Modtager du ikke allerede E-News kan du tilmelde dig her

E-News nummer 48 - april 2007
Påsken er for mange startskuddet til en ny dykkersæson. Udstyret findes frem, støves af og kontrolleres inden turen går ud i det våde element. Igen i år bugner Dykkercentrets hylder af nyt og godt dykkerudstyr. Har du ikke allerede været forbi forretningen, så kig ind i dag.
En af forårets helt store og spændende nyheder er den nye Galileo Sol fra Uwatec. Aldrig tidligere har vi fået så mange henvendelser og forespørgsler på et nyt stykke udstyr. Det sidste vi har fået oplyst fra Uwatec er, at leveringen begynder primo maj. Har du ikke allerede reserveret den nye computer, så gør det nu. Den danske oversættelse af display informationerne forventes enten installeret eller klar til down loading, når Galileo Sol kommer på markedet.
På gensyn i Dykkercentret til en ny og spændende sæson med gode dyk og oplevelser.

Denne gang kan du i DYKKERCENTRETs E-News blandt andet læse om:
Bios
- Rejer er ikke lyserøde, men kan have op til 14.000 æg af gangen. Rev af skrot og skibsvrag.
Diverse
- Pionererne ved Københavns brandvæsen dykker i Kallweit. Scubapro størst i Tyskland.
Dykke aktiviteter
- Masser af aktiviteter. Kurser og det årlige Skawtræf på toppen.
Gode Ideer og Tips
- Sæt trykket ned og reducer risikoen for frysninger.
Nyt udstyr - Mako kniv i stål og Titanium. Super underdragt til skaldragten. SnorkelPro dragt.
Rejseinformationer
- Vagabond er måske stedet du finder rejseinformationer. 17 dage i paradis.
Sponsor Masser af aktiviteter i påsken. Tegn årsabonnement og spar penge ved andet besøg.
Tilbud
- Gratis A.I.R. 2 på veste fra Dykkercentret. Altid super priser på edyk.dk.

Livet i havet – April
crangon-crangon-P8110267ed2www.jpg (135625 byte)
"En kogt reje er da lyserød." – Vi forestiller os altid at en rejemad består af flotte lyserøde rejer. Men det gælder ikke kogte hesterejer, og det er måske grunden til at vi ikke spiser dem. I Nordsøen fanges hvert år 2.500 tons som eksporteres. Hesterejer kommer ind på lavt vand i foråret og findes om sommeren i ufattelige mængder på sandbunden langs vores kyster. De er godt kamuflerede, og vi overser at der er op til 10 hesterejer pr. kvadratmeter! De er en vigtig fødekilde for fladfisk, og det er derfor ikke for meget at hunnerne kan have op til 14.000 æg ad gangen.
Af Dennis Lisbjerg, havbiolog og forfatter til hæfterne "Dyr og planter ved vores kyster", kr. 69,- og "Snorkling for alle" kr. 98,-. Begge hæfter er til alle der kommer på de danske strande, uanset om det er at gå en tur, snorkle eller dykke.
Hæfterne er lagervare i DYKKERCENTRET. Du kan bestille begge hæfter via Edyk.dk under Bøger.

--------------------------------------------------------------

Viden om - Rev af skrot og skibsvrag
Skibsvrag benyttes til kunstige revMan kan bygge nye rev af gamle skibe, betonklodser og krukker. Viden Om følger et forsøg i Tyrkiet, men lignende rev er på vej i Danmark. Mange steder i Danmark  har vi fisket vores stenrev op, og det har betydet, at der er færre skjulesteder for dyr og planter. Vores havomtråder bliver golde og triste uden et naturligt varieret liv. Men vi kan bygge kunstige rev, der giver dyrelivet en chance for at komme sig.
Link
til Viden om TV udsendelse med Dennis Lisbjerg

