Modtager du ikke allerede E-News kan du tilmelde dig her

 
E-News nr. 60 - Maj  2009.
Det har været den varmeste og mest solrige april måned nogen sinde. I Dykkercentret har det betydet helt usædvanlig stor travlhed, men ingen er heldigvis gået forgæves.
Med en god dragt er vandet nu så varmt, at alle kan tage sig en dukkert uden at fryse.  I Dykcen bugner udvalget af våddragter til brug ved stranden, snorkling og dykning. Ikke kun dragter til voksne, men du finder også Danmarks største lager af dragter til børn. Har du ikke allerede sikret dig udstyret til at tage en tur i vandet, så kig ind.
Udvalget af blandt andet udstyr til undervandsjagt er større end nogensinde tidligere. Ikke mindre end 4 nye trykluftharpuner finder du i forretningen. Vi arbejder hårdt for at alle nyhederne kommer med på vores E-handel www.edyk.dk. Har du spørgsmål, eller er der udstyr du ikke kan finde på www.edyk.dk, så ring. I Dykcen vil du altid kunne få råd og vejledning ikke kun i forretningen, men også via telefonen. Vil du bestille udstyr via nettet på www.edyk.dk, så med os inden du bestiller, så er du sikker på at få det rigtige udstyr første gang. Vi vil selvfølgelig helst hilse på dig i forretningen, men bor du langt væk, er nettet jo en nem og billig måde at bestille dit udstyr på.
På gensyn i Dykcen.

Denne gang kan du i DYKKERCENTRETs E-News blandt andet læse om:
Advarsel
Tilbagekald af 820 lavtryksslanger, der måske ikke er fremstillet korrekt. 
Diverse
Haderslev-området og naturmiljøet under vandoverfladen. Sidste nyt på dykcen.dk.
Gode Ideer og Tips
O-ringen koster ikke meget, men kan blive en dyr lille ting, ved forkert behandling
Nyt udstyr
Nye harpuner. Udstyr til at holde varmen på fødder og hænder. Perfekt vægtbælte.
Sponsor - 
Spisning og Aftenrundvisning i Danmarks Akvarium - En uforglemmelig oplevelse.
Tilbud
Danmarks bedste og billigste ABC-udstyr til snorkling og dykning. Vind 1000,-. Restlager.
Udstillinger
- Det Blå Ocean og Delfiner (musik af Sting) byder på helt vilde oplevelser i Imax format.

February 24, 2009. Alert #09-722
Dykkerudstyr advarsel om defekte slangerSilent Diving Systems Recalls Scuba Diving Hoses Due to Drowning Hazard
The following product safety recall was voluntarily conducted by the firm in cooperation with the CPSC. Consumers should stop using the product immediately unless otherwise instructed.
Name of Product: Crimped Low Pressure Diving Hoses
Units: About 820
Importer: Silent Diving Systems LLC, of Center Conway, N.H.
Manufacturer: Ambient Pressure Diving Ltd., of Helston, Cornwall, United Kingdom
Hazard: Diving hoses may have been made without crimps, which can allow gas to leak or water to enter into the re-breather unit of the scuba diving equipment, posing a drowning hazard to the user.
Incidents/Injuries: None reported.
Description: The crimped hoses are used to carry the air supply in the re-breathing diving system. The hoses were sold on three re-breathing models: Inspiration, Evolution and Evolution Plus. Hoses with a smooth (uncrimped) co
llar and with the model numbers listed below are included in the recall:

AP300/15

ADV Supply Hose

RB20/03

Oxygen Injection Hose

EV20/03

Oxygen Injection Hose

RB20/10

Buzzer Hose

EV11A/1

Vision Handset Hose

RB11A/1

Classic Handset Hose

RB11/B

Handset Hose

AP300/10

ADV Hose

AP300/38

ADV Hose

Hoses with eight flats on the hose collar have been crimped and are not included in the recall.
Sold by: Silent Diving Systems nationwide from January 2007 through August 2008 for about $60. Re-breathers were sold for about $10,000.
Manufactured in: England
Remedy: Consumers with the recalled hoses should immediately stop using the hoses and contact Silent Diving Systems to receive a replacement hose. All known purchasers have been contacted directly by Silent Diving Systems regarding the recall.
Consumer Contact: For additional information, contact Silent Diving Systems toll-free at (877) 336-4077 between 9 a.m. and 5 p.m. ET Monday through Friday, or visit the firm’s Web site at www.silentdiving.com

