Modtager du ikke allerede E-News kan du tilmelde dig her

E-News nummer 41 - juli 2006
3 års planlægning er ved at være fuldført. Dykkercentret tilbyder i dag udelukkende salg af udstyr. Vi vil gøre vores bedste for altid at have udstyr på lager, så du kan komme i vandet med det samme.
I Dykkercentret koncentrerer vi os nu udelukkende om, at kunne give dig den bedste information og service, når det gælder dykkerudstyr. Siden 1987 er meget afprøvet og mange aktiviteter gennemført. Vi har prøvet at være gode til alt, men måttet indse, at det kan vi ikke. Det blev derfor besluttet, at vi skulle koncentrere os om en ting, nemlig udstyr. Udstyret er for os det vigtigste for at sikre gode afslappende oplevelser. Det kræver en meget stor indsats og tid nok, for hele tiden at være opdateret. Dykning er stadig en ny sport og der opdages hele tiden nye ting, som vi skal kunne orientere dig om. Vi vil være sikre på, at du får korrekte informationer og den bedste vejledning, når du skal vælge dit næste udstyr. Det kræver meget, hele tiden at være opdateret på alt det nye, men vi vil gøre vores bedste for altid at kunne hjælpe og vejlede dig bedst muligt.
Vores opgave er, at sikre du får mange og sikre oplevelser. Med rigtigt og godt udstyr, er du sikker på mange og gode oplevelser.  Kig ind i Dykkercentret og se det sidste nye udstyr.

Denne gang kan du i DYKKERCENTRETs E-News blandt andet læse om:
Bios
- Læg godt mærke til et par øjne der stikker op af sandet og holder øje med dig.
Diverse
- Nye hjemmesider hos Scubapro og Uwatec. Tag på dykkermarked i Fredericia. Sidste nyt.
Dykke aktiviteter
- Spektakulære naturdyk på alle dybder og udfordrende vragdyk.
Gode Ideer og Tips
- Pas på energityven, der er mange af dem som lurer der ude i det blå.
Nyt udstyr - Scubapro T-Black er markedets bedste BC. Ny superlygte til koldt vand fra MB Sub.
Rejseinformationer
- Hajer i Sydafrika og endnu større hajer i Mozambique. Tag med DiveTravel
Sponsor nyheder
- Flere meget små dyr, der netop er specialister i at angribe os.
Tilbud
- Uwatec Smart Com dykkercomputer komplet fra 2895,-. Tilbud på edyk.dk

Livet i havet – augustEr det fjæsinge-år?
FjæsingDet er ikke altid til at gætte om, der kommer mange fjæsinger. Men nogle år ser man dem i stort antal langs kysterne, allerede i juni. Det er har ikke rigtig været tilfældet i år. Så der kommer sikkert ikke så mange. Men det er alligevel nu i august, at man rigtig har mulighed for at se dem. Læg godt mærke til et par øjne der stikker op af sandet, og hvor du ikke kan se fladfiskens genkendelige ovale form bagved. Du kan især ved aftenstid se flokkene på 4-20 fjæsinger, der ligger på sandbunden og kun dovent svømmer væk når man nærmer sig. De er næsten samme form som ålekvabber: størst i hovedet og en krop der bliver smallere ned mod halen. Men fjæsinger ser mere trekantede ud, og virker mere stiv i kroppen. Pas på hvis du fanger dem! – De har pigge i rygfinnen og er ikke bleg for at "lange ud" efter dig med ryggen, så du kan blive stukket!
Af Dennis Lisbjerg, havbiolog og forfatter til hæfterne "Dyr og planter ved vores kyster", kr. 69,- og "Snorkling for alle" kr. 98,-. Begge hæfter er til alle der kommer på de danske strande, uanset om det er at gå en tur, snorkle eller dykke.
Hæfterne er lagervare i DYKKERCENTRET. Du kan bestille begge hæfter via Edyk.dk under Bøger.

