Modtager du ikke allerede E-News kan du tilmelde dig her

Maj 2003

Frem fra vinterhiet
Solen skinner og varmen er begyndt at få fat. Det er nu mange dykkere er begynder at komme frem fra vinterhiet. Så er det nu du skal til at kigge på dit udstyr: Hvornår var det sidst til service? Hvordan passer dragten? Kan du finde alt udstyret? Og sidst, men ikke mindst – hvordan har du det? Er du klar?
Det er ikke kun udstyret, der skal være klar til at dykke enten herhjemme eller på ferien. Det skal du også selv være. Er din dykkerform i top – hvordan ligger det lige med rutinen? Du skulle måske overveje at dykke sammen med en instruktør de første gange, for din egen skyld. Check Dykkercentrets Aktivitetsplan for hvornår du kan komme med ud og få genopfrisket færdighederne med en instruktør - det koster ikke ekstra.

Har du ideer eller ønsker, er du meget velkommen til at kontakte os.

Sea Light lady.jpg (18896 byte)Mangler du dragten til at forlænge sæsonen med  vandaktiviteter?
Sommeren står for døren og flere af os er begyndt at se frem til ferien. Har du det som mange andre - at vandet drager? Vandet kan godt føles varmt i starten, men efter længere tid i vandet, vil selv det varmeste havvand begynde at føles koldt. Derfor er det især meget ærgerligt at fryse, når der findes en billig dragt, som kan sikre dig mere varme og derved give dig mulighed for at få udnyttet alle de tilbud, der findes i forbindelse med vandet.
Med Seac Subs Sea Short Lux har du dragten, der gør det muligt at nyde flere timer i og på vandet
.
Mangler du en dragt til surfing, vandski, snorkling og lignende, så opfylder Sea Short Lux dine krav.
På grund at dragtens tykkelse og det komfortable snit, samt de korte arme og ben får du en god pasform i dragten. Sea Short Lux dragten er lavet til varmt vand og til brug i svømmebassiner.
Den sikrer dig beskyttelse og ekstra varme, såfremt du befinder dig i længere tid i vandet. Dragten er udført med lynlås i front og er 2,5 mm tyk. Det betyder du får en tynd, stærk og meget fleksibel dragt.
Dragten lagerføres i Dykkercentret, Nørregade i herre og dame modeller.
Prisen er 495,-.
Kig ind og find din dragt allerede i dag, så er du klar til at hoppe i vandet og nyde livet.

mahe.jpg (10228 byte)Lidt mere varme?
Er du på udkig efter en dragt med lange arme eller ben, så har Mero dragten. Mero har i Mahe dragten en neoprendragt med lange arme og ben. Dragten er, som Seac Subs Sea Short lavet for at give dig længere tid i vandet uden at blive kold. Fordelen ved de lange arme og ben er foruden, en  varmere dragt, at du får en bedre beskyttelse mod miljøet, det vil sige solen, brandmænd, skarpe klipper og koraller samt eventuelle brændende koraller.
Dragten er fremstillet i 2 mm neopren og har slidforstærkning ved skulder og knæ. Dragten har lynlås i front samt ved arme og ben, hvilket gør den meget nem at tage på.
Dragten er som Sea short velegnet til forskellige former for aktiviteter på og i vandet. Så ønsker du lidt mere varme er Mahe en dragt for dig.
Dragten lagerføres i Dykkercentret, Nørregade i herre og dame modeller.
Prisen for dragten er 795,-.
Kig ind og find din dragt allerede i dag, så er du klar til at hoppe i vandet og nyde livet.

