Modtager du ikke allerede E-News kan du tilmelde dig her

E-News nummer 49 - maj 2007
Sol - masser af sol og årets første officielle sommerdag i april. Nu er det på tide at få fundet det udstyr frem, der endnu ikke er blevet vådt.
I Dykkercentret har vi fyldt lageret helt op, så du kan få dit udstyr med når vi sammen har fundet det helt rigtige til dig. Serviceværkstedet er fuldkommen renoveret og er i dag Danmarks mest avancerede. Ud over helt nye og meget nøjagtige instrumenter, har vi blandt andet installeret en åndingsmaskine. Det betyder, at alle regulatorer bliver testet med minimum 250 åndingscyklusser, inden den endelige justering finder sted. Din regulator skal ikke efterjusteres, når nye sæder og andre udskiftede dele er "kørt til" og du ved at alt fungerer, som det skal.
Foråret har budt på mange og spændende opgaver. Dykkercentret har blandt andet leveret speciel fremstillede tørdragter fra Kallweit til opgaver på Grønland, de danske minedykkere og det Københavnske brandvæsens dykkere, pionererne. Desuden samarbejder Dykkercentret med den tyske tørdragtsfabrikant Kallweit om spændende nye projekter, til både erhvervs- og sportsdykning.
kig ind i Dykkercentrets og se alt det spændende udstyr.

Denne gang kan du i DYKKERCENTRETs E-News blandt andet læse om:
Bios
- Hornfiskens grønne ben er på ingen måde giftige...
Diverse
- Uwatec logprogram godkendt til erhvervsdykning. Gummibåd til salg.
Gode Ideer og Tips
- Danmarks billigste og nememste slankekur med penge retur garanti.
Nyt udstyr - Ny dansk bog om koraller. Fotolys til både digital foto og video samt almindelig lygte.
Rejseinformationer
- Hurtigere til de bedste steder i Rødehavet. Nye destinationer og flåder.
Sponsor
Torsdag d. 3. maj åbner udstillingen KYST på Danmarks Akvarium.
Tilbud
- Restsalg af 2006 produkter. Altid laveste priser på edyk.dk og samme pris i forretningen.

Livet i havet – Maj. Allergisk overfor hornfisk?
hornfisk I april/maj måned ved vi, at vi skal passe på med at dykke de steder, hvor lystfiskerne kaster stængerne i vandet efter hornfisk. Men har du set dem? – Vi er jo vant til at kigge ned mod bunden, hornfiskene holder derimod gerne til helt oppe under overfladen, og kan i korte glimt ses på lavt vand under et stranddyk. Allerede i august begynder voksne hornfisk at svømme tilbage til Atlanten, men deres yngel kan stadig ses som små grønne ”slanger” på lavt vand. 
Hornfisk har et naturligt højt indhold af en aminosyre der hedder histidin. Histidin kan af bakterier laves om til histamin, og hvis du venter for længe med at spise en fanget hornfisk, kan det blive til så store mængder, at det giver histamin-forgiftning og forveksles med allergi. Problemet er ikke større end, at du skal sørge for at fryse hornfiskene ned, hvis de ikke spises indenfor et par dage. – Og for en god ordens skyld: så er de grønne ben på ingen måde giftige...
Af Dennis Lisbjerg, havbiolog og forfatter til hæfterne "Dyr og planter ved vores kyster", kr. 69,- og "Snorkling for alle" kr. 98,-. Begge hæfter er til alle der kommer på de danske strande, uanset om det er at gå en tur, snorkle eller dykke.
Hæfterne er lagervare i DYKKERCENTRET. Du kan bestille begge hæfter via Edyk.dk under Bøger.

Erhvervsdykkere kan med fordel benytte Uwatec dykkercomputer
Godkendt logbogsprogram til erhvervsdykningUwatecs Smart Trak logbogsprogram er sammen med Uwatec Smart Com computeren godkendt til brug som dykkerlog for erhvervsdykkere i Danmark. Efter 1½ år har Dykkercentret modtaget godkendelsesdokumenterne fra Søfartsstyrelsen. Fordelen ved at benytte Smart Com computeren sammen med Smart Trak programmet, er den store sikkerhed for, at alle forhold under dykket vil blive logget. En komplet arbejdsbeskrivelse kan nemt tilføjes for hver enkelt dyk under kommentarer.
Smart Trak logbogsprogrammet leveres selvfølgelig gratis på dansk sammen med Smart Com computeren, hvor PC-interfacen er indbygget. Ingen ekstra omkostninger.
Skal du benytte systemet til erhvervsdykning, er det vigtigt, at du sammen med computeren modtager den danske manual samt kopi af godkendelsesdokumenterne.

--------------------------------------------------------------

Valiant gummibåd til salg
Gummibåd ValiantGummibåd sælgesValiant gummibåd DR750 årgang 2002.
Ny motor - 1 år gammel + 1 års garanti. Mariner 250 Hk. Påhængsmotor 4 takt.