Scubapro og Uwatec hjemmeside
ScubaproVi du se de sidste nyheder og følge med i, hvad der sker, er et rigtig godt sted at begynde de nye hjemmesider fra Scubapro og Uwatec. I forbindelse med opdatering og fornyelse har de fået nye adresser www.scubapro.de samt www.uwatec.de Besøger du www.scubapro.com vil du komme ind på den amerikanske hjemmeside, der kan være misvisende fordi det ikke altid er de samme produkter der sælges i Europa. Siderne er under opbygning, så der kan forekomme udfald.

--------------------------------------------------------------

Dykkermarked i Fredericia
Aktiv dykkerklubLørdag den 9. september kl. 10 – 16
ved Dykkerklubbens Aktiv´s Klubhus Lyngsoddevej 77, Erritsø, 7000 Fredericia
Du inviteres til ovenstående arrangement som gæst, sælger eller køber. Har du udstyr du står og mangler eller har du for meget udstyr så medbring det og se om du kan gøre en god handel. Intet er for stort eller småt. Har du en lille dims eller skal du sælge klubbens båd ja så bare medbring det. Har du brug for at prøve udstyret af og sælger giver lov så ligger vi lige ud til Lillebælts bølger så husk eget udstyr. Der er gratis rampe til Lillebælt, luft kan købes i klubben. Der er ikke tale om stadeplads, men friareal benyttes. Er du blot nysgerrig så husk alligevel tegnedrengen, man ved jo aldrig.
Kom og gør dagen til en succes for dig selv og andre.
VEL MØDT – VI SES

---------------------------------------------------------------

Nyheder på Dykkercentrets hjemmeside siden sidst:
- 28/07-06 Udstyrsbeskrivelser - Fun Light NiMn er den nye superlygte
- 28/07-06 Udstyrsbeskrivelser - T-Black markedets bedste BC-vest
- 25/07-06 Verdens laveste pris på Uwatec Smart Com på edyk.dk
- 14/07-06 Oprydning og opdatering af diverse sider
- 11/07-06 Opdatering Lær at dykke
- 10/07-06 Nyt link - Hyperbar Medicin og Dykning - Interessegruppe
- 05/07-06 Nye Citizen dykkerure på edyk.dk
- 26/06-06 E-News nr. 40 - Nyt udstyr. Advarsler. Søværnet vælger Scubapro finner. Tilbud.

25.-27. august - Sverige Dykkerweekend
Smögen med DykkerGitteSmögen nord for Göteborg
Afgang fredag kl. 9.00 hjemkomst søndag aften.
Her er alle muligheder for supergod dykning. Der er spektakulære naturdyk på alle dybder og udfordrende vragdyk. Der er gode muligheder for at dykke på vrag, så derfor er et vragspeciality i forbindelse med turen en oplagt mulighed.
Turen afgår fra DYKKERCENTRET i bus til Sverige og vi starter med et aftendyk. Lørdag og søndag står programmet på to båddyk om dagen.
www.dykkergitte.dk Telefon 46 1919 24

Energi til dit næste dyk.
EnergiHvordan holder du energiniveauet i top, selv efter et par dages dykning?
Det er ikke unormalt at være så udkørt på tredjedagen af en dykkerferie, at du næsten ikke orker at tage våddragten på. Du har mere lyst til at ligge og slappe af.
Hvad blev der af al energien? Hvordan kan du holde dine energireserver så store, at du nyder alle dyk?
Lydløst røveri: Hvordan du mister energi uden at vide af det.
Hvad blev der af al din energi? Du har forbrændt det, men ikke så du har bemærket det.
Varmetab er med garanti den største energityv. Effekten er temmelig tydelig i koldt vand, hvor 2 dyk om dagen er nok for de fleste. Men hvad der er mere overraskende er, at varmt tropisk vand kan forårsage større varmetab end koldt vand. Snydt af det øjensynlige varme vand gør, at du ikke beskytter dig så meget som du burde, plus at du bliver i vandet længere.
Svømning med dykkerudstyr virker ubesværet, når du er vægtløs. Men vand er 800 gange tætte end luft, hvilket gør at du skal bruge 800 gange så meget energi, når du bevæger dig i vandet. Når du dykker er du mere fokuseret på de mange farver og liv, end du er på det arbejde, du udfører. Sveden løber ikke ned i øjnene og gør dig opmærksom på, at du arbejder hårdt. Flere timers dykning om dagen er meget mere anstrengende end det relativt stillesiddende liv, de fleste af os lever.
Vejrtrækning er en muskelaktivitet, der kræver energi, som al anden aktivitet. Ånding af komprimeret luft med modstand fra regulatoren forøger arbejdspresset for hver åndedrag, du foretager. Du er ikke opmærksom på dette, du bliver ikke træt af at trække vejret og da det ikke er et arbejde, du er normalt udfører under disse forhold, kræver det ekstra energi.
Benyt det rigtige udstyr og spar energi. Husk at planlægge en hviledag eller to på din dykkerferie. Kig ind i Dykkercentret og find den rigtige dragt til din næste ferie.