Haderslev skal opleves på bunden!
Dykkerture i Haderslev
God bund, flotte vrag og sjove mennesker. Dykkerturene foregår fra base fra Gammelbro Camping, som ejes af Johannes og Inga Knudsen. I en årrække har lokale sportsdykkerklub Haderslev Dykkerklub og turistbureauet arbejdet sammen for tiltrække dykker-entusiaster til Haderslev-området. Det er sket med tilbud om arrangerede dykkerture over to dage i selskab med medlemmer fra den lokale dykkerklub Haderslev Dykkerklub.
Gammelbro Camping og den lokale sportsdykkerklub, Haderslev Dykkerklub, vil sammen tiltrække dykker-entusiaster til Haderslev-området. Det sker med tilbud om arrangerede dykkerture over to dage i selskab med medlemmer fra den lokale dykkerklub Haderslev Dykkerklub.
- Vi glæder os fra ”sæsonstart” (dykkere dykker dog hele året, red.) meget til at byde dykker-turisterne velkommen til mange af de gode dyk og oplevelser, vi har under havoverfladen her i området. Vi har mange steder at trække på og en nyere speedbåd vil kunne bringe vores dykkerturister hurtigt ud til lokaliteterne, siger Andreas Rudbeck, formand for Haderslev Dykkerforening. 
Eneste krav til dykker-turisterne er, at de skal være certificerede dykkere og selv medbringe udstyr. Har de dykkercertifikat, kan de hen over hele året tilmelde sig en dykkertur i weekenden sammen med repræsentanter fra Haderslev Dykkerforening. 
Johannes Knudsen, Gammelbro Camping, er meget glad for dykkertilbuddet til turister. 
- Haderslev-området og naturmiljøet under vandoverfladen byder på mange store oplevelser. Samarbejdet med medlemmerne fra dykkerklubben betyder, at turisterne møder erfarne dykkere, der har førstehåndskendskab til de dykkersteder, der på dagen er bedst, siger Johannes Knudsen, som tilføjer, at dykkerpakken passer fint ind i campingpladsens øvrige aktiviteter.
Vrag -og standdyk 
Blandt de interessante dyk er Kreaturdamperen ved Aarøsund, Bogøvraget, strandyk ved Hejsager, Bunkeren ved Aarøsund og den store sten ved Rådehoved. 
Formanden for Haderslev Dykkerklub Andreas Rudbeck fortæller, at de fleste inkarnerede dykker tager grejet med, når de er på ferie. Og som turist i et ukendt område bruger dykkere ofte foreninger til at udpege de gode dykkerlokaliteter.
Du kan læse mere på www.visithaderslev.dk

--------------------------------------------------------------

Nyt på www.dykcen.dk siden sidste E-News:
- 04/05-09 Restlager oprydningsliste link på forsiden opdateret og priserne igen sat ned
- 28/04-09 Udstyrsbeskrivelser - Den nyeste udvikling af lysdioder - fremtidens lyskilde i dykkerlygter
- 28/04-09 Info og Tips -  Typer af lysdioder - LED
- 25/04-09 Test af MB Sub LED Cave - en superlygte brugt af dykkere i søværnet. 728KB PDF
- 23/04-09 Udstyrsbeskrivelser - ProPack Light - verdens letteste dykkerrygsæk med hjul
- 23/04-09 Udstyrsbeskrivelser - Seac Airone er den perfekte BC-vest til at rejse med
- 23/04-09 UdstyrsbeskrivelserSnorkelsæt med maske, ventilsnorkel, finner og taske.
- 22/04-09 Restlager oprydningsliste link på forsiden opdateret og priserne igen sat ned

