Modtager du ikke allerede E-News kan du tilmelde dig her

Marts 2005
Solen er kommet højt på himlen og sommertiden er startet. Nu er det tid til at komme i vandet. Har du ikke allerede fået efterset dit udstyr, så kig forbi hurtigst muligt. Når du får dit udstyr vedligeholdt og efterset er det meget vigtigt, at alle de dele der kan blive slidt eller deformerede udskiftes. Alle fabrikanter har forskrifter for, hvad der skal udskiftes årligt eller ved et maksimum antal dyk. Bliver alle de dele ikke udskiftet risikerer du udstyret ikke fungerer korrekt. Det er vigtigt, at dit udstyr bliver rigtigt vedligeholdt, så du kan dykke sikkert. God fornøjelse når du skal ud og nyde det dejlige forårsvejr.

Denne gang kan du i DYKKERCENTRETs E-News blandt andet læse om:
Advarsel
- Farligt stjålet udstyr fra Uwatec.
Bios
-
 Livet i havet i april -
En kogt reje er da lyserød.
Blue Horizons
- Nyt nummer af X-RAY magasinet meldes klar til den 1. april.
Diverse
- Tag med Lene til VM i finne- og apparatsvømning i Shanghai. Sidste nyheder på dykcen.dk
Dykke aktiviteter
- Tag på tur med DykkerGitte. Dyk & Spis i april handler om sild.
Gode Ideer og Tips
- At fylde en overfladebøje ser let ud...  indtil du prøver
Nye links - Link til love og forskrifter samt masser af flotte billeder.
Nyt udstyr
- Aladin Prime computer. Helfodsfinner fra Scubapro til alle, der elsker at snorkle.
Rejseinformationer
- Tag med til Maldiverne og oplev et af verdens bedste dyksteder.
Sponsor nyheder
- Læs om blæksprutterne, der går på 2 arme uden skelet.
Tilbud
- Vind udstyr værdi 8795,- og gavekort 10.000,- 

Læs E-News på dykcen.dk, hvor alle informationer om de enkelte emner kan findes.
Ovennævnte er et udvalg af de nyheder, du finder under hvert emne.

Udstyr stjålet på Boot messen i Düsseldorf
Scubapro/Uwatec advarer mod brug af en Aladin Prime Tec udstillingscomputer, der blev stjålet i forbindelse Boot messen i Düsseldorf. Computeren er en Beta test version, der ikke fungerer korrekt da den ikke er kalibreret korrekt og derfor ikke udfører mætningsberegningerne korrekt. Computeren er let at indentificere da den på kanten af displayet har indgraveret "TEST UNIT". Desuden er kanten rundt displayet i metal, hvilket ingen andre computer af denne type er monteret med.
Der advares på det kraftigste mod at benytte dette instrument.

Livet i havet - April
crangon-crangon-P8110267ed2www.jpg (135625 byte)
"En kogt reje er da lyserød." – Vi forestiller os altid at en rejemad består af flotte lyserøde rejer. Men det gælder ikke kogte hesterejer, og det er måske grunden til at vi ikke spiser dem. I Nordsøen fanges hvert år 2.500 tons som eksporteres. Hesterejer kommer ind på lavt vand i foråret og findes om sommeren i ufattelige mængder på sandbunden langs vores kyster. De er godt kamuflerede, og vi overser at der er op til 10 hesterejer pr. kvadratmeter! De er en vigtig fødekilde for fladfisk, og det er derfor ikke for meget at hunnerne kan have op til 14.000 æg ad gangen.
Af Dennis Lisbjerg, havbiolog og forfatter til hæftet "Dyr og planter ved vores kyster", kr. 69,00. Du kan bestille "Dyr og planter ved vores kyster" via Edyk.dk under Bøger.

Nyt nummer af X-RAY mag
Der arbejdes febrilsk på at få næste nummer af X-ray magasinet klar til fredag den 1. april. Du kan glæde dig til ikke mindre end 100 solide sider med tema om USA's og Canadas stillehavskyst. Du kan downloade hele magasinet gratis.
Læs mere på Blue Horizons.

