Modtager du ikke allerede E-News kan du tilmelde dig her

E-News nummer 42 - august 2006
Den mest travle og spændende sommer i Dykkercentrets snart 19-årige historie er ved at være forbi. Vi har aldrig tidligere hjulpet så mange dykkere med nyt udstyr. At det pragtfulde vejr er en del af grunden, til det store salg, skal ikke betvivles. Men det bekræfter også, at vores valg kun at koncentrere os om udstyrssalg er rigtigt. I Dykkercentret kan du være sikker på, at vi udelukkende koncentrerer os om at opnå den største og bedste viden om det udstyr, du skal bruge, når du dykker. Det er ikke altid populært, at foreslå noget andet udstyr, end de gamle dykkere eller din instruktør har anbefalet. Vi føler dog det er vores pligt, at sikre du får det rigtige udstyr. Om du så vil følge vores råd, er helt op til dig selv. Uanset hvad du vælger, vil vi gøre vores bedste for at du bliver tilfreds og glad for at dykke.
Vores opgave er, at sikre du får mange og sikre oplevelser. Med rigtigt og godt udstyr, er du sikker på mange og gode oplevelser. Kig ind i Dykkercentret og se det sidste nye udstyr.

Denne gang kan du i DYKKERCENTRETs E-News blandt andet læse om:
Advarsel
- Medarbejder i Aqua Sport alvorligt kvæstet ved flaskefyldning.
Bios
- Blågrønalgerne kan være en tikkende bombe, der udløses her i september/oktober.
Diverse
- Poseidon Diving Systems får ny ejer. Dykkermarked i Fredericia. Nyt på dykcen.dk.
Dykke aktiviteter
- Dyk med hajer i Danmark. Dyk og spis med overraskelse og natdyk specialty.
Gode Ideer og Tips
- Øresmerter kan ødelægge en dykkerferie. Læs hvad du kan gøre.
Nyt udstyr - Ny superlygte fra MB Sub, der også kan bruges til fotografering samt videobelysning.
Rejseinformationer
- Ny KICK-ASS hajdykkersafari til E-news eller måske "kun" hvalhajer.
Tilbud
- Danmarks bedste tilbud på regulatorer med mulighed for Serviceaftale. Giv et bud.

Flaskeventil med forkert gevind er livsfarlig
Scubapro dobbeltventilEn medarbejder ved Aqua Sport i København er blevet alvorligt kvæstet i forbindelse med flaskefyldning. Ifølge de oplysninger vi har fået, skete ulykken i slutningen af juli måned. I forbindelse med fyldning af en flaske, der netop var blevet trykprøvet, blev flaskeventilen skudt ud af flasken. Tilsyneladende er ulykken sket, fordi der var monteret en ny flaskeventil med forkert gevind. Der foreligger ikke nærmere information om ulykken.
Det er desværre ikke første gang, der er sket samme type ulykke. Det kan ikke understreges kraftigt nok, at samtlige sikkerhedsregler altid bør følges i forbindelse med flaskefyldninger. Er du den mindste smule i tvivl, skal du henvende dig til din udstyrsforhandler, der vil kunne hjælpe dig. Skal du montere en ny ventil i en flaske, vil din forhandler kunne sikre, at du monterer korrekt type.

Livet i havet – septemberMasseforekomster af blågrønalger
Blågrønne algerAugust gik med store mængder af blågrønalger. Men er de ude af øje, ude af sind, - og dermed vandet? – Nej, desværre kan blågrønalgerne vise sig at være en tikkende bombe, der udløses her i september/oktober. Algerne synker til bunden, når de dør. Dette skaber et stort behov for ilt til bakterierne der står for forrådnelsesprocesserne. Ilt, som ellers skulle bruges af muslinger, orme, svampe, og alle de andre der dyr, der lever i og på bunden. Blågrønalger optræder i voldsomme mængder fordi de er i stand til at udkonkurrere alle andre alger, når der er rigeligt med fosfor i vandet og meget sol. De kan nemlig selv opfange det andet vigtige næringsstof – kvælstof – fra luften. Og så har de en luftboble inde i sig. Dvs. at selvom der er lidt bølger på vandet, bliver blågrønalgerne ikke hvirvlet ned i dybet, men fortsætter med at ligge og flyder i de øverste, solrige vandlag.

