Lanzarote

Lanzarote – De Kanariske øer

Tekst René Nielsen
Foto La Santa Diving og Club La Santa
LanzaroteMidt ude i Atlanterhavet ud for Afrikas kyst ligger et af mange danskere overset dykkeområde, De Kanariske øer. Der er dykkercentre på alle øerne, hvor du i havet finder store stimer af fisk.
Lanzarote er en af de mindre øer lige nord for Tenerife. Øen er en lavaø med mange udslukte vulkaner. Det til trods, er der er mange og langstrakte badestrande. Der ud over et helt anderledes og flot vulkansk landskab både på land og i havet. Måske er det manglen på koraller, der gør, at der ikke er så mange der har fået øjnene op for disse dykkerperler. Her ude midt i Atlanten er der til gengæld en overflod af store fisk, som man ellers kan mangle mange af de steder, hvor der er flotte koralrev.

Se vores Asso Harpun på edyk.dk. Det er god kvalitet til discountpris. Vi glæder os til at betjene dig.

Lanzarote
Der er flere charterselskaber, der arrangerer rejser til Lanzarote. Uanset om du rejser alene eller sammen med familien kan Club La Santa anbefales, da der er et utal af aktiviteter inkluderet, når du bor på La Santa sportskomplekset. Når du ankommer får du et ugeprogram, så du kan lave din egen plan for dine aktiviteter for den næste uge eller to afhængig af, hvor lang tid du har til at nyde livet. De fleste aktiviteter er inkluderet i prisen, så du kan vælge imellem blandt andet svømning i olympisk størrelse bassin, løb på stadium, boksning i bokseringen, tennis, badminton, divecentersquash, løb, yoga, strets, vandgymnastik, fittnes, bodybike, styrketræning, aerobic, vindsurfing og cykling bare for at nævne nogle af de utallige aktiviteter. Men vigtigst af alt, lige ved siden af poolen ligger det flotte og veludrustede La Santa Divecenter. Tager du rundvisningen den første dag slutter den meget belejligt lige ud for centret. Smut ind og få en snak med det venlige og imødekommende personale, så du kan booke dig på det første dyk allerede efter ankomsten. Sikkerheden sættes i højsædet, så har du ikke dykket inden for det sidste halve år skal du lige have en genopfriskning i bassinet inden turen går ud i havet.

Skal du ud at gå, og er det ikke badesko du mangler? Så kig efter nogle af disse nye teknologiske smartsko, som er det sidste nye hit inden for teknologi i 2019 og 2020.

Club La Santa
Da alle bor i lejligheder med køkkenfaciliteter bestemmer du selv om maden skal laves hjemme eller nydes i en af de 4 restauranter, der findes på ressorten. Du kan også gå en lille tur på 20 minutter til den nærmeste by, hvor du finder andre og rigtig gode restauranter. Efter maden er der næsten hver aften optræden på torvet midt i La santa, hvor du også finder baren med billeder af alle de kendte sportsstjerner, der igennem tiden har besøgt La Santa. Er du heldig møder du også nogle af dem, når du tager der ned. På 2 uger mødte vi Bjarne Riis (cykelrytter), Poul Erik Høyer (badminton), Arne Nilsson (roning), Tom Kristensen (racerkører) og B.S. Christiansen kendt fra sine overlevelsesture med andre berømtheder i fjernsynet. Der har sikkert været andre kendte, som vi slet ikke genkendte.
Club La Santa er meget besøgt, så det kan anbefales at reservere plads i rigtig god tid, hvis du vil være sikker på en plads.

Klima
Øens behagelige klima gør det muligt at dykke alle årets 12 måneder. I vinterhalvåret er det en rigtig god ide at medbringe en god semi-dry eller tørdragt, da vandet er omkring 18 grader og efter en times tid bliver du kold med en tynd dragt. Der er ingen af instruktørerne, der ikke benytter tørdragt om vinteren og i sommermånederne, når det er varmest har minimum en 2-delt 7+5 semi-dry. Dykningen er rimelig let og nemt tilgængelig. De fleste dyk foregår direkte fra stranden, hvor fra dykstederne nemt nås.lanzarote

For en dykker er her rigeligt at få tiden til at gå med i minimum 2 uger. Samtidig er det pragtfuldt at kunne efterlade den måske ikke dykkende del af familien et sted, hvor de med sikkerhed ikke kommer til at kede sig. De dykkefri dage kan du jo så selv bestemme om de skal fordrives i en liggestol i solen ved poolen eller med en af de mange aktiviteter eller udflugter. En tur til nationalparken – Ildlandet kan absolut anbefales.

Fakta om La Santa Diving
Instruktører. Et team af kvalificerede instruktører underviser på flere forskellige sprog og på alle niveauer inden for CMAS, FEDAS, NASE, NAUI og PADI undervisningssystemerne. På havdyk er der maksimalt 8 dykkere per instruktør / guide. Alle La Santa Diving instruktører og dykkerguider er lokalkendte og ved lige nøjagtigt, hvor det er de skal kigge for at vise dig de mest spændende ting. Har du aldrig set en Angel shark før kan du svømme forbi de første 100 uden nogen sinde at få øje på en eneste. 

Udstyr
La Santa Diving er fuldt udstyret med kvalitetsudstyr, så du kan leje alt hvad du har behov for med undtagelse af dykkercomputer. Medbringer du dit eget udstyr, supplerer La Santa Diving med vægtbælter og tanke på henholdsvis 10, 12 eller 15 liter med DIN eller international kobling. Der er udstyr til at kunne håndtere 25 dykkere dagligt.
Uanset erfaringsniveau er det dog altid bedst at medbringe dit eget udstyr for at få mest ud af dykkene. Udstyret transporteres til dykkerstedet i store velindrettede busser. 