--------------------------------------------------------------

Scrambler.jpg (6483 bytes)sit on top.jpg (32480 byte)Mange steder i udlandet benytter dykkere kajakker til at komme ud til steder, hvor fra dykning skal påbegyndes. En sådan kajak, såkaldt "Sit on top", har Leika i sit program. Den kunne måske være interessant for dig. Modellen hedder Scrambler og den er særdeles velegnet til dykning, fordi den er så stabil, at man kan kravle op i den fra siden, uden at den kæntrer. Prisen er 4975,-

--------------------------------------------------------------

Sea & Sea blitz kabel.
Hvis du er den heldige ejere af et Sea & Sea MX-10 kamera er der kommet en løsning på alle de billeder, hvor du har en masse irriterende partikler (hvide pletter) på billedet. Grunden til de hvide prikker er blitzlyset, der bliver reflekteret af partikler i vandet. Dette skyldes den lille vinkel mellem objektiv og blitz, så det er bare med at ændre denne vinkel. Sea & Sea har benyttet sig af den nyeste teknologi for at løse dette problem. Sea & Sea har lavet et fiberoptisks kabel på 50 cm, som overfører informationer fra kamera til blitzen. Med kablet kan du holde blitzen næsten som du vil, og dermed undgå de hvide prikker. Desuden har du mulighed for at påmontere blitzen uden på tilbehørs skoen så du ikke skal holde fast i blitzen hele tiden. Det gode ved denne nye løsning fra Sea & Sea er, at du får bedre billeder og så fylder den ikke særlig meget. Kik ind i dykkercentret og se denne gode løsning før din makker.

--------------------------------------------------------------

Komplet sæt udstyr til kun 9995,-
Kig ind i Dykkercentret på Frederiksberg og få dit udstyr med hjem allerede i dag.

--------------------------------------------------------------

Lån op til 30.000 kr. Her og nu
Udfyld og indsend låneansøgningen elektronisk. Bemærk - det er kun lån til dykkerudstyr i Dykkercentret, du kan ansøge om.
Dykkercentret vil herefter få svar via fax inden for 15 minutter.
Bliver dit lån godkendt skal du blot kigge ind i Dykkercentret inden 7 dage. Vi pakker dit udstyr med det samme og du kan komme ud og dykke. Kommer du ikke i Dykkercentret inden 7 dage, annulleres lånet automatisk. Vi giver dig selvfølgelig besked om dit lån er blevet afslået eller bevilliget.
Du er selvfølgelig også velkommen til at komme ind i Dykkercentret, så hjælper vi dig med at udfylde låneansøgningen. Modtager vi ikke svar inden for 15 minutter, er der en flaske champagne til dig.

thor.jpg (15140 byte)Vinderen af Dykkercentrets konkurrence
Thor M. Larsen med sin fribillet til Imax filmen Koralrevet.

 

 

Tycho Brahe Planetariums nye IMAX-film "Koralrevet" tager publikum med til det populære paradis under havets overflade.

Filmen har fået rigtig gode anmeldelser og vi har haft besøg af rigtig mange, der alle uden undtagelse har sagt det er en rigtig god film. Har du ikke allerede set den, så reserver plads her.

Referat af Koralrevet
"Koralrevet" er historien om nogle af verdens største og smukkeste koralrev - et eksotisk paradis fuld af kontraster. På den ene side kendetegnet ved harmoni og symbiotiske fællesskaber, på den anden side daglige kampe på liv og død. Havets regnskove, som koralrevene også kaldes, er i de senere år blevet truet af udryddelse. Filmen tager udgangspunkt i denne udryddelse og følger en gruppe mennesker, der forsøger at finde årsagen.

Filmens to hovedpersoner, Michele og Howard Hall, har fulgt udviklingen i verdens koralrev gennem mere end 30 år. De er foruroligede over den hastighed, hvormed korallerne forsvinder og tager på en rejse tværs over det sydlige Stillehav for at undersøge koralrevene nærmere. Filmen tager dig med på den 10 måneder lange rejse fra Australien, over Fiji, til Tahitis paradisiske øer. Undervejs ser du velfungerende og 'sunde' koraller i Great Barrier Reef - et koralrev med en mangfoldighed af dyr og planter. Du oplever døde koralrev ud for Fiji øerne, hvor kun de hvide kalkskeletter står tilbage og vidner om, at her engang var fyldt med liv. Og du er med på første række, når filmholdet ved Tahiti med ét befinder sig mellem 300 sølvgrå hajer - et positivt tegn på, at revene i dette område er i bedring.