Af Dennis Lisbjerg, havbiolog og forfatter til hæfterne "Dyr og planter ved vores kyster", kr. 69,- og "Snorkling for alle" kr. 98,-. Begge hæfter er til alle der kommer på de danske strande, uanset om det er at gå en tur, snorkle eller dykke.
Hæfterne er lagervare i DYKKERCENTRET. Du kan bestille begge hæfter via Edyk.dk under Bøger.

Poseidon Diving Systems får nye ejere
Poseidon1. september 2006 er den officielle dato, hvor DP Scandinavia AB och Kurt Sjöblom overtager Poseidon Diving Systems. Poseidon blev grundlagt i 1958 og har siden været et familieejet firma. Poseidon Diving system er verdenskendt for sine neopren tørdragter samt Cyklon og Jetstream regulatorer. DP Scandinavia har ambitioner om, fortsat at udvikle og producere nye produkter til avanceret dykning, samtidig med at de fokuserer på salg og markedsføring.

--------------------------------------------------------------

Dykkermarked i Fredericia
Aktiv dykkerklubLørdag den 9. september kl. 10 – 16
ved Dykkerklubbens Aktiv´s Klubhus Lyngsoddevej 77, Erritsø, 7000 Fredericia
Du inviteres til ovenstående arrangement som gæst, sælger eller køber. Har du udstyr du står og mangler eller har du for meget udstyr så medbring det og se om du kan gøre en god handel. Intet er for stort eller småt. Har du en lille dims eller skal du sælge klubbens båd ja så bare medbring det. Har du brug for at prøve udstyret af og sælger giver lov så ligger vi lige ud til Lillebælts bølger så husk eget udstyr. Der er gratis rampe til Lillebælt, luft kan købes i klubben. Der er ikke tale om stadeplads, men friareal benyttes. Er du blot nysgerrig så husk alligevel tegnedrengen, man ved jo aldrig.
Kom og gør dagen til en succes for dig selv og andre.
VEL MØDT – VI SES

---------------------------------------------------------------

Nyheder på Dykkercentrets hjemmeside siden sidst:
- 17/08-06 Personalekrav opdateret.
- 17/08-06 Fun Light NiMn er den nye superlygte - opdatering.
- 09/08-06 Nyt link - Jorden Rundt er en dansk sejlbåd, der sejler rundt i Asien og Stillehavet.

Dykkertur til Kattegatscentret i Grenaa
Kattegatcentret - DykkerGitte
Lørdag den 23. september gentager vi succesen og tager på dykkertur til Kattegatscentret. Dyk blandt havål, hajer, rokker, slethvar, makrel, torsk, sej m.m. Vi dykker i det 1,5 millioner liter store Oceanarium. Her er garanti for at møde mange forskellige fiskearter og sigten er altid fantastisk god!
Turen afgår i Dykkkerbussen fra Frederiksberg og indeholder:
Transport til og fra Kattegatscentret. Indgang til centret. Et dyk i Oceanariet. Lån af dykkerflaske og luft. Der er afsat tid til at se Kattegatscentret efter dykket.
Pris: 975,- pr. person. Kontakt DykkerGitte for yderligere information

---------------------------------------------------------------

Dyk og Spis - Overraskelse. Tirsdag den 26. september
Dette er årets overraskelse med kombination af dykning, viden om fisk og en god middag.
Kokken Svend, havbiolog og direktør Troels samt Dykkergitte er gået sammen om en spændende aften.
Vi starter med rundvisning hos Hanstholm Fisk & Skaldyr på det nye fisketorv i København, hvor Troels fortæller om fiskene og deres levevis.
Dernæst tager vi sammen ud og dykker ved Hullet i muren nord for København, og til sidst spiser vi en hyggelig fiskemiddag.
En hyggelig aften alle kan være med på - både dykkere og ikke-dykkere. Arrangementer er for hele familien. Pris/person kr. 300,- (for både dykkere og ikke-dykkere).
Mødested kl. 18. Hanstholm Fisk & Skaldyr, Kattegatvej 45, 2100 København Ø.
Kontakt DykkerGitte for yderligere information

