Modtager du ikke allerede E-News kan du tilmelde dig her

November 2004
Julen nærmer sig - mangler du en julegave eller en god ide til en julegave, så kig ind i Dykkercentret.
Nyhed i Dykkercentret: Efter indgåelse af aftale om Aqualung Concept Store forhandlerstatus, kan du nu se hele Aqualungs store udvalg af kvalitetsudstyr i Dykkercentret på Frederiksberg - Kig ind allerede i dag.
Søværnet har i 2003 og 2004 testet udstyr fra forskellige producenter med henblik på at udskifte blandt andet deres Scuba-udstyr. Der blev testet udvalgte modeller regulatorer fra Apeks, Aqualung, Poseidon og Scubapro. Til luft blev Scubapro Mk18AF/S600 godkendt og til Nitrox blev Aqualung Legend Supreme N/O2 - Kig ind og se begge regulatorer i Dykkercentret.
Hylderne i Dykkercentret bugner med julegaver - Ingen går forgæves i Dykkercentret.

Denne gang kan du i DYKKERCENTRETs E-News blandt andet læse om:
Advarsel
- OMS tilbagekalder flaskeventil.
Bios
-
Livet i havet december. Havørreder ved Kronborg og rovdyr der harpunerer.
Blue Horizons
- 2005 program. Rejsetilbud med eller uden fly. Nyt gratis Xray magasin meldes klar.
Diverse
- Søværnet godkender nyt Scuba udstyr - Dykkercentret blive Aqualung Concept Store.
Dykke aktiviteter
- Så er det tid til at reservere plads på Nytårsdykket.
Gode Ideer og Tips
- Sådan tester du finner. Lån op til 40.000 til nyt dykkerudstyr.
Nye links - 7 nye links til blandt andet Indien og Mikronesien. Monofinner. Rejsedoktor. Dykkenyheder.
Nyt udstyr
- Ny DSF håndbog - Smart Tec 3 gas computer - Xtender meget billigere.
Rejseinformationer
- Tilbud på rejse til Rødehavet. Isdykning i Hviderusland. Sinai og Jordan.
Sponsor nyheder
- Hvad lever vandmænd af - Lene sætter en stribe nye nordiske rekorder.
Tilbud
- Titanium regulator til drømmepris - Verdens bedste strobe - Ny konkurrence.
Udstillinger
- Planetariet viser stadig verdens bedste film om koralrevet.

Ovennævnte er kun et lille udpluk af alle de de nyheder du finder under hvert emne.

OMS tilbagekalder flaskeventiler for reparation.
oms_ventil.jpg (8113 byte)Tilbagekald af flaskeventiler til dobbelt flaskesæt.
Dette tilbagekald er et par måneder gammelt, er kommet til vort kendskab sent og vedrører så vidt det er oplyst primært det amerikanske marked.
Men i disse tider hvor internet-shopping over store afstande bliver stadigt mere almindeligt er det nok alligevel bedst at vi iler med at viderebringe meddelelsen: En mindre serie af OMS' manifolder er behæftet med en mindre fejl, der gør at man fra producentens side har valgt at tilbagekalde en mindre serie af roterende manifolder til ombytning.
Fejlen består i at manifolden er blevet udstyret med nogle o-ringe der er for små, hvorved åndegas kan lække ud. Det drejer sig om de sæt á tre o-ringe, der er udpeget herunder. Da det kan være svært at afgøre om man har en berørt manifold uden at skille den ad, opfordres man til at rette henvendelse til det sted hvor man har købt manifolden med henblik på en udskiftning af o-ringene.
Du finder yderligere information på http://www.omsdive.com/manifold-recall.html
Informationer er hentet fra BlueHorizons.dk

