Søbadet

Søbadet – Lillebælt
Download tekst
Solnedgang ved LillebæltDet er tirsdag aften, dykkerudstyret er pakket I tasken og checklisten er gennemgået. Vi skal mødes I Dykkercentret kl. 17.45, sådan at vi er klar til at tage af sted kl. 18.00 på årets sidste grilldyk. Turen skal i dag gå til Søbadet eller Søspejder som nogen også kalder det. Det er lidt sørgmodigt at disse tirsdags/torsdagsture nu vil stoppe for I år, men på den anden side vil der jo så være basis for at komme med på nogen af natdykkene som begynder at køre i stedet for Grilldykkene.

Søbadet er mit favorit sted nummero uno, fordi der er det hele; skrænter, masser af liv, store sten, og det erSøren en fornøjelse hver gang vi er der. Desværre er der ofte strøm, hvilket søfjergør at man bør have erfaring inden man dykker her. Dog kan strømmen være stærk over skrænten mens der under skrænten måske slet ikke er noget strøm. Det er en kæmpe fordel at lave sin kompaskurs her idet skrænten snor sig meget. Det bliver ret hurtigt dybt og det gør at bådene kommer rimelig tæt på land og derfor har der været lidt bøvl mellem dykkere der har dykket uden flag og sejlere som kommer for tæt på flagene.

Skrænten kommer allerede 20-25m fra land og den går fra ca. 9 M til ca. panserulk15 M. Den er utrolig flot og helt beklædt med søpunge og anemoner. Skrænten går et rigtig langt stykke parallelt med stranden Lidt længere ude (18 m dybde) ligger der en del store sten, hvor der findes rigtig meget liv. Det er et mekka for undervandsfotografer når strømmen ikke er der. På dykket blev jeg sat sammen med en Dykkerleder, Mads, som viste mig nogle nye ting, som jeg ikke havde set før.

Vi havde planlagt en maks. Dybde på 21 meter og tiden havde vi givet til instruktøren, Søren, som hele tidenannemone står på overfladen og holder “øje” med tiden og os. Vi fik lavet makkercheck og gik ned i vandkanten, hvor sigten så ganske god ud, ingen strøm – herligt. Vi dykkede ligeså stille ned og da vi lå lige over skrænten stod der en flot stenbider som overhovedet ikke syntes at være generet af os, vi var henne og klø den lidt på ryggen, og den så ud til at nyde det. Vi gik derefter til 18 meter hvor vi kiggede lidt på de store sten og mads viste mig en stor eremitkrebs som bare lå og kiggede på os. 10 centimeter ved siden af lå en lille panserulk og den var næsten ligeså nysgerrige som vi var. Vi dykkede hen langs skrænten og nød den flotte væg, der er annemonehelt begroet med gule søanemoner og mange andre flotte planter. Det var her Mads viste mig at der også findes søpindsvin herhjemme, og da jeg havde set den første dukkede de bare op overalt. De er meget søde og ikke så store men meget flotte. Efter vores planlægning skulle vi til at vende masken mod overfladen og dykkede opad ligeså stille igen og lige inden vi nåede 5 meter sikkerhedsstoppet mødte vi en stor skrubbe. Da vi lå på sikkerhedsstoppet (5m) kunne vi ligge og lege med alle krabberne, hvem sagde at sikkerhedsstop var kedelige ?

Mor og barnDa vi kom I overfladen og fik udstyret pakket væk stod de første allerede henne ved grillen, og grillede hvad de ellers havde medbragt. Alle havde haft et suverænt dyk og snakken gik rigtig, speciel den der med ” ja og den torsk dér den var bare mega stor”. Selv om man ved at genstande bliver 25 % større, så tror man selv på at “torsken” egentlig virkelig var så stor. Efter et par “ristede”, og gode historier var det tid til at slutte af , dog skulle vi lige have skrevet logbog, og jeg husker stadig den sidste bemærkning, VILD Fedt dyk !!!!

Man kommer til søbadet ved at køre over den gamle Lillebæltsbro, og dreje af ved første afkørsel på Fyn siden til højre, mod Gals klint, derefter igen til højre og så er man der.

Der er mulighed for at parkere bilen cirka 50 meter fra vandkanten.

Skitse kort