Modtager du ikke allerede E-News kan du tilmelde dig her

November 2005
Den første snert af vinteren er over os og vandet er ved at blive klart.
I Dykkercentret ved vi vinteren er kommet, når vores dekoratør Mette kommer med al julepynten. Igen i år har hun lavet et flot arbejde med at få dig i julestemning. Kig forbi Dykkercentret på Frederiksberg og find alle de dejlige julegaver til dine dykkervenner.
Efteråret og vinteren er også tiden, hvor mange klubber starter uddannelsen af nye dykkere. Alle i Dykkercentret ønsker de nye velkomne til vores dejlige sport. Det er et kæmpe arbejde klubberne gør for at sikre de nye dykkere kan bevæge sig sikkert ud i den nye verden. I Dykkercentret vil vi gøre vores bedste for at sikre alle de nye dykkere får det rigtige udstyr, så de bliver glade for at dykke. Udstyret er, efter uddannelsen, det vigtigste for at sikre mange gode og sikre oplevelser under overfladen. Alle i Dykkercentret koncentrerer sig udelukkende om, at vide mest muligt om udstyr til at kunne råde og vejlede bedst muligt

Denne gang kan du i DYKKERCENTRETs E-News blandt andet læse om:
Bios
- Vi ved de er der, men ser vi dem til trods for de kan veje op til 25 kilo?
Diverse
- Dykker kundeundersøgelse. Få gavekort værdi 5000,-. Verdensrekord med over 1000 dykkere.
Dykke aktiviteter
- DAN Ilt og Røde Kors Førstehjælps kursus. Bliv erhvervsdykker.
Gode Ideer og Tips
- Gode råd til vinterdykning for at undgå free flow på regulatoren.
Nye links - KDC er en af Danmarks ældste dykkerklubber. Læs om ulovlige net hos Fiskeridirektoratet.
Nyt udstyr
- Gode julegave ideer. Ny bog om livet i vores farvande. Lille lygte. Selvlysende skriveplade.
Rejseinformationer
- Atlantis Rejser med gode tilbud. C&C Travels nye krydstogsskib.
Sponsor nyheder
- Ulovlige garn ødelægger fiskebestanden. Læs hvordan du kan anmelde dem.
Tilbud
- Bedøm flotte billeder og vind en dykkercomputer. Vanvittige julepriser på dykkercomputere.

Livet i havet – December
pighvarre.jpg (150266 byte)Vi ved de er der, men ser vi dem? – På den flade bund er det svært at søge skjul medmindre man efterligner bunden. Derfor er fladfiskene supergode til at genskabe farverne fra deres omgivelser. Nogle af fladfiskene graver sig også ned, hvis bundforholdene tillader det. En fisk vi nu kan se på helt lavt vand er pighvarren. Den stoler så meget på sin kamuflage, at du kan løfte den forsigtigt op fra bunden ved at tage hånden under maven på den. Den er derfor et godt kameramotiv. På trods af den dovne optræden, er pighvarren er en hurtig jæger, og kan fange kutlinger og tobis. Hvis den får lov til at gå fri af fiskenettene, kan den blive op til 25kg.
Af Dennis Lisbjerg, havbiolog og forfatter til hæfterne "Dyr og planter ved vores kyster", kr. 69,- og "Snorkling for alle" kr. 98,-. Begge hæfter er perfekte julegaver til alle der kommer på de danske strande uanset om det er at gå en tur, snorkle eller dykke.
Hæfterne er lagervare i DYKKERCENTRET. Du kan bestille begge hæfter via Edyk.dk under Bøger.