Pionererne ved Købehavns brandvæsen dykker i Kallweit dragter
Tørdragt til PionererneSiden 2005 har pionererne (dykkerne ved Københavns Brandvæsen) testet Kallweit Xenon N dragten.
I slutningen af 2006 blev den første sending af den specielt fremstillede dragt Kallweit Xenon N Fire leveret. Inden udgangen af april 2007 har alle dykkerne ved Københavns Brandvæsen fået udleveret deres egen personlige specielt fremstillede Kallweit Xenon N Fire dragt.
Grundmodellen for Xenon N Fire er den populære Xenon N dragt til kun 6445,- komplet.
Ud over specielt fremstillede dragter til pionererne har Kallweit fremstillet 50 tørdragter til de danske minedykkere. Kallweit er en af de eneste Europæiske dragtfabrikanter med CE-godkendelse på alle deres dragter. Kallweit forsker hele tiden for at kunne levere den bedste kvalitet og pasform.
Kallweit fremstiller dragter til ethvert behov. Er dragten ikke en lagervare, specialfremstilles dragter inden for maksimum 2 måneder, fuldkommen som kunden ønsker det.

--------------------------------------------------------------

Super service fra Uwatec
Uwatec dykkercomputereUwatec har omstruktureret deres serviceafdeling og forbedret både service og tid for reparationer.
I dag udskifter Uwatec batteri lige så hurtigt som Citizen ure i Danmark. Det betyder i praksis normalt maksimum 2 uger for et batteriskift. I forbindelse med anden service og reparation er behandlingstiden også væsentligt reduceret. Ved normale reparation modtages udstyret også normalt retur inden for 2 uger. Pris for batteriskift fra 595,-.

--------------------------------------------------------------

Johnson Outdoors køber Seemann Sub
Scubapro Pro StoreDet store tyske mærke Seemann er slået sammen med Scubapro og Uwatec efter at Johnson Outdoors mandag den 2. april opkøbte firmaet.
Seemann Sub blev grundlagt i 1979 og er i dag en af tysklands største leverandører af dykkerudstyr. Seemann Sub tilbyder et komplet udstyrsprogram til den prisbevidste forbruger. Købet giver for første gang Johnson Outdoors mulighed for at komme ind på markedet med prisbilligt udstyr. Scubapro er nu den største leverandør til det tyske dykkermarked. Det er endnu ikke endeligt besluttet, hvordan distributionen i Danmark vil finde sted.

---------------------------------------------------------------

Dykkercentret og DUI gennemfører servicekursus for søværnets personale
DUI dragt reparation
I samarbejde med BtS, der er distributør for DUI i Europa, gennemførte Dykkercentret service- og reparationskursus på Hovedværksted Aalborg. På kurset lærte personale fra Hovedværkstedet samt specialstyrkerne, hvordan en DUI dragt testes og repareres korrekt.
Alle dragter benyttet af dykkerne i søværnet bliver serviceret og repareret i Hovedværksted Aalborg. Tidligere har alle former for reparation været sendt til Aalborg. For at sikre mindre ventetid på mindre reparationer, er personale fra specialstyrkernes enheder i Kongsøre nu også uddannet til selv at kunne udføre disse.

---------------------------------------------------------------

Nyheder på Dykkercentrets hjemmeside siden sidst:
- 24/03-07 Restsalgsliste opdateret med nye produkter og endnu lavere priser
- 24/03-07 Nye produkter på edyk.dk
- 13/03-07 Restsalgsliste opdateret med endnu lavere priser
- 05/03-07 Opdatering Lær at dykke

Skawtræf
Oberon ved SkawtræfDykkertræf i Skagen for 28. gang. Vi ses i Pinsen, 25. – 28. maj 2007
Hvorfor deltage i det 28. Skawtræf?
Fordi vi kan tilbyde spændende dykkermål i flere dybder der passer til erfaring og temperament.
Fordi sikkerheden er i orden.
Fordi vi har dygtige skippere til at sejle. Vi samarbejder med andre nordjyske dykkerklubber om sejlads.
Fordi pårørende har masser af aktivitetsmuligheder, medens der dykkes.
Fordi Skagen har en stor og spændende havn, et hyggeligt bymiljø, 65 km af Danmarks reneste strande, samt muligheder for oplevelser som man ikke finder andre steder.
Allerede fredag eftermiddag er der kutterdyk til udvalgte vrag.
Mulighed for overnatning i Skagenhallen: (ca. 100 m fra klubhuset)
Læs mere på www.skawdyk.dk

