Modtager du ikke allerede E-News kan du tilmelde dig her

E-News nummer 50 - juni 2007
Dykkercentrets nyhedsbrev har igennem tiden ændret form og format flere gange, men ingen tidligere nyhedsbreve er blevet sendt ud i samme format 50 gange. E-News er igennem de sidste godt 4 år udsendt ikke mindre en 50 gange med nyheder og tilbud til alle medlemmer af Dykkercentrets kundeklub.
E-News nr. 50 er ikke i en ekstra stor eller mere fornem udgave. Vi har simpelthen haft for travlt til at kunne samle materiale til mere. For i fremtiden blandt andet, at kunne udsende mere og bedre information er det besluttet, at vi skal have ansat en fuldtidsmedarbejder. Kunne du tænke dig fast arbejde i Dykkercentret, er du meget velkommen til at sende en jobansøgning til Dykkercentret.
Du kan dog være sikker på at vi vil knokle for at du får den bedst mulige sommer i det helt rigtige udstyr uanset om du skal ud at dykke eller snorkle. På gensyn i Dykkercentret, hvor vi gør alt for at du aldrig skal gå forgæves.

Denne gang kan du i DYKKERCENTRETs E-News blandt andet læse om:
Bios
- Eremitkrebsen foretrækker selskab og risikerer at vokse sig for store til deres huse.
Diverse
Jobmulighed i Dykkercentret. Vi søger 1. mand, der på sigt vil overtage mere ansvar.
Gode Ideer og Tips
Scubapro producerer et unikt linehjul, der har alt hvad du kunne ønske dig.
Dykkeraktiviteter - Dyk og Spis tager en tur til Klint, hvor Svend serverer grillmad. Diverse kurser.
Rejseinformationer
- Invitation til alle fra ABWonderdive på
Filippinerne
Sponsor
Glæd dig til Galathea Danmark ekspeditionen september 2007.

Livet i havet – Juni
EremitkrebsEneboeren der foretrækker selskab
Eremitkrebsen er en sjov fætter at møde på en tur i vandet. Den er et krebsdyr, som krabber og rejer, men benytter et sneglehus til beskyttelse af kroppen. Eremitkrebs er et udsøgt måltid for fisk, og den trækker sig derfor lynhurtigt ind, hvis den føler sig truet. Eremitkrebsen er afhængig af at kunne finde et nyt og større sneglehus, når den skal vokse. Og det kan give problemer. I nogle områder lever der ikke store snegle, og derfor møder eremitkrebsene deres skæbne, når de vokser sig for store til deres huse! På skallen af en eremitkrebs, er der tit en bevoksning. Og ser man efter, er det ikke tang, men kolonier af små mini-søanemoner, kaldet hydroider, eller endda store søanemoner, der sidder sammen med eremitkrebsen. Så selvom eremit-krebs antyder at det er en eneboer, så lever den ofte sammen med andre...
Af Dennis Lisbjerg, havbiolog og forfatter til hæfterne "Dyr og planter ved vores kyster", kr. 69,- og "Snorkling for alle" kr. 98,-. Begge hæfter er til alle der kommer på de danske strande, uanset om det er at gå en tur, snorkle eller dykke.
Hæfterne er lagervare i DYKKERCENTRET. Du kan bestille begge hæfter via Edyk.dk under Bøger.

Jobmulighed i Dykkercentret
Jobmulighed i DykkercentretVi søger en 1. mand, der på sigt er interesseret i af overtage ansvaret for den daglige drift af Dykkercentrets detailforretning. Vi kan tilbyde dig en meget travl hverdag med masser af udfordringer.
Du skal være med at til sikre Dykkercentrets fremtidige udvikling.

Kvalifikationer
: Salgsuddannet med erfaring fra specialforretning. Indgående kendskab til brug af PC tekstbehandling. Certificeret dykker eller med interesse for at blive dykker.
Ansættelsesvilkår
: Funktionær.
Løn: Efter kvalifikationer.

LinehjulScubapro linehjul
Scubapro producerer et unikt linehjul, der har alt hvad du kunne ønske dig. Det er lavet over en formstøbt aluminiums ramme med ergonomisk greb og fiberforstærket nylonhjul. I grebet er der en enhånds-betjent lås af hjulet, som kan sættes til at løbe frit eller låse hver gang grebet bliver løsnet. Oprulning af snoren foregår meget simpelt ved hjælp af et lille håndtag, der kan trækkes ud for bedre håndtering med tykke handsker. Håndtaget kan klappes ind i hjulet, så det ikke fylder så meget. Hjulet kommer med 100 meter line. I det øje hvor linen køre i er Aluminiumet foret med polyamid kunststof for at mindske slidtage af linen. På linehjulet er der påmonteret en kraftig karabin til fastsættelse af selve hjulet på din BCD’er eller andet grej. Det bedste linehjul på markedet. Uanset om du dykker med flaske eller snorkel har du brug for et linehjul til blandt andet fastgørelse af bøjen, ankerlinen eller mdåske indtrængen i en hule eller vrag. Hjulet er ikke større end det kan ligge i en vestlomme.

