Modtager du ikke allerede E-News kan du tilmelde dig her

Juni 2004
Det er sommer og selv om juni ikke har vist sig fra sin mest solrige og varme side, er det helt sikkert vi også i år vil få mange chancer for at tage til stranden og nyde livet. Livet ved de danske strande foregår mest oppe på stranden og det er synd. Der er så meget at se på, når du snorkler og den eneste måde det kan opleves på er med en maske og snorkel. Næste gang du tager til stranden, så husk din maske og snorkel - god fornøjelse.

Denne gang kan du i DYKKERCENTRET E-News blandt andet læse om:
Advarsel
- Tilbagekald af inflator fra Halcyon
Blue Horizons
- Dykning i Rusland. Vragsænkning på Amager. Verdens største vrag.
Diverse
- En god tur til stranden. Snorkling for børn. Dykning ved Storebæltsbroen. Lån en Force Fin.
Dykke aktiviteter
- Tag med på Ålejagt og afslut en god aften på Langtved Færgekro.
Gode Ideer og Tips
- Shark Task Force's (Hawaii) sikkerhedsråd om dykning med hajer.
Kurser
- Det er nu vandet er dejligt og oplevelser venter.
Nye links
- Dykning på Antarktis. Drømmevrag. Svømmedragter til alle. Lej u/v-kamera.
Nyt udstyr
- Maske med ventil. Børnedragter. Vest til bly til snorklere og u/v-jagt. Superlygte.
Rejseinformationer
- Sommertilbud fra Atlantis Rejser. Luftbro til Rødehavet. Spækhugger safari.
Sponsor nyheder
- Hammerhaj på ½ ton.
Tilbud
- Vind dykkerur, der har været på Titanic. Danmarks billigste flasker - Begrænset antal.
Udstillinger
- Et hav af teknik i Danmarks akvarium. I-Max film i Tycho Brahe.

Ovennævnte er bare et lille udpluk af alle de de nyheder du finder under hvert emne.

Halcyon Stainless Steel Power Inflator Recall
25 May 2004
Halcyon InflatorHalcyon is recalling all stainless steel power inflators. The only units affected can be easily identified by their stainless buttons and started shipping on all Halcyon BCs after Oct 21, 2003. This recall is in response to problems experienced by some Halcyon customers. Identification of the cause was unusually difficult due to the odd dispersion of these problem units. Furthermore most customers report that their units are performing flawlessly. However, there are pockets of unacceptable failures in which customers or dive shops seem to have a grouping of unreliable inflators. Given the nature of this failure, there is no way to ensure that a unit performing properly will not develop problems over time.
Læs resten af  her.

Rusland! Hvem har prøvet at dykke der!? Har du eventyrblod i årerne?
2004_01.jpg (6146 byte)Jerntæppet er for længst faldet og landet er nu ved at udvikle sin dykkerindustri. I den anledning har Blue Horizons gennem vores russiske partner og som en af de første fået en invitation til at komme til Hvidehavet og besøge et af Ruslands mest velrenommerede dykkercentre, Nereis, der ligger på Polarcirklen i den nordlige del af Karelien, ca. 700 km nord for Skt. Petersborg. Så tag med til Hvidehavet og få en enestående og uforglemmelig oplevelse.
Læs mere på www.bluehorizons.dk

--------------------------------------------------------------

Vragsænkning udfor Amager
Får vi endeligt lov? I flere år har der været småsnakket i krogene om at får sænket et vrag i danske farvande efter udenlandsk model. I forrige uge stod der så at læse i bl.a. Urban at der nu var bevilget 700.000,- til et sådan projekt, og snakken gik men hvor tæt på er vi egentlig?
Der var kun en ting at gøre, kontakte Amager Strandpark for at finde ud af hvor sagerne reelt stod. Beløbet er blevet bevilget til sænkningen af et vrag udfor Amager Strandpark, det store nye Københavnske strandprojekt, der er under udarbejdelse som tidligere omtalt.
Læs hele artiklen på www.bluehorizons.dk