Livet i havet - December
bios.jpg (49803 byte)Langt de fleste fisk og andre dyr der kan bevæge sig, er søgt ud på dybt og varmere vand. Nogle fisk er dog tilbage og trives i koldt vand. De kan ses helt inde ved kysten. Planteplanktonet får ikke meget lys, og der er derfor god chance for fin sigt. Det betyder, at det er nemmere at se nogle af de hurtige fisk som havørreden, der nu kommer helt ind til kysten, for eksempel ved Kronborg. Du kan også nyde de fastsiddende dyr. De små polypdyr – hydroider – ligner små glasklare tangplanter. Selvom man ikke skulle tro det, er de rovdyr, der harpunerer deres byttedyr.
Af Dennis Lisbjerg, havbiolog og forfatter til hæftet "Dyr og planter ved vores kyster", kr. 69,00. Du kan bestille "Dyr og planter ved vores kyster" via Edyk.dk under Bøger. En rigtig god juelgaveide.

Så er året så småt ved at rinde ud, og et nyt katalog venter. Kort før jul skulle vi gerne have de nye programmer klar. 2005 programmet bliver en god mix af nogle af de tidligere succeser, og nogle nye spændende tilbud, som vi lige har hentet hjem på de store messer.
Men først et ord om den væsentligste ændring: Der bliver fremover to typer rejsetilbud. Den ene type er Rødehavsrejser med komplette pakkepriser der inkluderer fly. På de fleste andre rejser, derimod, vil flyprisen blive specificeret separat, således at man kan se hvor stor en andel den udgør. Grunden til den ændring er, flypriser nu ændrer sig så hurtigt, at det reelt er umuligt at lave langtidsholdbare katalogpriser, hvis ikke priserne skal være helt ude i hampen. Selvfølgelig vil der stadig være flyrejse med når man booker alle vores arrangementer. Men der lukkes hermed også op for muligheden at man selv kan booke sine flybilletter fx på internettet, hvis man endelig vil det. Det kunne jo være, at man faldt over et brag af tilbud hos et af de mange nye lavprisselskaber. Grunden til at priserne på Rødehavet stadig vil være faste som hidtil, er at vi her flyver med på Atlantis’ chartrede fly (SAS og Maersk) og ikke med rutefly. Hvad er der så i støbeskeen? Forårsprogrammet ligger der allerede, så nyhederne - der blandt andet inkluderer huledyk i Mexico, dyk på hangarskibene ved Bikini atoll og adventure cruise i Asien - har sigte på sommer, efterår og vinter samt 2006. Dog venter vi stadig på 2005 priserne for Island, som skal starte op igen i det sene forår. Her bliver de forlængede weekender, torsdag til mandag, formentlig storsællerten, og den gode nyhed er, at IcelandXpress nu har oprettet dykkerpakker, så man kan for et beskedent merbeløb også kan indveje sin dykkerudrustning uden at blive flået i overvægt.

--------------------------------------------------------------

Xray magazine
entry page1. december er næste gratis udgave af Xray magazine, nummer 4, meldt klar til læsning. I det nye nummer af det interaktive magasin, der ligger gratis til download, kan du blandt andet få gode julegaveideer.
Xray magazine er Danmarks største og mest læste interaktive magasin for dykkere, fyldt med gode dykkeratikler. Hold øje med udgivelsen på
www.bluehorizons.dk eller www.xray-mag.com

Nyt udstyr til Søværnets dykkere
Igennem 2003 og 2004 har dykkere i søværnets forskellige enheder testet Scuba udstyr, for finde udstyr til erstatning for det nuværende. I Dykkercentret er vi stolte af at være forhandlere af alt det udstyr søværnets dykkere godkendte. Det er dejligt , når andre professionelle og respekterede dykkere bekræfter, at det udstyr vi har valgt at forhandle også er deres valg. Følgende udstyr blev godkendt af søværnet til den fremtidige Scuba udrustning:
Regulator luft Scubapro Mk18AF/S600 - Godkendt
Regulator nitrox Aqualung Legend Supreme N/O2 - Godkendt
BCRD vest Scubapro Master Jacket med A.I.R. II - Godkendt
Dykkercomputer Uwatec Smart Com med quick kobling - Godkendt
U/V-lygte Aqualung Lumen X6 - Godkendt
Flasker Scubapro 18 (kun til elevbrug på Dykkerskolen) og 15 liter 200 bar med enkeltventil - Godkendt

