Modtager du ikke allerede E-News kan du tilmelde dig her

August 2004
Trods det lunefulde danske sommervejr har det været en kanon sommer i Dykkercentret. Aldrig har vi hjulpet så mange med udstyr, så de har kunnet nyde snorkling og dykning i Danmark. Vi er sikre på, at det blandt andet skyldes at vi, som den eneste forretning i Danmark, udelukkende kan koncentrere os om at finde det rigtige udstyr til dig. Efter vi besluttede, at undervisning skal varetages af selvstændige instruktører og skoler, har vi kunnet bruge al vores tid og energi på, at finde det helt rigtige udstyr til alle. Du finder ikke større udvalg og mere dykkerudstyr på lager andre steder i Danmark - På gensyn i Dykkercentret.

Denne gang kan du i DYKKERCENTRET E-News blandt andet læse om:
Blue Horizons
På vragjagt i det arktiske ocean.
Diverse
- Big Brother watching you. Dykker verdensrekord i Københavns Havn. Ny Dykkervejleder.
Dykke aktiviteter
- DM i undervandsfoto. Dyk & Spis. Kom GRATIS til Danske mesterskaber. 
Gode Ideer og Tips
- Sikkerheds- og dekobøje kan redde liv.
Kurser
- Mange kurser at vælge imellem. Blandt andet 1. hjælp, vrag, biologi og redningsdykker.
Nye links
- AIR365 klubben, der satte verdensrekord. Sebak leverer monofinner til verdenseliten.
Nyt udstyr
- Super regulator i Titanium. Den perfekte multibøjle. Tørhætten til nordiske farvande.
Rejseinformationer
- Tag med Blue Horizons til Norge.
Sponsor nyheder
- Dragefisken er flot og giftig. Lene Axelsen tager til DM og VM. Duathlon i Værløse.
Tilbud
- Vind ur fra Titanic ekspedition. Aladin Pro dykkercomputer til fantasipris. Billigste flasker.
Udstillinger
- Vragmesse 2004. Tycho Brahes Planetarium.

Ovennævnte er bare et lille udpluk af alle de de nyheder du finder under hvert emne.

På vragjagt i det arktiske ocean
Jan Jørgensen og Thomas Larsen fra JJ-technique befinder sig i disse dage i det artiske hav på jagt efter vraget af Tsjeluskin. 
Målet for ekspeditionen er den dansk byggede Tsjeluskin (ex. Lena), en dampisbryder bygget af B&W i 1932 til Sovjet Unionen, skriver Thomas.
Tsjeluskins opgave var at holde kontakt- og genforsyne de arktiske vejrstationer, der via radio meldte om isforholdene langs den russiske kystlinie, til gavn for skibstrafikken. I 1934 blev Tsjeluskin fanget af pakisen i Beringstrædet og ført nord for polarcirklen af de drivende ismasser. Besætningen på 105 mand måtte overleve 2 måneder på en isflage, indtil de sensationelt blev redet af tre små flyvemaskiner, der i hold løftede besætningen tilbage til fastlandet. Kun ét besætningsmedlem mistede livet da han forsøgte at bjærge gods fra skibet under hendes endelige forlis.
Læs mere på www.bluehorizons.dk

Farvel til Morten og velkommen til Andreas
Morten
Efter 1 år i Dykkercentret er Morten desværre nødsaget til at flytte til Århus, hvor hans kæreste er optaget på sit studie. August måned bliver desværre den sidste i Dykkercentret.
"Min tid i Dykkercentret har været rigtig god, præget af travle arbejdsdage og masser af arbejdsopgaver. Det bedste ved jobbet i Dykkercentret har været tilfredse kunder og de varierede arbejdsopgaver, der gør at ingen dage har været ens. Tak for alle de gode minder du, som kunde i Dykkercentret, har været med til at give mig - det er dejligt at gå glad på arbejde."
Andreas kommer fra Rostock i Tyskland og er allerede startet på sin uddannelse i Dykkercentret, for at kunne give dig den bedste vejledning og hjælp med at finde det helt rigtige udstyr til dig. Andreas vil få ansvaret for Dykkercentret i Nørregade, men du vil selvfølgelig også møde ham på Frederiksberg.