--------------------------------------------------------------

Verdens største kunstige rev
Amerikanske myndigheder har nu besluttet sig til at hangarskibet USS Oriskany skal sænkes langs Floridas Golfkyst sidst i august eller tidlig september. Det påtænkte sted vil være på lidt over 60 meters dybde, 25 sømil sydvest for Pensacola Pass. Sænkningen forventes at tage omkring syv timer efter at sprængladningerne er detoneret siger talmanden for Naval Sea Systems Command, Patricia Dolan til Associated Press.
Det bliver en offentlig begivenhed som man kan betragte, men det er ikke bestemt hvor tæt på private både får lov til at gå. Hangarskibet der har gennemgået en omfattende rensning i Corpus Christi, Texas bliver formentlig bugseret til Pensacola den 15. juli for der at afvente sænkningen.
Læs hele artiklen på
www.bluehorizons.dk

Lån en Force Fin gratis
adj_forcefin.jpg (11205 byte)
At Force Fin laver verdens bedste finner er der ikke tvivl om. Er du i tvivl, så kig forbi Dykkercentret på Frederiksberg og lån et par Force Finner ganske gratis. Alle lagerførte modeller udlånes, så du på egne ben kan afprøve finnen.
Kig ind i Dykkercentret på Frederiksberg og udvælg den finne, du kunne tænke dig at prøve på dit næste dyk.

--------------------------------------------------------------

Snorkling for børn
I Seac’s store udvalg af snokelartikler er der meget til børnene. Blandt andet maskerne Amica og Smart passer til børn fra cirka 3 år og op efter. Hvis de er lidt større laver Mero en Kids maske, som passer fra 5 år og opefter. Alle maskerne er selvfølgelig fremstillet af meget fleksibelt og blødt allergitestet silikone, så de sidder bedst og holder tæt.Pas på når du vælger en maske til dit barn. Mange børnemasker er fremstillet af plastik, der til forveksling kan føles som og ligne silikone. Ulempen ved plastikmaskerne er mindre holdbarhed, deformering og dårlig pasform efter kort tids brug. Glassene i maskerne skal være fremstillet af hærdet glas, så de små ikke får splinter i øjnene, hvis de falder og slår glassene i stykker, mens de har masken på. Desuden ridses maskens glas ikke så nemt, når det er hærdet glas.
Læs hele artiklen her.

--------------------------------------------------------------

Strandudstyr
Nu er det ved at være tid til at komme til stranden. Selv om det er rart at ligge og slikke sol, er der også meget andet at give sig til ved stranden. En af de mest oplagte ting er snorkling. Vi har herhjemme i Danmark masser at se på under overfladen. Snorkling er en ideel forlystelse for både børn og voksne som afveksling på de varme dage. Vi har lavet en guide til nogle af de ting du kan få brug for når du tager på stranden.
Læs hele artiklen her.

--------------------------------------------------------------

Dykning ved Storebæltsbroen
pylon.jpg (15012 byte)
Sund og Bælt finder det på sin plads, at minde os dykkere om retningslinierne ved dykning på Storebæltsbroen.
Sund og Bælt er i princippet indeforstået med at der dykkes ved broen så længe gældende regler med hensyn til adgang og sikkerhed overholdes, herunder Søfartsstyrelsens bekendtgørtelse nr. 55 af 28. januar 1999 vedrørende "Sejlads gennem Østbroen og Vestbroen i Storebælt". I bekendtgørelsen abføres det under §6 blandt andet "Fortøjning til og opankring under begge broer er forbudt".
For at undgå misforståelser, samt set i lyset af det forhøjede beredskab, der er på grund af terrorangrebet 11. september i New York, skal man venligst på forhånd orientere vagtlederen i Storebælt vagtcentral på telefon 5837 6868 om planlagte dykkeraktiviteter. Eventuelle yderligere spørgsmål kan besvares på 5830 3000.