--------------------------------------------------------------

Aqualung Concept Store forhandler - det forpligtiger
Dykkercentret er anerkendt som Aqualung Concenpt Store forhandler. Det betyder vi altid vil have praktisk taget hele den i Danmark lagerførte linie på lager i Dykkercentret på Frederiksberg. Aqualung var for få år siden bedre kendt som Spiro Technique, med et foto af Jaques Costeau på alle deres produkter. Kvaliteten er den samme (eller måske bedre). Udvalget er til gengæld blevet meget større fordi Aqualung er resultatet af mange firmaer, der er lagt sammen. Spiro, Deep Sea, US Divers, Technisub, SeaQuest samt flere andre mindre fabrikater. Kig ind i Dykkercentret og se alt det spændende kvalitetsudstyr.

--------------------------------------------------------------

Nyheder på Dykkercentrets hjemmeside siden sidst:
- 30/11-04 Nyt linkIndia.com - Indien er et utroligt spændende land at rejse i.
- 30/11-04 Pressemeddelelse - Xtender - Dykkercomputer og ur fra Scubapro
- 29/11-04 Instruktør e-mail info - OMS tilbagekalder flaskeventiler for reparation.
- 29/11-04 Nyt linkLeaderfins fremstiller finner, der benyttes af førende sportsfolk i hele verden.
- 10/11-04 Aktivitetsplanen for december er klar - Bestil din plads på edyk.dk
- 03/11-04 Opdatering af informationerne om Københavns Sportsdykkerklub under links
- 03/11-04 Nyt linkRejsedoktor.dk nyheder om sygdomsudbrud og andet for rejsende
- 03/11-04 Nyt linkIrishwrecksonline med vraginformationer fra Irland
- 03/11-04 Nyt linkThe Irish Underwater Council (Irlandsk Sportsdykker Forbund)
- 03/11-04 Nyt linkwww.underwatertimes.com masser af dykkernyheder
- 03/11-04 Nyt linkAmazing Dive Club - Læs om Papua Ny Guinea og Mikronesien
- 02/11-04 Instruktør e-mail info - CE-mærkning af Nitrox dykkerudrustninger
- 01/11-04 Instruktør e-mail info - Gratis foredrag til alle modtagere af Instruktør E-mail.

Reserver din plads på det traditionsrige nytårsdyk
Reserver plads til din næste tur allerede i dag på edyk.dk
Traditionen tro tager vi et nytårsdyk den 31. december. Vi kører fra Dykkercentret kl. 1100 til det nærmeste gode dyksted. Efter dykket skåler vi det nye dykår ind med et glas boblevand. Vi er tilbage i Dykkercentret i så god tid, at alle kan nå aftenarrangementerne.
Reserver din plads på edyk.dk allerede i dag.

Sådan tester du Force finner (og alle andre)
# 1 Svøm et par bassinlængder på ryggen. Bemærk hvordan vandet "koger" cirka et meter bag dig. Ved at svømme på ryggen har du mulighed for se, hvor godt finnerne giver fremdrift.
# 2 Rul om på maven for at øve dig i at benytte finnerne med ansigtet ned - i og under overfladen med og uden dit dykkerudstyr. Husk at bruge strømlinede crawlspark, hvor du holder finnebevægelserne inden for 60-90 cm. God fornøjelse.
# 3 Sæt en Force finne på en fod og en anden type finne på den anden. Hold fast i bassinkanten. Spark hårdt i 5 minutter, eller ind til du bliver træt. Du vil opdage at det ben du bruger til den anden finne på, uanset type, vil blive træt hurtigere end det ben du bruger Force finnen på. Dykning uden udmattelse er hvad Force finnerne handler om. Med Force finner kan du dykke hele dagen og danse hele natten - God fornøjelse.
Læs mere på http://www.forcefin.com/FF_PAGES/FF_wisewords/releases/2Instructor.htm