--------------------------------------------------------------

Big brother watching you
Stadigt flere aktiviteter undersøges og indberettes. Som det blandt andet stod at læse forleden i alverdens medier får det tiltagende Big Brother samfund stadig mere bizarre og dog skræmmende udfald i USA. 
Den kendte amerikanske senator Edward Kennedy er for eksempel flere gange blevet nægtet adgang til fly fordi hans navn blev forvekslet med en, som stod på en hemmelig spærreliste. SAS og andre europæiske flyselskaber har måtte indvillige i at udlevere en lang række følsomme personoplysninger til de amerikanske myndigheder, under stor kritik fra de europæiske lande. Og nu: PADI har angiveligt været presset til at udleveret over 2 millioner adresser til FBI, indeholdende følsomme personoplysninger på de sidste par års kursister. Og det er sket uden hverken at fortælle medlemmerne det, eller indhente deres tilladelse.
Læs hele artiklen på www.bluehorizons.dk

--------------------------------------------------------------

Kulturhavn 2005 - Rekorddyk den 06-08-2004
rekord.jpg (26679 byte)
Over 200 dykkere i vandet samtidigt - Ny verdensrekord sat af Danske dykkere.
Dykkereventet - forsøget på at komme i Guinness Rekordbog - under Kulturhavn 2005 blev en stor succes, ikke mindst på grund af det fremragende vejr. Her er lille billedgalleri der følger aftenen.
Den 6. august 2004 slog de rekorden og viste at selv om vandet er koldt, så kan vi mønstre flere dykkere, som ikke bare slår en rekord, men også sætter en ny - verdens største natdyk.
Et stort tillykke til dykkerklubben AIR365, der stod for det flotte arrangement.

--------------------------------------------------------------

Nyheder på Dykkercentrets hjemmeside siden sidst:
- 26/08-04 Over 1000 produkter på E-Handel - Danmarks største E-handel for dykkere?
- 24/08-04 E-Handel opdateret, nu med 972 varer - Danmarks største udvalg også på nettet
- 24/08-04 Turplan for september er klar på E-Handel under Turtilmelding
- 19/08-04 Komplet regulatorserie 2004 lagerført fra Seac Sub
- 19/08-04 Komplet trykluftharpun serie 2004 lagerført fra Seac Sub
- 18/08-04 Regler for undervandsjagt
- 17/08-04 11 nye manualer til download
- 16/08-04 Teknisk beskrivelse Smart computer
- 16/08-04 Manual til Uwatec Smart
- 16/08-04 Manual til Uwatec Aladin Pro
- 16/08-04 Manual til Uwatec Aladin Sport 
- 16/08-04 Manual til Uwatec Aladin Sport Plus
- 16/08-04 Nyt område - Manualer, hvor du kan hente og læse diverse manualer
- 16/08-04 Info - Diverse - Regler for undervandsjagt
- 31/07-04 Turplanen for august opdateret på E-Handel.
- 31/07-04 Nu 889 varer til bestilling via E-Handel.

Du kan altid se alle DYKKERCENTRETs dykkerture og tilmelde dig på E-Handel.

--------------------------------------------------------------

DM I UV-FOTO 2004 d. 3. - 5. september.
2004_01.jpg (8149 byte)
Dansk Sportsdykkerforbunds fotoudvalg inviterer atter i år alle forbundets undervandsfotografer til en dyst om, hvem der kan tage det bedste billede indenfor en given tid og på et givet sted.
Danmarksmesterskabet i undervandsfotografering vil i år foregå omkring Nykøbing Sjælland, Anneberg.
PRAKTISKE OPLYSNINGER
Deltagerne vil blive indkvarteret i 4-personers værelser på Anneberg. Prisen for deltagelse i år er på 500 kr. for UV-fotografer og 450 for alle andre. Deltagergebyret dækker udgifter til overnatning, lokaleleje, film, fremkaldelse samt morgenmad ,frokost lørdag og middag lørdag aften. Alt herudover skal deltagerne selv sørge for. Se hele indbydelsen. PDF 20KB.