--------------------------------------------------------------

Sidste nye på Dykkercentrets hjemmeside:
- 24/06-04 Nyt link - I Kameraudlejningen kan du også leje undervandskamera.
- 23/06-04 Pressemeddelelse - Mero børnedragter - De bedste børnedragter til bassin og strand
- 23/06-04 Pressemeddelelse -
Scubapro masker - Med eller uden ventil. Cool Vu til små ansigter.
- 23/06-04 Pressemeddelelse -
Seac Sub Shot - Den lille lygte med det ekstreme lys
- 23/06-04 Pressemeddelelse -
Seac Sub Blyvest - Special vest specielt udviklet til snorkling
- 22/06-04 En god dag ved stranden med det rigtige udstyr.
- 21/06-04 Nyt link - Aquaman får distributør i Danmark. Foto, tips og gode råd.
- 08/06-04 Instruktør e-mail info - Dykning ved Storebæltsbroen
- 08/06-04 Pressemeddelelse - Seac Sub får ny General Manager, Marco Tallia.
- 05/06-04 Nyt link - Dreamwrecks er en flot og spændende side med de mest kendte vrag i verden.
- 05/06-04 Nyt link - NSF sponsorerede et undervandsfototeam fra US Antarctic.
- 02/06-04 Instruktør e-mail info. Halcyon tilbagekald af udstyr.

Du kan altid se alle DYKKERCENTRETs dykkerture og tilmelde dig på E-Handel.

--------------------------------------------------------------

Biologisktogt i uge 32 - du kan nå det endnu…
Som et af Dansk Sportsdykker Forbunds mange kursustilbud, har Miljøudvalget i gennem et par år udbudt en uges dykkertogt i Kattegat med vægten på de biologiske forhold. Dykningerne sker på en varieret bundtype herunder vrag, for det meste på positioner man normalt ikke når til med klubbådene.
Formålet er at give deltagerne indsigt i de varierede biologiske forhold vi har i de danske farvande, og på den måde at inspirere til fortsat interesse for vores undervands biologi.
For at deltage er der ingen krav om forudsætninger, udover CMAS ** eller tilsvarende certifikatniveau. Toget kan med fordel benyttes til at lære lidt om biologien, således at instruktører, ledere herunder ungdomsledere kan tilføre dykningen hjemme i klubberne en bredere dimension.
Tilmeldingsfristen frem til 30. juni 2004. Selve togtet er i uge 32, fra 31. juli til 8. august. Pris: 3.200,- kr. alt inkl.

--------------------------------------------------------------

Onsdag den 25. august kl. 19.30
eel.jpg (19631 byte)Ål
- Med sin slangelignende krop og sin fantastiske evne til at leve både i fersk-, brak- og saltvand, er mange dykkere fascineret af ålen. Men det er sjældent, at man ser ålen, når man dykker om dagen.
Ålen holder sig skjult om dagen, og kommer først frem om natten for at jage. Den har en formidabel lugtesans, og ses ofte stående halvt oprejst i strømmen vejende efter dens næste bytte.
Vi tager et natdyk ved Munkholmbroen og ser efter ål. For de dykkere, som er fingernemme, kan man være heldig at fange ål med en åletang. Der vil være præmie til den dykker, som fanger den største eller de fleste ål.
Efter dykket spiser vi ål på Langtved Færgekro. Opskriften på aftenens ret bliver selvfølgelig udleveret, så man selv kan prøve sine gastronomisk evner af, næste gang man har ål med op fra et dyk.
Arrangement koster 200 kr./person og er inklusiv dykning og spisning. Drikkevarer købes på kroen.
Tilmelding til Gitte:
Gitte@dykkergitte.dk eller via telefon 4619 1924 senest onsdag den 18. august. Husk fisketegn og evtuelt fangstnet og en åletang, hvis du ønsker at tage ål med op. Der vil være et begrænset antal åletænger, som kan lejes på stedet. Husk at oplyse ved tilmelding, om du ønsker at leje en tang.

