.dk Waterproof W-1 heldragt 7 mm. dame i 12 standard størrelser
- 15/08-09 Nyt udstyr på edyk.dk Waterproof W-1 heldragt 7 mm. herre i 16 standard størrelser
- 15/08-09 Nyt udstyr på edyk.dk Waterproof W-1 Isvest 5 mm. dame i 16 standard størrelser
- 15/08-09 Nyt udstyr på edyk.dk Waterproof W-1 Isvest 5 mm. herre i 16 standard størrelser
- 15/08-09 Nyt udstyr på edyk.dk Waterproof W-1 komplet 5 mm. dame i 12 standard størrelser
- 15/08-09 Nyt udstyr på edyk.dk Waterproof W-1 komplet 5 mm. herre i 16 standard størrelser
- 15/08-09 Nyt udstyr på edyk.dk Waterproof W-1 komplet 7 mm. dame i 12 standard størrelser
- 15/08-09 Nyt udstyr på edyk.dk Waterproof W-1 komplet 7 mm. herre i 16 standard størrelser
- 13/08-09 Udstyrsbeskrivelser - W-1 dragten er verdens bedst designede dykkerdragt. Red Dot Design
- 12/08-09 Restlagerliste opdateret. Se listen på www.edyk.dk
- 11/08-09 UdstyrsbeskrivelserSeac Caccia HF er verdens bedste trykluftharpun
- 11/08-09 Opdatering af Pressemeddelelser 
- 10/08-09 UdstyrsbeskrivelserCapri og Capri Junior er nye innovative masker fra Seac
- 08/08-09 Udstyrsbeskrivelser - Waterproof Crux dykkerhandsker i 3 eller 5 mm. neopren
- 08/08-09 Udstyrsbeskrivelser - Waterproof Sirius shortie dragten er verdens bedste
- 08/08-09 Udstyrsbeskrivelser - Seemann Ghost og Angel dykkermaske med kæmpe udsyn
- 06/08-09 Opdatering Forretningsbeskrivelse
- 06/08-09 Opdatering Tekniske data
- 06/08-09 Dykcen.dk skifter til nyt webhotel - Sig til, hvis du har problem med siden
- 30/07-09 Instruktør E-mail Info - Nyt udstyr fra Seemann
- 29/07-09 Så kan du se W1 dragter fra Waterproof i forretningen - Kig ind, de er fantastiske
- 18/07-09 Nyt linkWaterproof fejrer deres 25 års jubilæum med at blive tildelt Red Dot Design
- 14/07-09 Dykcen.dk bliver autoriseret Waterproof forhandler.

Det tropiske koralrevs biologi - Et spændende kursus på aftenskole
Det tropiske koralrevs biologiKursus om det tropiske koralrevs biologi af den danske koralrevsforsker og formidler, Michael Arvedlund, PhD. Hvad er et koralrev? Udbredelse, typer og evolution. Der vises bla. egne nyeste videofilm fra moniteringsopgaver på koralrev i Rødehavet. Hvordan arbejder en koralrevsforsker? Korallers samliv med alger og kalcificering. Nældeceller. Økologi og livscyklus hos koraller. Økologi og livscyklus hos koralrevsfisk. Opdræt af koraller. Vækst. Hvordan vokser koraller bedst i fangenskab? Hvordan får man farver på koraller? Gennemgang af nye teknikker. Kunstige rev bygges i dag med succes mange steder i havet. Vi ser på de nyeste teknikker. Opdræt af koralrevsfisk alle ”tricks and traps” afsløres. Artsbestemmelse af blød- og stenkoraller. Artsbestemmelse af koraller er en svær kunst. Mange overvurderer deres egen kunnen her. Sådan indleder verdens førende koraltaxonom, ”Charlie” Veron, ofte sine forelæsninger. Foredragsholderen har bl.a. modtaget undervisning i bestemmelse af koraller af Charlie Veron. Der gennemgås ”tricks and traps” mht. artsbestemmelse af koraller, bestemmelse ned til artsniveau vha. koralitter, og der undervises i brugen af taxonomiske nøgler. Artsbestemmelse af revfisk. Samme områder gennemgås som for koraller. Samlivsformer på koralrevet. Koralrevsgifte og farlige dyr på revet. Besøg hos danske koralrevsfirmaer. Koralrevets fremtid. Undersøgelser af levende koraller og fisk indgår i kurset.
OBS  Den 26. november samt den 3. december foregår undervisningen på Danmarks Akvarium, Kavalergården 1, 2900 Charlottenlund.
Hvis du vil være sikker på en plads eller læse mere om kursus se Aftenskolen.dk