--------------------------------------------------------------

Onsdag den 8. september kl. 18.00 - Dyk og Spis arrangement med DykkerGitte.
muslinger.jpg (53602 byte)
Blåmuslinger – Spis og dyk
De store banker af blåmuslinger, som findes i Isefjorden og andre steder ved vore kyster, er et smukt syn. Blåmuslinger smager vidunderligt og de er lette at indsamle. Har man blot et fangstnet med på dykket, får man hurtigt samlet mad nok til et par personer.
Som dykker har man mulighed for at vælge de største og flotteste blåmuslinger. Og så fås de ikke friskere hos nogen fiskehandler. Vi dykker i Isefjorden og ser efter blåmuslinger.
Efter dykket spiser vi blåmuslinger på Langtved Færgekro. Opskriften på aftenens ret bliver selvfølgelig udleveret, så man selv kan prøve sine gastronomisk evner af, næste gang man har muslinger med op fra et dyk.
Arrangement koster 200 kr./person og er inklusiv dykning og spisning. Drikkevarer købes på kroen.
Tilmelding til Gitte:
Gitte@dykkergitte.dk eller via telefon 46 19 19 24. Husk fisketegn, hvis du ønsker at tage noget med op.

--------------------------------------------------------------

Lørdag 25. og søndag 26. september åbne Danske mesterskaber i Finne- og Apparatsvømning
Lene sponsoreres af Dykkercentret Farum svømmehal lægger i år faciliteter til de åbne danske mesterskaber, hvor Lene Axelsen vil gøre alt for ikke kun at genvinde sine tidligere mesterskaber, men sætte nye danske rekorder.
Der vil blive dystet i Længde dyk, finne- og apparatsvømning. De danske svømmere er af verdensklasse, så kig forbi og se hvad chancerne er for medaljer til det kommende verdensmesterskab i Kina, hvor blandt andet Lene deltager. Se hele programmet PDF 62KB.
Du er inviteret GRATIS med som tilskuer. 

Scubapro Sikkerheds- og Dekobøje
Scubapro Sikkerheds- og dekobøjeScubapro har lavet en sikkerheds- dekobøje, som kan bruges til lidt af hvert. Du kan bruge den som dekobøje, hævesæk og overflade markering. Selve bøjen puster du op med munden eller din feederslange til vesten. For at bøjen ikke skal sprænge, når du sender den til overfladen enten som hævesæk eller som dekobøje, er den udstyret med en overtryksventil, som du også kan udløse. Fordelen ved du selv kan kontrollere luftmængden er, at du selv bestemmer farten op, hvis du hæver noget. I overfladen kan du puste bøjen og bruge den til at "vinke" med, så båden nemmere kan se hvor du er.
I toppen af bøjen er der plads til, at du kan montere et strobelys eller en anden form for markering som for eksempel knæklys, så du kan blive set. I bunden af bøjen er der fæstne muligheder til en snor eller andet. Selve bøjen kommer med snor og en opbevarings taske, så den er lige til at have i lommen på din vest eller monteret på en D-ring.
Fordelen ved denne bøje er at den optager minimal plads, så du kan tage den med til udlandet, og lade din almindelige overfladebøje med linehjul og hvad du nu har påmonteret ligge hjemme.
Den perfekte sikkerhedsbøje til strøm- og båddyk.

Check Dykkercentrets hjemmeside for planlagte kurser i 2004 - siden opdateres løbende med nye tilbud. Du kan selv planlægge dit kursus sammen med din instruktør. Eller du kan vælge et af de fastslagte kurser - Check hjemmesiden under Kurser.

--------------------------------------------------------------

Videregående kursus 11. og 12. september - Vrag specialty
Check Dyk.Nu

--------------------------------------------------------------

Førstehjælp - 12 timers Grundkursus
Tirsdag den 14. september til torsdag den 16. september kl 18:00 til 22:00
Vi tilbyder 12 timers grundkursus i førstehjælp. Alle kan deltage på dette kursus, der er kompetencegivende i forbindelse med andre uddannelser - ikke kun inden for dykning.
Kursusoversigt:
3 aftener med i alt 12 timers teori og praktiske øvelser.
Du gennemgår blandt andet:
De generelle regler for korrekt afgivning af livreddende førstehjælp. Gennemgang af ulykkesforløb. Afgivelse af kunstigt åndedræt herunder benyttelse af ilt-kuffert. Afgivelse af hjertemassage. Videregående fysik og fysiologi specielt for dykkere. Desuden vil de specielle forhold ved dykning blive gennemgået.
Kvalifikationer efter kursus:
Du vil efter kurset være i stand til at afgive korrekt livgivende førstehjælp.
Kursusgebyr alt inkluderet 685,-
Tilmelding til Leif på 2712 0380

