storebaelt

Storebælt

Storebæltsbroen er et af de nye gode dyksteder i Danmark. Allerede nu rangerer det absolut blandt de bedste med et meget rigt og varieret
maritimt liv. Den store vandudskiftning i Storebælt giver gode forhold for fiske- og plantelivet. Stedet er egnet til alle dykkere, der skal bare tages hensyn til hvor der dykkes på grund af de større dybder samt strømforholdene. Det anbefales at der benyttes båd i forbindelse med dykning ved Storebælts broen, men stranddyk kan også gennemføres. Ved stranddyk vil dybden være max. 5-7 meter uden meget lange svømmeture. Husk det er anbefalet af sikkerhedsmæssige hensyn, at der benyttes båd ved dykning mere end 50 meter fra land. Husk at købe en våddragt fra edyk.dk.

Sådan finder du dykstedet med udgangspunkt Dykkercentret Frederiksberg:
Kør ad motorvejen E20 mod Odense. Sidste frakørsel inden broen (frakørsel 43) køres der mod Storebæltsudstillingen. I sidste rundkørsel inden udstillingen køres der ud af afkørslen efter vejen mod udstillingen. For enden af vejen direkte under broen er der P-område, hvor båden kan søsættes.Du kan udskrive ruteplan via Krak med destination Storebæltsvej.

Anbefalede dyk i området:
De store pyloner på hver side af sejlrenden byder på den flotteste “walldiving” i Danmark. På vej ned finder du et helt utroligt antal store søanemoner og muslinger. Maksimumdybden er 24 meter. Pas på ikke at dykke på “trafiksiden” af pylonen. Det anbefales at starte dykket i strømsiden af pylonen for at lade strømmen føre dig ned forbi pylonen. På bagsiden vil du altid finde læ for strømmen og i ro og mag kunne nyde de flotte anemoner. Du bør ikke lade dig drive med strømmen, da du kan komme i nærheden af sejlrenden. Dykkes der væk fra pylonen skal det være 90 grader væk fra sejlrenden. For at dykke på pylonerne bør du absolut være erfaren dykker på grund af dybden og strømforholdene, der er meget omskiftelige.

Ankerblokken er det næste sæt piller på vej mod land. Her  er kablerne, der holder broen, forankrede. Rundt pillen er der mulighed for at gå i land. Dybderne nord og syd for pillerne er relativt lav selv i stor afstand. Ved den østlige forankringsblok er der vest for pillen hurtigt 12-15 meters dybde. Selve området er godt til at fange fisk i. Du finder mange og store fladfisk i området. Alle uanset erfaringsniveau kan dykke i området.
Pillerne – på vej ind mod land er der mange piller, hvor der er mere eller mindre dybde. Dybderne  varierer lidt men du skal ikke forvente mere en maksimalt 7 meter. I hele området finder du et rigt og meget varieret maritimt liv med en blandet bund dog primært sten. Alle uanset erfaringsniveau kan dykke i området. Husk våddragt til det dykket, da det ellers kan blive for koldt. Vi anbefaler en god våddragt fra edyk.dk.

Du kan udskrive ruteplan via Krak med destination Storebæltsvej.

Vej til p-pladsen Vejen ud mod parkeringspladsen giver en flot udsigt over broen i hele dens prægtighed. P-pladsen Ude for enden af vejen finder du en god parkeringsplads lige neden for broen. Udpakning af udstyr og båd Båden kan sættes i vandet cirka 30 meter fra P-pladsen.

Pas på, hvis du sætter båden i vandet ved den S-lige kyst. Der er meget lavt vand og sten lige under overfladen. Det bedste er at sætte båden ud fra stranden næsten lige under broen.

Anemone De store pyloner er smukt begroede med søanemoner og blåmuslinger, der har burer fæstet på skallen. Anemone Du kan se alle størrelser på vej ned langs pylonen. Husk en god lygte, så du rigtigt kan nyde alle de flotte farver. View over storbæltbroen De store pyloner set fra forankringsblokken. Sprogø kan du se i baggrunden.

Husk når du dykker ved pylonerne aldrig at dykke i sejlrenden. det vil sige imellem de to store pyloner. Uanset hvor du dykker skal du sikre, at der er opsat korrekt afmærkning af området.

Forankringsblokken Det kan være en fordel at gå i land på øen rundt forankringsblokken for at tage udstyret på og udføre makkercheck. Det er meget nemmere og mere sikkert end i en båd, uanset type, medmindre det er en stor kutter eller lignende. På vej i vandet Ikke kun dykket byder på flotte oplevelser. Det er en helt speciel oplevelse at dykke ud lige under broen og gå op på øen ved forankringsblokken. Søstjerne Det er ikke kun dig, der har mulighed for frisk mad fra havet. Søstjernerne boltrer sig i det helt store tag selv bord af flotte blåmuslinger.