Dykkerudstyr – Force fin Tina

Force finnen – ER fantastisk!
Tekst Tina S. Hansen – Foto fra dykket Jacob Nielsen

83 minutters ren fornøjelse

Det var en dag i marts måned hvor min kæreste og jeg skulle ud at dykke, vandet var 2° “varmt”, jeg havde pakket min semi-dry dragt og det øvrige udstyr. Vi skulle af sted fra DYKKERCENTRET og jeg var ikke yderst begejstret over at skulle i det kolde vand i en semi-dry dragt. Den tanke må jeg dog indrømme hurtigt at have glemt, da vi først nåede frem, skulle gøre klar og så i vandet.
Makkertjek – og så af sted! Køb uv beskyttelse tøj hos edyk.dk, som du kan bruge på din dykker- eller svømmeferie.

Dykket på 23 minutter blev en ren fornøjelse – ikke på grund af vandtemperaturen og den korte dyktid- men de lækre Force finner jeg havde lånt fra DYKKERCENTRET. Efter 23 min. ved Munkholmbroen sammen med min makker der er fotograf! Han kan godt tage sig sin tid om det rette motiv, hvorfor han ligger ret stille af og til.

Dykket var slut. Jeg ærgrede mig grusomt over at jeg kun lige havde fået lov til at snuse til den store fornøjelse det var at dykke med Force finnen på.

Nu er jeg ikke selv fotograf og vil gerne lidt “rundt omkring” og se mig om. Lige netop den dag må jeg tilstå at min makkers fotografering, var grunden til at jeg lærte force finnen så godt at kende.
Manøvreringen var for perfekt. Et lille vip med foden og jeg kunne justere hvordan jeg lå.

Jeg følte på ingen måde store klodsede finner der var svære at trække gennem vandet. En 180° eller 360° graders vending, føltes som leg. Med Force finner på kunne jeg vende som et fnug. Det var så fedt…
Det var ret koldt at komme op og ud af dragten i 4° C., men det betød ikke så meget, for mens jeg klædte om og på vejen hjem tænkte jeg på og snakkede om den super oplevelse jeg havde haft. ALDRIG har jeg prøvet nogle finner SÅ GODE. Det der ærgrede mig endnu mere var, at jeg kun havde prøvet dem så kort tid. “Rigtig ærgerligt!” – kan jeg huske, at jeg tænkte. Jeg drømte allerede om at eje dem. Havde det ikke været for min S.U. var de nok længe købt. De var bare så lette og præcise at manøvrere med. Køb en svømmedragt hos edyk.dk få en behagelig ferie med en god svømmedragt.

Hvad jeg ellers havde set og oplevet (inkl. min makkers fotografering!) var pludselig ikke det store samtaleemne. Han havde også lånt et par og vi snakkede mest om finner på turen hjem. Lidt utraditionelt, da snakken normalt handler om fisk og hvad man ellers har set.
Måske var dette første bekendtskab og tanken om at eje de finner bare en fiks idé! Jeg måtte af sted igen.

De skal prøves igen
Det blev sidst i maj og vandet var nu 13° varmt. Jeg fik igen lov til at låne Force finnerne fra DYKKERCENTRET. Ja, hvilken service siger jeg bare. En time i vandet – fortryllet, ja som var det ren magi. Jeg fik endnu mere lyst til at eje de her finner.

Kald mig bare vattet, men med alm. finner kan jeg godt føle mine lægmuskler hvis jeg har skulle arbejde meget under vandet. Med force finnen på følte jeg kun ren luksus og ingen belastning samtidig med en god fremdrift. Hvad mere kan man forvente af et par finner?

Det dyk var en super god oplevelse. Jeg fik afprøvet finnerne igen (og set nogle fisk). På kryds og på tværs og op og ned – og jo, de levede op til mine forventninger. Fuldt ud.

Design
Måske er du én af dem der har stået i DYKKERCENTRET på Frederiksberg eller på hjemmesiden har set på de forskellige Force finner i klar blå og sort med hver der deres design, og diverse dippedutter til at montere på. De ligner ikke helt almindelige finner.

Du har enten tænkt lidt for dig selv eller sagt højt “hvad er nu det for et nyt påhit og hvilke fordele har den finne som andre ikke har?”

Ja, hvad er fordelen ved den? Hvor ser den sjov ud! Er den pengene værd?
De er ikke helt almindelige finner. De ser ikke traditionelle ud og heldigvis for det. Jeg synes faktisk de er mere klassiske i stilen end en neon standardfinne der er at finde alle steder. Anderledes, stilfuld og suveræn. Opel eller Ferrari? Hvad siger du?

Der er kun én ting jeg har at sige. Mine næste finner bliver et par Force finner, alt andet er spild af gode kontanter! Min makker har allerede fået et par.

Mine 4 gode grunde til at du burde skynde dig ned i DYKKERCENTRET for at se, prøve og købe Force finnen – for din egen fornøjelse!
– Minimal belastning og god fremdrift
– Præcis manøvren
– Den gode pasform og frihed for foden
– Stilfuldt design (Faktisk er Force finnen det eneste dykkerudstyr, der er udstillet på Museum of Modern Art i New York).
Bestilling og pris på Force finnerne er på Dykkercentrets E-Handel