--------------------------------------------------------------

Underwater Biology Specialty
Lørdag den 18. september og søndag den 19. september
Et meget spændende og grundigt kursus om undervandslivet. Formentlig verdens mest omfattende biologi kurser for fritidsdykkere. Vi har ny-udviklet det i samarbejde med to havbiologer, der begge er dykkerinstruktører. Bemærk at vi har fyldt kurset med så meget ekstra information at kurset strækker sig over to hele dage. Lær at "læse" naturen og kend miljøet du bevæger dig rundt i under overfladen.Vi gennemgår:
Planlægning, organisering, procedurer, teknikker, problemer, farer og udstyr ved dykning i forskellige akvatiske miljøer.
Grundlæggende oversigt af de akvatiske livsformer (dyreriget og planteriget).
Oversigt over almindeligste danske maritime liv.
Det akvatiske miljø's vekselvirkninger og samspil.
Myter om farligt maritimt liv.
Ansvarlighed og respekt ved kontakt med det akvatiske miljø.
Menneskeskabte påvirkninger.
Dykkerfærdigheder som kan bruges til at skåne miljøet.
Sikkerhedsregler
2 dage med 2 dyk om søndagen. Diplom og certifikat. Tavler til identifikation af fisk og planter.
Forkrav: Open Water Diver.
Pris: 1.450,- Bemærk denne pris er kun gældende for premiere-kurset 18./19. september. Næste kursus forventes at blive en del dyrere.
Tilmelding til Leif på
2712 0380

--------------------------------------------------------------

Begynderkursus 17. til 26. september - Open Water Diver weekendkursus
Check www.dykkergitte.dk  

--------------------------------------------------------------

Rescue Diver kursus
Torsdag den 23. september og fredag den 24. september kl. 9:00 til 16:00
Lørdag den 25. september og søndag den 26. september kl. 9:00 til 18:00
Rescuekurset holdes i samarbejde mellem dyk.nu og Dykkergitte
Kurset for fritidsdykkeren der ønsker at dykke mere sikkert. På dette kursus vil du udbygge din viden omkring redning i forbindelse med dykning. Du får suppleret din dykkeruddannelse med kundskaber, der ikke kun angår dig selv. Sikkerhed er ikke kun at kunne tage vare på sig selv, men også at kunne håndtere uheld korrekt. Bliv en værdifuld makker.
Kursusoversigt:
Kurset afvikles over 4 dage.
1 dag teoretisk gennemgang med afsluttende eksamen. Her gennemgås blandt andet: Sikkerhedsregler for dykning, hvordan undgås ulykker, hvordan begrænses ulykker. Dykkerudstyr, dets udformning og praktiske anvendelse. Videregående fysik og fysiologi specielt for dykkere.
1 dag i bassin, hvor du lærer forskellige teknikker benyttet i forbindelse med redning samt afvikler svømmeprøver.
2 dage i havet med praktiske redningsøvelser og opgaver samt "redningsspil".
Kvalifikationer efter kursus:
Du vil efter kurset være i stand til at tage godt vare på dig selv samt yde kvalificeret assistance til alle andre dykkere. Den anbefalede maksimale dybde du bør dykke til er 30 meter. Du vil være med til at kunne gøre dykning mere sikker.
Udstyr:
Intet udstyr stilles til rådighed. Du skal kunne yde en optimal sikkerhedsmæssig indsats, dette kan kun lade sig gøre, når du er 100% fortrolig med dit eget personlige udstyr.
Forudsætninger:
Min. 16 år ved kursusstart. Certificeret Advanced Open Water Diver eller tilsvarende. Helbredserklæring max. 1 år gammel. Have gennemgået min. 12 timers Røde Kors Førstehjælp grundkursus eller tilsvarende anerkendt kursus inden for de sidste 12 måneder. Der skal være 4 kursister for at kurset kan afvikles.
Pris 3.450,-
Check Dyk.Nu
Check www.dykkergitte.dk  

--------------------------------------------------------------

I Dykkercentret stiller vi gratis undervisningslokaler med alt i A/V-udstyr, til rådighed for selvstændige instruktører og dykkerskoler. Er du instruktør og har behov for de perfekte undervisningslokaler, er du velkommen til at kontakte René i Dykkercentret.