---------------------------------------------------------------

Snorkelkursus den 21. maj kl. 20.00
Sjovt og indholdsrigt kursus i snorkling. Du lærer at tømme snorklen for vand og dykke ned og have det sjovt i vandet. Det er perfekt for dig, der er lidt bange for vand, og som alligevel kunne tænke sig at få en god og sjov oplevelse på stranden om sommeren eller på ferien.
Når du først har masken på og kan se noget under vandet, så føles det helt anderledes og de fleste tør meget mere med maske på.

---------------------------------------------------------------

Genopfriskning
Dykning er dejligtDe fleste mandage og onsdage aftener i april og maj er der mulighed for at pudse sine dykkerfærdigheder af inden sæsonen. Åbent vands dykkene starter snart og det er skønt at være i form til dykningen, kende sit udstyr og føle sig tryg allerede fra starten af sæsonen. Derfor ring til Gitte på 3064 9000 og få tid til dit genopfriskningsdyk. Efter dykket kan du hygge dig i spa-afdelingen og få en hel aften ud af det.
Pris 395,- inkl. adgang til DGI-byens faciliteter, evt. lån af udstyr og instruktion.

---------------------------------------------------------------

Prøvedyk
Lær at dykkeDe fleste mandage og onsdage aftener i april og maj er der mulighed for at prøve at dykke. Du får tid sammen med instruktøren. Vores værdier er at vi altid er meget tålmodige overfor nye dykkere, og det vigtigste for os er at du får en god oplevelse første gang du er under overfladen.
Glæd dig derfor til dit prøvedyk og ring til Gitte på 3064 9000 og få en tid. Efter dykket kan du hygge dig i spa-afdelingen og få en hel aften ud af det. Pris 395,-  inkl. adgang til DGI-byens faciliteter, evt. lån af udstyr og instruktion. 

---------------------------------------------------------------

Dyk og Spis den 24. april kl. 18.00 (nyt dykkersted)
Dyk og SpisTirsdag 24. april kl. 18.00
Sandart (Nyt dykkersted)
Vi tager et hyggedyk og slutter af med at spise god mad fra Svends køkken. Vi mødes ved Langtved Færgekro og så kører vi sammen hen til et helt nyt dykkersted ca. 15 min derfra. Det bliver sjovt at prøve. Når vi kommer tilbage til kroen går vi ind i Svends køkken og tilbereder maden. Alle er velkomne, også ikke-dykkere.
Pris. 300,- inkl. mad. 

---------------------------------------------------------------

Adventure dyk eller Advanced
Advanced dykkerkursus
Er du allerede dykker, så er der mulighed for at gå videre med forskellige adventuredyk. Du kommer til at lave forskellige opgaver på dine dyk som f.eks. navigation, strømdykning eller dybdedykning.
Du kan sætte disse dyk sammen til et Advanced kursus. Dette forløb aftales individuelt med Gitte.
Ring til Gitte for at aftale tid for dine Adventure dyk.
Hvert adventure dyk koster kr. 750,- og du kan købe certificering til dine dyk.
Du kan også tilmelde dig Advanced direkte, hvor du får hele kurset på en gang. En stor oplevelse at gå videre med sin dykning. Næste Advanced starter den 26. maj.
---------------------------------------------------------------

Lær at dykke inden sommer. Open Water Diver kursus
Næste begynderkursus starter den 14. maj, 15, maj og 16, maj om aftenen samt den 17 og 20 maj om dagen. Der er stadig få pladser, så skynd dig at tilmelde dig kurset. 