En lille ring, der kan give store dyre problemer
O-ringe er billigere end nyt udstyrO-ringen er en lille rund pakning, som ikke koster meget, så skift heller en gang for meget. O-ringen beskytter dit udstyr imod vandindtrængen så derfor bør du altid sørge for at de er rene, indsmurte i silikone og at der ikke er revner i dem. O-ringe sidder for eksempel i lygter og kamerahuse. 
Når du alligevel tjekker dine O-ringe i lygten bør du også tjekke dine kontakter for rust. Hvis der er lidt rust kan du fjerne det med et meget fint stykke sandpapir (over korn 200). Er der en mindre belægning fjernes denne med et stykke viskelæder.
Udvendige kontakter såsom tænd og sluk for computer, må kun renses med et stykke viskelæder.
Inden du sætter din O-ring tilbage skal du altid sørge for at O-ringssædet er rent.
Udstyr, hvor o-ringen sidder trykket, bør om muligt opbevares med o-ringen fjernet. O-ringe skal fjernes med en O-ring remover, så du ikke ødelægger o-rings sædet. O-ringen må ikke lægges i sollys, og det kan være en fordel at lægge dem i en lille plastic pose når du har smurt den ind i silikone.

Seac Hunter C/R trykluftsharpun
Trykluftharpun Seac Hunter med skudstyrkereguleringHunter parpunen er med aluminiumslegering trykcylinder med en 40 mm diameter. Takket være
det innovative materiale, cylinderens design og spyddet, der er perfekt i linie med trykstemplet, vil du ikke opleve nogen form for bøje eller deformeringsproblemer.
Harpunens spydudgang har en mindre diameter med henblik på at øge synligheden af spyddet og dermed forbedre sigtelinien.
Håndtaget er i et ergonomiske design, der giver et bedre greb. Grebet er udført i et stykke for bedre holdbarhed. Til trods for det slanke design kan du bruge standard 8 mm spyd. 
Skudstyrkeregulering med en ergonomisk og funktionel form. Praktisk krog for afmærkningsbøjelinen placeret i bunden af håndgrebet. Leveres med: stålspyd, spids, håndpumpe, ladegreb, line, riffel bæretaske. Hunter C/R harpunerne forventes på lager senest medio maj.

--------------------------------------------------------------

Vægtbælte med gummirem
Vægtbælte med gummiremSpecielt når du snorkel- eller fridykker, kan det være praktisk taget umuligt at sikre vægtbæltet hele tiden sidder optimalt. Med en rem af fleksibelt materiale, som for eksempel gummi, kan du
sikre, at bæltet under hele dykket sidder stramt og sikkert omkring dig. Problemet opstår, når din dragt under neddykning bliver komprimeret og der med tyndere. Selv om det ikke drejer sig om meget i tykkelsen, betyder det meget fordi det er hele din krops omkreds, der svinder ind. Med et traditionelt vægtbælte vil remmen ikke kunne trække sig sammen for at kompensere for det mindre omfang. Der ved risikerer du, at bæltet glider ned eller drejer rundt. Med det fleksible gummibælte kan du sikre, at bæltet hele tiden sidder korrekt. Når du tager vægtbæltet på, strammer du det rigtig godt. Under dykket virker det som en elastik, der trækker sig sammen på vej ned og på vej op, vil det igen blive længere.
Pris fra 95,-. På lager i Dykkercentret og kan bestilles direkte på www.edyk.dk 

--------------------------------------------------------------

Seac Anatomic - Sokker til snorkeldykning
Vådsok til snokrling og fridykning i koldt vandSeac Anatomic  sokker er perfekt til det kolde danske vand. Den anatomisk udformede sok sidder perfekt på din fod. Med 3 forskellige tykkelser fra 3,5 til 7 mm. kan du vælge lige den sok, der passer til årstiden. For sikre dig så varme fødder som muligt, er der på skaftet at sokken glatskin udvendigt, så vil lukke tæt mod din manchet i dragten. Med så lidt cirkulation af vand, som praktisk muligt, kan du opholde dig endnu længere i køligt vand uden at få kolde fødder. Sålen på Anatomic sokken er fremstillet i Powertex, der er et slidstærkt materiale. Din sok holder længere med Powertex sålen. Leveres i størrelserne XS til XXL. XS leveres kun i 3,5 mm. tykkelse.
Pris fra 150,-.
På lager i Dykkercentret og kan bestilles direkte på www.edyk.dk 