I filmen opsøger Michele og Howard Hall forskellige forskere for at finde svaret på, hvorfor korallerne dør. Parret møder bl.a. den berømte Jean-Michel Cousteau, og får selskab af havbiologen Richard Pyle, der har specialiseret sig i at undersøge livet på dybder over 60 meter. Gennem filmholdets undervandsoptagelser og forskernes forskellige perspektiver, tegner filmen et billede af, at udryddelsen af verdens koralrev ikke kun har én årsag, men skyldes en kombination af flere elementer, blandt andet den globale opvarmning og de deraf følgende varmere havstrømme, forurening og hensynsløs fiskeri.

Ud over at give dig et indblik i korallernes forunderlige verden beskriver filmen, hvorfor koralrevene er så vigtige for os mennesker. Ikke alene findes der i koralrevene 2 millioner forskellige dyre- og plantearter - en artsrigdom, som kun de tropiske regnskove kan matche; korallerne spiller også en væsentlig rolle i forbindelse med udviklingen af ny medicin, bl.a. til kræft- og AIDS-patienter. Samtidig er mere end 350 millioner mennesker verden over afhængige af fiskeri ved koralrevene, og turisme genererer hvert år millioner af dollars til de lande, som er begunstiget med et koralrev langs kystlinien.

film.jpg (12308 byte)      dykker.jpg (44820 byte)      Rensefisk.jpg (37643 byte)      klovn.jpg (43006 byte)      flyver.jpg (39867 byte)

bclife-main.jpg (19413 byte)B.C. Life rengøring og vedligeholdelse af BC-vest
Rengører indvendig på alle typer af BC-veste. Fjerner saltrester, organisk materialer, mug, forurening, olie og klorin. Indeholder nonoxynol 9.
Brug: Indvendig på BC-vesten : Hæld 30 ml BC LIFE gennem inflatorslangen. Fyld BC-vesten en ¼ del med postevand. Vend og ryst BC-vesten, således vandet kommer ud i alle hjørner af BC-vesten. Tøm vesten for vandet og skyld grundigt efter med ferskvand. Gentag behandlingen om nødvendig. Udvendig af BC-vesten: Bland 30 ml B.C LIFE med 4 liter vand . Sænk BC-vesten ned i vandet og lad den ligge i 10 minutter. Såfremt nødvendigt, så brug BC LIFE direkte på pletterne. Skyl og tør vesten grundigt før opbevaring.
Advarsel: Indeholder silikone. Kan irritere øjne. Undgå kontakt med øjne. Ved kontakt med øjne, skyl grundigt med vand i 15 minutter. Forsætter irritationerne søg omgående læge. Opbevares utilgængelig for børn.

I 2003 har du ikke mindre end 54 forskellige hold at vælge imellem i Dykkercentret.
Check hjemmesiden under Kurser.

--------------------------------------------------------------

Udstyr Specialty - Gratis for alle der har købt for minimum 9000,- i Dykkercentret.
Du lærer at vedligeholde dit udstyr korrekt, så det holder længst muligt og giver dig færrest muligt problemer. Ud over at vedligeholde udstyret, lærer du også den mest nødvendige "field repair" så du ikke skal miste et godt dyk fordi der er eller anden lille ting der ikke fungerer korrekt.
Næste kursus 18. og 19 juni.

--------------------------------------------------------------

Foto specialty – Et spændende kursus, hvor du får kamera stillet til rådelighed (eller bruger dit eget) og afprøver teorien i praksis. Lars har sammensat dette kursus, så alle kan lære noget om den spændende aktivitet, det at tage billeder under vand. Næste kursus 5. og 6. juli - begge dage inkl.

--------------------------------------------------------------

Gratis prøvedyk - Her har alle mulighed for at prøve at få luft på ryggen og komme under vandet i længere tid. I samarbejde med det store udendørs badeanlæg i Albertslund tilbyder Dykkercentret prøvedyk for alle, der har lyst til at blæse bobler. Første gang lørdag den 31. maj og søndag 1. juni.
Der kan ikke reserveres plads, så kig ud i Badesøen i god tid.
For yderligere info kontakt Badesøen i Albertslund.