VM i Finne- og Apparatsvømning, Shanghai.
Hal indgang.jpg (105033 byte)
Af Lene Axelsen - Jeg havde i år den store fornøjelse, at kvalificerer mig til mit 3. senior verdensmesterskab i finne- og apparatsvømning. VM billetten blev sikret, da jeg tidligere på året satte ny nordisk rekord på både 100m og 400m apparatsvømning. Jeg var derfor top motiveret og fuld af forventninger til mig selv, da jeg sammen med to andre svømmere, en træner og en holdleder tog til Kina for at repræsenterer Danmark.
Turen til Shanghai er lang og der er en tidsforskel på 7 timer. Vi tog derfor af sted 6 dage før stævne start, så vi havde en chance for at få turen ud af benene og vende os til de noget anderledes forhold der ventede os i Kina, hvilket viste sig at være en rigtig god ide. Forholdene på det store svømme stadion "Shanghai Pudong Natatorium" var ikke just som vi kender det fra Danmark. Kinesere har åbenbart et noget anderledes forhold til rengøring og hygiejne end danskere har. Det var bestemt ikke almindelig kutyme at vaske sig inden adgang til hallen, og mon ikke rensningsanlægget (hvis der overhovedet var noget) var af ældre dato? I hvert fald var sigtbarheden i bassinet temmelig sparsom, hvilket gav visse problemer når man skulle orienterer sig i forhold til vendinger og andre svømmere. Der udover var vandet så fedtet, at det gjorde det temmelig vanskeligt at få et ordentligt greb på flasken under svømningen. Dagene op til stævnet gik derfor med at lære bassinet at kende og få tapet fingrene ordentlig ind, så man kunne holde på flasken. Forberedelserne viste sig dog heldig vis ikke at være forgæves.
Læs resten af Lenes oplevelser på dykcen.dk under sponsor Lene.

--------------------------------------------------------------

Nyheder på Dykkercentrets hjemmeside siden sidst:
- 30/03-05 Opdatering af Tekniske data for Dykkercentret
- 30/03-05 Info og Tips - At fylde en overfladebøje ser let ud...indtil du prøver
- 23/03-05 Lene Axelsen slår rekorden ved VM i Shanghai med Seac Sub regulator
- 23/03-05 Opdatering af Oversigt planlagte kurser. Nu kurser frem til oktober.
- 23/03-05 Nyt linkSøfartsstyrelsens Regeldatabase indeholder gældende love og forskrifter 
- 19/03-05 Nyt linkNorbert Wu er selvstændig fotograf
- 19/03-05 Aktiviteter marts og april opdateret på edyk.dk - Bestil plads allerede i dag
- 07/03-05 Deltag i konkurrence om Titanium regulator og vind gavekort på kr. 10.000,- 
- 02/03-05 Pressemeddelelse - Kvalitetscomputer med alle funktioner til lav pris.
- 02/03-05 Pressemeddelelse - Scubapro Pacific. En perfekt dragt til nordiske forhold.

Dykkerture med DykkerGitte
GitteDykkerture på DykkerGitte.dk bliver løbende opdateret, så har du lyst til at tage ud og dykke, og gerne vil gøre det i trygge rammer og godt selskab, så meld dig til på en af dykkerturene.
Du kan tilmelde dig ved at sende mig en mail om hvilken tur, du ønsker at deltage på.
Jeg har købt en minibus til 9 personer, så der er mulighed for at køre med og udveksle dykkerhistorier med de andre turdeltagere. På alle ture er der en uddannet dykkerleder, som er ansvarlig for turen. Der er kaffe/te, kage og varmt vand til at komme i dragten, samt selvfølgelig det nødvendige sikkerhedsudstyr som førstehjælpskasse og Ilt-udstyr.
På nogle af turene vil man blive sejlet ud i gummibåd, andre ture er stranddykning. Dykkerturene er inkl. transport med afgang fra udlejningen i Dykkercentret på Frederiksberg – med mindre andet aftales.
Hvis man ønsker at leje udstyr til turen, kan det gøres ved afgangsstedet, men så skal man møde en ½ time før afgangstidspunktet.
Det er uddannede assistenter / dykkerledere, der leder turene, så du er i trygge hænder.
Tilmelding sker ved betaling til Dykkergitte.dk og er bindende. Betaling kan ske via bankoverførelse til Basisbank 1671 - 0000556602. Du kan også booke direkte på edyk.dk

--------------------------------------------------------------

Dyk og spis sild 27. april kl. 1830
sild.jpg (14372 byte)
Det er meget fascinerende at svømme gennem en sildestime. Det som om hele havet bliver levende. Lyset fra solen reflekteres i sildenes sølvfarver, og stimer med mange fisk forvandler omgivelserne omkring dig til hav af lysrefleksioner. Det er fascinerende – umiddelbart ligner det kaos, men alligevel ser det ud til at sildene har en meget aftalt orden i stimen.
Sildesæsonen er startet. Vi dykker i bunden af Isefjorden og ser efter sild. Her finder vi også et rigt udbud af muslinger, søpunge og søanemoner.
Efter dykket spiser vi sild på Langtved Færgekro.
Læs mere om arrangementet på www.dykkergitte.dk.
Tilmelding via e-dyk.dk eller via email: Gitte@dykkergitte.dk eller via telefon 46 19 19 24