--------------------------------------------------------------

Seac handsker til koldt og lidt varmere vand
Dykkerhandske Seac Easy Flex leveres i 3,5 samt 5 mm.Seac Easy Flex handsken er ekstrem fleksible og behagelig. Easy Flex handskerne er fremstillet, så vandindtrængen i handsken næsten ikke er mulig. Materialevalget giver dig en ekstrem varm og smidig handske, der er meget velegnet til vores kolde farvande. Dykker du dybere skal du vælge 5 mm. handsken. Til snorkeldykning og undervandsjagt er 3,5 mm. handsken perfekt.
Ved håndleddet er handsken med glideskin, der gør det let at tage handsken på. Glideskin hindrer desuden vand i at trænge ned i handsken. Funktionen af glideskin er den samme som en manchet på en tørdragt. Easy Flex handsken er desuden meget slidstærk med Powertex i håndfladen og på fingrene. Easy Flex leveres i 6 størrelser fra XS til XXL.
Easy Flex handsken er på lager senest medio maj. Pris fra 220,-

Spisning og Aftenrundvisning i Danmarks Akvarium - En uforglemmelig oplevelse
Danmarks Akvarium blæksprutteEn aftenrundvisning i Danmarks Akvarium er en spændende oplevelse, hvor der er fred og ro til fordybelse. En medarbejder fra Akvariet viser gæsterne rundt i udstillingen, fodrer udvalgte dyr og fortæller om akvariet.
Har man den mindste interesse for livet under overfladen, vil en rundvisning utvivlsomt være en både spændende og lærerig oplevelse, hvor der er rig mulighed for at få svar på spørgsmål – også dem man ikke selv stiller:
* Findes der en fisk med 4 øjne? 
* Hvad skyder en skyttefisk? 
* Bader personalet hos piratfiskene? 
* Snakker fisk sammen ved hjælp af strøm? 
* Er blæksprutten intelligent? 
* Kan fisk skifte køn? 
... og meget mere. 
Tilbuddet henvender sig både til firmaer, private foreninger, familiesammenkomster m.m.
Spisning: Det er muligt at arrangere spisning i caféen i forbindelse med en aftenrundvisning. I så fald skal menu og tidspunkt aftales direkte med Café Danmarks Akvarium ved Bjarne Sørensen. 
Tidspunkt: Mandag – torsdag (efter lukketid).
Varighed: 1½–2 timer. | Antal: max. 80 deltagere.
Pris: Voksne Kr. 150,- Børn Kr. 75,- (minimum Kr. 2.250,-). 
Bestilling: Bestilling sker ved henvendelse til Danmarks Akvarium på tlf. (+45) 3946 3130 - bedst mellem kl. 10.00–15.00.

Danmarks Akvarium har åbent hver dag fra kl. 10:00
Entré: Voksne: 100,- / Børn (3 t.o.m. 11 år): 55,- / Børn u. 3 år: Gratis
Årskort: Voksne: 180,- / Børn (3 t.o.m. 11 år): 100,- / Pens.: 140,-
Danmarks Akvarium / Kavalergården 1 / 2920 Charlottenlund
Tlf.: 3962 3283 / Fax: 3962 0416

Email: danmarks@akvarium.dk
Web: http://www.danmarksakvarium.dk/

Super sæt ABC-udstyr til snorkling og dykning - KUN 695,-
Snorkeludstyr til Danmarks laveste prisVi har opkøbt restlager af svømmefødder og sammensat Danmarks absolut bedste og billigste ABC-sæt.
Mero Pro Plus svømmefødderne leveres i 4 størrelser fra S til XL, der passer fra str. 37 til 46. Der er desuden mulighed for at udskifte med Pro Plus finnen med MF1 finnen, hvis du vil have mindre belastning af dine ben. For den bedste komfort kan du vælge imellem Seac Basic støvlen eller Seemann No Zip støvlen, afhængig af, hvilken der passer dig bedst.
SeaPro Looky masken er fremstillet i klar silikone med lav volumen og derfor ekstra stort udsyn, samtidig med at den er nem at tømme. Silikoneskørtet sikrer dig en perfekt pasform, så den passer de fleste voksne. Med 2 delt hærdet glas som er meget robust og derfor svær at slå istykker og få ridser i.
Nemt spænde system som er let at justere selv med store handsker på. Looky masken er den perfekte maske til alle former for dykning og snorkling.
SeaPro Aqua snorkel med ventil i bunden, så den er meget nem at tømme for vand. Bølgebryder på toppen så du får et minimum af vand i snorklen hvis der kommer en bølge. Gør det let at snorkle og sparer på kræfterne. Let at montere på masken.
Samlet pris KUN 695,-. Begrænset antal. Kig ind i Dykcen eller bestil direkte på edyk.dk

