Modtager du ikke allerede E-News kan du tilmelde dig her

Oktober 2005
Den nye lille prins blev født, mens vi fejrede udsalg. Det skulle fejres med en rigtig dykker dåbsgave. Den nye prins fik sit første sæt ABC-udstyr fra Dykkercentret - Scubapro selvfølgelig.
Efter et rigtig godt fødselsdagsudsalg glæder vi os nu til snart at kunne præsentere de første 2006 nyheder i Dykkercentret på Frederiksberg.
DEMA er årets begivenhed i dykning. Det er her vi får alle de nye, sjove, spændende, interessante og nogen gange vilde ideer præsenteret fra alverdens producenter af dykkerudstyr. I år fandt DEMA sted i Las Vegas, hvor mere end 600 udstillere gjorde deres yderste for at få lov til at fremvise deres produkter. Her var alt fra uddannelse til det nyeste tekniske udstyr. At vi i Dykkercentret har et godt og bredt udvalg skyldes blandt andet deltagelse i DEMA, hvor vi udvælger det udstyr vi vil lagerføre. Allerede nu kan vi se frem til et spændende år 2006, med mange nyheder. 2006 nyhederne vil løbende blive præsenteret via E-News og selvfølgelig i forretningen på Frederiksberg. Allerede nu har vi modtaget besked om spændende nyt, blandt andet tørdragter, BC-veste, computere og regulatorer.
Kig ind og se nyhederne, du går aldrig forgæves i Dykkercentret.

Denne gang kan du i DYKKERCENTRETs E-News blandt andet læse om:
Diverse
- Ny Dykkervejleder. Gavekort på 5000,-. Sidste nyt på www.dykcen.dk. Force Fins klar vinder.
Dykke aktiviteter
- Kursusplan frem til maj 2006. Bliv erhvervsdykker. HBO møde. DAN Ilt.
Gode Ideer og Tips
- Vedligehold din dragt korrekt og forlæng levetiden.
Nye links - Den største samling af u/v-billeder fra Sortehavet. Undervisning og forskning.
Nyt udstyr
- 2006 model af Pro Tech. Smart Z dykkercomputer. Blomster på finnerne og tørrestativ.
Rejseinformationer
- Rigtig gode tilbud fra Atlantis rejser.
Sponsor nyheder
- Kæmpeblækspruttens død i Danmarks Akvarium.
Tilbud
- Bedømmelse af sommerbillede konkurrencen - Vind en dykkercomputer.

Ny medarbejder i DYKKERCENTRET
Peter PEP.jpg (55972 byte) Kig forbi DYKKERCENTRET på Frederiksberg og hils på din nye dykkervejleder Peter. Peter Afløser Jacob som ansvarlig for Dykkercentret på Frederiksberg.
Peter har lært at dykke i Danmark og er Advanced dykker, så han har alle forudsætninger for at hjælpe dig med det rigtige udstyr. I Danmark er hans farvoritdykkested Kullen og til december går turen til Røde Havet med Atlantis rejser. 
For Peter har det været fagre nye verden at komme "bag disken" og lære noget om udstyret og hvordan han bedst kan vejlede dig til at få det rigtige udstyr. Peters drøm var at blive instruktør, men valgte en anden side af branchen - nemlig at hjælpe med at finde det rigtige udstyr til dig. Han har på egen krop lært, hvad god vejledning betyder, når det første udstyr skal vælges.

--------------------------------------------------------------

Gavekort på 5000,-
Din nye dykkervejleder Peter savner et sted at bo. Dykkercentret udlover et gavekort til den hjælpsomme person, der kan anvise en 1 eller 2-værelses lejlighed i Storkøbenhavn med en husleje på maksimum 5000,-. Vælger Peter at flytte ind vil du modtage et gavekort på 5000,- til brug ved køb af udstyr i Dykkercentret. Gavekortet kan ikke udbetales kontant og købt udstyr kan ikke returneres mod kontant refusion. Kontakt Peter på 3323 2662 eller Peter@dykcen.dk

---------------------------------------------------------------

Force Fins klar vinder
extra_force.jpg (58956 byte)
Den helt klare og sikre vinder er Force Fin.
Med en første, anden, tredje og sjette plads med henholdsvis Extra Force Fin, Pro Model Force Fin, Excellerating og Adjustable Force Fin blev Force Fin udråbt til suverænt den bedste finneproducent. 2300 dykkere deltog i undersøgelsen, der blev gennemført at de dykkermagasinerne Tauchen og Unterwasser i Tyskland. Konklusionen af undersøgelsen var, at de dykkere der havde deltaget i undersøgelsen, vidste hvad de snakkede om. Over 75% af dykkeren havde dykket med deres finner i mere end et år.
Kvaliteten og teknologien bag Force finnerne overstiger langt alle finner fra andre producenter. Force Fins er de eneste finner, der arbejder med dykkernes ben for at eliminere årsagerne til krampe. Force Fins tilbyder et meget stort udvalg af finner for at dække alle dykkeres behov. Mange af finnerne har patenterede løsninger, der giver optimal fremdrift. Dykkercentret har igennem de sidste tre år importeret Force Fins og valgte fra starten at satse på netop de 4 typer finner, der nu er udråbt som markedets bedste. Force Fins leveres fra 995,- inkl. 25% moms.