Find dit næste dyksted direkte på Stranddyk.dk
Stranddyk i DanmarkStrandyk.dk er en fantastisk ide. Her finder du alle former for dyk angivet minimum med stad direkte på Google Earth. Du kan være med til at udbygge siden, til Danmarks bedste sted, at finde stranddyk.
Du kan søge på diverse kategorier: Flaske-, snorkel-, nat-, strøm-, vragdyk og undervandsjagt, så mon ikke de fleste kan finde et dyk, der passer dagens humør.
For nuværende finder du ikke mindre end 227 dyksteder fordelt i hele Danmark. Er dine favoritsteder ikke allerede på kortet, så brug et par minutter på at lægge det ind, så også andre kan nyde området.
Siden er udviklet privat, og der er derfor ikke tid til at skrive artikler om alle stederne. Hvis du har lyst til at hjælpe, er du meget velkommen. Artikler kan sendes via mail, og anden information om dykkersteder kan sendes via siden. Find dykkerstedet, som du vil skrive om, på kortet, vælg 'Mere info' og tryk på linket 'Rapportér fejl/forslag' i bunden af siden for at læse mere.

Waterproof Black Diamond W-1
Dykkerdragt Waterproof W-1
Waterproof fejrer 25 år med den nye Black Diamond serie.
Den første Black Diamond er W-1 dragten, der har vundet Red Dot Design prisen.
W-1 dragten er en højteknologisk dragt med, som kan forvente fra Waterproof's prisbelønnede designere. Anatomisk formet lynlås i front med "Surface Release Retention Tab" (strop til at holde dragten væk fra hals/strube området) sikrer, at du altid har den bedste komfort, ikke kun under dykning, men også i overfladen. Velcro lukket er af en hel ny typre, der ikke "klæber" sig fast til dragtmaterialet og hiver tråde ud af dragten.
Det patenterede Core Insulation Protection System inkluderer komplet beskyttelse af rygrad og læn. Den indvendige vandstop i nakken hindrer vandet i at trænge ned ad ryggen.
W-1 Isvesten er til dykning, hvor vandet er for koldt til en heldragt med løs hætte. Isvesten er 5 mm. og har manchet rundt ansigtet for at minimere vandindtrængen, så du kan holde varmen selv i koldt vand. W-1 heldragt i 7 mm med Isvest i 5 mm. er perfekt til dykning i vores nordiske farvande. Til dykning hele året i mere tempererede farvande anbefales 5 mm. heldragt med Isvest.
W-1 er fremstillet i 3 dimensional pasform, som alle andre Waterproof dragter. W-1 leveres i 5 og 7 mm. Ikke mindre end 28 forskellige størrelser sikrer, at der er en standard dragt til de fleste. Skulle du ikke passe en standard dragt, kan Waterproof selvfølgelig modificere dragten for dig.
Se flere billeder og læs mere om Balck Diamond W-1 dragten her.
Kig ind og se Waterproof W-1 dragten i DYKCEN.DK eller bestil din dragt direkte på Edyk.dk.

--------------------------------------------------------------

Verdens bedste dykkermaske når du vil have udsyn
Seemann Angel dykkermaskeSeemann Ghost og Angel (se foto) maskerne er beregnet til mindre ansigter end Devil masken, der er blevet en kæmpe succes hos alle dykkere, der vil have verdens bedste udsyn. Maskens helt unikke design sikrer en ekstrem lav volumen og et ubegrænset udsyn. Når du kigger op, kan du ikke se rammen på masken. Prøv at tage din egen maske på og kig op, så vil du opdage, hvor stor "kasketskygge" den giver. Kig der efter ned for at se hvor meget af brystet du kan se. Uanset hvilken masken du har, vil du kunne se mere med Ghost og Angel masken.
Ghost og Angel maskerne er fremstillet i en meget smidig og blød silikone, der sikrer perfekt pasform til de fleste. Det hærdede enkeltglas sikrer det ekstreme udsyn. Ud over sort leveres Ghost i hel hvis silikone. Angel masken leveres kun i hvid silikone har et lille blåt tryk med blomster øverst på masken.
Det unikke stropsystem gør det nemt at justere nakkeremmen med en enkelt hånd. En almindelig maskestrop samt maskeboks er inkluderet, når du køber en Devil maske.
Masken er perfekt til dykning og snorkling. Den ekstremt lave volumen gør masken virkelig nem at tømme og perfekt til dybere snorkling og fridykning, da der er meget lidt volumen, som skal trykudlignes..
Kig ind og prøv den i Dykcen eller køb den direkte på edyk.dk. Ghost. Angel.