---------------------------------------------------------------

Cool Diver
Tilbage til start Hvis der ikke er en tur i Dykkercentrets aktivitetsprogram, så prøv at checke Cool Divers aktiviteter.
Du kan læse om alle aktiviteterne under 3:Ture
Du kan allerede nu se hvornår du kan komme ud at dykke helt frem til udgangen af september.
Der er begrænsede pladser på alle ture. Pladsfordeling efter først til mølle princippet. Tilmeld dig på 70 26 90 93 eller mail.
--------------------------------------------------------------

Fjordbundens grønne enge
Dansk Sportsdykker Forbund - Nyt miljøkursus
De danske brakvandsområder er enestående i verden, og kendskabet til disse meget speciale miljøer er et meget spændende emne, som Miljøudvalget nu vil tage op.
I samarbejde med en af de eneste biologer med specielt kendskab til danske kransnålalger, hvoraf enkelte kun findes få steder i Danmark, vil kurset fokusere på livet i brakvand for planter og dyr. Vil vi også undersøge ålegræs og trådalger som gode og dårlige indikatorer for miljøet.
Dato: 10-12. september 2004. Prisen er kr. 500 pr. person.
Tilmelding og betalingen forgår til DSF kontoret, tilmeldingsfrist er fredag den 13. august. Betaling til BG Bank 9543 5533996, mærket kurset navn medlemsnr. og kursus nr. M20402.
Yderligere informationer hos: John Andersson, mobil: 25709199, E-mail: john.andersson@mail.tele.dk

Shark Task Force's (Hawaii) sikkerhedsråd
1. Svøm, surf eller dyk med andre og bliv i nærheden af hjælp
2. Gå ikke i vandet ved solopgang eller solnedgang eller om natten som er det tidspunkt nogle hajer søger føde på lavt vand.
3. Gå ikke i vandet med åbne sår eller hvis du bløder. Hajer kan opfange blod og kropsvæsker i ekstremt små koncentrationer.
4. Undgå plumret vand, havneindløb og områder hvor floder løber ud i havet (specielt efter kraftige regnskyl), kanaler eller bratte skrænter. Hajer opsøger disse områder.
5. Brug ikke beklædning med stor kontrast eller skinnende juveler. Hajer er gode til at se kontraster
6. Afstå fra overdrevent splaskeri og hold kæledyr som svømmer plaskende ude af vandet da hajer tiltrækkes af sådanne aktiviteter.
7. Gå ikke i vandet hvis der er hajer tilstede og gå roligt op af vandet hvis man får øje på én. Lad være med at provokere eller genere hajer, heller ikke de små.
8. Hvis fisk eller havskildpadder begynder at opføre sig febrilsk. Hold øje med delfinerne da de ofte er hajers byttedyr.
9. Fjern spiddede fisk fra vandet eller træk dem i sikker afstand efter dig. Lad være med at svømme i nærheden af folk der spydfisker og hold afstand til døde dyr i vandet.
10.Svøm eller surf ved strande der er under opsyn af livreddere, og følg deres råd.

Check Dykkercentrets hjemmeside for planlagte kurser i 2004 - siden opdateres løbende med nye tilbud. Du kan selv planlægge dit kursus sammen med din instruktør. Eller du kan vælge et af de fastslagte kurser - Check hjemmesiden under Kurser.

--------------------------------------------------------------

Begynderkursus 25. til 29. juni - Open Water Diver
Check www.dykkergitte.dk  

--------------------------------------------------------------

Videregående kursus 26. til 27. juni - Biologi specialty
Check Dyk.Nu

--------------------------------------------------------------

Videregående kursus 2. til 4. juli - Advanced Open Water Diver
Check www.dykkergitte.dk  

--------------------------------------------------------------

Begynderkursus 9. til 13. juli - Open Water Diver
Check www.dykkergitte.dk  

--------------------------------------------------------------

Videregående kursus 16. til 18. juli - Advanced Open Water Diver
Check www.dykkergitte.dk  

--------------------------------------------------------------

I Dykkercentret stiller vi gratis undervisningslokaler med alt i A/V-udstyr, til rådighed for selvstændige instruktører og dykkerskoler. Nedenstående skoler og instruktører er udvalgt af Dykkercentret for at garantere dig den bedste og sikreste undervisning.
Cool Diver - 25119093 - info@cooldiver.com - www.cooldiver.com
dyk.nu - 28882855 / 56 - info@dyk.nu - www.dyk.nu
DykkerGitte - 46191924 - gitte@dykkergitte.dk - www.dykkergitte.dk
InterDive - 25620000 - info@interdive.dk - www.interdive.dk
NASE Instructor - 28894144 - kristian@naseinstructor.dk - www.naseinstructor.dk

- 24/06-04 Nyt link - I Kameraudlejningen kan du også leje undervandskamera.
- 21/06-04 Nyt link - Aquaman får distributør i Danmark. Foto, tips og gode råd.
- 05/06-04 Nyt link - Dreamwrecks er en flot og spændende side med de mest kendte vrag i verden.
- 05/06-04 Nyt link - NSF sponsorerede et undervandsfototeam fra US Antarctic.

