Mero Magic 2002 semi-dry dragt

Magic 2002

Så er den nye Magic dragt på gaden. Siden den blev introduceret i 1997, er den blevet forbedret løbende, så teknologien svarer til nutidens krav til den bedste semi-dry dragt.

Heldragten er fremstillet i flere slags neopren for at sikre den bedste pasform og komfort.Da den første dragt kom på gaden var dens pasform allerede på forkant med tiden, da den var formsyet efter kroppen. På den nye model er snittene yderligere forbedret, så den sidder helt tæt ved knæhaserne. Dette er gjort ved hjælp af flere anatomiske snit og en højfleksibel neopren. Hvad gør det så for dig som dykker? Det sikrer, at du får en dragt der smyger sig til din krops uden at efterlade luft lommer, der fyldes med koldt vand. Når snittet i benene samtidig er formet til let bøjede ben, som du jo normalt har når du dykker, får du den perfekte pasform og bedste komfort.

Ny teknologi
Vesten gør dragten velegnet til brug i Nordiske farvande. På den nye 2002 dragt er denne teknologi desuden ført over på armene i dragten, hvor det samme gælder. Hvor mange dykkere ser du der ligger med helt strakte arme når de dykker, jeg har ikke set ret mange.
Selve Magic dragten er todelt med en heldragt og en vest med hætte. Når du bruger begge dele sammen, kan du sagtens holde varmen i nordiske farvande hele året. Heldragten kan du bruge for sig selv til snorkling herhjemme og til dykning i Middelhavet. Skulle det blive lidt koldt har Mero en hætte, der passer til glideskin halstætningen. Dragten rummer altså flere dragte i én. Det gør, at du er fri for at have flere dragte til flere forskellige formål. Du sparer penge fordi du kun skal investere i én dragt.

Neoprenen Mero benytter til Magic dragten er
opbygget i ikke mindre en 6 lag.
1. lag. Multistretch nylon samt Spandex på områder med ekstra slitage.
Multistretch nylonen samt Spandex er et materialer med meget stor fleksibilitet. Baggrunden for at benytte disse materialer er at sikre den bedste pasform og komfort. I områder udsat for ekstra slitage benyttes Spandex fordi det er endnu mere slidstærkt.
2. lag. Elastisk klæber.
3. lag. Dupont fine cell neopren.
Dupont fremstiller verdens bedste neopren. Fine cell neopren giver den maksimale fleksibilitet for komfort og længste holdbarhed.
4. lag. Elastisk thermoreflektiv belægning.
Den varmereflekterende belægning formindsker kuldetabet ved strålevarme med 25-30%. Princippet er det samme som de tynde folietæpper der benyttes i blandt andet ambulancer. Beælgningen er elastisk for at sikre det ikke sprækker når du strækker neoprenen.
5. lag. Elastisk klæber.
Meget vigtigt at benytte den bedste klæber for at undgå delaminering af den indre beklædning.
6. lag. Metalliseret Thermo Plush.
Med løs hætte er dragten perfekt til for eksempel Middelhavet. Populært sagt frotte der er belagt med metal. Det primære formål med Thermo Plushen er, at gøre det nemmest muligt at tage dragten på. En sekundær funktion er at minimere vandudskiftningen tæt på kroppen. Hvis du vil have en ide om, hvordan det er at komme i en dragt uden Thermo Plush, så prøv handsker eller støvler uden og forstil dig aå, at du skal ase og mase din krop i en dragt på samme måde.

Vandtæt fleksibel lynlås i ryggen
I Millenium udgaven af Magic dragten introducerede Mero en vandtæt plastlynlås i ryggen. Placeringen på ryggen giver dig to fordele. For det første minimerer det den mængde vand, der kan trænge ind i dragten fordi der ikke er to lynlåse lige over hinanden. For det andet er det her du er mindst fleksibel, se bare på konstruktionen af din egen krop.  Din rygrad kan ikke ændre længde, som dit bryst og maveparti. Til gengæld varierer du i bredden ved hver vejrtrækning. På grund af dette har Mero i 2002 modellen valgt at indsætte Isospan i brystområdet. Dette er en neopren med en endnu større elasticitet. Isospan er også brugt i knæhaserne og i albueledene for at gøre dragten mere behagelig.Semi-dry handsken sikrer den bedste isolering med dobbelt manchetter ved håndledet
Når du bruger din dragt meget, ja så er det jo ingen hemmelighed at slitagen kan ses på den. De steder hvor det ses først er på knæ og skuldre. Slitagen på knæene kommer på et eller andet tidspunkt, når du ligger på knæ i din dragt. Slitagen på skuldrene skyldes bæreselerne på BC-vesten. For at forstærke dragten og for at få en længere levetid på din dragt har Mero nu indsat yderligere en ny type neopren på disse steder, den hedder Spandex. Spandex er en multifleksibel neopren, der kan strække sig lige meget i alle retninger. Overfladen er meget mere slidstærk end den normale nylon overflade.
I den nye version af Magic’en er desuden en ny og bedre halslukning. Lukningen består af en dobbelt manchet, med justerbar velcro. Du kan tilpasse lukningen efter din egen hals, uden at det sker på bekostning af tætheden. Sammen med den helt specielle lukning af vesten, hvor lynlåsen går helt op på siden af ansigtet, sikrer det mod køling grundet vandindtrængen i halsområdet.
Alle manchetter er med specielt smooth skin med en finere struktur end tidligere. Den nye manchettype forøger din komfort, samtidig med at den sikrer en endnu bedre tætning de kritiske steder på din dragt.
Den perfekte støvle til Magic dobbelt manchet systemet er AXS støvlen fra Mero. Mit generelle indtryk af den nye Magic er, at den nærmer sig det perfekte. En semi-dry dragt uden vandgennemstrømning. Du har måske hørt, at det er vigtigt at du får lidt vand ind på kroppen, som du så skal opvarmer for at det skal isolere. Det er en af de usandheder, der er blevet fortalt så mange gange at mange tror det er sandt. Det vigtigste ved en dragt er at få så lidt vand ind og så lille udskiftning som muligt. Vand leder varmen langt bedre end luft. Vandet i din dragt leder din kropsvarme væk. Har du samtidig vandgennemstrømning, er varmetabet ekstra stort.. Desto tætte din dragt er, desto mere varmere vil din dykning blive.
Mero Magic dragten leveres standard i 15 forskellige størrelse i dame og herre størrelser. Skulle en standard dragt mod forventning ikke passe, er der mulighed for tilpasning.
Når du har investeret i en god dragt, er det vigtigt at vedligeholde opbevare den korrekt. Sammen med dragten får du udleveret anvisninger på korrekt vedligehold og opbevaring. Behandler du dragten rigtigt har du en perfekt dragt de næste 10 år.

Magic Millenium 2002
Komplet med vest 3995,- (PRIS 2003 3295,-)
Heldragt 3345,-
Vest 995,-
Løs hætte 215,-
Mero leverer specielle handsker med dobbeltmanchet og støvler med manchet og lynlås.
Handskerne fra 245,- (PRIS 2003 195,-)
Støvler fra 315,-
Mero Magic er et af kvalitetsprodukterne med 3 års garanti fra Dykkercentret.