Monofinner

Monofinner – Hvem fremstiller og hvor køber man ?

Klar til at svømme en tur

De første Monofinner blev lavet omkring 1967 i Sovjetunionen, og det er stadig primært her fremstillingen foregår. De første finner blev lavet med stålblade, men der gik ikke lang tid før man gik over til at benytte glasfiber, da stålbladene ganske simpelt var alt for stive.
På det seneste er en lille industri så småt ved at gro frem. Som altid for små selskaber er Internettet en nem måde at profilere sig på. Foreløbig har to fabrikanter etableret sig på nettet. Firmaet Waterway (http://www.waterway.com.ua/ ) er hjemmehørende i Ukraine. Monofinne i glasfiberHer sælger man fortrinsvis stadig via de ?klassiske” kanaler, dvs. ved stævner samt via kontakter opnået ved stævner. Mat Mas ( http://www.mat-mas.com/ ) i Italien, har deres største marked i Japan og Italien. Måske du er interesseret i at købe svømmefødder? 😉

Med nettets udbredelse er det også blevet langt nemmere at komme i kontakt med mennesker, der er i stand til at lave en monofinne, hvis du er interesseret i at få nogle referencer kan du kontakte mig via e-mail på adressen mono@post.tele.dk.

Niels Kaare Jensen