Modtager du ikke allerede E-News kan du tilmelde dig her

Maj 2004
Så er sommeren kommet og med den masser af aktivitet under overfladen.
I år har du ud over at nyde livet komfortabelt under overfladen også mulighed for at gøre det i overfladen. Med Aquaman dragterne åbner vi mulighed for mange timer ophold i overfladen uden problem. Aquaman er specialist i dragter til svømning i overfladen. Kig ind og se nyhederne i Dykkercentret.
En anden god nyhed er on-line X-ray nr. 2, der nu er klar til downloading. Du kan læse mere om Danmarks bedste gratis dykkerblad under Blue Horizons.

Denne gang kan du i DYKKERCENTRET E-News blandt andet læse om:
Blue Horizons
- Nyt gratis X-Ray er klar. Spækhuggere blotter sig. Dykkerforsikringen består.
Diverse
- Job i Dykkercentrets forretninger. Vinderen af Uwatec Smart Com.
Dykke aktiviteter
- Dyk og Spis - Nye spændende arrangementer med Langtved Færgekro.
Gode Ideer og Tips
- Hvad er det der gemmer sig under overfladen? Et godt fotoråd.
Kurser
- Begynder, Videregående og Specialty kurser.
Nye links
- Nu 126 links på dykcen.dk
Nyt udstyr
- Danmarks bedste og flotteste semi-dry. Danmarks præmiere på Aquaman svømmedragter.
Rejseinformationer
- Deep south. Brothers Island. Eksklusivt arrangement til Island. Job i Ægypten.
Sponsor nyheder
- 300 millioner æg på en gang.
Tilbud
- Vind S600 Classic regulator. Få 600,- for din gamle defekte dykkercomputer. Flasker på tilbud.
Udstillinger
- I-Max film i Tycho Brahe.

Ovennævnte er bare et lille udpluk af alle de de nyheder du finder under hvert emne.

X-ray magazine #2 er nu klart til Download
Magasinet kan gratis hentes på (http://www.bluehorizons.dk/xray_new.html). Denne gang skal vi en tur rundt om Tasmanien, af kendere, fx David Doubilet, udnævnt til et af verdens smukkeste dykkersteder. Måske langt væk, men i anledning af det royale bryllup syntes vi at det var meget passende – og selvom Frederik og Mary skulle hænge en ud et vist sted er billederne i hvert fald superbe. Er man overfølsom overfor jetlag kan mindre også gøre det, så Erling Svensen, der er en af Norges bedste uv-fotografer og forfattere, tager os på uv-rundvisning ved norske Egersund, som byder på klart vand, store tangskove, vrag og en enestående natur.
Men vi skal faktisk besøge alle kontinenter – på nær Antarktis – i denne udgave. Vores fotoportofolio er fra den sydafrikanske prisvinder Andrew Woodburn, vi skal se nærmere på Belizes Blue Hole og endeligt er der en længere fotoreportage fra en af vores rejseprojekter, liveaboard-turen på den enestående Baikalsø i Sibirien.

--------------------------------------------------------------

 Spækhuggere blotter sig
Se min smukke navle.
Spækhuggere har udviklet en af de mest sofistikerede jagtteknikker blandt de havlevende dyr alt sammen med det formål at overliste de sild der gemmer sig i de dybe norske fjorde. En gruppe forskere fra havforskningsinstituttet i Bergen har ved hjælp af sonar fulgt med en gruppe på omtrent halvtreds spækhuggere dykkede ned efter sildene. Det de kunne observere var et nøje udført koordineret angreb. Hvalerne omringede grupper på titusinder af sild og fik den adskilt fra hovedstimen.
Læs hele artiklen på www.bluehorizons.dk

--------------------------------------------------------------

Forsikringen består
Der var dødstille da punktet om opsigelse af den kollektive dykkerforsiking kom til afstemning. Havde årets repræsentantskabsmøde været en Western var dette duellen på hovedgaden efter at den kollektive dykkerforsikring igennem det forløbne har havde været det mest debatterede emne. Ved forrige repræsentantsskabsmøde var forsikringen blevet vedtaget med den snævrest mulige margin og til den nye møde var der kommet en række enslydende dagsordenforslag om at opsige forsikringen. Efter en del debat om rækkefølgen af afstemninger blev rækken af forslagene kogt ned til en afstemning om et enkelt forslag, nemlig det stillet af Biodyk.
Læs hele artiklen på
www.bluehorizons.dk

Til dykkercentre, dykkerklubber og dykkere!
Det er med stor beklagelse, at vi må konstatere, at dykkersamfundet ikke har bakket tilstrækkeligt op omkring rekordforsøget.
Det er - på trods af stor interesse fra mange - ikke lykkedes os at samle de nødvendige 600 dykkere til forsøget og vi ser os derfor nødsaget til at aflyse arrangementer den 5. juni 2004 på Århus Havn.
Det er brandærgeligt, at arbejde med en elles god ide i så lang tid og så nu må konstatere, at kræfterne var spildte pga. manglende opbakning.
Vi vil gerne takke alle der har tilmeldt sig, som selvfølgelig får deres penge retur, samt alle dem som har været involveret i projektet og ydet en indsats - stort som småt.
Vi håber andre vil forsøge igen på et senere tidspunkt, når dykkersamfundet er klar hertil.