Sæt trykket ned og reducer risikoen
Scubapro regulatorUndgå frysninger i ventiler og regulator ved dykning i koldt vand eller stor dybde. Des større tryk du har på flasken des større nedkøling vil udstyret blive udsat for, når du dykker.
Scubapro har målt temperaturen på luften, når den trykket reduceres i 1. trinnet. Ved en trykreduktion fra 300 bar til normalt mellemtryk 9-10 bar vil lufttemperaturen falde til cirka minus 50 grader Celsius. Tager du en flaske med 100 bar tryk vil temperaturen kun falde til minus 15-20 grader. Du får altså 30-35 grader "varmere" luft. I praksis betyder det, at du vil minimere risikoen for frysninger i udstyret væsentligt, hvis du tager en stor flaske med 100 bar tryk frem for en mindre med 300 bar tryk.

Mako kniv i stål eller titanium
Scubapro Mako knivScubapro har valgt to avancerede materialer, der giver den bedste balance mellem styrke og korrosionsbestandighed. Begge de nye Mako knive har multifunktioner.
Mako titanium er ekstrem modstandsdygtig over for korrosion med et meget holdbart skær.
Mako stålkniven sikrer det perfekte skær samt stor modstandsdygtighed over for korrosion. Det konventionelle skær glider let igennem mange materialer. Udskæring til lineskærer til små liner og reb. Savskær til kraftige reb og tangplanter. Flaskeåbner så du kan få en kølig sodavand efter dykket.
Skeden har låsemekanisme, der kan betjenes med en hånd. Bladet er på 8,5 cm.
Kniven leveres komplet med remme fra 445,-. Du kan købe den direkte på edyk.dk

--------------------------------------------------------------

SnorkelPro Shortie til børn og voksne
SnorkelPro dragt til børn og voksneScubapro SnorkelPro shortien er den perfekte dragt til snorkling og andre vandaktiviteter på ferien eller i Danmark om sommeren. Børnedragten har været årets topsælger til børn der går til svømning i svømmehaller, hvor vandet ikke er så varmt. Dragten kan selvfølgelig også bruges, når turen går til stranden om sommeren eller syd på, hvor den også beskytter mod skoldning.
Til de voksne er dragten perfekt, når du vil holde varmen og undgå solskoldning på ryg og skulder næste gang turen går syd på. Desuden giver dragten opdrift nok til, at du altid bare kan ligge og slappe af uden at synke. 2,5 mm. tykkelse til tempereret og varmt vand.
Kun 395,- uanset størrelse. Køb den direkte på
edyk.dk

--------------------------------------------------------------

Kallweit Saros i nyt flot design
Kallweit SarosKallweit Saros er den perfekte underdragt til lav pris. De 3 lag dragten består af, er samlet med meget få syninger for at undgå kuldebroer. Kallweit har udviklet en helt speciel teknik for at minimere kuldebroer i deres underbeklædning. Alle syninger i en underdragt, hvor de forskellige lag syes sammen giver kuldebroer og der med mindre varme.
De tre lag Saros består af er yderst et nylon lag, der sikrer vind- og vandafvisning. Det mellemste lag består af Warmflex, der har meget stor isoleringsevne afhængig af det behov du har. Warmflex består af mikrofibrer, der er ekstremt effektive til at holde dig varm. Det betyder der kan pakkes flere fibrer end i andre tilsvarende materialer og der med reflektere mere af din strålingsvarme. Det inderste lag er i Polarfleece for maksimum komfort. Vindstopper ved hals, håndled og ankler. 2 lommer og elastikker ved hånd- og fodåbninger.
Saros leveres med tre forskellige farvepaneler til kun 1295,-. Køb den direkte på edyk.dk

Vagabond udgiver rejsebladet REJS
Vagabond rejsemagasinPå Vagabonds hjemmeside finder du mange og nyttige informationer om rejsemål over hele verden.
Vagabond er ikke specielt for dykkere, men for alle rejsende. På hjemmesiden finder du alle former for information lige fra rejsevaluta til rejsebeskrivelser fra mange forskellige steder i verden.