- 27/08-04 Nyt link - Sea&Sea i Japan er verdens største producent af undervands kameraudstyr.
- 26/08-04 Nyt link - AIR365 Aktiv dykkerklub i København.
- 23/08-04 Nyt link - Sebak i Estland producerer mange forskellige typer finner til alle formål
- 16/08-04 Nyt link - Dansk Sportsdykker Forbund er en sammenslutning af danske dykkerklubber

Scubapro S600T/MK25AFT
mk25afts600.jpg (23042 byte)
Regulatoren du ikke kan slide op og som ikke koster penge i overvægt, når du rejser.
Scubapro har lavet en videreudvikling af deres kendte regulator S600/MK25. S600 2 trinnet er et trin for den kræsne dykker. Du har mulighed for at ændre luft flowet i regulatoren samtidig med at du kan ændre hvor meget du skal suge før den giver luft. Det gør at du kan tilpasse luftmængden lige efter dit personlige behov. Desuden har du mulighed for at bruge den med helmaske, fordi den kan indstilles så den ikke kommer til at skyde masken af dig, hvis du tager en dyb indånding. MK25 1.trinnet har 5 lavtryksudtag og 2 højtryksudtag. Det giver dig mulighed for sammen med sviveltoppen at montere dine slanger så de passer perfekt til dig. I S600T/MK25T har Scubapro udført alle metal delene i titanium. Titanium giver dig en længere holdbarhed, en større slid styrke og en regulator der vejer minimalt. Dette kombineret med ydelsen gør, at du får en fuldblods arbejdshest som er specielt ideel, hvis du rejser meget da den ikke vejer så meget i håndbagagen. Af ekstra tilbehør er en boblefordeler som sender boblerne om bag ved dit hoved. Alle fotografer kender problemet med bobler op foran ansigtet, det er du fri for med den ekstra boblefordeler til kun 145,- for et komplet sæt. Regulatoren kommer i en eksklusiv regulator taske lige til at tage med på rejsen.
Lagervare i Dykkercentret 8995,- inkl. 25% moms. Du kan bestille regulatoren via E-Handel.

--------------------------------------------------------------

Seac Sub multi bøjle
Seac Sub er kommet med en multi bøjle. Bøjlen kan du bruge til din dragt, BC-vest og regulatorensæt.
Den er lavet så smart, at du lige kan pille endestykkerne af og vende dem. Det gør at du kan få et blødt knæk til dragten eller en "stopkant", så din bc-vest ikke glider ned af bøjlen. Uanset hvad du bruger bøjlen til din, kan du samtidig montere din regulator uanset om den er med bøjle- eller Din-kobling. DIN regulator gevindet er monteret med en lille beskyttelse hætte, så der ikke kommer snavs der ind i gevindet. Den perfekte bøjle til dig der vil opbevare dit udstyr, så det fylder mindst muligt og samtidig bliver opbevaret perfekt.
Lagervare i Dykkercentret 130,- inkl. 25% moms. Du kan bestille bøjlen via E-Handel.

--------------------------------------------------------------

SeacSub Dry 6mm
Dry hætten fra SeacSub er en ideel hætte til dig, der dykker i Danmark. Hætten vil give dig både høj komfort og rigtig god varmebeskyttelse. Dry hætten er lavet i SeacSubs 6mm Ultraspan neopren. Med denne nye neopren får du en hætte, der har en høj elasticitet. Det gør at hætten er meget let at tage på og af. Samtidig vil Dry hætten tilpasse sig til dit hoved, så du undgår overflødig vand i hætten. Foringen i hætten er SeacSubs nye Firedry, denne foring gør at hætten er meget komfortabel for dig at have på. Foringen gør også at hætten glider let af og på. I toppen af hætten er der et offset hul, der gør det muligt for det overskydende luft, du har i din hætte, at slippe ud uden at der trænger vand ind i hætten. Hætten forsegler dit ansigt med en 4 cm bred glatskinds membran. Når du har så bred en membran, slipper du for at der sniger sig vand ind, selv om du har maskeskørtet under hætten ved ansigtet. Når du har hætten på, forsegler den om din hals med en glatskinds membran. Membranen er lavet så den er 6 cm høj fortil og 10 cm bagtil, det gør at selv om du bevæger hovedet vil hætten slutte til i nakken.
Lagervare i Dykkercentret 295,- inkl. 25% moms. Du kan bestille hætten via E-Handel.