--------------------------------------------------------------

Seac Caccia HF trykluftharpun
Trykluftharpun Seac Caccia HF
Seac Caccia HF er verdens mest unikke trykluftsharpuner.
Caccia harpunerne findes i 2 udgaver, hvor HF adskiller sig fra alle andre harpuner ved sit unikke design. Løbet er hydrodynamisk udformet med en tyndere vandret profil for at sikre dig den absolut nemmeste og sikreste vandrette bevægelse af harpunen, når du skal sigte. Samtidig sikrer designet perfekt opdrift. Området tæt ved håndtaget er cylindrisk, så du kan montere linehjul uden problem. Selve stemplet, der driver spyddet ud af harpunen er i nyt unik design, der sikrer, at vandmængden, der skal presses ud af harpunen ved affyring er minimal. Den mindre vandmængde sikrer væsentlig større hastighed på spyddet end andre harpuner. Det ergonomisk korrekt udførte håndgreb er udført i 2 materialer for at sikre dig det absolut bedste greb og sigte. Selve aftrækket er fantastisk sensitivt og du skyder med absolut minimal kraft, hvor ved dit sigte forbedres betydeligt.
Cassia HF trykbeholderen kan modstå et tryk på op til 100 Bar. Det anbefales at benytte et tryk på max. 25 Bar. Cassia HF leveres i 3 modeller 75, 90 og 115. Alle harpunerne er med skudstyrke regulering, hvilket gør det nemt at lade den. Harpunen leveres komplet med ladepumpe, stålspyd, stålspids, ladegreb, line og bæretaske.
Kig ind og se Cassia HF i DYKCEN.DK eller bestil direkte på Edyk.dk.

--------------------------------------------------------------

Seac Capri og Capri Junior
Dykkermaske Seac Capri
Det innovative design og top-kvalitet materialerne gør Capri modellen unik og uimodståelig. En hel utrolig pasform til forskellige ansigter gør masken ideel ikke kun som personlig maske, men absolut også som reservemaske. "Softgummiet" på toppen af maskeremmen er med til at give et sikkert greb om masken, når den skal tages af eller på. Spændet er monteret direkte i maskeskørtet for at reducere trykket på dit ansigt. Samtidig gør spændeplaceringen, at masken kan foldes, så den fylder meget lidt og nemt kan opbevares i en lille lomme på for eksempel vesten eller i dragtlommen. Den lille volumen og store udsyn gør masken ideel til snorkel- og flaskedykning. Til de helt små ansigter findes Capri i en Junior model. Masken leveres i 5 farver helt sort eller med klar silikone og blå, gul, rød (Junior pink) og sort ramme.
Se flere billeder her.
Kig ind og prøv Capri i DYKCEN eller bestil Capri og Capri Junior direkte på Edyk.dk.

Last Minute tilbud fra Atlantis Rejser
Udsigt fra hotel Helnan Rejs den 27/8 til sol og snorkel i Sharm el Sheikh. Prisen starter fra 2.799,- og inkluderer flyrejse, transfer og ophold i delt dobbeltværelse på Hotel Cleopatra, som er et pænt turistklassehotel med pool.
Hvis du vil bo lidt bedre eller have All Inclusive? Så vælg f.eks Helnan Marina Hotel, lige ned til stranden og tæt på shopping i Naama Bay. Pris per person med All Inclusive kun 4.299,-.
Passer overnævnte dato ikke, er der mange flere rigtig gode tilbud på Last Minute fra Atlantis Rejser.
Se mere og bestil her