Scubapro T-Black markedets bedste BC-vest
T-BlackT-BlackT-Black har været værd at vente på. De første veste vi modtog i Danmark, er revet væk, nye er på vej. T-Black er topmodellen i den nye T-serie af veste fra Scubapro og uden tvivl den bedste BC-vest på markedet for øjeblikket.
I T-Black har Scubapro bibeholdt det bedste fra tidligere modeller og integreret det i denne nye vest. Den balancerede power inflator (B.P.I.) har vist sig som markedets bedste og mest stabile inflator. Flaskebåndet med det patenterede Scubapro metalspænde sikrer, at flasken aldrig skrider eller spændet knækker.
Til trods for at Scubapro benytter overtryksventiler med et meget højere åbningstryk end andre fabrikanter sidder T-Black perfekt uden at "kvæle" dig, når vesten er helt fyldt med luft. De integrerede vægtlommer sikrer en perfekt fordeling af bly og lommerne er inkluderet, når du køber din vest. T-Black er en vest der skal ses. Kig ind i Dykkercentret, en ny sending T-Black er på vej. Du kan også bestille vesten på edyk.dk 4295,- komplet inkluderet 25% moms.

--------------------------------------------------------------

Ny superlygte fra MB Sub - Fun Light LiMn
MB Sub Fun Light
MB Sub introducerer Lithium-Mangan batterier i sine nye og mest populære lygte Fun Light LiMn. Ud over de nye batterier er designet det samme, som de tidligere modeller af MB Sbs mest solgte lygte. De nye Lithium-
Mangan batterier har flere fordele frem for tidligere Nikkel Cadmium eller Nikkel Metal batterier. Lithium Mangan batterierne er så godt som ikke selvafladende og de har høj kapacitet selv under kolde forhold. det betyder batterierne ikke vil blive ødelagt selv om der ikke bliver ladet på dem i længere tid. Alle ved, at det praktisk taget ikke er nogen lygter der kan opfylde det de lover med hensyn til lystid. Problemet er de lave temperaturer der er i vores kolde nordiske farvande. Lithium Mangan batterier lader sig ikke påvirke i nær samme grad som tidligere batterityper. Du kan lade uanset hvor meget de er afladede, så du er helt sikker på fuld kapacitet, når du skal i vandet.
16,8 V - 4,8 Ah. Halogenspot med mulighed for diverse spredninger i 30, 48 eller 70 Watt maksimum. 30 watt cirka 140 minutter lystid. 70 watt cirka 55 minutter. Hurtiglader maksimum 4 timer ladetid.
Se hele beskrivelsen fra MB Sub - 446KB PDF
Forventes på lager i Dykkercentret primo august. 3795,- inkl. 25% moms og hurtiglader. Kig ind i Dykkercentret eller køb direkte på edyk.dk

Sydafrika 8 dage / 7 nætter inkl. 12 dyk.
Haj Dive Travel
Dyk på vrag og med sandtigerhajer på denne oplevelsesrejse til smukke Sydafrika. Hajerne anses ikke som farlige og dykningen er for dykkere af alle niveauer. Der er også god chance for at se kæmpe skildpadder og rokker på dykkene og der er 2 store flotte vrag der kan udforskes. Som et ekstra plus er det højsæson for pukkelhvaler helt indtil november måned hvor man ofte ser dem fra båden på vej ud for at dykke og hører deres sang på dykkene. Hvis du er heldig kan du også møde disse enorme dyr - der kan veje op til 40 tons og blive 16 meter lange - under et dyk.