---------------------------------------------------------------

Nyheder på Dykkercentrets hjemmeside siden sidst:
- 29/10-05 Udstyrsbeskrivelser - Smart Z slangeløs luftintegreret computer
- 29/10-05 Dykkercentret slutter fødselsdagsudsalget med et brag af en dag
- 28/10-05 Instruktør E-mail Info - HBO informationsmøde
- 26/10-05 Pressemeddelelse - Seac Sub Pro Tech en af verdens bedste veste
- 26/10-05 Pressemeddelelse - Force Fin en sikker vinder med 1. - 2. - 3. og en 6. plads.
- 26/10-05 Pressemeddelelse - Scubapro MK25AF/S600 en af verdens bedste regulatorer
- 15/10-05 Kursusplan 2005 opdateret
- 01/10-05 Dykkercentret fejrer 18 års fødselsdag med stort udsalg - Kig ind
- 26/09-05 Rejselink opdateret

Bliv erhvervsdykker
Dykkeruddannelse.jpg (39727 byte)
Helsingør Brand- og Dykkerskole har siden den 1. januar 2004 været godkendt af Søfartsstyrelsen som erhvervsdykkerskole for SCUBA dykkere.
Som noget nyt har Søfartsstyrelsen godkendt en meritordning, hvis man er certificeret dykker i forvejen, se dykkerskolens hjemmeside www.dykskole.dk for detaljeret information.
2 ugers meritkursus er kun 25.000,- og man kan leje alt udstyret for 2000,- for hele perioden. Fuld forplejning er inkluderet i kursusprisen. Hvis man selv stiller med udstyr, skal det godkendes af Søfartsstyrelsen den første kursusdag. Det vil sige at man kan blive SCUBA erhvervsdykker på kun 2 uger og få udstedt erhvervsdykkerbevis fra Søfartsstyrelsen.
Der er garanti for gennemførelse af erhvervsdykkerkurserne i 2006. Kontakt www.dykskole.dk og reserver din plads allerede i dag.

--------------------------------------------------------------

DAN ILT kursus 8. december
Et kursus om at give ilt. Det er vigtig at hjælpen er til stede så hurtigt som overhovedet muligt indtil de professionelle når frem. Uanset, hvilket niveau man dykker på, der det altid en god ide at deltage på et kursus i at give ilt.
Selv om det er et alvorligt emne, foregår kurset i en atmosfære, der er hyggelig, og hvor vi har det skægt, samtidig med at vi lærer en masse.
Iltkurset består af teori, praktiske øvelser, scenarier og teoretisk eksamen. Kurset foregår i teorilokalet. Ved bestået kursus udstedes internationalt certifikat i regi af Divers Alert Network (DAN).
Prisen er 750 kr. inkl. materiale og certifikat.
Mere information og tilmelding på www.dykkergitte.dk

--------------------------------------------------------------

HBO infomøde - Alle er velkomne
hbo.jpg (28338 byte)
Mandag d. 14. november 2005 i Rigshospitalets auditorium 2 kl. 15.30-17.00
Emnerne er:
Karsten Hansen
, stud. med., fortæller om dykkerrelaterede symptomer hos danske fritidsdykkere.
Tom Michael Boesgaard, zoolog (kendt fra DR2 programmet "Viden om") fortæller om huledykning og de spændende dyr han finder i dér.
For tilmelding, kontakt : Michael Bering, Trykkammerleder, Rigshospitalet.
Email adresse : borndyk@hotmail.com

--------------------------------------------------------------

Dykkerkurser planlagt frem til maj 2006
dykkergitte.gif (3630 byte)Dykkergitte.dk udbyder kurser fra begynder - til instruktørnivau.
Teoriundervisningen foregår på Frederiksberg i Dykkercentrets teorilokaler, Niels Ebbesensvej 24-28, 1911 Frederiksberg C.
Dykningen foregår på de bedste dykkersteder alt efter vejret.
Gavekort på kurser udstedes. Modtageren kan selv bestemme, hvilket kursus, det gælder til.
Mere information og reservation på www.dykkergitte.dk