Scubapro Junior snorkelsæt
Til børnene er Scubapro kommet med et snorkelsæt, som sætter en ny standard for udstyr til børn. Masken er lavvolumen maske med hærdet glas, så junior ikke får skarpe splinter i øjnene, hvis de skulle falde. Spændesystemet er nemt at justere. Snorklen til sættet er med ventil og bølgebryder, så junior ikke får vand ind i snorklen så let. Når der kommer vand i snorklen hjælper ventilen til at gøre det meget nemmere for junior at få vandet ud igen. Et godt sæt til alle børn, der elsker at lege i vandet og kikke på dyrelivet under overfladen.
Pris 299,-. Du kan bestille Junior sættet via E-Handel.

--------------------------------------------------------------

Scubapro Crystal VU og Crystal Vu ventil
crystalVu w_purge blu.jpg (29657 byte)Scubapro er kommet med en ny maske med et fantastisk udsyn. Masken har hele 3 temperet glas for at optimere dit udsyn, et stort foran og 2 i siden for at giver dig bedre udsyn til siden. Når du så læser side glas tænker de fleste på nogle store badekar, men her tager du grueligt fejl. Scubapro har med Crystal Vu lavet en maske med en mellem volumen som du let kan tømme, og hvis du ønsker det så kommer den også med en tømme ventil i næsen. Tømme ventilen er sat fast i selve silikone skørtet så den vil ikke virke irriterende på nogen måder og for at beskytte den yderligere er selve skørtet lavet så det omslutter den . Maske remmen sidder på en dreje spænde så du letter kan tilpasse maske til dit hoved. Crystal Vu og Crystal Vu ventil kommer begge med beskyttelses boks og antidug.
Crystal Vu 395,- inkl. antidug og maskeboks. Du kan bestille Crystal Vu via E-Handel.
Crystal Vu ventil 445,- inkl. antidug og maskeboks. Du kan bestille Crystal Vu med ventil via E-Handel.
cool vu yel.jpg (27929 byte)Til dem med et lidt mindre ansigt har Scubapro lavet en lillebror til Crystal vu. Cool Vu kan også bruges af børn, hvis du ønsker at give dem den bedste maske der findes. Cool Vu kommer selvfølgelig også med beskyttelses boks og antidug.
Cool Vu 395,- inkl. antidug og maskeboks. Du kan bestille Cool Vu via E-Handel.

--------------------------------------------------------------

Børnedragter fra Mero
kids.jpg (43393 byte)Mero er kommet med 2 dragtnyheder til børn. Seastar - S (shorty) og en Seastar - L (heldragt).
Seastar - S er en 3 mm shorty (korte arme og ben) med et nyt design og snit, så den passer perfekt til børn. Shortyen er lavet med en høj hals og velcro lukning, for at mindske vandintrængen og cirkulation. Lynlåsen er placeret i ryggen, så den er lettere at tage af og på for børnene. Selve farvekombination er som på de voksnes, så de små ikke føler sig uden for. Dragten egner sig til sommer- og svømmehalsbrug. Anbefalet blymængde, hvis der skal dykkes ned ca. 1-2 kg.
Seastar - L er en 5 mm heldragt med bedre isolering, så de små kan komme ud og snorkle uden, at blive kolde alt for hurtigt. Dragten er lavet med en høj hals, for at mindske vand gennemstrømningen og cirkulationen. Lynlåsen er placeret i ryggen, så dragten bliver nemmere at tage af og på. Ved ankler og håndled er der brugt Megaflex neopren, som er mere elastisk end almindelig neopren. Den nye neopren gør, at dragten er nemmere at tage af og på. Dragten er lavet i det samme design som Seastar - S. Dragten kan anvendes ved stranden hele sommeren igennem, så børnene kan opholde sig meget længere i vandet uden at blive kolde. Anbefalet blymængde, hvis der skal dykkes ned ca. 2-4 kg.
Begge dragte kommer i størrelserne 116 / XS til 164 / Xl.
Seastar - S 415,-
Seastar - L 795,-
Løse hætter fra 185,-
Net til at have dragten i fra 85,-
Alt udstyret kan bestilles via E-Handel.

