Modtager du ikke allerede E-News kan du tilmelde dig her

E-News nummer 56 - November 2008
Tak til alle jer, der var med til at fejrer starten på Dykkercentrets 22. sæson. Det har været en forrygende sæsonstart. For at sikre du ikke går forgæves, har hylderne aldrig tidligere været fyldt med så meget udstyr. Vi er faktisk så sikre på, at vi har det udstyr på lager, du ønsker, at vi lover minimum 10% rabat på vejledende udsalgspris, hvis du ikke kan få udstyret med hjem med det samme. 
Vi har allerede modtaget de første 2009 modeller og inden længe vil du finde et endnu større udvalg af produkter fra nye leverandører i Dykkercentret. Glæd dig til alt det nye, der er på vej hjem.
Inden længe er det jul og der skal tænkes på julegaver. I Dykkercentret finder du helt sikkert de bedste julegaver ikke kun til dig selv, men hele familien. Med den nye serie af børnedragter kan du finde julegaver for alle lige fra nyfødte, der skal babysvømme, til de ældste der kan nyde deres otium under varme himmelstrøg og i varme tropiske farvande. Du får selvfølgelig fuld ombytnings- og returret på dine julegaver. Kig ind og find lige den julegave, der kan glæde dig, dine venner og familie.
På gensyn i Dykkercentret, du går helt sikkert ikke forgæves.

Denne gang kan du i DYKKERCENTRETs E-News blandt andet læse om:
Diverse
- Job i Dykkercentret. Statistik vedrørende dykkersyge. Sidste nyt på www.dykcen.dk
Gode Ideer og Tips - Undgå lydløs hypotermi, ved simple regler før, under og efter dyk.
Nyt udstyr
- Nye spændende dragter fra str. 0 år til 14 år. Slut med blå læber og tænderklparen.

Rejseinformationer
- Dykkertur til Røde Havet for næsten ingen penge. Jubilæumsrejse til Zanzibar
Sponsor
Danmarks Akvarium kan igen vise Nordeuropas største stime af piratfisk.
Tilbud
Se om du er den heldige vinder af et Gavekort på Et tusinde kroner

Job i Dykkercentret
DYKKERCENTRET Inden sæsonen starter i 2009, skal der ansættes en leder af Dykkercentrets detailforretning.
Du kan forvente en travl dag med mange forskellige opgaver. Til gengæld er dine fri- og feriedage hellige, så du altid kan være sikker på at kunne slappe af, når du har fri.
Vi forventer, at du har erfaring fra detailhandel og helst fra en specialforretning. Du skal have gode Pc-kundskaber, da ansvaret for www.edyk.dk vil være en del af dine opgaver. Den vigtigste egenskab er dog din lyst til at yde service til dine kunder. I henhold til Wikipedia betyder service "et (til tider gratis) ikke-materielt produkt, hvilket blandt andet vil sige kundebetjening, hjælpsomhed, kulance, konsulentbistand, rådgivning med mere."
Opfylder du kravene og vil acceptere dårlige arbejdstider, dårlig løn og en kuppelskør urimeligt krævende indehaver, så send din ansøgning skriftligt til Dykkercentret, H.C. Ørsteds Vej 23, 1879 Frederiksberg C.

--------------------------------------------------------------

Statistik vedrørende dykkersyge
DykkersygeRigshospitalets trykkammer fører statistik over dykkersyge. Data rækker tilbage til 2000. På basis af anonyme skemaer udarbejdes løbende en oversigt over årsagerne og omstændighederne ved dykkersygetilfældene. Antallet af dykkersyge er indtil oktober 2008 i alt 19 patienter, hvilket er flere end tidligere år.
Henvendelse vedrørende dykkersyge sker ved at ringe til Søværnets Operative kommando (SOK) 89 43 30 99.
Informationerne er gengivelse af tekst forfattet af Erik Jansen i medlemsbladet for Dansk Flyve- og Dykkemedicinsk Selskab, Bulletin.

--------------------------------------------------------------

Nyt på www.dykcen.dk siden sidst:
- 30/10-08 Nyt link - Konfidence er en familievirksomhed, der startede i Storbritannien i 1998
- 29/10-08 Tilbud udsendt til alle medlemmer af kundeklubben
- 27/10-08 Sidste uge med udsalg. Udsalget slutter lørdag den 1. november.
- 17/10-08 Slutspurt på Fødselsdagsudsalget - Se forsiden for tilbud.