--------------------------------------------------------------

Lån op til 40.000 kr. Her og nu til bankrente
Det er OK at leje - Det er fedt at ejeUdfyld og indsend låneansøgningen elektronisk. Bemærk - det er kun lån til dykkerudstyr i Dykkercentret, du kan ansøge om.
Når dit lån er godkendt skal du blot kigge ind i Dykkercentret inden 7 dage. Vi pakker dit udstyr med det samme og du kan komme ud og dykke. 
Du er selvfølgelig også meget velkommen til at komme ind i Dykkercentret, så hjælper vi dig med at udfylde låneansøgningen.
1. 1,25 i rente - Du låner til 1,25 i rente pr. mdr., hvis du selv kommer med 25% i udbetaling.
2. Nemt og hurtigt - Dit lån bliver godkendt på blot 10 minutter, så er du klar til at handle.
3. Du får råd nu - Køb nu, betal med små månedlige ydelser.
4. Valgfri afdragstempo - Fordel betalingen over op til 60 måneder.
5. Ingen ekstra sikkerhed - Slip for kautionist eller anden sikkerhed.
6. Ingen gebyrer når du indfrier - Du kan når som helst indfri lånet, uden gebyrer eller ekstraudgifter.
7. Ingen udsving i renten - Betal samme, faste rente i hele lånets løbetid.
8. Træk renterne fra - Du kan trække alle renterne fra på selvangivelsen.

- 30/11-04 Nyt linkIndia.com - Indien er et utroligt spændende land at rejse i.
- 29/11-04 Nyt linkLeaderfins fremstiller finner, der benyttes af førende sportsfolk i hele verden.
- 03/11-04 Nyt linkRejsedoktor.dk nyheder om sygdomsudbrud og andet for rejsende
- 03/11-04 Nyt linkIrishwrecksonline med vraginformationer fra Irland
- 03/11-04 Nyt linkThe Irish Underwater Council (Irlandsk Sportsdykker Forbund)
- 03/11-04 Nyt linkwww.underwatertimes.com masser af dykkernyheder
- 03/11-04 Nyt linkAmazing Dive Club - Læs om Papua Ny Guinea og Mikronesien

Gasblender & service TECH håndbogen 
Håndbogen som er undervisningsmaterialet til CMAS gasblender & Service Technician kursus. Bogen udmærker sig ved at være på dansk og kan benyttes som opslagsbog efter endt kursus. Håndbogen er udgivet af Dansk Sportsdykker Forbund og kan købes direkte på hjemmesiden http://www.sportsdykker.dk/index.php?pid=3
Stykpris (inkl. moms) kr: 250,00.

--------------------------------------------------------------

Smart Tec
Smart Tec.jpg (59526 byte)Så kommer den - Den slangeløse luftintegrerede Smart computer.
Smart Tec’en fortsætter med Smart Pro’ens algoritmer, form og design, men med endnu flere faciliteter og forbedringer. Den elastiske stofrem er erstattet af en kraftig gummirem. De tre trykknapper gør det muligt under dykket, at komme ind i de ekstra faciliteter.
Smart Tec kan bruges med trådløse tryksender, der er monteret på 1-trinnet. Samme type som Air Z og Air X. Informationer som tank- og åndedrætsdata kommer frem på hoveddisplayet, hvilket overflødiggør et almindeligt manometer med slange. For de tekniske dykkere er største plus med Smart Tec’en at den kan bruges sammen med ikke mindre end tre tryksendere på en gang. Du kan altså starte med en type blanding og så skifte til en bund blanding, for derefter at gå tilbage til den første blanding og afslutte med en dekoblanding. Smart computeren vil under hele dykket vise dig den aktuelle flaskes tryk og resterende respirationstid for hver flaske som du har i brug.
Foruden denne funktion, så kan Smart Tec’en også bruges med 100% ilt, som dybdemåler med tid, opstigningstid, opstigningshastighed og alarm, maksimum dybde, dybdealarm, temperatur i display, justerbart sikkerhedsstop i intervallet 1-5 minutter, deko-dyk planlægning (inklusiv planlægning af dykning med brug af op til tre gasblandinger), og justerbart baggrundsbelyst display i intervallet 2 til 12 sekunder. 8995,- inkluderet 25% moms, tryksender, PC-interface, PC-programmer og kompas.
Enhver dykkers drøm.