Vedligehold af dragten
dragter.jpg (63376 byte)
Kik efter revner og huller, specielt langs med syningerne. Reparer revner med " Aqua Seal" eller anden form for neopren cement. Hvis revnen ligger langs med en syning, hvor der er stor belastning, kan du desuden sy denne med en polyestertråd. Ved store huller er du nød til at skære et stykke ud af dragten og få sat et nyt stykke neopren i.
Kik nøje efter slid på knæ og albuer. Hvis dine albuer eller knæ viser tegn på slid, skal du vænne dig til at bruge albuebeskyttere og knæbeskytter for at forlænge din dragt levetid.
Kik efter om der er brækkede tænder på lynlåsene og om syningen er hel. Lynlås syningen er et hårdt belastet område på grund af at neopren er elastisk, hvilket lynlåsen ikke er. Lynlåse fås i standard mål, og hvis de skal skiftes, bør dette foretages af et autoriseret værksted. Smør lynlåsene med lynlåse smøremiddel for at forbedre deres levetid
. Kik efter revner i og ved manchetterne.
Opbevaring - Ved længere tids opbevaring bør du enten hænge din dragt på en bøjle eller lægge den udstrakt uden folder. Hvis du opbevarer din dragt sammenpresset vil neopren miste sin isoleringsevne, da du trykker luften i neopren sammen og dette er permanent.
Beskyt din neoprendragt imod varme, sollys, fugt og kemiske dampe. Det bedste du kan gøre er at placere dragten i en plastik pose, når den er helt tør. Placer aldrig flasker eller bly oven på din dragt, da dette vil give permanente trykskader.

DAN - forskning og behandling af tilskadekomne dykkere. 
Klissurov
har den største samling u/v-fotos fra Sortehavet
International Diving Educators Association (IDEA) blev etableret i 1952
SDI - Scuba Diving International. Amerikansk uddannelsesorganisation.

Seac Sub Pro Tech 2006
PRO TECH.jpg (116964 byte)
Pro Tech fra Seac Sub er i 2006 udgaven blevet moderniseret. At Pro Tech er en af verdens bedste veste, på grund af dens funktion og komfort, er for længst bevist.
2006 modellen er yderligere forbedret i kraft af bedre mulighed for montering af ekstra udstyr. Nye forbedrede materialer og ikke mindst et nyt ergonomisk rygskjold. Pro Tech er fremstillet med 1000 denier Cordura, for at sikre den største slidstyrke.
Pro Tech er forberedt til integreret bly. Det unikke remsystem, AHS (Adjustable Harness System), sikrer ubetinget verdens bedste og mest komfortable vestmontering. Din vest sidder som støbt på dig uden på noget tidspunkt at klemme, selv når vesten fyldes med luft.
Alle D-ringe er udført i hærdet "naval-avation" aluminium for mindste vægt og største styrke.
Pro Tech vesten er til alle dykkere, der ønsker det bedste med hensyn til slidstyrke, komfort og sikkerhed samt en meget rimelig pris.
DYKKERCENTRET forventer at have den lager foråret 2006 til cirka 3500,- inkl. 25% moms.

--------------------------------------------------------------

Uwatec Smart Z
smartz.jpg (49999 byte)Den nye Uwatec Smart Z computer er nu efter mere end 1 års test i produktion på Uwatecs fabrik i Hallwil, Schweiz. Dykkercentret forventer at have de første på lager i starten af november.
Smart Z computeren fuldender Smart computerprogrammet som den sidste af serien, hvor du får den nyeste boble- og dekompressionsteknologi. Ingen andre computere kan tilbyde det samme som Smart computerne, hvad angår soft- og hardware. Smart Z er luftintegreret slangeløst med Uwatecs unikke sender. Smart Z beregner blandt andet den sande Resterende BundTid (RBT), så du får oplyst hvor lang tids luft du har tilbage inkluderet luft til opstigning og reserveluft i overfladen. Beregningerne tager hensyn til mange parametre, der har indflydelse på dit luftforbrug, så som: Tanktryk, åndingsrate, dybde, ideal opstigningshastighed, nødvendige dekompressionsstop og det reservetryk du har indstillet. Tanktrykket er desuden temperaturkompenseret for kunne udregne korrekt under svære forhold, som ved kraftige termokliner (springlag).
Personlige indstillinger:
* Indstilling af Maksimum Operations Dybde (MOB), direkte på computeren.
* Justerbart iltpartialtryk (PPO2) imellem 1,0 og 1,95 bar via SmartTrak softwaren.
* Gaugemode for teknisk dykning - 120 meter maksimum dybde)
* Dekompressions dykkerplanlægning med frit valgbare overfladeintervaller
* 100 timers dykprofil, der kan downloades via infrarød interface - inkluderet i prisen
* Mange informative alarmer, der kan slås til eller fra af brugeren.
Alle Smart computere leveres med infrarød PC-interface og Smart TRAK, den gratis software til downloading af dine dyk samt personlig indstilling af din Smart computer.
På lager i Dykkercentret fra november 2005. Kun 6995,- komplet inkl. sender og 25% moms.