9-12. September. Mandal - Sydnorge
Dykning i Norge skal bare opleves. Norge er bare så feeeeedt, nemt at komme til også selve dykker stederne, utrolig flot natur, uanede dykker muligheder, kanont flotte natur dyk i bla. store tangskove (Lindenes er Norges sydligste punkt), væg dyk i verdens klasse, nogle steder med negativ hældning, vragdyk (Gudrun i Flekke fjord, eller et i området NN), skrammel dyk i en gammel naturlig navn hvor der på bunden ligger 1000 vis af skrammel som f.eks. kridt piber, glas, service, masser af u/v liv, hummere, store taske krabber, ørreder, torsk, langer, blå stål, hav katte, hav tasker samt m.m.
Læs mere på www.bluehorizons.dk

Danmarks Akvarium - Information fra Søhesten
Lionfish er det engelske navn for dragefisk. Den almindelige dragefisk Ptoris Volitans er en lille men flot fisk, der primært lever ved de tropiske koralrev. Om dagen gemmer den sig og gør ikke det store væsen af sig. Om natten er den meget aktiv, hvor den jager små fisk, rejer og krabber. Byttet trænges op i en krog ved hjælp af de store brystfinner, hvorefter det fanges ved at dragefisken skyder munden hurtigt frem. Dragefisk har en række lange giftige pigge i rygfinnen. Giften er at sammenligne med giften hos fjæsing – den er meget smertefuld men kun dødelig i sjælden tilfælde.

--------------------------------------------------------------

Deltagelse i verdensmesterskaberne truet
Lene Europa Mester Athen 1999
Danmarks bedste finne- og apparatsvømmer var tæt på ikke at komme med til verdensmesterskaberne i Kina. Dansk Sportsdykker Forbund løb fra sine løfter om fuld økonomisk støtte til rejsen. Dykkercentret har lovet at støtte Lene økonomisk for at sikre hendes deltagelse. Ud over hjælp til rejsen sponsorerer Dykkercentret Lene med dragt, finner og regulator. I første omgang skal Lene vise, at hun er Danmarks bedste ved de kommende Danske mesterskaber i Farum - Læs mere.

--------------------------------------------------------------

Dykkercentret er blandt sponsorerne ved Værløse Duathlon
Søndag den 5. september indbyder HareTri og sponsorer til Skandinaviens største Duathlonstævne kun 18 km. fra Rådhuspladsen.
Der kan deltages på lang distance 10 løb - 44 cykling - 5 løb eller kort distance 5 løb - 22 cykling - 2,5 løb. Alt selvfølgelig i kilometer. Ud over individuelle klasser (inddelt efter køn og alder) kan du deltage i familiestafetten eller firmastafet på den lange distance.
Tag til Værløse og vind store præmier, blandt andet Gavekort til Dykkercentret.  Tilmeld dig i dag.
Et stævne med udfordringer for alle - og alle niveauer. Læse mere på HareTri.dk

Vind dykkerur, der har været med på Titanic - Konkurrencen slutter den 30. september.
Bedøm DYKKERCENTRETs E-Handel og deltag i lodtrækningen om et dykkerur, der har deltaget på Sub Sea Explorer Titanic 2001 ekspeditionen.
Uret er nr. 14 af 15 ure, der var med på et dyk til Titanic den 30. juli 2001. Uret er med certifikat.
Klik her for at deltage i lodtrækningen.
Se vinderen af den sidste konkurrence.

--------------------------------------------------------------

Uwatec Aladin Pro - Verdens mest kendte og brugte dykkercomputer
Da Uwatec lancerede Aladin Pro i 1980 blev den hurtigt en af mest populære dykkercomputer
e blandt dykkere. Aladin Pro giver stadig fordelene ved den unikke Bülmann algoritme ved alle dyk, der igennem årene er blevet opdateret. Aladin Pro ændrer på dine dekompressions data ved forhold som, koldt vands dykning, varierende opstigningsrate, gentagne dyk. For eksempel hvis du overskrider opstigningshastigheden på en given dybde, vil du måske blive anbefalet at lave et dekompressions stop, selv om dybde og tid ikke gjorde det nødvendigt. Med Aladin Pro’en har du også mulighed for at planlægge din maksimale dybde på dit næste dyk, overflade interval og den viser dine dekompressions informationer. Desuden giver Aladin Pro dig både akustiske og visuelle alarmer ved dine dekompressions status. For at gøre det hele så simpelt som muligt, giver Aladin Pro kun de nødvendige informationer du behøver under dykket. Som alle Aladin computere arbejder Aladin Pro altid og overvåger ændringer i for eksempel højde over havets overflade. Så imens Aladin Pro beregner, vil du kunne fortsætte med at dykke. Læs mere under Udstyr - Beskrivelser.
TILBUD 1995,-. Kig ind i Dykkercentret i dag og hent dig Aladin Pro - Begrænset antal.