--------------------------------------------------------------

Aqualung Lumen X4
Colours range
Lille kompakt lygte -  Passer perfekt i enhvar BC-vest lomme. Med Lumen X4 er det i hvert fald ikke lygtens skyld, at du ikke har lys med ned. X4 bruger 4 C-celle batterier, der giver den kraft nok til at lyse i 6 timer. X4 lygten er forsynet med gummi greb så den ligger perfekt i hånden. X4 leveres selvfølgelig også med en håndledsstrop. På håndledsstroppen er på monteret tænd/sluk sikring, så du ikke kommer til at tænde lygten uforvarende.
Pris 235,- inkluderet håndledsrem. På lager i Dykkercentret.
Julegaven til dykkeren der har det meste. Bestil den på Edyk.dk

--------------------------------------------------------------

Spar 500,- på Scubapro Xtender
xtender1.jpg (25592 byte)Den nye Scubapro Xtender er en dykkercomputer med dobbeltfunktion, som et imponerende ur. Et instrument til alle der ikke ønsker en kompliceret computer, er Xtender løsningen. Dette er den sikre dykkercomputer, der også er det perfekte ur så du har brug for det uanset om du dykker eller ej.
Xtender er robust, brugervenlig og giver alle de nødvendige informationer for at du kan dykke sikkert.
NY PRIS KUN 3495,- inkl. 25% moms

Chef-kokkens anbefalinger for vinter 2005
Sigten er fremragende hernede, ganske enkelt. Og det bløde grønlige ovenlys får de spinkle blødkoraller og søfjerene til fremstå lysende og klart aftegnede, spredt ud over hele bunden. Det er en ren smølfeskov hernede, men vi kan ikke blive så længe. Dekogrænser, luftforbrug og et par fingre der er ved at miste deres finmotorik og greb om kameraet, tilsiger at det nu er på tide atter at vende tilbage til varmen i riget over springlaget. Isdykning fra snescooter i Hvidehavet Rusland, incl. Stop-over i Skt Petersborg, 10 nætter i alt. Helpension på dykkercentret.
Se turopslag for yderligere info på www.bluehorizons.dk/rejser/r3-4.html
Pris ved seks pers: 6.995,- plus fly til Skt.Petersborg.

--------------------------------------------------------------

Er du mere til varme eventyr
2004_11.jpg (7946 byte)
Oplev Sinai’s østkyst og Jordan. Med stop på bekvemme hoteller i Dahab, Nuweiba og Taba drager vi i komfortable busser fra Sharm el Sheikh op til Jordan, hvor man mellem dykkerdagene fx kan bese den berømte glemte by Petra.
Se turopslag for yderligere info på http://www.bluehorizons.dk/rejser/r1-3.html
Samlet pris, inkl fly 7.889.

--------------------------------------------------------------

Tilbud Rødehavet
Atlantis Rejser
Fly + hotel med morgenmad inkluderet 5 dages dyk.
Afrejse den 13. december 2004. Begrænset antal pladser - reserver din plads allerede i dag. KUN 3999,- per person i dobbeltværelse.
Med Venlig Hilsen Atlantis Rejser

Danmarks Akvarium - Information fra Søhesten
Hvad lever vandmænd af?
Vandmænd æder små bitte dyr, der lever i de frie vandmasser – såkaldt plankton. Der er primært tale om små krebsdyr og fiskelarver. Når disse små organismer rammer vandmandens hvælvede overside, glider de ned til vandmandens ydre rand. Her sidder en masse små fimrehår, som fører maden hen til vandmandens fordøjelsessystem. Faktisk er vandmænd forsynet med giftige nældeceller – ganske som brandmænd – men giften kan kun lamme ganske små dyr og kan ikke mærkes gennem menneskets tykke hud.