--------------------------------------------------------------

Check Dykkercentrets hjemmeside, hvis du har lyst til at blive uddannet til Instruktør Assistent eller Instruktør og arbejde i Dykkercentret.

Nyt fra Atlantis Rejser - KÆMPE RABAT:
Vi tilbyder op til 1600 kr. rabatter fra listeprisen for rejser til Sharm el Sheikh. Vi flyver hver torsdag med Maersk Air fra København og Billund fra 19/6. Klik
her for at se de aktuelle rabatpriser.

RABAT 500,- til alle, der modtager det Elektroniske Nyhedsbrev fra Dykkercentret.
Udskriv Rabatformularen (Kan kun udskrives fra det E-News du har modtaget) og tag den med til Atlantis rejser, når du bestiller din dykkerpakke.
Er I flere skal du blot udskrive en Rabatformularen til hver deltager og I får 500,- rabat per person.
Rabatten kan ikke kombineres med andre rabatter og er kun gældende for dykkerpakker med Atlantis Rejser. Tilbuddet gælder alle dykkerpakker i maj, juni, august og september. Bemærk - det er kun modtagere af Dykkercentrets Elektroniske Nyhedsbrev der får denne rabat tilbudt. 
Kig ind til
Atlantis Rejser og reserver din næste dykkerrejse allerede i dag.

Check Atlantis Rejser eller kontakt dem direkte på telefon 3331 4840

BEGRÆNSET PLADS - der er snart udsolgt, reserver din plads i dag på sidsel@tycho.dk.
Spændende dykker-arrangement i Tycho Brahe Planetarium.

FULD BOOKET

Tag med på en rejse gennem dykningens historie og oplev nogle af verdens største og smukkeste koralrev på Tycho Brahe Planetariums 1000m2 store kuppelformede lærred.
Fredag den 20 juni 2003
afholder Planetariet et arrangement for folk med hang til og interesse for dykning. Arrangementet starter kl. 18.30 med foredrag af Sven Erik Jørgensen, Dykkerhistorisk selskab. Sven Erik Jørgensen vil fortælle om dykning gennem tiden og vil blandt andet komme ind på dykningens vigtigste opfindelser og bedrifter. Efter foredraget vises IMAX-filmen "Koralrevet" – en spektakulær film om det forunderlige liv under havets overflade. Filmen tager publikum med på en fantastisk rejse tværs over det sydlige Stillehav; fra Great Barrier Reef i Australien til Tahitis paradisiske øer. Med sine utroligt smukke undervandsbilleder og en interessant fortælling om truslerne mod verdens koralrev, giver "Koralrevet" publikum et værdifuldt og vedkommende indblik i korallernes verden.

Prisen for arrangementet er 70,- pr. person. Normalpris 85,- for filmen uden foredrag.
Billetterne sælges efter først til mølle princippet.

Tilmelding med navn, telefonnummer og antal personer til sidsel@tycho.dk.
Tilmeld dig senest tirsdag den 10. juni 2003

Når arrangementet slutter kl. ca. 20.00, er der mulighed for at fortsætte aftenen på vores restaurant, Restaurant Cassiopeia. Restauranten tilbyder i dagens anledning en to retters menu med ½ flaske vin for 250,- pr. person. Bordreservation skal ske senest torsdag den 12. juni på telefon: 33 15 09 33.
Oplys ved reservationen, at du deltager i dykker-arrangementet.

Vi glæder os til at se dig
Venlig hilsen Tycho Brahe Planetarium

--------------------------------------------------------------

Aktivitetsplanen for Dykkercentret i juni er klar - modtager du ikke automatisk besked, når Aktivitetsplanen er klar, kan du tilmelde dig her.