Kurser
diving
La Santa Diving gennemfører hver uge begynderkurser. 2 gange dagligt er der desuden introduktionsdyk på 2 timer i det store og meget flotte svømmebassin lige ved siden af centret. Se vores flotte svømmefødder hos edyk.dk. Efterfølgende kan du deltage på introduktionsdyk i havet.
Et kort genoptræningskursus er også tilgængeligt for de dykkere, der ikke har dykket i længere tid. Efter genoptræningen er du så klar til at tage ud sammen med de andre dykkere til et af de mange dykkersteder rundt om på øen med en af centrets erfarne og meget kompetente guider, som vil garantere dig fuld sikkerhed.
La Santa Diving tilbyder også specialkurser for handicappede, som de opmuntrer til at udforske en helt ny verden under vand.

Dykkersteder
lanzarotePuerto del Carmen.
Det er her fra turistbyen du helt sikkert kommer til at gennemføre de fleste dyk. Området byder på rigtig god dykning , hvor alle uanset erfaringsniveau vil kunne nyde det rigt varierende fiske- og dyreliv.
House Reef hvor der er let adgang til et lavvands drømmeland på omkring 10 meters dybde med en helt utrolig mængde fisk og dyreliv. Her finder du både den almindelige blæksprutte med 8 arme og squiden med 10 arme. Edderkoppekrabberne gemmer sig i små huler og papegøjefiskene nipper af stenene, hvor de finder deres føde. Tag et stykke brød med og du vil blive totalt indhyllet i de små flotte damsel fish, der elsker opblødt morgenbrød. Det er også muligt at købe en snorkelmaske hos edyk.dk.
caveThe Cathedral
er en stor hule på 30 meters dybde. Området er reservat for store havaborrer og andre huleboere. Inde i katedralen svømmer fiskene på hovedet oppe under “loftet”. Det er et smukt panorama omgivet af rev drop-offs. Er du til jagt, så kan du få en kvalitetsharpun til discountpris hos edyk: Billig harpun. Vi har også en del snorkeludstyr som er værd at afprøve på en rejse.
The Blue Hole er en lavakanal i revet efterfulgt af drop-offs. Når du svømmer igennem en 24 meter gang, hvor der er masser af plads skal du tage dig tid til at kigge ind i alle de huler og grotter der er. Har du en god lygte med er det næsten helt sikkert, at du vil se store hav barser står og kigge ud på dig fra bunden af de største huler. Lige når du kommer ud af Blue Hole er der stor chance for at se store stimer af barracudaer med 50-100 fisk, der står og venter på middagsmaden bliver serveret. Du skal ikke være nervøs, det er ikke dig de venter på men nogle af alle de tusinder af små fisk du også får at se i området.
Los Barcos Huncliclos er et område lige ved havnen i Puerto del wreckCarmen, hvor man i starten af 80-erne sænkede flere større skibe. I dag udgør vragene et godt dykkeområde på grund af det store og varierende marineliv i området. Du kan vælge imellem de dybere liggende vrag på 30-40 meter eller det første vrag på 18 meter. Uanset hvad du vælger så er der masser at se på. Husk at slå et smut ud over sandbunden, hvor du med stor sikkerhed vil finde engelhajer, der hviler sig inden de skal ud og finde føde om natten. På sikkerhedsstoppet kan du glæde dig over de store stimer af små sardiner, der tunen, doradaerne og barracudaerne elsker at jage – du kommer ikke til at kede dig på det sikkerhedsstop. Du skal ikke snydes for vores fantastiske snorkeludstyr som er godt på en ferie, hvor der skal bades og dykkes. Kig ind på edyk.dk og se, hvad vi kan tilbyde dig.

Mala ligger på den anden side af hovedstaden Arrecife. Desværre er dykning i området begrænset af vejret, da adgangsforholdene kan være risikable ved bare mindre bølger eller dønning.
malaCharco de Palo gør med sine sorte lavasten og hvidesandbund til et ekstremt billedskønt sted, hvor sigtbarheden på op til 30 meter ikke er unormal. Besøg en af de utallige huler eller glid forsigtigt hen over sandet og se om du kan få øje på de godt kamuflerede pigrokker. Kommer du fra marts til juni vil du se rigtig mange rokker, der leder efter et velegnet ynglested. Der er ikke mange andre steder i verden, hvor du kan se så mange pigrokker samlet på et sted.
Puerto Moro har huler, hvor tusindvis af rejer har deres hjem. Husk en lygte, så du kan se dem pile væk fra lyset, når du kigger ind i hulerne. Følg det stenede rev ned til 30 meter, hvor du kan se ret ned i Atlanterhavets dybder. Husk at kigge dig godt omkring, hvem ved hvad der kommer svømmende forbi. Det er næsten helt sikkert du får øje på en muræne på stenrevet, hvis du kigger godt efter.diving

La Santa skal du være rigtig heldig for at komme til at dykke ved. Til gengæld kan du næsten altid nyde de flotte dønninger, hvor surferne boltrer sig. Området er kendt som et af verdens 20 bedste surfsteder.
La Santa havn er kun en lille mole. Lave klipperev og sandpletter fra 5 – 15 meter. De talrige revner og huler gør det til et ideelt gemmested for store blæksprutter og muræner. Legefulde læbefisk piler rundt mellem undervandsplanter og algerne.

Lanzarote links:
Du kan kontakte og læse mere om La Santa Diving på www.lasantadiving.com – God tur og rigtig god fornøjelse.
www.clublasanta.com – Det perfekte feriested for alle aktive
www.turismolanzarote.com/esp/ – Officiel hjemmeside for Lanzarote turistbureau
www.lanzarote.com – Privat side med mange gode informationer