--------------------------------------------------------------

Tag 17 dage til de glade menneskers land
Hans Christian Andersen7 dage på Coco Beach og 7 dages krydstogt med Hans Christian Andersen.
Afrejse hver dag fra 12. til 30. april (Samt 1. til 22. maj 2007 - knap så privat) Kr. 9.900,-
Flyv med Thai eller KLM
Hans Christian Andersen er et lille hyggeligt jysk krydstogtskib, der netop er begyndt at "cruise" i verdens smukkeste øhav - det filippinske! Togtet afgår fra Coco Beach og sejler derefter rundt mellem de skønne små øer i Palawan øgruppen. Her er de smukkeste hvide sandstrande, turkisblåt hav og verdensklasse dykning og snorkling. Se mere på C&C Travel

Påskeferien i Danmark Akvarium
PiratfiskI den seneste tid har der været trængsel i ”kravlegården” i Danmarks Akvariums kælder. For et par måneder siden begyndte vores piratfiskeæg at klække og små piratfiskeunger i størrelsen 2 mm at myldre ud. De nyudklækkede unger er udstyret med en lille blommesæk, der er en slags ”medbragt madpakke”, som de lever af den første uges tid. Efter cirka en måned begynder de at få små, skarpe tænder.
Danmarks Akvarium har lige nu over 1000 piratfiskeunger i størrelsen fra 1 cm til 8 cm. Det er et tidskrævende arbejde at babysitte de mange unger. Ungerne skal fodres flere gange om dagen, for hvis de ikke får rigeligt at spise, begynder de at spise hinanden!
I påskeferien (31. marts – 9. april) bliver de største af ungerne flyttet fra akklimatiseringen i kælderen til et akvarium i udstillingen, så publikum kan se dem. Her skal de fodres op, indtil de bliver store nok til at flytte sammen med de voksne piratfisk, som er ca. 30 cm lange og som går i et større akvarium.
Læs mere på Danmarks Akvarium hjemmeside

--------------------------------------------------------------

Køb årskort til Danmarks Akvarium - Ved 2. besøg sparer du penge
Danmarks Akvarium
Der sker en masse på Danmarks Akvarium!
Det er meget nemmere at følge med, hvis du har et årskort.
Med et årskort får du:
Fri adgang til Danmarks Akvarium
Nyhedsbrev tilsendt gratis via email
Aktuelle tilbud tilsendt gratis via sms
Gruppe-rabat på entréen til de øvrige medlemmer af DAZA
Husk at et årskort også kan gives som gave.
Du kan købe årskortet på denne side og betale online med betalings-kort over en sikker forbindelse. Du kan betale med Dankort eller VISA/Dankort.
Når du har gennemført købet, printer du kvitteringen ud og medbringer den ved dit næste besøg, her vil kortet ligge klar til dig.

Altid super tilbud på edyk.dk
Lige nu rigtig mange tilbud på Uwatec computere - SPAR tusinder af kroner.
Dykkercentrets E-Handel side www.edyk.dk har altid super tilbud, der matcher de laveste priser i Europa. Tilbud på edyk.dk er normalt ikke i begrænset antal, til gengæld kan prisen ændres fra time til time. Tag et kig på edyk.dk under Tilbud, hvor du kan se hvad der kan spares mest på lige nu.
Check siden jævnligt, så kan du gøre et kup.

--------------------------------------------------------------

T-Black og T-Force vest med gratis A.I.R. 2
Medbring udskrift af denne E-News og få monteret en A.I.R. 2 GRATIS på din vest fra Dykkercentret.
T-Black inkluderet A.I.R. 2 KUN 4195,-. Du SPARER 1155,-.
T-Force inluderet A.I.R. 2 KUN 3595,-. Du SPARER 1155,-

Køb dit udstyr direkte på edyk.dk
Korrekt og rigtig service og eftersyn af udstyr

Danmarks største samling af dykkerrelaterede links

Se de sidste nye pressemeddelelser fra Dykkercentret