Kære meddykker
SCUBAPRO-UWATEC.jpg (25040 byte)Hos SCUBAPRO UWATEC prøver vi hele tiden at forbedre vores service over for dig, den dykkende offentlighed. Det er grunden til, at vi har sammensat vores allerførste globale kundeundersøgelse "Have Your Say" (sig din mening). Målet for denne undersøgelse er, bedre at kunne forstå dine behov såvel som indsamle værdifuldt feedback af vores produkter.
Undersøgelsen burde ikke tage dig mere end fem minutter at gennemføre og der en en afdeling, som giver dig muligheden for at tilføje dine egne personlige kommentarer og feedback. Så hvad venter du på? Dette er din chance for at blive hørt - Adgang til undersøgelsen
Undersøgelsen vil være at finde på vores website fra fredag den 25. november 2005 indtil mandag den 9. januar 2006.
God dykning Joe Stella
Group Vice President Global Diving Johnson Outdoors
Om SCUBAPRO UWATEC:
SCUBAPRO UWATEC er en af de største fremstillere af scuba dykkerudstyr og har mere end 300 ansatte i 12 lande, spredt over fire kontinenter. Af disse ansatte er mindst en ud af to dykker og i flere lande er over 80% dykkere. Ud af disse dykkere er over en tredjedel instruktører. Hos SCUBAPRO UWATEC har vores ansatte lige under 1500 år af loggede dyk. SCUBAPRO UWATEC er en del af Johnson Outdoors Inc.

--------------------------------------------------------------

DIVE MALDIVES: A World Record Dive Attempt!
What’s it about?
Maldives Tourism Promotion Board together with Dhiraagu Maldives is to attempt a new world record for greatest number of scuba divers simultaneously diving on a single site. The type of dive is a boat dive.
Current world record for the greatest number of people scuba diving simultaneously at the same location is 722, held by Koh Tao Underwater festival, Thailand in Feb 2005.
When is it?
On February 25th, 2006 at 11:00hrs.
Where is it?
The location has been set for Sunlight Thila in Male’ Atoll. This site is chosen because of its bottom conditions – sandy with a few blocks of coral and a maximum depth of 22 meters.
How to take part?

Participation form can be downloaded from this site.

--------------------------------------------------------------

Gavekort på 5000,-
Peter PEP.jpg (55972 byte)
Din nye dykkervejleder Peter savner stadig et sted at bo. Dykkercentret udlover et gavekort til den hjælpsomme person, der kan anvise en 1 eller 2-værelses lejlighed i Storkøbenhavn med en husleje på maksimum 5000,-. Vælger Peter at flytte ind vil du modtage et gavekort på 5000,- til brug ved køb af udstyr i Dykkercentret. Gavekortet kan ikke udbetales kontant og købt udstyr kan ikke returneres mod kontant refusion.
Kontakt Peter på 3323 2662 eller Peter@dykcen.dk

---------------------------------------------------------------

Nyheder på Dykkercentrets hjemmeside siden sidst:
- 28/11-05 Nyt linkKøbenhavns Dykker Club (KDC) er en af Danmarks ældste sportsdykker klubber.
- 28/11-05 Opdatering af klublink VSK - Vedbæk Sportsdykkerklub.
- 28/11-05 Nyt linkFiskeridirektoratet er en institution i Fødevareministeriet.
- 22/11-05 Opdatering af Links - Diverse
- 22/11-05 Søsyge medicin og dykning. BSAC retningslinier på engelsk.
- 22/11-05 Kontaktlinser, briller og dykning. BSAC retningslinier på engelsk.
- 22/11-05 Graviditet og dykning. BSAC retningslinier på engelsk.
- 22/11-05 Diabetes og dykning. BSAC retningslinier på engelsk inkluderet attester.
- 22/11-05 Nyt afsnit under Lær at dykke - Helbredsinformationer.
- 17/11-05 Manual Smart Trak - Manual engelsk (Smart Trak log er på dansk) PDF 625KB
- 17/11-05 Manual Smart Z dykkercomputer - Manual Engelsk metrisk. PDF 2552KB
- 17/11-05 Manual Smart Tec dykkercomputer - Manual Engelsk metrisk. PDF 2289KB
- 17/11-05 Manual Smart Pro dykkercomputer - Manual Engelsk metrisk. PDF 1629KB
- 17/11-05 Vind dykkercomputer - Bedøm flotte billeder

Bliv erhvervsdykker
Dykkeruddannelse.jpg (39727 byte)
Helsingør Brand- og Dykkerskole har siden den 1. januar 2004 været godkendt af Søfartsstyrelsen som erhvervsdykkerskole for SCUBA dykkere.
Som noget nyt har Søfartsstyrelsen godkendt en meritordning, hvis man er certificeret dykker i forvejen, se dykkerskolens hjemmeside www.dykskole.dk for detaljeret information.
2 ugers meritkursus er kun 25.000,- og man kan leje alt udstyret for 2000,- for hele perioden. Fuld forplejning er inkluderet i kursusprisen. Hvis man selv stiller med udstyr, skal det godkendes af Søfartsstyrelsen den første kursusdag. Det vil sige at man kan blive SCUBA erhvervsdykker på kun 2 uger og få udstedt erhvervsdykkerbevis fra Søfartsstyrelsen.
Der er garanti for gennemførelse af erhvervsdykkerkurserne i 2006.
Kontakt www.dykskole.dk og reserver din plads allerede i dag.