--------------------------------------------------------------

Mozambique 10 dage / 9 nætter inkl. 12 dyk og 2 dages safari i Kruger Park.
Hvalhaj Dive TravelOplev et enestående dykkereventyr og tag med på vores 10 dages rejse "The Mozambique Experience". Denne tur tager dig til det uberørte tropeparadis Tofo Beach. Tofo har smukke strande og er berømt som ét af de eneste steder i verden man kan møde mantarokker og hvalhajer hele året rundt.
Udover Tofo tilbringer du 2 dage i Kruger National Park i Sydafrika der er blandt de bedste steder i Afrika at møde løver, næsehorn, elefanter og masser af andre vilde dyr. Rejsen er en grupperejse med max. 8 deltagere. Gruppen kører i privat minibus fra Johannesborg til Tofo og alle dyk foregår fra egen båd. Dine engelsktalende rejseledere er med på hele rejsen og sørger for at din tur bliver helt enestående og sikker.
12.730,-. Afrejse: 3 gange om måneden.

Danmarks Akvarium - Verdens farligste dyr
E-News DykkercentretTænder og kløer kan forvolde skade og meget naturligt gyser man, når disse rovdyrtræk er meget store og måske sidder på et stort dyr. - Men endnu farligere for os er flere meget små dyr, der netop er specialister i at angribe os. Eller måske snarere tilpasset til at invadere os. Millioner af mennesker dør og hundreder af millioner er syge, fordi man kun vanskeligt kan værge sig for faren. Særudstillingen i Danmarks Akvarium handler om 4 tropiske sygdomme, som alle skyldes snyltere, der bruger andre dyr med tilknytning til ferskvand som mellemværter. Det vil sige, at de gennemlever deres liv i forskellige stadier, hvor vi og et andet dyr begge er nødvendige for deres overlevelse. Vi er målet – ikke bare et tilfældigt offer – de er simpelt hen efter os !
Læs mere i brochuren fra Danmarks Akvarium - 25KB PDF

Uwatec Smart Com med quick connector og kompas - fra 2895,- begrænset antal
Smart ComVi har modtaget er begrænset antal nye og brugte Uwatec Smart Com dykkercomputere, der bliver solgt til fantasipriser. Brugte computere fra 2895,- og helt nye computere til 3295,- komplet med quick kobling, HT-slange, dansk manual, dansk logbogsprogram og infrarød PC-interface.
Du får selvfølgelig fuld garanti på computeren uanset om den er ny eller brugt. Kig forbi Dykkercentret eller edyk.dk allerede i dag og bestil din nye computer inden de er solgt - Begrænset antal.
Bemærk - Ved bestilling via edyk.dk kan der ikke garanteres levering grundet begrænset antal computere.

--------------------------------------------------------------

Altid super tilbud på edyk.dk
Dykkercentrets E-Handel side www.edyk.dk har altid super tilbud, der matcher de laveste priser i Europa. Tag et kig på edyk.dk under Tilbud, hvor du kan se hvad der kan spares mest på lige nu. Check siden jævnligt, så kan du gøre et kup. Tilbud på edyk.dk er normalt ikke i begrænset antal, til gengæld kan prisen ændres fra time til time.

Køb dit udstyr direkte på edyk.dk
Pressemeddelelser om nyt udstyr og meget andet

Her finder du Dykkercentret - Danmarks største udvalg

Læs om endnu mere udstyr fra Dykkercentrets leverandører