Hold dig varm uanset hvor du dykker
HypotermiDen mest almindelige form for afkøling blandt dykkere indebærer ikke blå læber eller rystende lemmer. Det kaldes "lydløs hypotermi" og virker som sådan her:
Selv det varmeste tropiske vand +27 grader Celsius er koldere end din kropstemperatur (ca. +37) og det afkøler din krop lige så hurtigt med samme hastighed, som luft med en temperatur på +6 grader Celsius.
På en hel dags dykning, kan afkølingen af din krops indre temperatur være så gradvis langsom, at din hud aldrig føles kold og du aldrig kommer til at ryste eller skælve. Selv om du ikke har følt dig kold kan du være mere udmattet og mentalt dulmet (nedsat tænkeevne), hvilket er indledende trin ved hypotermi (nedkøling). Den tilstand vil ubevidst øge risikoen for en ulykke.
Uanset hvor du dykker, bør du minimum benytte en heldragt for at undgå for meget varmetab. En heldragt beskytter dig desuden delvis mod gopler og skarpe genstande
.
Undgå afkøling imellem dykkene.
Klæd dig varmt. OK, du rejser til troperne for at kunne nyde livet i badetøj. Husk at ved lufttemperaturer under 32 grader Celsius, vil du miste kropsvarme, medmindre du tager tøj på. Det bedste er at klæde dig bare lidt varmere end "komfort temperaturen", på den måde vil du spare varme (og energi) til det du tog rejsen for - at dykke.
En let langærmet skjorte og bukser vil holde på varmen og samtidig beskytte dig mod skoldning og insekter.
Læs hele artiklen her

--------------------------------------------------------------

Gratis dansk dykkerblad
X-Ray dykkerbladX-RAY Magazine er fortsat helt gratis. Det udkommer 8 gange om året og er på 90-100 opslag og dækker alt fra de seneste nyheder, rejser, udstyrsnyt, foto og video, mode, videnskab, vragdykning, miljø, teknisk dykning, interviews med interessante profiler og alt andet godt fra havet. Artiklerne kan også downloades enkeltvis – hjemmesiden er opdelt i sektioner efter emne så du nemt kan finde den inspiration du har brug for.
Klik ind på www.xray-mag.com
Her kan du oprette et gratis abonnement samt deltage i forskellige aktiviteter og vinde præmier.

Slut med kulderystende børn og blå læber
Baby våddragtDykkercentret præsenterer en ny serie neoprendragter og sko.
Gør det bedste for dit barn, når I svømmer. Selv i opvarmede swimmingpools kan børn hurtigt blive afkølede. Neoprendragterne fra Konfidence giver beskyttelse og varme for børn fra 0-14 år, og sørger for at deres forældre kan holde varmen, når de hjælper og leger med i vandet.
Babywarma dragten i størrelse 0-6 måneder og 6-12 måneder er en slå-om-dragt, der lukkes med velcrobånd, så dragten er let at få på og af. Det bløde neopren passer perfekt rundt om barnets krop, som et varmt, kærligt kram. Dragten har stor fleksibilitet, så arme og ben er frie til vandplask. Den sikrer et godt greb om barnet, så det ikke glider ud af hænderne når det bæres til eller i vandet.
Våddragt til børnDragten til 12-24 måneder gamle børn er i 2 millimeter neopren med kanter i blød lycra. Dragten åbnes i top og bund, og indersiden er ekstra blød, så barnet føler det behageligt at have dragten på.
Til de lidt større børn, fra 2 til 7 år, leveres Warma dragten i 2,5 millimeter neopren. Dragten lukkes med velcrobånd i skuldrene, så den kan tilpasses perfekt til det enkelte barn. Dragten giver både varme og beskytter den sarte hud mod UV-stråler.
Til børn i alderen 3 til 12 år leveres en traditionel shorty  med hel skulder- og overarmsbeskyttelse i 3 millimeter neopren.
VåddragtEr en dragt for varm, men behovet for beskyttelse mod UV-stråler og afkøling stadig til stede, leveres T-shirts i 1 millimeter neopren til børn i alle aldre, helt ned til størrelse 2 år. T-shirten er fleksibel, let at svømme i og et ideelt supplement til Warma dragten.
Sammen med dragterne har Konfidence udviklet en serie neoprensokker til de allermindste og strandsko til de lidt større børn.
Neoprensokken i størrelse 3-6 måneder, 6-12 måneder og 12-24 måneder har silikonegreb i bunden, så børnene kan stå fast, hvor der er vådt. Strandskoen har tyk gummisål med tå- og hælbeskyttelse. Både sok og sko er i fleksibel neopren, så de er lette at få på og af.
Den nye dragtserie gør det endelig muligt for både børn og voksne at nyde vandaktiviteterne sammen.