--------------------------------------------------------------

Kursusoversigt
gitte_sia04_1.jpg (168767 byte)
Nu kan du se dykkerkurser planlagt helt frem til oktober på dykcen.dk. Alle typer kurser lige fra begynderkurser til professionelle kurser. Uanset om du vil lære at dykke eller bygge videre på din uddannelse, så er her helt sikkert et kursus for dig.
I Dykkercentret stiller vi teorilokaler gratis til rådighed for alle dykkerinstruktører og -skoler. Lokalerne er beliggende Niels Ebbesens Vej på Frederiksberg og er udstyret med alt i A/V-udstyr. Er du instruktør eller har du en dykkerskole, så kontakt os for yderligere information.

At fylde en overfladebøje ser let ud...  indtil du prøver
overflade.jpg (18178 byte)Den mest udfordrende opgave inden for teknisk dykning er ikke at slæbe rundt på et par dobbeltflasker, bytte luft på 60 meter eller selv at holde sig vågen på de lange deko-stop. Nej, en af de sværeste kundskaber at lære for nye tek-dykkere er, hvordan man fylder en overfladebøje på dybden.
Det lyder let. Bare fastgør den åbenbundede bøje til dit hjul, fyre lidt gas ind i posen og lade hjulet rulle ud med let modstand efterhånden som bøjen går op mod overfladen, for at fungere som den visuelle markør for dykkerbåden.
Det er faktisk så simpelt, men som dykkerelever hurtigt opdager, er der meget som kan gå galt. At se sit hjul styrte mod dybden mens bøjen suser mod overfladen er en ydmygende oplevelse, og at blive hevet til overfladen, når hjulet bliver viklet ind i sin egen line, er en farlig én. Klart nok, dette er en vigtig, avanceret dykkeevne, som er let at overse.
læs hele artiklen på dykcen.dk under Info og Tips - Gode ideer - Overfladebøje

Søfartsstyrelsens Regeldatabase indeholder gældende love og forskrifter 
Norbert Wu er selvstændig fotograf

Aladin Prime
Aladin_Prime_Wrist.jpg (47947 byte)
Aladin Prime computeren er den første af de nydesignet Aladin computere, som bliver lanceret i 2005, og det er en radikal ændring fra de tidligere modeller. De firkantede display er forsvundet, den buttede krop og vådkontakterne, i stedet får du en rund slank enhed, som kan bruges på armen og i konsol – og den helt store ændring – trykknapper. Prime computeren er begyndermodellen i den nye serie, selv om det er begyndermodellen, er den spækket med mange avancerede funktioner, inklusiv Nitrox dykning op til 50%, temperatur i displayet, 3 minutters sikkerhedsstop, 6 sekunders baggrunds belyst display, mulighed for selv at kunne skifte batteri. Foruden disse brugbare ekstra funktioner, har den opstigningshastighed visuelt/alarm, opstigningstid, hørbare alarmer, maksimal dybden og urfunktioner med kalender. Pc-interface og software på dansk er inkluderet. 
Fra 2695,- inkl 25% moms
På lager i DYKKERCENTRET. Kan bestilles direkte på edyk.dk

--------------------------------------------------------------

Scubapro helfodsfinne Twin Speed FF
twin.jpg (49788 byte)
Det er flere år siden de første splitfinner til stor glæde for mange dykkere blev introduceret. Nu er det ikke kun som hælremsfinne, du kan nyde alle fordelene ved en spiltfinne. Scubapro giver med deres Twin Speed dig mulighed for at få del i alle de fordele der er ved splitfinnen. Twin Speed er ubetinget en af markedets bedste helfodsfinner, ikke kun til snorkling, men også scubadykning, når vandet er varmt og der ikke er behov for støvler og hælremsfinner. Sammensætningen af materialer gør, at finnen trods fornemmelsen af meget lille belastning på benene, giver en ekstrem god fremdrift. Kramper i læggene hører til i fortiden med store og stive finner. Selve fodlommen på Twin Speed er formet for at sikre, du ikke bliver klemt omkring selve foden. Fodlommen på Twin Speed er samtidig udformet for at sikre en god og stabil kontakt til finnen uden for stort pres på foden. Sidder finnen for hårdt på foden eller klemmer den vil du få kramper, når du skal nyde livet enten i overfladen eller på dykket. Den ideelle finne til alle der elsker snorkling og dykning uanset niveau.
På lager i Dykkercentret i størrelserne 36 til 45. 395,- inkl. moms. Kan bestilles direkte på edyk.dk