--------------------------------------------------------------

Seac Sub Shot
1560shot.jpg (26733 byte)Shot er navnet på Seac Subs nye superlygte. Lygten er en lille kompakt lygte, der helt sikkert vil overraske dig med sin lyskraft. Lyset i Shot kommer fra en lille 6 watt Xenon pære, der giver et ekstremt kraftigt lys. Det kraftige lys bliver centreret af en parabol og du får nu en meget kraftig lyskegle. Batterierne der bruges i Shot lygten er standart AA batterier. Du kan sætte lygten op til at køre på enten 4 eller 8 batterier. Forskellen ligger ikke i lyskraften, men du får længere brændetid. Hvis du har en Shot lygte opsat med 8 batterier, har du en både kompakt lygte, der giver dig kraftigere lys end en væsentligt større lygter og en lang brændetid. Shot lygten er lavet i slagfast ABS, så du har en slidstærk lygte. Selve parabolen er beskyttet af en blødere plast, så den også er beskyttet mod slag. Lygten er forseglet med to o-ringe for at give dig en større sikkerhed for tæthed. Shot lygten er et must, hvis du ønsker at have maksimal lyskraft i alle dine lygter. Den perfekte backup lygte eller en lille, men stadig kraftig primærlygte. Seac Sub Shot er på lager hos Dykkercentret i gul og sort til kr. 495,-
Shot lygten kan bestilles via E-Handel

--------------------------------------------------------------

Blyvest til snorkling og u/v-jagt
190vestc.jpg (53962 byte)
Ønsker du den perfekte vægtfordeling, når du snorkler er Seac Sub blyvesten den bedste løsning. Blyvesten har lommer til specielle lodder, så du har den bedste komfort og maksimale bevægelsesfrihed. Vesten er lavet af 3 mm neopren med en yderside af camouflagefarvet polyester og inderside af nylon. På indersiden er der anbragt 5 lommer i ryggen og 1 lomme på hver side af brystet. Hver lomme kan indeholde et blylod på 650 gram. Det giver dig en maksimal blyvægt på 4,55 kilo. Alle lommer lukkes med velcro, så du er sikker på ikke at tabe blyet. Vesten lukkes foran med et klikspænde og bagtil er der en løkke, du kan fæstne i dit vægtbælte. Fordelen ved en blyvest er, at du får fordelt vægten perfekt på kroppen. Den hjælper dig med at blive i den rigtige position både når du snorkler, venter på byttet og når du dykker ned.
Pakke med 3 lodder á 650 gram total 1,95 kilo 105,-
Vest uden bly 345,-
Blyvesten kan bestilles via E-Handel

SOMMERTILBUD FRA ATLANTIS REJSER
Dykkerrejse til Sharm el Sheikh
Afrejse den 26/7 eller en af disse afrejser i august: 2, 9, 16, 23, eller 30 august 2004.
7 nætter på Hotel Badwia eller lign. hotel med morgenmad.
5 dages dykning med Ocean College.
Prisen er excl. visum og afgifter samt forsikring/afbestillingsbeskyttelse.
Pris pr. person i dobbeltværelse kr. 3995,- (tillæg for enkeltværelse).
Reserver din plads hos Atlantis Rejser i dag.