Dyk og Spis på Klint med grill
Lær at dykke
Torsdag den 21. juni. Nyt dykkersted. Vi tager på Klint og dykker i Kattegat.
Dette er årets overraskelse med kombination af dykning på et helt nyt sted. Vi dykker sammen og dernæst laver vi fantastisk grill-mad. Kokken Svend har helt sikkert gode grill-tips med på turen.
En hyggelig aften alle kan være med på - både dykkere og ikke-dykkere. Arrangementer er for hele familien. Pris/person kr. 300,- (for både dykkere og ikke-dykkere).

--------------------------------------------------------------

Kunne du tænke dig at arbejde professionelt med dykning?
Vil du gerne have det sjovt og lede ture og have mulighed for at få job i hele verden?
Bliv Divemaster.
Pro-pakke
Samlet pakke med Basic Life Support, Rescue og Divemaster kurserne. Spar 750 kr. ved at købe det samlet.

Kurserne kan også købes separat. De næste kurser ligger i juli:
Rescue 13. – 15 juli
Basic Life Support (førstehjælp)
12. juli
Divemaster start 16. juli
Andre kurser:
Advanced Open Water Diver
Dette kursus forbedrer dine teoretiske og praktiske dykkerfærdigheder fra dit Open Water kursus.
Næste kursus starter den 27. juli.

Invitation til alle.
Nu er muligheden der for, at netop din dykker klub kan komme på en spændende tur til Filippinerne.
Den 1. Juli 2007 fejrer vi, Alice og Bjørn, 1 års jubilæum som værende de lykkelige ejere af dykkercenteret ABwonderdive i Small Lalaguna, Sabang, Puerto Galera, Filippinerne. Det vil vi naturligvis gerne fejre sammen med Jer.
De gæster der har forud booket deres ferie ved abwonderdive.com, vil få gratis dykning d. 1. Juli – 07 kl. 09:00, 11:30 og 14:30.
Til vores walk inn gæster tilbyder vi halv pris på normal dykning d.1. Juli – 07.
Om eftermiddagen fejrer vi jubilæet med snacks og drikkevarer fra kl. 16:00 til 19:00.
Så få hurtigt booket din ferie, så du kan komme og fejre denne dag sammen med os.
Vi har også et specielt tilbud til sommeren 2007. I kan få mere information om vores tilbud, ved at tage et kig på hjemmesiden www.abwonderdive.com . Tilbuddet er simpelthen for godt til at sige nej til.
A) 14 dages ophold for  12 dages pris i: STD, SUP eller Suite i  vores Dykker resort.
B) 12 dages NL for prisen af 10 dages NL hvilket vil svare til kun 45 Euro pr dag!!. Normal pris = 54 Euro
C) 12 dages NL Nitrox for kun 96 Euro. Normal pris = 120 Euro
D)  7 dages ophold for  6 dages pris i: STD, SUP eller Suite i  vores Dykker resort.
E)  6 dages NL for prisen af 5 dages NL hvilket vil svare til kun 45 Euro pr dag!!. Normal pris = 54 Euro
F)  6 dages NL Nitrox for kun 48 Euro.Normal pris = 60 Euro.
G) Nitrox kursus for kun 89 Euro Normal pris = 140 Euro, excl bog og certifikat, kan kun blive booket I vores center book nu via info@abwonderdive.com 
Her er en kort beskrivelse af os Alice og Bjørn, om vores dykkercenter og hotellet som vi er placeret i, samt lidt om dykker området her omkring.
Vi ser frem til at høre fra jer og dykke med jer i Filippinerne.
Al henvendelse kan ske til denne mail adresse: info@abwonderdive.com
Læs mere om ABWonderdive
Mange hilsner fra os, Alice & Bjørn Askholm.

Danmarks Akvarium - Galathea Danmark
Galathea DanmarkGlæd dig til Galathea Danmark ekspeditionen september 2007
I september 2007 gennemfører Danmarks Akvarium i samarbejde med fem andre danske akvarier og Dansk Naturvidenskabsformidling en undersøgelses- og formidlingsekspedition rundt i de danske farvande. 
Ekspeditionen skal dels tage ”temperaturen” på faunaen i de danske farvande og dels være platform for præsentation og formidling af projekter og forskningsresultater fra den store Galathea3-ekspedition.

Køb dit udstyr direkte på edyk.dk
Danmarks største samling af dykkerrelaterede links

På Dykkercentrets DykInfo kan du finde dit næste dykkersted

Læs om Galileo Sol - Verdens mest avancerede dykkercomputer