Vinterpresenning, Badeplatform, - Ekstraudstyr VHF, GPS - Stor Garmin, Kistebænke, Trailer efter nærmere aftale.
Kontakt: Ole Madsen Tlf. 27111192. christianmadsen1202@gmail.com

---------------------------------------------------------------

Nyheder på Dykkercentrets hjemmeside siden sidst:
- 30/04-07 Udstyrsbeskrivelser - Saros - Den perfekte underdragt til lav pris.
- 30/04-07 Udstyrsbeskrivelser - SnorkelPro - Den prisbillige shortie tl børn og voksne
- 30/04-07 Udstyrsbeskrivelser - Climatic Underwear til dig der vil være varm og se godt ud
- 30/04-07 Udstyrsbeskrivelser -Twin Max - Til dig der vil frem uden problemer
- 10/04-07 edyk.dk med nye og bedre funktioner
- 07/04-07 Restsalgsliste opdateret med endnu lavere priser

Tag en slankekur
Du har det bedst med den rigtige vægt, også når du dykker. Det er helt utroligt så meget bly mange dykkere slæber rundt på, udelukkende for at gøre det mere besværligt for dem selv. Er du korrekt afvejet vil du bruge mindre energi og mindre luft. Korrekt afvejet vil du meget nemmere kunne afbalancere dig korrekt og det bliver meget mere behageligt og komfortabelt at dykke. 
Få en makker til at hjælpe dig med at sikre du får al luften ud af din vest og dragt. En liter luft i udstyret betyder et ekstra kilo bly i vægtbæltet. Det er desuden meget vigtigt, at du tømmer dine lunger helt for luft, når du skal ned. De første par meter skal du holder en lav lungevolumen.
Er du korrekt afvejet, skal du med neutral lungevolumen (lidt luft i lungerne, men ikke helt fyldte) flyde med øjnene i vandhøjde, når din vest er helt tom. Når du puster helt ud, skal du langsomt begynde at synke og når du ånder ind, skal du igen komme til overfladen. Husk at benytte din regulator under denne øvelse, det kan jo være du har så meget bly på, at din snorkel kommer under vand første gang du prøver.
Når du så har smidt al det bly, du har for meget, tager du det ind i Dykkercentret sammen med din kvittering på blyet (fra Dykkercentret) og får penge retur, for det du ikke har behov for.

MB Sub Digital Foto Light
Fotolys til digitalkamera og videoFotolys til digitale kameraer og video samt almindelig lygte med tankmonteret batteri. Nu er det digitale fotolys væsentlig mere kraftfuld med LiMn batterierne (2 års garanti på LiMn batterier fra MB Sub).
Perfekt håndtering for både højre- og venstrehåndsbrugere i kraft af det fleksible design. Optimal vægtfordeling. LiMn batterierne er ekstremt vedligeholdelsesfri. Konstant lys og farvetemperatur i næsten hele brændtiden på 1 time. Hurtiglader sikrer komplet opladning på 3 timer. Du skal ikke åbne til batterierne for at lade.
Du kan desuden benytte batteripakken som almindelig lygte, hvor batteriet monteres på flasken. Du kan vælge imellem 35 eller 50 watt pære, som normal lygte. Lystid med maximum lys er 85 minutter med meget lille reduktion selv ved koldt vand.
På lager i Dykkercentret. Læs mere om MB Sub Digital Foto Light PDF 132KB

--------------------------------------------------------------

Ny dansk bog om det tropiske koralrev – ”Det Tropiske Koralrevs Biologi”
Det Tropiske Koralrevs BiologiAf de danske koralrevsforskere Michael Arvedlund, cand. scient., PhD og Tyge Dahl Hermansen, cand.scient.
I forbindelse med et nyligt treårigt forskningsophold på Japans koralrevsforskningsstation, Sesoko Station, på øen Okinawa i den sydlige Japanske del af Stillehavet, har den danske koralrevsforsker Michael Arvedlund skrevet og opsat en dansk bog om det tropiske koralrev, i samarbejde med kollegaen i det hjemlige, koralrevsfysiologen Tyge Dahl Hermansen.
Michael og Tyge er danske koralrevsforskere med mange års praktisk og teoretisk erfaring indenfor undersøgelser af det tropiske koralrev og koralrevsorganismer. Baseret på tilsammen 15 års forsknings, formidlings og undervisningserfaring, med tilsammen ca. 100 forsknings og populærvidenskabelige publikationer, og 42 dykkerekspeditioner til tropiske koralrev verden over, og en privat database på over 10.000 undervandsbilleder, har Michael og Tyge formidlet basisviden i Nordeuropa, Japan og Australien, såvel som de allernyeste forskningsresultater vedrørende det tropiske koralrev. Deres nye danske bog er rettet mod sportsdykkere, akvarister, gymnasie- og Hf-elever, universitetsstuderende, aftenskoler, miljøfolk, folkeskolelærere og andre, der gerne vil have en opdateret introduktion til dette fascinerende økosystems biologi. Bogen er på 225 sider, med knap 200 undervandsfarvebilleder og 30 letforståelige farveillustrationer. Den beskriver bl.a. tropiske korallers samliv med alger, hvordan korallers skelet dannes, livscyklus, opdræt af koraller, nældeceller hos koraller og andre polypdyr, samlivet på det tropiske koralrev generelt samt de tropiske koralrevs fremtid. Den behandler spørgsmålene: hvorfor blegner koralrevet i disse år og hvad kan man gøre ved dette? Endelig behandles i sidste kapitel emnerne forkert og korrekt dykning på koralrevet.
Klar til salg i slutningen af maj, med forbehold for ændringer. Der vil komme yderligere information, når bogen er klar til salg i DYKKERCENTRET.