--------------------------------------------------------------

Luftbro til Rødehavet
Når vinteren og højsæson for tørdragter sætter ind, er det samtidig højsæson for dykkerrejser til Rødehavet. Vinterhalvåret byder nemlig på den største sigtbarhed, og det mest behagelige lufttemperaturer i Ægypten.
Og der skulle være muligheder nok for at komme af sted på dykkerrejse til Rødehavet i år.
Atlantis Rejser har i den kommende vinter fire ugentlige charterfly til Ægypten, hvoraf de tre kommer til at gå direkte til Sharm el Sheikh. Her er der masser af muligheder for både live a boards og dagsdyk med ophold i hotel.
Atlantis Rejser tilbyder også dykkerrejser til Marsa Alam i den sydligste del af Ægypten, hvor dykkerseværdighederne er helt anderledes uberørte end i den nordlige del.
Læs mere på www.atlantisrejser.dk

--------------------------------------------------------------

Efterårsrejser
2004_02.jpg (21035 byte)
Sommeren er først nu ved folde sig fuldt ud og løvfaldssæsonen er måske det sidste man orker at tænke på lige nu. Men hører man til dem som har sat det på sit livs ønskeseddel at opleve spækhuggere på nært hold er det nu at man ikke bare skal sætte kryds i kalenderen men også give lyd fra sig. Der er kun et begrænset antal pladser til disse ture, så det er dem der kommer først til mølle…
De store flokke af spækhuggerne i Tysfjorden i Nordnorge er et naturfænomén som man kun kan opleve i oktober og november. Dette skyldes at spækhuggerne følger efter de store stimer af atlantisk sild som søger ind i det stillestående vand i de dybe kolde nordnorske fjorde for at overvintre. Med disse enorme sildemængde er der dækket op til fest for spækhuggerne, som man kan betragte jage og omringe store kugler af sild, både over og under vandet. Præcis som i National Geographics berømte udsendelse om spækhuggerne. Ud af personlig erfaring kan jeg roligt sige at det er en oplevelse som lever videre i en i mange mange år. Hvad det gør at have en legesyg spækhuggerunge til at betragte én med åbenlys undersøgende nysgerrighed og direkte øjenkontakt kan ikke rigtigt beskrives, det skal opleves.
Læs mere på www.bluehorizons.dk

Danmarks Akvarium - Information fra Søhesten
Hammerhead.jpg (33188 byte) Den store hammerhaj Sphyrna mokarran er den største art blandt hammerhajerne. Den bliver 6 meter lang og kan veje næsten 500 kg! Den træffes fra ganske lavt vand og ned til 300 meters dybde. Den store hammerhaj er en sand kosmopolit, der trækker over store afstande og er udbredt i næsten alle større tropiske havområder. Ikke sjældent træffes den af badegæster og sportsdykkere i Middelhavet! Den store hammerhaj æder primært rokker og større bundlevende fisk men æder også krabber, hummere, blæksprutter m.m. Dette er meget sjældent at hammerhajen angriber mennesker – måske fordi den fortrinsvis fouragere ved bunden. Omvendt er hammerhajen selv et eftertragtet bytte for mennesker, idet de fiskes for deres gode kød og olieholdige lever. Ganske som så mange andre hajarter er hammerhajen truet af overfiskeri – nok primært som følge af de meget høje priser på hajfinner på det asiatiske marked.

NY konkurrence torsdag den 1. juli, hvor du kan vinde dykkerur, der har været på Titanic...
Kig ind på Dykcen.dk torsdag den 1 juli og se hvordan du kan vinde.
S600 classic.jpg (14611 byte)Skynd dig at deltage i konkurrencen om en Scubapro Mk25AF S600 Classic regulator - Tilmeld dig i dag
Bedøm DYKKERCENTRETs nye hjemmeside og deltag i lodtrækningen om en af de få Mk25AF S600 Classic regulatorer.
S600 Classic bliver et samleobjekt, da der kun er fremstillet et begrænset antal af lige netop denne regulator. Læs mere om den specielle regulator.
For at deltage skal du blot svare på 5 spørgsmål og du kan ikke svare forkert. Dit svar skal være modtaget af DYKKERCENTRET senest onsdag den 30. juni 2004.
Klik her for at deltage i lodtrækningen.