---------------------------------------------------------------

Nat Speciality - 29.-30. September
Kunne du tænke dig at dykke om natten?
På dette kursus lærer du at planlægge og gennemføre et natdyk. Du lærer, hvad du skal se efter for at få et godt dyk og du kommer ud og får en masse oplevelser af, hvordan det er at dykke om natten.

Øresmerter på grund af renlighed
ØresmerterMed udgangspunkt i en aktuel hændelse vil jeg gerne give et par råd om passende ørehygiejne.
Ved slutningen af Dica og Michael´s ferie fik Dica problemer med sit venstre øre. Hun havde stærke smerter og feber. Hun gik til læge og fik et sulfo præparat og øredråber. Dråberne hjalp lidt, men præparatet gjorde det værre. Ved hjemkomst opsøgte hun sin læge og fik fortalt at dette præparat var forbudt i Danmark. Hun fik ordineret penicillin og det hjalp.
Der var mistanke til brusebadet ombord på dykkerbåden, idet hun aldrig tidligere havde haft problemer med at dykke i varmt vand. Det er muligt at forebygge infektionen ved at gøre miljøet „uattraktivt" for bakterierne. Det kan blandt andet gøres med forebyggende øredråber, der ændrer på forholdene i øregangen ved at påvirke surhedsgraden. Det mest effektive er at bruge en „eddikesur lerjordsopløsning" også kaldet aluminium-subacetat. Det fås på recept.
Læs hele artiklen under Info - Gode Tips -  på dykcen.dk

MB Sub Extreme LiMn
MB Sub ExtremeNæste superlygte er klar fra MB Sub. Extreme LiMn lygten er som Fun Light en god afprøvet model, der nu er opdateret med de nyeste og bedste Litium Mangan batterier. Extreme LiMn lygten har indbygget hurtiglader med afladebeskyttelse, der sikrer opladningen uden du skal åbne lygten. Hurtigladeren sikrer 85% kapacitet efter kun 2 timer og fuld opladning på kun 4 timer.
Extreme LiMn lygten kan benyttes med 3 forskellige typer parabol, som du selv kan skifte. 12 og 80 grader sport med hotspot samt 90 grader flood til fotografering samt videobelysning. Med en 50 watt HLX halogen pære opnår du, på grund af overspændingen på pæren, en lysstyrke, der svarer til næsten 100 watt halogen - et virkelig fantastisk lys. Extreme LiMn lygten har 3-dimmer indstillingen 40 - 70 og 130% og meget lang brændtid. Ved 30 watt får du cirka 140 minutters brændtid med med maksimum spænding og cirka 55 minutter med 70 watt.
Energiforsyningen til halogenpæren kontrolleres af spændingsafhængig elektronik, for at sikre Extreme LiMn lyser med konstant intensitet igennem næsten hele brændtiden.
SOS signal kan tændes, hvis du får behov det.
Forventes på lager i Dykkercentret medio september. 4295,- inkl. 25% moms og hurtiglader. Udskiftelig parabol 165,-. Kig ind i Dykkercentret eller køb direkte på edyk.dk

Mozambique 10 dage / 9 nætter inkl. 12 dyk og 2 dages safari i Kruger Park.
Hvalhaj - DivetravelHøjsæsonen for hvalhajer starter i oktober!
Oplev et enestående dykkereventyr og tag med på vores 10 dages rejse "The Mozambique Experience". Denne tur tager dig til det uberørte tropeparadis Tofo Beach. Tofo har smukke strande og er berømt som ét af de eneste steder i verden man kan møde mantarokker og hvalhajer hele året rundt.
Udover Tofo tilbringer du 2 dage i Kruger National Park i Sydafrika der er blandt de bedste steder i Afrika at møde løver, næsehorn, elefanter og masser af andre vilde dyr. Rejsen er en grupperejse med max. 8 deltagere. Gruppen kører i privat minibus fra Johannesborg til Tofo og alle dyk foregår fra egen båd. Dine engelsktalende rejseledere er med på hele rejsen og sørger for at din tur bliver helt enestående og sikker.
Pris: Kr 12.730,-. Afrejse: 3 gange om måneden.
Læs mere på www.divetravel.dk