--------------------------------------------------------------

Flasker på tilbud
12 liter stålflaske 200 bar med ventil og standfod - 1395,-. 3 års garanti og 2 års gratis service.
Begrænset antal - Bestil din i dag på E-Handel eller kig ind i DYKKERCENTRET på Frederiksberg.
SKYND dig - antallet er ved at være lavt.

--------------------------------------------------------------

Komplet sæt udstyr for kun 9445,-
Seac Sub Club 2-delt 7 mm. semi-dry, handsker, støvler, maske, snorkel, hælremsfinner, vægtbælte med 10 kilo coated bly, BC-Vest, regulator og octopus koldtvandsgodkendt efter de nyeste og strengeste krav, manometer, luftflaske. Kort sagt et komplet sæt udstyr.
3 års garanti. 2 års gratis service (eksl. udskiftede dele) med mulighed for forlængelse til 5 års gratis service.
Kig ind og få pakket dit sæt i dag i Dykkercentret på Frederiksberg.
Hurtig og nem finansiering igennem DanAktiv fra 297,- om måneden med 0,- i udbetaling.
Med udbetaling på 2360,- fra 212,- om måneden. Send din låneansøgning ind og kig ind i forretningen, hvor vi pakker dit udstyr med det samme.

Vragmesse 2004
Vragmesse_036.jpg (421608 byte)
Dykkerklubben Marsvinet arrangerer vragmessen, der er tænkt som et udstillings vindue af alle de interessante ting, som vi dykkere ser når vi er i vandet. Så hvis i har noget i gerne vil dele med andre og få sig en hyggelig snak med ligesindede vragdykkere så skulle i tage at deltage i denne uformelle udstilling af fund fra den undersøiske verden. Byg jeres egen stand op og kom til Middelfart i September.
Vragmessen finder sted i Middelfart den 18. og 19. september. Tilmelding kan ske til: Carsten Jensen - 40833582. Ole Jensen -  21818587 eller Lars Nygaard - 22439889.

--------------------------------------------------------------

Tycho Brahe Planetariums
2362-500x500.jpg (240994 byte)"Det Ukendte Dybhav"

Det Ukendte Dybhav handler om to videnskabsmænds ønske om at finde afgørende spor efter det første liv på Jorden. Deres søgen bringer dig fire kilometer ned under havets overflade til bunden af dybhavet. For dybt nede - på bunden af Jordens egne oceaner - findes et fremmedartet liv, der er udviklet og holdes i gang af den energi og varme, som frigives fra radioaktive stoffer i Jordens indre. Videnskabsmændenes håb er, at ny viden om denne ekstreme livsform kan løse gåden om livets oprindelse.
Filmen, som er med dansk tale, giver et indblik i nogle af de skelsættende forskningsresultater og diskussioner om livets opståen og udvikling på Jorden, som er aktuelle netop i disse år.
Aldersgrænse: Tilladt for alle (børn under 3 år har ikke adgang til vores IMAX-film).
Se mere på http://www.volcanoesofthedeepsea.com 

--------------------------------------------------------------

Tycho Brahe Planetariums.
dykker.jpg (44820 byte) "Koralrevet" er blevet kåret som årest bedste I-Max film 2003.
Filmen tager publikum med til det populære paradis under havets overflade.
Det er nok det nærmeste du kan komme rigtig dykning uden selv at blive våd. Har du ikke allerede været inde og nyde denne storslåede film, så reserver plads allerede i dag.

--------------------------------------------------------------

Tycho Brahe Planetariums. "Delfiner" 
delfin.jpg (100653 byte) At svømme med vilde delfiner er et uopnåeligt ønske for dyreelskere verden over. I denne film svømmer du med et af havets mest legende, livgivende og intelligente væsner. Filmen er spækket med eksotiske lokaliteter, aktuel viden og hjertelige møder mellem mennesker og delfiner. Den boblende og melodiøse filmmusik er komponeret og indspillet af Sting.