--------------------------------------------------------------

Flasker på tilbud
12 liter stålflaske 200 bar med ventil og standfod - 1395,-. 3 års garanti og 2 års gratis service.
15 liter stålflaske 200 bar med ventil og standfod - 1495,-. 3 års garanti og 2 års gratis service.
Begrænset antal - Bestil din i dag på
E-Handel eller kig ind i DYKKERCENTRET på Frederiksberg.
SKYND dig - antallet er ved at være lavt.

--------------------------------------------------------------

smart_pro.jpg (16584 byte)Uwatec Smart computer 3495,-  (ved aflevering af gammel dykkercomputer)
Inkluderet Pc-interface og programmer ved ombytte med gammel dykkercomputercomputer.
Har du en gammel dykkercomputer får du 500,- for den uanset mærke, alder og funktion. Det eneste der kræves er, at der er en elektronisk dykkercomputer.
Kig ind i Dykkercentret på Frederiksberg og få din nye computer allerede i dag.
Normalpris 3995,-
Begrænset tid - Bestil i dag - Kig ind i Dykkercentret

--------------------------------------------------------------

smart com front.jpg (27925 byte)Uwatec Smart Com computer 4995,-  (ved aflevering af gammel dykkercomputer)
Inkluderet Pc-interface og programmer ved ombytte med gammel dykkercomputercomputer.
Har du en gammel dykkercomputer får du 600,- for den uanset mærke, alder og funktion. Det eneste der kræves er, at der er en elektronisk dykkercomputer.
Kig ind i Dykkercentret på Frederiksberg og få din nye computer allerede i dag.
Normalpris 5695,-
Begrænset tid - Bestil i dag - Kig ind i Dykkercentret

Et hav af teknik
Akvarium-start.gif (69862 byte)
I særudstillingen "Et hav af teknik" sætter Danmarks Akvarium fokus på teknikken, og på det den kan fortælle os om livet, der gemmer sig i en mørk og forunderlig verden. Ny teknik gør os i stand til at følge dyr både over og under vandet i længere perioder. Faktisk kan man sige, at teknikken forlænger vores sanser og giver os adgang til viden, der tidligere var enten uopnåelig eller meget svær tilgængelig.
Udstillingen vises indtil den 31. august så skynd dig at reservere en dag.

--------------------------------------------------------------

Tycho Brahe Planetariums
2362-500x500.jpg (240994 byte)"Det Ukendte Dybhav"

Det Ukendte Dybhav handler om to videnskabsmænds ønske om at finde afgørende spor efter det første liv på Jorden. Deres søgen bringer dig fire kilometer ned under havets overflade til bunden af dybhavet. For dybt nede - på bunden af Jordens egne oceaner - findes et fremmedartet liv, der er udviklet og holdes i gang af den energi og varme, som frigives fra radioaktive stoffer i Jordens indre. Videnskabsmændenes håb er, at ny viden om denne ekstreme livsform kan løse gåden om livets oprindelse.
Filmen, som er med dansk tale, giver et indblik i nogle af de skelsættende forskningsresultater og diskussioner om livets opståen og udvikling på Jorden, som er aktuelle netop i disse år.
Aldersgrænse: Tilladt for alle (børn under 3 år har ikke adgang til vores IMAX-film).
Se mere på http://www.volcanoesofthedeepsea.com 

--------------------------------------------------------------

Tycho Brahe Planetariums.
dykker.jpg (44820 byte) "Koralrevet" er blevet kåret som årest bedste I-Max film 2003.
Filmen tager publikum med til det populære paradis under havets overflade.
Det er nok det nærmeste du kan komme rigtig dykning uden selv at blive våd. Har du ikke allerede været inde og nyde denne storslåede film, så reserver plads allerede i dag.

--------------------------------------------------------------

Tycho Brahe Planetariums. "Delfiner" 
delfin.jpg (100653 byte) At svømme med vilde delfiner er et uopnåeligt ønske for dyreelskere verden over. I denne film svømmer du med et af havets mest legende, livgivende og intelligente væsner. Filmen er spækket med eksotiske lokaliteter, aktuel viden og hjertelige møder mellem mennesker og delfiner. Den boblende og melodiøse filmmusik er komponeret og indspillet af Sting.