Vil du med på dykkersafari til Maldiverne?
Maldiverne.jpg (82115 byte)
Planlægningen af en dykkertur til Maldiverne er nået en del længere.
Vi vil bo på båden og sejle rundt og dykke på de mest fantastiske steder. Da jeg var der i 2003, så vi hammerhajer, masser af grå og hvid tippede revhajer, kæmpemantaer, ikke mindre end 6 hvalhajer, masser af skildpader og masser af delfiner, frøfisk, spøgelsesmurener og mange, mange andre fisk. Alt i alt en superfantastisk oplevelse.
Jeg kan blot sige, da vi undersøgte markedet for den slags ture, var der ingen dansk rejsearrangør, der kunne tilbyde det, som vi selv fik strikket sammen, derfor er det oplagt at tilbyde jer at komme med på sådan en tur.
Prisen bliver kr. 7.900,- per person. Begrænset antal pladser, så først til mølle princippet gælder.
Tilmelding ved betaling af depositum kr. 2500,- inden 10. april 2005.
Restbeløbet betales 3 mdr. før afrejse.
Dette er inkl.:
Ophold på båden i dobbelt kahytter med bad, wc, håndklæder og roomservice. Alle måltider, snack efter dyk, op til 3 guidede dyk om dagen, et natdyk, the, kaffe og vand er gratis og kan tages på alle tidspunkter. Flasker og bly, (andet udstyr kan lejes) Kompressor er på følgebåden, så den ikke står og larmer. Fiskeudstyr – lokal stil, snorkling, picknick på en øde ø, samt besøg i hovedstaden Male. Der er også et lille jazucci ombord og i det hele taget er det ret fantastisk.
For yderligere information kontakt DykkerGitte.dk telefon 46191924 eller mail

--------------------------------------------------------------

Tilbud Rødehavet - KUN for modtager af E-News
Atlantis Rejser
7 dages dykkerferie inkluderet 5 dages dykning for kun 3999,-. Afrejse 26. maj, 2. eller 9. juni 2005. Reserver din plads allerede i dag, hvis du vil være sikker på at komme med. Du kommer til at bo på Sharm Holiday hotel, hvor morgenmaden er inkluderet alle dage. Du kan være sikker på en god tur, med hjælp fra danske Atlantis guider på destinationen. Sharm el Sheik er et meget sikkert turistområde, hvor Ægyptiske sikkerhedsstyrker og turistpoliti diskret er garanter for en god og sikker ferie.Elektronisk Nyhedsbrev
Reserver din plads i dag på 7022 4840 eller Atlantis Rejser.
HUSK at oplyse du modtager E-News, ellers skal du betale mere for rejsen.

Danmarks Akvarium - Information fra Søhesten
kokosnodbklaksprutte.jpg (49817 byte)Det er ikke nemt at være en lille blæksprutte. Det bløde velsmagende blækspruttekød er guf for en lang række rovdyr i havet. derfor har blæksprutter en række tricks til at gemme sig. Deres evne til at skifte farve er legendarisk, og de kan klemme deres bløde kroppe ind i selv meget små sprækker. Men en gang imellem skal de jo også flytte sig, og så bliver det farligt.
Det har den australske "kokosnødblæksprutte" og "algeblæksprutten" der også lever i australske og indonesiske farvande fundet en løsning på. De tripper af sted på to arme.
De to blæksprutter er ret små, med kroppe på størrelse med henholdsvis et æble og en valnød. Når de bevæger sig hen over bunden på kun to ben, ser det tilpas sært ud, til at eventuelle rovdyr ikke genkender dem som blæksprutter, mener australske forskere. Hidtil har man troet, at et skelet var nødvendigt for at man kan gå på to ben. Men blæksprutterne klarer det ved at støtte på musklerne alene i deres arme.

Konkurrence - Vind regulator værdi 8795,- og Gavekort værdi 10.000,-
Siden 1987 har vi heddet DYKKERCENTRET - meget er blevet udviklet og ændret siden, men navnet består endnu. Er det på tide vi skifter til et andet navn? Mener du ja og angiver et navn vi kommer til at benytte, vil du modtage et gavekort på en værdi af kr. 10.000,- til køb af udstyr i DYKKERCENTRET.
Alle der deltager i konkurrencen, er automatisk med i lodtrækningen om en regulator af typen Scubapro Mark 25 Titan AF Int / S 600 T til en værdi af 8795,-.
Dit svar skal være modtaget af DYKKERCENTRET senest torsdag den 30. juni 2005.

En guide til at vælge det rigtige udstyr
Hjælp til at planlægge den bedste dykkerrejse

Lån op til 30.000,- til udstyr nemt, billigt og hurtigt

Gode ideer og tips til alle, der er glade for at opholde sig i vandet