Snorkling for børn

Snorkling for børn

Foto Jacob Nielsen
I Dykkercentrets store udvalg af snokeludstyr er der meget til børnene. Du finder masker, der passer til børn fra cirka 3 år og op efter. Hvis de er lidt større laver Mero en Kids maske, som passer fra 5 år og opefter. Alle maskerne er selvfølgelig fremstillet af meget fleksibelt og blødt allergitestet silikone, så de sidder bedst og holder tæt. Pas på når du vælger en maske til dit barn. Mange børnemasker er fremstillet af plastik, der til forveksling kan føles som og ligne silikone. Ulempen ved plastikmaskerne er mindre holdbarhed, deformering og dårligg pasform efter kort tids brug. Glassene i maskerne skal være fremstillet af hærdet glas, så de små ikke får splinter i øjnene, hvis de falder og slår glassene i stykker, mens de har masken på. Desuden ridses maskens glas ikke så nemt, når det er hærdet glas.

Lige som de voksne skal børn også have en snorkel. Seac laver Z-piccolo, der er en ganske almindelig simpel børnesnorkel. Hvis du ønsker det bedste til dine børn, så har Mero lavet en ventil snorkel, så de lettere kan komme af med det vand der kommer ned i snorklen fra bølger eller når de dykker hovedet ned. Det gode ved en ventil er, at børnene også har mulighed for at tømme snorkelen ved at holde på toppen af snorklen, hvis de ikke kan puste hårdt nok til at få vandet ud.

Til fødderne har Scubapro lavet en finne med mindre og fleksibelt blad. Finnen er udformet efter børns kræfter, så de ikke belaster deres ben for meget. De er dog ikke så bløde, at de ikke kommer nogen vegne, hvis der er lidt strøm. De fås fra størrelse 27 og op til 38. For de lidt større børn er større og lidt stivere finne et rigtig godt alternativ fra str. 35 og op til 47. Finner til snorkling og børn skal være af typen helfod og ikke med en rem også kaldes hælremsfinner. Skulle de være lidt store kan der med fordel benyttes en sok i dem. Se resten af vores store udvalg af svømmefødder til børn på edyk.dk.

For at de små ikke skal fryse, lagerfører vi børnedragter, som passer fra en størrelse 116 cm eller ca. størrelse 4-5 år. Mero har lavet en 3 mm Shorty (dragt med korte ærmer og ben) og en 5 mm heldragt, som giver dem den bedste varmebeskyttelse og længste tid i vandet. Seac laver en kombimodel, som er en dragt på 3 mm med lange ærmer og korte ben, i rigtige smarte farver – Sea junior. Og for dem som har brug for lidt ekstra varme har Seac også lavet en luksus 5mm børnedragt, som er lavet på samme måde som en voksen dragt med lynlås ved anklerne og håndledene. Heldragten er beklædt på indersiden med Thermo plus foer, der gør at dragten er lettere at tage af og på. Desuden er den varmere fordi det vand der kommer ind ikke udskiftes så let, når der ligger i foret og allerede er opvarmet. For maksimal varmebeskyttelse har Seac desuden en hætte til børn. Vi mister op til 40% varme fra vores hoved, hvis det ikke er beskyttet.
Læs mere om snorkling.

I Dykkercentret lagerfører vi hele året udstyr specielt til børn. Det er ikke kun i havet det er sjovt at lege i vandet. En god dragt, et par svømmefødder og en maske så kan der gå timer i en svømmehal før energien ikke rækker længere.
Børneudstyret er selvfølgelig billigere end voksen udstyret også selvom kvaliteten er lige så god. Maske finder du fra 195,- i silikone og hærdet glas. Snorkler fra 40,-. Dragten er den dyreste del af udstyret. En dragt helt i neopren får du fra cirka 345,-.
Kig ind i Dykkercentret og find netop det udstyr I har brug for.

Læs mere om udstyr
Links til alt om snorling og dykning

Se de sidste nyheder på dykcen.dk

Se hvordan du vælger og vedligeholder dit udstyr

Lær at dykke hos en af vores samarbejdspartnere