--------------------------------------------------------------

Sydafrika  Hajdykkersafari - Marts 2007
Tiger haj - Divetravel17 dage inkl. 13 dyk, 2 dages safari og sightseeing.
Vi gentager succesen fra marts 2006 hvor vi dykkede med 7 forskellige typer hajer - tigerhaj, tyrehaj, sandhaj, sorttippet haj, blåhaj, makohaj og hvidhaj. Sydafrika er et utroligt smukt land og er kendt som et mekka for hajer. Flere af vores guider er blandt verdens førende hajeksperter og du kommer helt sikkert hjem med oplevelser som mange drømmer om, men som kun få tager chancen og udlever.
Vi dykker også på "The Produce" der er et 110m langt skibsvrag og foruden hajer er der rigtig god chance for at vi møder skildpadder, rokker og delfiner. Udover dykning tager vi 2 dage på safari i én af Afrikas ældste national parker. Rejsen er en grupperejse med max. 9 deltagere. G ruppen kører i privat minibus og der er dansk rejseleder og instruktør med på hele rejsen og på alle dyk.
Afrejse: 9. marts 2007
Pris: Kr 29.995,- inkl. fly og rejseleder
Læs mere på www.divetravel.dk

Danmarks bedste tilbud på regulatorer i Dykkercentret
Scubapro MK17AFDu finder altid de bedste priser på udstyr på Dykkercentrets hjemmeside dykcen.dk, hvor vi løbende følger internetpriserne i hele Europa. Priserne kan variere fra dag til dag og du får selvfølgelig den aktuelle dagspris også når du køber i Dykkercentrets forretning. Det bedste tilbud på en super regulator lige nu, er Scubapro MK17AF / S600 regulatoren til kun 2695,- du sparer 800,-. Er du lidt mindre krævende kan du få MK17AF / R395 for kun 1875,- og du sparer 915,-.
Du vælger selv om det skal være i DIN eller INT version på 1. trinnet.
Du kan selvfølgelig oprette Serviceaftale på alle regulatorer købt i Dykkercentret og på den måde spare meget mere, hver eneste gang du får din regulator efterset. Maksimum 1 uge for serviceeftersyn.

--------------------------------------------------------------

Altid super tilbud på edyk.dk
Dykkercentrets E-Handel side www.edyk.dk har altid super tilbud, der matcher de laveste priser i Europa. Tag et kig på edyk.dk under Tilbud, hvor du kan se hvad der kan spares mest på lige nu. Check siden jævnligt, så kan du gøre et kup. Tilbud på edyk.dk er normalt ikke i begrænset antal, til gengæld kan prisen ændres fra time til time.

--------------------------------------------------------------

Skole- og undervisningsudstyr sælges - Giv et bud tirsdag 26. september
Teorilokale
Alt udstyr fra Dykkercentrets undervisningslokaler sælges samlet. Alle er velkomne til at give et bud. Alt udstyret kan besigtiges tirsdag den 26. september imellem 1700 og 1800. Bud skal være modtaget senest tirsdag den 26. september kl. 1800. Højeste bud over 10.000,- eksl. moms vil blive oplyst umiddelbart i forbindelse med sidst modtagne bud. Udstyret skal være fjernet fra lokalerne senest onsdag den 27. september kl. 1700.
Se salgsliste.

Beskrivelser af udstyr
Køb dit udstyr direkte på edyk.dk

Udstyrsguider til at sikre du vælger rigtigt udstyr

Dykkedestinationer i udlandet fra Dykkercentrets Dykinfo