--------------------------------------------------------------

DAN ILT kursus 8. december
Et kursus om at give ilt. Det er vigtig at hjælpen er til stede så hurtigt som overhovedet muligt indtil de professionelle når frem. Uanset, hvilket niveau man dykker på, der det altid en god ide at deltage på et kursus i at give ilt.
Selv om det er et alvorligt emne, foregår kurset i en atmosfære, der er hyggelig, og hvor vi har det skægt, samtidig med at vi lærer en masse.
Iltkurset består af teori, praktiske øvelser, scenarier og teoretisk eksamen. Kurset foregår i teorilokalet. Ved bestået kursus udstedes internationalt certifikat i regi af Divers Alert Network (DAN).
Prisen er 750 kr. inkl. materiale og certifikat. reserver din plads i dag - Begrænset antal pladser.
Mere information og tilmelding på www.dykkergitte.dk

--------------------------------------------------------------

Røde Kors Førstehjælpskursus
dykkergitte.gif (3630 byte)I januar er der førstehjælpskursus - både for dig, som aldrig har lært det før,. eller har et gammelt førstehjælpskursus. Der kommer hele tiden nye ting, så derfor er det også vigtigt at vedligeholde sine førstehjælpsfærdigheder. Derfor er der også repetitionskursus. Kurserne er Dansk RødeKors hhv. 12- timers og 3 timers kurser og et krav ved flere erhvervsuddannelser.

Gode råd til vinterdykning

 1. Vær sikker på, at den luft du benytter er 100% ren og tør.

 2. Opbevar altid din luftflaske og regulator så varmt som muligt, indtil umiddelbart før du skal i vandet for at luften ikke skal være kold eller blive afkølet. Er flasken eller regulatoren under frysepunktet, vil der dannes is på udstyret med det samme det kommer i vandet.

 3. Inden montering af 1. trinnet på flaskeventilen bør du åbne flaskeventilen et par sekunder for at fjerne eventuelle vanddråber og iskrystaller.

 4. Check højtryksindgangen på regulatorens 1. trin for at sikre der ikke er fugt eller iskrystaller.

 5. Når du afprøver din regulators 2. trin og octopus må du ikke ånde i den, du bør benytte purgeknappen meget kortvarigt for at undgå kondens, der fryser i 2. trinnet.

 6. Benyt purgeknappen så lidt som muligt for at undgå frysning. Hold den aldrig inde mere end max. 2-3 sekunder.

 7. Benyt aldrig regulatoren i overfladen for at undgå nedkøling af 1. trinnet.

 8. Begynder regulatoren at blæse i overfladen - Luk for luften og skyl regulatoren i vandet for at fjerne eventuel is. Luk ikke op for luften før al is er væk fra både 1. og 2. trin.

 9. Undgå så vidt muligt at vand trænger ind i 2. trinnet under dykket.

 10. Ånd normalt for at minimere den afkølende effekt af en øget luftgennemstrømning ved en hurtigere åndingsrate.

 11. Ved gentagen dykning skal du sikre at regulatoren er fuldkommen tør inden du starter det næste dyk.

Læs også artiklen Freeflow

Københavns Dykker Club (KDC) er en af Danmarks ældste sportsdykker klubber.
Fiskeridirektoratet er en institution i Fødevareministeriet.

