Storebælt

Storebæltsbroen er et af de nye gode dyksteder i Danmark. Allerede nu rangerer det absolut blandt de bedste med et meget rigt og varieret maritimt liv. Den store vandudskiftning i Storebælt giver gode forhold for fiske- og plantelivet.
Stedet er egnet til alle dykkere, der skal bare tages hensyn til hvor der dykkes på grund af de større dybder samt strømforholdene. Det anbefales at der benyttes båd i forbindelse med dykning ved Storebælts broen, men stranddyk kan også gennemføres. Ved stranddyk vil dybden være max. 5-7 meter uden meget lange svømmeture.
Husk det er anbefalet af sikkerhedsmæssige hensyn, at der benyttes båd ved dykning mere end 50 meter fra land.
Storebæltsbroen Storebæltsbroen er et imponerende bygningsværk, ikke kun over - men også under vandet.
Omklædning i det fri P-pladsen lige nede under broen er helt ideel til dykkere.
Her er gode omklædningsforhold, når vejret er godt. Skulle det være mindre godt klæder vi selvfølgelig om i en af de store biler, der er udstyret med bænke og knager. Efter dykket kan du skylle dig i varmt vand inden eller efter omklædningen.
Broen Forankringsblok, hvor kablerne der holder broen er forankret.
Selve blokken har fundament på en "ø" hvor dybden varierer fra strandkant til 12-15 meter. Her er det sikkert du finder fladfisk og meget andet maritimt liv.
Oprigning ved anker blokken Inden den sidste del af turen går ud til de store pyloner, hvor dybden er ned til 24 meter kan det være en god ide at gøre stop på øen ved forankringsøen.
Her er der mulighed for at tage al udstyret udstyret på og udføre makkerchecket inden turen går det sidste stykke vej ud til pylonen.
Dykkere under broen Har du ikke allerede set broen fra neden skylder du dig selv en god oplevelse.

Her et kig fra forankringsblokken ud mod de store pyloner og du kan skimte Sprogø i baggrunden.

Anemone Det er trods alt under vandet de helt store oplevelser findes.

Søanemonerne ned af de store pyloner ses ikke hverken større eller flottere andre steder i Danmark. Her er et overvældende antal fra helt små til helt store i alle mulige farver.

Anemoner Man kan ikke blive træt af at nærkigge de flotte anemoner. Giver du dig tid til at studere dem på helt nært hold vil du finde meget andet liv, der gemmer sig.
Der ud over er det altid sjovt at se, hvordan de udvikler sig fra helt bitte små til store udvoksede eksemplarer i kraftige farver.
Stor fladfisk Fladfiskene bliver så store her under broen, at de ikke en gang kan være på et billede - siger undervandsjægerne og de store fortællere.
Søstjerne Søstjernerne boltrer sig umådeholdent i deres spisekammer bestående af de store muslingebanker.
Søstjerne Selv søstjernerne er klædt i deres mest farvestrålende festdragt her nede under broen.
Afslapning mellem dykkene Der skal også være tid til en slapper.

Pausen imellem dykkene tilbringer vi selvfølgelig på land med en god madpakke og en kop varm kaffe.

Vand i kameraet og hvad så?

Køb dit udstyr direkte på edyk.dk

Find dit næste dyksted på dykinfo

De rigtige filtersystemer og vedligehold er livsvigtigt for alle dykkere