--------------------------------------------------------------

DEMA - Diving Equipment & Marketing Association
I år var DEMA i Las Vegas, hvor det sidste nye inden for dykning efter bedste evne konkurrerede med overdådigheden i spillebyen. Hvis dykkerudstyrsfabrikanterne fremviste halv så megen energi og  opfindsomhed, som spillebyens arkitekter og showmagere gør, ville dykkerudstyret se meget anderledes ud. Kunstige vulkaner, kæmpe springvand, vanvittige rutschebaner, mega Hummer limousiner, udendørs shows med store sejlskibe i kunstige søer og selvfølgelig diverse indendørs shows med verdens største artister.
I al den overdådighed af oplevelser skulle der meget, rigtig meget, til at øjnene blev spærret op, når det nye udstyr blev fremvist. Meget af det nye udstyr var mere spektakulært end funktionelt, som for eksempel efterligningen af Force finnerne eller de blomster dekorerede finner. Mere funktionelt var så tørrestativet med rørene sammensat og en lille luftpumpe til at tørre udstyret. Der var også en vest beregnet til redningsdykkere fra politi og brandvæsen. Ingen tvivl om, at vesten hurtigt kunne tages på. Der var heller ikke tvivl om, at dykkeren ret hurtigt ville komme op igen, den medbragte luftmængde var meget begrænset. Uden tvivl perfekt i varmt og klart vand.
Du vil i løbet af vinteren og foråret 2006 komme til at se mange nyheder i Dykkercentret - Glæd dig.

drying.jpg (32084 byte)                           Funky_Fins.jpg (43920 byte)                           mor_fins.jpg (81133 byte)                           riptide.jpg (89988 byte)
Klik på billederne og se dem i stort format

Danmarks billigste dykkerrejser - Dykkerferie i Røde Havet
Atlantis RejserFantastiske koralrev, masser af vrag, driftdiving og wall dives. 1 uges dykkerrejse med fly, uspecificeret hotel og 5 dages båddykning til Rødehavets dykkerparadis Sharm el Sheikh fra KUN 3.499,-
Afrejse fra Kastrup og Billund 5/12 og 12/12
Kontakt Atlantis Rejser på telefon 70224840 eller www.atlantisrejser.dk for yderligere information.
Ny flot og funktionel hjemmeside hos Atlantis Rejser - tag et kig.

--------------------------------------------------------------

Danmarks Akvarium - Information fra Søhesten
Kæmpeblækspruttens død.
Den ottearmede stillehavsblæksprutte begyndte at lægge æg primo september og er her i starten af oktober mere død end levende!
Det er en helt naturlig proces, der også finder sted i naturen. Efter endt æglægning i en hule eller blandt klippeblokke, vogter hunnen over de op til 60.000 æg til de klækker. På den måde sikres det, at æggene ikke ædes af krabber, snegle, småfisk og andre ægrøvere. Når æggene klækker, dør hunnen kort tid efter.
I naturen vil den kønsmodne hun have lokket en han til sig ved at udskille hormoner - ganske som man ser det med hunde i løbetid. Når de to blæk-sprutter mødes, afsætter hannen små pakker med sædceller i hunnens kappe-hule. Her opbevarer hunnen så sædcellerne til æggene lægges og først her sker befrugtningen.
Blæksprutten i akvarium 61 har ikke haft mulighed for at tiltrække en han, men har alligevel lagt æg. Hvad der præcist styrer denne overflødige adfærd er ikke helt klart, men skyldes sikkert et sammenfald af mange forskellige faktorer.
Fænomenet er velkendt og ses ofte i akvarier.

Fotokonkurrence - Bedømmelsen starter lørdag den 19. november
Prime Tec - Kompas er ikke inkluderet.
I sommerbillede konkurrencen modtog vi mange og flotte billeder.
Alle billederne skal bedømmes og vinderne kåres.
Travlhed og udsalget har forsinket klargøringen til bedømmelse. Lørdag den 19. november vil du kunne se og bedømme billederne.
Du modtager automatisk besked vi e-mail, når billederne er klar til bedømmelse. Alle der deltager i bedømmelsen kommer til udtrækning af endnu en Prime dykkercomputer.
Vi glæder os til at fortælle, hvem vinderne bliver.

Køb dit udstyr direkte på edyk.dk
Se Dykkercentrets
pressemeddelelser
Er du aktiv instruktør kan du gratis modtage gode tilbud og vigtige informationer

Alle kan blive gratis medlem af Dykkercentrets kundeklub og modtag gode tilbud