Selvlysende skriveplade
slate.jpg (34229 byte)
At kunne kommunikere under vand kan til tider være yderst praktisk. Det kan være alt fra at nedfælde data, noter eller udveksle information med din makker. I alle tilfælde er skrivepladen fra Scubapro et perfekt stykke værktøj.
Pladen er fremstillet i solid og meget let plastik, som desuden er selvlysende, så pladen og det skrevne kan ses selv på steder med ringe belysning. Der medfølger blyant, viskelæder og krog for let montering på for eksempel din vest.
På lager i Dykkercentret. Kun 135,- inkl. 25% moms. Bestil skrivepladen på edyk.dk

--------------------------------------------------------------

Havets dyr af Marianne Køie
Havets dyr.jpg (35451 byte)Havets dyr er den nyeste udgave af bøger fra Gyldendal, der omhandler dyrene i havet. Der er beskrivelser af ikke mindre end omkring 550 dyrearter i havet fra den sydlige Nordsø til Ålandshavet - fra 20 meters dybde til opskyl på stranden - fra snegle og søpindsvin til gopler og marsvin. Angivelse af navn, kendetegn, levevis og -steder samt udbredelse og anvendelse. Illustreret. En sikker julegave til alle, der dykker eller snorkler og selvfølgelig også alle dem, der elsker at gå en tur på stranden.
På lager i Dykkercentret. Kun 199,- inkl. 25% moms. Bestil Havets dyr på edyk.dk

--------------------------------------------------------------

Pocket Light - Lige til lommen
pocket light.jpg (46755 byte)Dykning er sjovest når der er noget at se på, desværre tillader forholdene ikke altid at den betingelse er tilstede. Pocket Light er en lille kraftig lygte, der er ideel til at lyse ind i sprækker og revner med. Med sin kompakte størrelse passer Pocket Light i lommen på din BC-vest, så du altid har en back-up lygte lige ved hånden. Pocket Light er forsynet med 2 watt halogenpære. Maksimum arbejdsdybde er 200 meter. Dobbelt o-ring i alle gennemføringer for perfekt forsegling. Bruger 3 stk. standard C-celle batterier, som giver lys i 80 minutter. Med en vægt på kun 132 gr. fylder Pocket Light ikke meget i feriebagagen.
På lager i Dykkercentret. Kun 275,- inkl. 25% moms. Bestil Pocket Light på edyk.dk

--------------------------------------------------------------

Rejseadaptor
din adapter.jpg (35029 byte)
For dykkere som altid dykker med DIN system, kan det sommetider være et stort problem at finde en DIN flaske. Med DIN adaptoren fra Scubapro kan man være sikker på at kunne benytte sit 1. trin overalt i verden og aldrig misse et dyk. Adaptoren har indbygget gevind, der gør brug af værktøj overflødig og da den samtidig er fremstillet i letvægtsmateriale kommer den ikke til at øge vægten af udstyrstasken.
Den perfekte og uundværlige rejsekammerat på din næste dykkerferie.
På lager i Dykkercentret. Kun 345,- inkl. 25% moms. Bestil adaptoren på edyk.dk

Dykkerferie i Røde Havet - Rigtige gode tilbud
Atlantis RejserFantastiske koralrev, masser af vrag, driftdiving og wall dives. Stedet er dykkerparadiset Sharm el Sheikh ved Rødehavet.
KUN 3499,- per person i dobbeltværelse 1 uge med fly, ikke navngivet hotel og 5 dages dykning/10 båddyk.
KUN 3999,- per person i dobbeltværelse 1 uge med fly, Hotel Badwia 3*** med morgenmad og 5 dages dykning/10 båddyk.
KUN 4699,- per person i dobbeltværelse 1 uge med fly, Hotel Marriott Renaissance 4+****+ eller Marriott Mountain 4**** med morgenmad og 5 dages dykning/10 båddyk.
Kontakt Atlantis Rejser på telefon 70224840 eller www.atlantisrejser.dk for yderligere information.

--------------------------------------------------------------

Marriott Renaissance hotel og lejligheder
marroitt.jpg (86039 byte)
Et virkeligt godt og eksklusivt men samtidig afslappet og hyggeligt familiehotel, drevet af Marriott-kæden. De 406 værelser er bygget som to etagers bungalows ned over klippen ved et af de allerfineste koralrev på Ras Umm Sidd Plateauet - et fredeligt hotelområde ca. 10 minutters kørsel fra det pulserende Naama Bay. Restauranterne byder på kulinariske oplevelser, der kan være svære at finde mange andre steder.
Hotel Renaissance har en 350 meter lang privat strand, der er en kombineret sand- og klippestrand med en badebro, der fører ud over det helt enestående koralrev. Snorkling er helt fantastisk på revet, hvor du møder skildpadder, jacks, tun, koralbars og kan se flotte koraller.
Ønsker du at forkæle dig selv, er Renaissance stedet - Reserver din plads allerede i dag..