--------------------------------------------------------------

Lene satte nye nordiske rekorder på stribe
2004_lene 01.jpg (36305 byte)
Ved det netop gennemførte verdensmesterskab i finne- og apparatsvømning satte Lene Axelsen nye Nordiske rekorder på alle de distancer hun deltog på. Desværre var kineserne så overlegne, at ingen andre kunne komme bare i nærheden af dem og medaljerne. Lene bruger Seac Sub Sorius Adj regulatoren for at sikre hun får al den luft hun har behov for, når hun svømmer - og det er rigtig meget luft. Efter de gode resultater har Lene besluttet sig for at deltage ved det europæisk mesterskab.
Læs mere om Lene og hendes præstationer.

Scubapro Mk25AFT / S600T - Titanium
s600.jpg (17238 byte)Efter 1 års test godkendte det danske søværn Scubapro S600 regulatoren, som den eneste til brug med luft. Blandt de andre regulatorer, der deltog i testen var Apex, Aqualung og Poseidon.
Vi har købt et begrænset parti af S600 super regulatoren, hvor alle metaldelene er fremstillet i titanium. mk25aft.jpg (31496 byte)Titanium er meget let og slidstærkt - en regulator, der holder resten af livet.
Mk 25AFT er koldtvandsgodkendt i henhold EN250-2000 og er fremstillet i solid titanium - ekstrem lav vægt og stor slidstyrke.
S600 2. trinnets metaldele er fremstillet i titanium - ekstrem lav vægt og stor slidstyrke. Begrænset antal KUN 4995,- Den perfekte julegave. Edyk.dk

--------------------------------------------------------------

OBS - Undskyld fejlen...
Næste konkurrence starter ikke før tirsdag den 1. februar 2005
- præmien vil være et gavekort på 10.000,-.
Skal Dykkercentret have nyt navn?
Hvad skal det nye navn være?
Navnet skal reflektere vores nære tilknytning til dykning og ophold i vandet. Desuden skal det reflektere vores store viden inden for neoprendragter, hvor udvalget løbende vil blive udvidet til at dække andre sportsgrene, der benytter neoprendragter.

--------------------------------------------------------------

Scubapro Strobe
strobe light.jpg (50792 byte)Verdens bedste strobelygte. Nu hvor der er mørkt flere timer end lyst her i det høje nord, er det et stykke sikkerhedsudstyr alle dykkere bør være udstyret med. Det er dog ikke kun herhjemme stroben er perfekt. Ved dykning i tropiske farvande er der mange gange fremmede strømforhold, hvor det kan redde dit liv hvis båden eller andre kan se dig. Med et batteri fungerer lygten i cirka 24 timer uafbrudt med 1 meget kraftigt strobeblink i sekundet.
TILBUD 285,- (normal 395,-) - Begrænset antal.

Tycho Brahe Planetariums.
dykker.jpg (44820 byte) "Koralrevet" er blevet kåret som årest bedste I-Max film 2003.
Filmen tager publikum med til det populære paradis under havets overflade.
Det er nok det nærmeste du kan komme rigtig dykning uden selv at blive våd. Har du ikke allerede været inde og nyde denne storslåede film, så reserver plads allerede i dag.

--------------------------------------------------------------

Tycho Brahe Planetariums. "Delfiner" 
delfin.jpg (100653 byte) At svømme med vilde delfiner er et uopnåeligt ønske for dyreelskere verden over. I denne film svømmer du med et af havets mest legende, livgivende og intelligente væsner. Filmen er spækket med eksotiske lokaliteter, aktuel viden og hjertelige møder mellem mennesker og delfiner. Den boblende og melodiøse filmmusik er komponeret og indspillet af Sting.

Se de sidste nyheder på dykcen.dk
Dykinfo - Beskrivelse af dykkersteder i Danmark og udlandet

Læs om alt det spændende udstyr du finder i Dykkercentret - Udstyrsbeskrivelser
Udstyrsguider - Vejledning i valg og vedligehold af udstyr