Øresund over og under overfladen - En snorkelsafari for hele familien
Snorkelsafari ved Charlottenlund strandHvor eksotisk er Øresund? Når man tænker eksotiske dyr og dykkersafari, er danske farvande ikke de første, der falder en ind. Men Øresund gemmer på et meget rigt dyreliv med så eksotiske arter som søanemoner og hajer. Danmarks Akvarium ønsker at skabe et tilbud, der retter sig til hele familien. Især for dem, der ikke har råd til en dykkerferie ved Rødehavet.
For hele familien:
De fleste tilsvarende tilbud er rettet mod større børn og voksne. Danmarks Akvarium vil tilbyde hele familien en oplevelse. Fra den 2-årige til den 102-årige. Vi har derfor skabt en kombination af snorkling for de større, strandtur for de mindste og et besøg indenfor i akvariet for alle.
Temaweekend:
I anledning af Danmarks Akvariums temaweekend om dykning og snorkling tilbyder vi alle at komme med på dykkersafari i weekenden 29-30/8 2009. Vi går i vandet fra Charlottenlund strand, men billetter udleveres ved et besøg på Danmarks Akvarium og skal medbringes.
Vi forbeholder os ret til at aflyse i tilfælde af alt for dårligt vejr.
Web: http://www.danmarksakvarium.dk/

Vind gavekort på 300,- ved at bedømme Dykcen's hjemmeside
GavekortDykcen og Capacent vil gerne invitere dig til at give din mening til kende i en brugerundersøgelse, som gennemføres af analyseinstituttet Capacent. 
Undersøgelsen har til formål at forbedre kvaliteten af Dykcen's hjemmesider og tager max. 3 minutter at gennemføre.
Der udloddes 3 gavekort a 300 kroner blandt deltagerne. Gavekortet udstedes til www.gavekortet.dk
Er det første gang du besøger dykcen.dk, så kan du acceptere invitationen og derefter vente med at udfylde spørgeskemaet til du har afsluttet dit besøg på hjemmesiden.
Åbner spørgeskemaet ikke automatisk på dykcen.dk forsiden skal du blot trykke "Ctrl + F5" samtidigt, så vil skemaet åbne efter kort tid.

--------------------------------------------------------------

Kig ind og deltag i lodtrækningen om et Gavekort på 1000,- kroner
Vi arbejder hele tiden på at opfylde dine forventninger og give dig den bedste oplevelse i Dykkercentret. Du er vores bedste medhjælper i det arbejde. Kig ind og udfyld et spørgeskema, så deltager du automatisk i næste lodtrækning om et gavekort på 1000,- kroner.
Mikkel Nielsen har lige fået mail med besked om, at der ligger et Gavekort på 1000,- klar til afhentning i Dykkercentret. Kig ind og udfyld skemaet, så du kan være med i næste lodtrækning.

Delfiner og Hvaler 3D
Delfiner og hvalerDELFINER OG HVALER 3D tager dig med på et spændende og følelsesladet eventyr. For første gang er disse fantastiske dyr optaget i 3D hvilket giver mulighed for at opleve deres liv og leveforhold, som aldrig før. Filmen giver indblik i mange ukendte sider af de fascinerende og skrøbelige dyr, der gør brug af både avanceret kommunikation og sociale evner. Det har taget 3 år, 12 internationale ekspeditioner og mere end 600 timers arbejde under vandet at producere filmen. Resultatet er en unik og helt særlig fornemmelse af selv at være til stede i de store oceaner, når havet store vidundere svømmer lige forbi dig!

--------------------------------------------------------------

Det blå ocean
Det blå oceanEksotiske skabninger med eksotiske navne som svinefisk, nøgensnegle og øregopler vil fra den 17. november svømme yndefuldt om ørerne på publikum i Planetariet. Det er filmen ”Det Blå Ocean – livet på koralrevet”, som tager publikum med ned under havets overflade for at møde nogle af Jordens mest besynderlige væsner.
Fra søknæleren, som puster sig op til et farligt show over for en truende og sulten blæksprutte, til den grønne havskildpadde, som tillader stimer af ivrige fisk at rengøre sit skjold for uønskede alger, fokuserer ”Det Blå Ocean” på de usædvanlige og ofte overraskende alliancer mellem nogle af havets mest eksotiske væsner. Alliancer, der består i at sikre hinandens overlevelse ved at være det næste led i fødekæden, og alliancer, som består i, at to forskellige dyrearter hver især høster frugten af deres samvær.!

Køb dit udstyr direkte på edyk.dk
Bliv GRATIS medlem af Dykkercentrets kundeklub
 
Få dit udstyr efterset i Danmarks mest avancerede serviceværksted