--------------------------------------------------------------

C&C Travel
C&C Travels nye spændene rejser med krydstogtskibet Coco Explorer 2 kan bookes nu, vi anbefaler togterne på Filippinerne til alle dykkere, der gerne vil "Se det hele!" Se mere på www.cocoexplorer2.com
Eller se vores nye spændene dykkerrejse med hvalhajs safari.
Drømmer du om en paradis Ø, er det Filippinerne du tænker på. Filippinerne består af 7.107 øer, hvoraf de fleste er ganske uberørte – omgivet af det smukkeste klare blå hav. Under havoverfladen er ikke verden ikke mindre eksotisk – Filippinerne huser nogle af de smukkeste og mest spændende dykkersteder, med alt fra havskildpadder og mantarays til kæmpe japanske krigsvrag.
Vi ønsker alle vore kunder en glædelig Jul, og et godt dykår

Danmarks Akvarium - Information fra Søhesten
nedgarn
Ulovlige garn - Så er det atter den årstid, hvor mængden af ulovligt placerede nedgarn er på sit højeste. I sensommeren og det tidlige efterår kommer havørrederne ind på helt lavt vand på vej mod gydeområderne. Nedgarn må ifølge loven ikke placeres nærmere end 100 meter fra kystens lavvandslinie, men det er der desværre mange fritidsfiskere der ser stort på, i deres iver for at fange så mange fisk som muligt.
Ofte ses garn sat helt inde fra land og uden de påbudte afmærkninger, hvor den østlige ende af redskabet skal markeres med 1 flag og en gul refleks, og den vestlige ende markeres med 2 flag og to gule lysreflekser. Netop de manglende afmærkninger viser, at garnenes ejermænd fisker i smug, vel vidende det er ulovligt. Ser du lovlige garn, bør det anmeldes til fiskerikontrollen. Læs mere på Danmarks Sportsfiskerforbunds hjemmeside.
Du kan også læse mere på Fiskeridirektoratets hjemmeside.
Anmeld ulovlige garn på www.ulovlige.net

Vanvittige julepriser på dykkercomputere
Smart Tec.jpg (45144 byte)Vi har udvalgt flere af Uwatecs dykkercomputere for dig, så du kan sikre den bedste julegave af alle uden at blive ruineret. Uwatec dykkercomputer fra 2135,-. Du kan spare op til 2250,- hvis du bestiller din computer inden jul. Alle Uwatec computerne er inkluderet PC-interface og dansk logbogsprogram.
Bestil din computer i dag på edyk.dk - Se under Tilbud. Ved eventuel restordre garanterer vi, at alle computere bestilt senest 24. december 2005, vil blive leveret.
Eventuel leveringstid ud over 1 arbejdsdag vil blive oplyst ved modtagelse af din bestilling. Husk posten kan være lidt længere tid om levering i op til jul.
Se alle tilbud her.

--------------------------------------------------------------

Fotokonkurrence - Bedøm og vind dykkercomputer
Prime Tec - Kompas er ikke inkluderet.
I sommerbillede konkurrencen modtog vi mange og flotte billeder.
Alle billederne skal bedømmes og vinderne kåres.
Der er 3 kategorier, hvor du skal finde det billede, du syntes passer bedst for hver kategori. 
Når du deltager i bedømmelsen, kommer du automatisk med i udtrækning om endnu en Prime dykkercomputer blandt alle indsendte bedømmelser.
Vi glæder os til at fortælle, hvem vinderne bliver. Du vil blive kontaktet direkte via e-mail.

Køb dit udstyr direkte på edyk.dk
Se det sidste nye på Dykkercentrets hjemmeside

Vil du lære at dykke finder du den bedste undervisning her

Bliv gratis medlem af Dykkercentrets kundeklub tilmeld dig her