Står du og mangler lidt informationer om dykkermedicin eller mangler du noget mere uddybende viden omkring dykkermedicin?
www.scuba-doc.com kan du finde alle informationerne. Du kan finde artikler omhandlende alt lige fra dykkersyge over konditionsindflydelse på dykningen til langtidseffekterne ved dykning. Vil du have opdateret din viden så kig ind på www.scuba-doc.com – siden er engelsk.

- 12/05-03 Vedbæk Sportsdykkerklub (VSK) er en aktiv klub med over 150 medlemmer

Nye artikler på Dykkercentrets hjemmeside
- 21/05-03 Øresmerter på grund af renlighed 

Koralrevets dyr
En fantastik flot bog med dansk tekst og flotte helsides farvefoto fra verdens koralrev. I bogen kan du se fotos og læse om alle de spændende skabninger du finder i varmt tropisk vand. Hent inspiration til næste dykkerejse. Tag bogen med på rejsen og lær mere om det du så på dykket.
Normal pris 228,- NU KUN 99,-  Du Sparer 129,-.
Begrænset antal - Print denne tekst ud og kig ind i en af forretningerne for at hente dit eksemplar.

--------------------------------------------------------------

Deltag i konkurrencen og vind udstyr
På forsiden af Dykkercentrets hjemmeside finder du altid en konkurrence med meget flotte præmier.
Sidste dato for nuværende konkurrence er indsendelse senest lørdag den 31. maj 2003. Du kan vinde en komplet semi-dry dragt efter eget valg i Dykkercentret på Frederiksberg.

Danmarks Akvarium - Artikel fra Søhesten
Skyttefisk.jpg (41847 byte) Skyttefisken

Skyttefiske Toxotes jaculator har fået navn efter deres særlige evne til at "skyde" insekter ned fra bevoksningen over vandspejlet.
Ved at fylde munden med vand og derefter presse det ud via en fure i ganen, kan skyttefiskene sprøjte vand op på insekter, der sidder så højt som 1,5 meter over vandoverfladen. Insekterne bliver våde og tunge af vandet, hvorefter de flader ned på vandet og kan fanges af fiskene. I Australien, hvor de er talrige i de store områder, er de notoriske kendt for om natten af kunne slukke cigaretten i hånden eller munden på eksempelvis lystfiskere. Man mener fiskene forveksler gløden med en ildflue. Står man stille bag kulissen på Danmark Akvarium vil man ofte opleve noget ligende, idet fiskene sprøjter vand i øjet på én – de fortolker åbenbart øjet eller de reflekserne heri som noget spiseligt. Der findes også andre fiskearter, der finder føde over vandspejlet – for eksempel arowanaen Osteoglossum bicirrhosum. Arowanaen sprøjter ikke med vand, men den springer i stedet op i luften, hvor den fanger store insekter. Evnen til at finde føde over vandet er en særlig tilpasning til livet i floder med en stor tæthed af fisk og heraf følgende konkurrence om føden. Skyttefisken og arowanaen er i stand til at finde føde hvor de fleste andre fisk ikke kan komme til for på den måde at være sikret føde i perioderne med fødeknaphed i vandet. Både skyttefisken og arowanaen ses i afdelingen med landskabsakvarier.

--------------------------------------------------------------

Glæd dig til sidst på sommeren, hvor Dykkercentret i samarbejde med Danmarks Akvarium vil gennemføre et "indsamlingsdyk" for at skaffe friske eksemplarer af danske fisk og alger til akvariet. Du vil senere på Dykkercentrets aktivitetsplan få yderligere information.

Modtager du ikke det Elektroniske Nyhedsbrev med blå "skillelinier" imellem hvert afsnit og er der "mærkelige" koder, bør du checke i hvilket format du modtager E-mail. For at modtage det Elektroniske Nyhedsbrev korrekt, skal dit postprogram være indstillet til visning i HTML format. Du kan altid se, hvordan det Elektroniske Nyhedsbrev bør se ud, ved at kigge på Dykkercentrets hjemmeside under Divers Club.

Ønsker du ikke at modtage det Elektroniske Nyhedsbrev skal du blot returnere denne mail med
Emne: Aflys