Hurtigere til det sydlige Rødehav
Ægypten Atlantis Rejser har opdateret deres dykkerkatalog for Rødehavet med nye destinationer i den sydlige del af Egypten. Der er kommet flere liveaboards og flere landbaserede dykkercentre med adgang til de nogle af de store attraktioner i Rødehavet. Og det er nu hurtigere at komme dertil.
De egyptiske myndigheder åbner den 1. maj en ny rute for turister fra Luxor til Marsa Alam. Vejen går sydpå langs den frodige Nildalen til byen Edfu og derfra direkte ud til Marsa Alam ved kysten. Dette gør, at køretiden nu ikke er længere, end hvis man tager turen fra Hurghada til Marsa Alam.

--------------------------------------------------------------

Ny flåde og nye destinationer
Atlantis Rejser Atlantis Rejser har indgået aftale med Sinai Divers/Werner Lau om dykning fra Sharm el Sheikh og ikke mindst om brug af deres liveaboard-flåde VIP One, Ghazala Voyager og Ghazala 1, hvor turene bl.a. går til Brothers, Elphinstone, Fury Shoals og St. John’s. Alle bådene er komfortabelt indrettet med aircondition og toiletfaciliteter i hver enkelt kahyt og stor dykkerplatform, hvor der er god plads til alt dit udstyr. Og ikke mindst muligheden for at få påfyldt Nitrox.
Man kan nu vælge mellem hele fire resorts/dykkerlejre på landsiden i den sydlige del. 20 km nord for Marsa Alam ligger Oasis Resort og Marsa Shagra med adgang til Elphinstone, 40 km sydligere ligger Nakari Village, hvor der bl.a er mulighed for bådture til Shaab Samadai. Og lige nord for forbjerget Ras Banas – 120 km syd for Marsa Alam – ligger Wadi Lahami med daglige bådture ud til revene i Fury Shoals.
Dykning fra Sharm el Sheikh og Dahab i Egypten samt Aqaba i Jordan er stadig på programmet lige som den populære tur Best of Sinai, hvor du i løbet af en uge får dykket i bl.a. Nabq, Blue Hole, Ras Mohamed og Tiranstrædet.
Er du nitrox-certificeret, kan du nu få gratis Nitrox32 på dine tanke ved dagsdyk fra Sharm el Sheikh, Dahab og Oasis Resort samt på skibene Ghazala 1, Ghazala Voyager og VIP One.
Du kan downloade det nye dykkerkatalog i pdf-format på AtlantisRejser.dk eller få det tilsendt ved at sende en besked til mail@atlantisrejser.dk

Danmarks Akvarium - Særudstilling
Danmarks Akvarium særudstilling
Torsdag d. 3. maj åbner udstillingen KYST på Danmarks Akvarium.
KYST er resultatet af et samarbejde mellem den skotske billedkunstner Marianne Greated og videnskabsfolk fra fysikinstituttet på Edinburghs Universitet. Kunstneren har ladet sig inspirere af instituttets forskning i bølgedynamik og menneskers påvirkning af kystmiljøet.
Malerier og bølgemaskine
Udstillingen består af en række malerier – alle med motiver fra kysten og havet samt en bølgemaskine. Vandets konstante bevægelse i bølgemaskinen skal illustrere en naturkræft, som har stor indflydelse på kysten. Temaet er strømmens og bølgernes rolle i erosionen af kysten og som spredere af spildevand, olie og kemisk affald.

Super tilbud på A.I.R. 2 4. generation edyk.dk
Masser af regulatorer og veste på tilbud. Verdens billigste Aladin årime computer i konsol - SPAR tusinder af kroner. Dykkercentrets E-Handel side www.edyk.dk har altid super tilbud, der matcher de laveste priser i Europa. Tilbud på edyk.dk er normalt ikke i begrænset antal, til gengæld kan prisen ændres fra time til time. Tag et kig på edyk.dk under Tilbud, hvor du kan se hvad der kan spares mest på lige nu. Check siden jævnligt, så kan du gøre et kup.

Gode ideer til alle dykkere
Køb dit udstyr direkte på edyk.dk

Bliv GRATIS medlem af Dykkercentrets kundeklub

Danmarks største samling af dykkerrelaterede links