--------------------------------------------------------------

Kig ind i dag og deltag i lodtrækningen om et Gavekort på 1.000,00 kroner
Vi arbejder hele tiden på at opfylde dine forventninger og give dig den bedste oplevelse i Dykkercentret. Du er vores bedste medhjælper i det arbejde. Kig ind i Dykcen og udfyld et spørgeskema, så deltager du automatisk i næste lodtrækning om et gavekort på 1000,- kroner.
Klaus S. Jørgensen har fået mail med besked om, at der ligger et Gavekort på 1000,- klar til afhentning i Dykcen. Kig ind og udfyld skemaet.

--------------------------------------------------------------

Restlagersalg i DYKKERCENTRET - Endnu lavere priser
Vi har ryddet op på lageret for at gøre plads til de nye 2009 modeller. Lige nu er der rigtig mange super tilbud på 2008 modeller, vareprøver og udgåede modeller. Kig ind hurtigst muligt og gør et kup. Restlagersalget varer ved til de sidste stumper er væk. Der er stadig en del udstyr tilbage og med endnu lavere priser, så skynd inden det er slut. Restlagersalget finder kun sted i Dykcen, så du kan ikke købe via edyk.dk.
Der er ved at være ryddet pænt op i resterne og det sidste udstyr nedsættes løbende, selv om det allerede er utrolig billigt, hvor længe tør du vente? Hvad med en tørdragt til 3595,- en våddragt med korte arme og ben til 115,- Scubapro Pocket Light lygter til 185,- eller 5-finger handsker til 55,-.
Du kan downloade en liste med restlagerpriser fra forsiden så længe, der er udstyr tilbage.

Tycho Brahe Planetarium - Det Blå Ocean
Det Blå OceanPublikum strandet blandt havtasker og kæmpe blæksprutter
Eksotiske skabninger med eksotiske navne som svinefisk, nøgensnegle og øregopler vil fra den 17. november svømme yndefuldt om ørerne på publikum i Planetariet. Det er filmen ”Det Blå Ocean – livet på koralrevet”, som tager publikum med ned under havets overflade for at møde nogle af Jordens mest besynderlige væsner.
Fra søknæleren, som puster sig op til et farligt show over for en truende og sulten blæksprutte, til den grønne havskildpadde, som tillader stimer af ivrige fisk at rengøre sit skjold for uønskede alger, fokuserer ”Det Blå Ocean” på de usædvanlige og ofte overraskende alliancer mellem nogle af havets mest eksotiske væsner. Alliancer, der består i at sikre hinandens overlevelse ved at være det næste led i fødekæden, og alliancer, som består i, at to forskellige dyrearter hver især høster frugten af deres samvær. Læse mere på http://www.tycho.dk

--------------------------------------------------------------

Tycho Brahe Planetarium - Delfiner og hvaler i 3-D
DelfinDelfiner og Hvaler 3D tager dig med på et spændende og følelsesladet eventyr
DELFINER OG HVALER 3D tager dig med på et spændende og følelsesladet eventyr. For første gang er disse fantastiske dyr optaget i 3D hvilket giver mulighed for at opleve deres liv og leveforhold, som aldrig før. Filmen giver indblik i mange ukendte sider af de fascinerende og skrøbelige dyr, der gør brug af både avanceret kommunikation og sociale evner. Det har taget 3 år, 12 internationale ekspeditioner og mere end 600 timers arbejde under vandet at producere filmen. Resultatet er en unik og helt særlig fornemmelse af selv at være til stede i de store oceaner, når havet store vidundere svømmer lige forbi dig!
Og er du Sting fan, kan du nyde hans musik til filmen.
Læse mere på http://www.tycho.dk

Køb dit udstyr direkte på edyk.dk
Bliv GRATIS medlem af Dykkercentrets kundeklub

Få dit udstyr efterset i Danmarks mest avancerede serviceværksted