Dykning på Bornholm

Bornholm
“På Bornholm er vi nok lidt forkælede…

– vi overvejer lige en ekstra gang om vi gider gå i, hvis vi ved, at sigtbarheden er under 10 meter…”

Det var den i hvert fald ikke forleden, da vi gik i fra klipperne ved Hammerhavn. En smuk og rolig sommerdag.

Vi var tre der skulle en tur i den første grotte nord for Hammerhavn. Vi var Carl – en feriegæst , Lars – lokal divemaster og undertegnede Gary – chefinstruktør og indehaver af dykkercentret dyk&dive her på Bornholm.

 

Det blev et perfekt dyk – luften var 23 vandet på 5-6 meter var 14 og selvom sigtbarheden på denne årstid nu har sneget sig ned i nærheden af de 10 meter, var der alligevel ting at se; masser af fladfisk, tangspræller, de smukkeste sølvfarvede, dykkende ænder, samt en hær af rejer. Vi gik til overfladen inde i grotten, der har meget højt til loftet, og fik snakket lidt om livet… Da vi kom ud derfra steg vi til overfladen igen og nød synet af den spektakulære klippe Kongestolen til venstre og Hammershus-ruinen, der troner 75 m over vandoverfladen til højre.

Efter dykket blev vi mødt dels af Carls ferierende familie og dels af min familie, der i øvrigt benytter enhver lejlighed til at komme ud og se noget nyt på denne smukke ø. Herover er det min søn Shay på 4 år, der tjekker om der stadig er luft i min flaske.

Til højre er det i baggrunden divemaster Lars, som er blevet en stor ressource for mig og for dyk&dive. Bl.a. har han for nylig købt en gummibåd, som vi sammen bruger til at finde nye interessante dykkersteder og til at komme til nogle af de vrag og klippesprækker vi ikke kan nå til fra kysten. Lars er lokal-kendt og har logget op mod 100 dyk i løbet af det år vi har kendt hinanden.

Efter endt dykning tog vi afsked med en glad Carl og hans familie. Lars smuttede til Hasle og hentede sin Gitte, mens min kone kørte til Allinge og hentede et par picnickurve. Aftensmaden indtog vi mens vi nød udsigten over vandet med Hammershus i baggrunden.

Herunder er det sidste vue over vandet inden vi kørte hjem. Den lille båd i solstriben på vandet er andre dykkere på vej til natdyk i de grotter, der ligger længere mod nord end dem vi havde besøgt. Og tror du vi gerne ville have været med?

Det må vi gøre en anden dag/aften… For de næste dyk vi har planlagt går til at finde et gammelt vrag af et dampskib ud for Svenskehavn syd for Svaneke.

Du kan stadig nå at komme et smut til Bornholm og få del i vores oplevelser. Sommeren er lang herovre – og klipperne holder godt på temperaturen i vandet. Og skulle du kunne klare de lave temperaturer kan vi varmt anbefale vinteren. Her er sigtbarheden omkring de 30 meter…

Hilsen en glad dykker Gary.

Tekst og fotos af :

www.visuella.dk

Live-a-board i Rødehavet

Børn har stor glæde af snorkling

Køb dit udstyr direkte på edyk.dk

Galileo er verdens mest avancerede dykkercomputer