Dykkertur til Røde Havet for næsten ingen penge - Book i dag
Yolanda - RasMohamedEr du også træt af det mørke og kolde danske farvand? Vil du have sol og varmt blåt vand og farvestrålende tropiske fisk og koraller? Til næsten ingen penge?
Så læs trygt videre...
Hotel og 5 dages båddyk i Rødehavet
Rødehavet ved sydspidsen af Sinai er et af de mest populære dykkerrejsemål, og badebyen har så mange gode dykkerseværdigheder, at mange kommer igen år efter år. Trods den voksende turiststrøm er Sharm el Sheikh nemlig fortsat i topklasse – og nogle af de bedste dive sites ligger mellem et kvarter og en times sejlads fra havnen.
Nu kan du få en hel uge ved Rødehavet med 5 dages dykning og indkvartering på Creative Mexicana, som er et hyggeligt turistklassehotel på Ras um Sidd-plateauet for næsten ingen penge.
Prisen inkluderer
Pris fra kr. 4.299 gældende følgende afgange: 13/11, 17/11, 20/11, 27/11, 1/12, 8/12 og 11/12.
Prisen gælder pr. person i dobbeltværelse og inkluderer fly Billund/København-Sharm el Sheikh, al transport fly/hotel, 7 nættert på Creative Mexicana med morgenmad, 5 dages båddyk med 2 dyk pr. dag inkl. bly og tank.

Book Mexicana + 5 dages båddyk direkte hos Atlantis Rejser på telefon 7022 4840

--------------------------------------------------------------

Tag med Danmarks Akvarium på Jubilæumsrejse
Rejs med Danmarks AkvariumI anledning af Danmarks Akvariums 70 års jubilæum i 2009 arrangeres to meget spændende rejser til Østafrikas fantastiske natur med søer, floder, regnskove, bjerge, savanne, strande og koralrev. Den første tur går til Uganda, Rwanda og Kenya med Jesper Horsted som rejseleder. Den anden tur går til Kenya og Tanzania/Zanzibar med Lars Olsen som rejseleder. Jesper har meget stor erfaring som rejseleder i Østafrika, mens Lars har stor erfaring som rejseleder og dykker på koralrevet. I den sidste uge på tur 1 og den første uge på tur 2 rejser begge hold sammen. Pris fra 30.300,-.
Informationsmøde i Danmarks Akvarium mandag den 10. november 2008 kl. 19.30.
Kontakt Jesper Horsted på tlf. 3946 3133/ mob. 2345 2480 eller pr. mail horsted@akvarium.dk for yderligere information om de to spændende og unikke ture.

Danmarks Akvarium - Nordeuropas største stime af piratfisk
PiratfiskSidste år ved denne tid var der stor trængsel i Akvariets kælder, hvor tusindvis af små nyklækkede piratfiskeunger ventede på at blive store nok til at komme op i udstillingen. De største af dem målte dengang 3-4 cm og blev derfor flyttet op i et mindre akvarium i udstillingen.
Nu er disse unger blevet voksne, og dyrepasserne har netop flyttet dem ud til de store piratfisk i landskabsakvariet. Der er nu i alt omkring 650 piratfisk i akvariet, og Danmarks Akvarium kan derfor igen vise Nordeuropas største stime af piratfisk.
Piratfiskene i Danmarks Akvarium er af arten Rød piratfisk Pygocentrus nattereri, der som fuldvoksen når en størrelse på 30-35 cm. Rød piratfisk er en floklevende rovfisk fra Sydamerika, der har ry for at kunne skelettere større pattedyr på få minutter.
Det kræver dog, at der er rigtig mange fisk samlet på samme sted, fx hvis fiskene er blevet fanget i en mindre sø efter en oversvømmelse. Almindeligvis spiser den røde piratfisk mindre fisk.

Kig ind og deltag i lodtrækningen om et Gavekort på 1000,00 kroner
Vinder af denne måneds Gavekort Vi arbejder hele tiden på at opfylde dine forventninger og give dig den bedste oplevelse i Dykkercentret. Du er vores bedste medhjælper i det arbejde. Kig ind og udfyld et spørgeskema, så deltager du automatisk i næste lodtrækning om et gavekort på 1000,- kroner.
Denne måneds glade vinder Lars Eskebæk, som du kan se på billedet, har afhentet sit gavekort.
Næste vinder er Kristian E. Vollertsen, der er blevet kontaktet direkte via mail.
Kig ind og udfyld skemaet. Næste lodtrækning finder sted 1. december.

Køb dit udstyr direkte på edyk.dk
Bliv GRATIS medlem af Dykkercentrets kundeklub

Få dit udstyr efterset i Danmarks mest avancerede serviceværksted