--------------------------------------------------------------

Job i DYKKERCENTRET.
Vi søger en halvtids medarbejder med snarest muligt ansættelse. Varierende arbejdstid dog med minimum 80 og maksimum 90 timer månedligt. Fast timeløn 100,- og diverse personalegoder.
Minimumskrav er tidligere salgserfaring fra specialforretning. Se desuden personalekrav.
Ansøgning kan fremsendes via mail eller direkte til DYKKERCENTRET.

--------------------------------------------------------------

Vinderen er fundet
smart02.jpg (34352 byte)
Karsten Hansen var en meget glad dykker, da han afhentede præmien i forbindelse med Uwatec Smart Com konkurrencen i Dykkercentret.
Den nye konkurrence er startet og denne gang kan du ikke svare forkert - det eneste der kræves for at du kan deltage i konkurrencen er at du besvarer spørgsmålene.
Husk at sende dine svar ind senest onsdag den 30. juni, for at du kan være med i lodtrækningen om den unikke regulator Scubapro Mk25AF / S600 Classic fremstillet i begrænset antal for at fejre Scubapros 40 års jubilæum..

--------------------------------------------------------------

 Tan Delta Force Fin Featured in "Objects of Design"
kick.jpg (9224 byte)" The "Force Fin" is an example of highly efficient water-sports equipment as well as a poetic design statement," Paolo Antonelli, Curator of the Department of Architecture and Design, Museum of Modern Art
Tan Delta Force Fins are included in "Objects of Design", a new publication from the Museum of Modern Art by the curator of its Department of Architecture and Design, Paolo Antonelli. "Objects of Design" showcases key works from the Museum of Modern Art's Architecture and Design Collection. "Objects of Design" features a wide variety of artifacts by great designers of the modern period. Tan Delta Force Fins were included as an example of contemporary manifestations of familiar genres using radical new materials and techniques of manufacture.
Tan Delta Force Fins
are made of high performance polyurethane. Polyurethane has compression set, or "memory" unmatched by other materials used in the manufacture of fins. The memory allowed Force Fin's designer, Bob Evans, to make a fin with curves that maximize the smooth flow of water over the fin blade, and work most efficiently with your kick. Polyurethane also has the highest rebound, or snap. Its the snap that moves water faster, letting the fin do the work for you.
"Objects of Design" is available from the Museum of Modern Art at www.moma.org.
Sources for Tan Delta Force Fins can be found at www.forcefin.com
Kig ind i DYKKERCENTRET og lån et par af verdens bedste finner helt gratis.

--------------------------------------------------------------

Sidste nye på Dykkercentrets hjemmeside:
- 26/05-04 Pressemeddelelse - Seac Sub SeaTeam - Danmarks bedste semi-dry dragt
- 23/04-04 Ny Aktivitetsplan for juni - Reserver plads i dag til dit næste dyk
- 21/05-04 E-Handel opdateret nu med 723 varenumre. Du kan bestille ture og udstyr via E-Handel
- 21/05-04 Nu 126 links på dykcen.dk
- 21/05-04 Nyt link - Aquaman leverer verdens bedste dragter til svømning i havet.
- 21/05-04 Sponsoraftale med HareTri - hold dig i form
- 19/05-04 Nyt link - Fenvalter tilbyder specieldesignede monofinner
- 19/05-04 Nyt link - Speed Swim har specialiseret sig i udstyr til finne- og apparatsvømning
- 19/05-04 Instruktør e-mail info. Force finne på Museum of Modern Art
- 22/04-04 Ny konkurrence - Vind Scubapro Mk25AF / S600 Classic regulator

Du kan altid se alle DYKKERCENTRETs dykkerture og tilmelde dig på E-Handel.

--------------------------------------------------------------

Dyk og Spis med DykkerGitte og Langtved Færgekro
billede af Langtved Færgekro
Efter et godt dyk har man ofte lyst til at snakke om dykket, og hvad er mere oplagt end at nyde et godt måltid mad sammen?
Dykkergitte.dk og kokken Svend fra Langtved Færgekro er gået sammen om en række arrangementer under titlen Dyk og Spis. Kort fortalt handler det om at dykke, spise og hygge sig. Med udgangspunkt i Isefjorden kombineres nye og kendte dykkersteder med forskellige temaer for dykningen og den tilhørende spisning.
Isefjorden er en sand naturperle – både over og under overfladen. Den smukke natur, der omgiver fjorden, indbyder til skønne spadsereture for ikke-dykkere, der har lyst til at spise sammen med os. Arrangementerne er for hele familien.
Pris:
Hvert arrangement koster 200 kr./person og er inklusiv dykning, spisning og sejlads til de arrangementer, hvor vi sejler ud til dykstedet. Drikkevarer kan købes på stedet.
Tilmelding til Gitte via email:
Gitte@dykkergitte.dk eller via telefon 46 19 19 24 senest en uge før hvert arrangement.
Vi mødes ved Langtved Færgekro ved Munkholmbroen mellem Holbæk og Roskilde. Munkholmvej 138, 4060 Kirke Såby. Læs mere om kroen på hjemmesiden:
www.langtvedfaergekro.dk
På grund af vejr- og vindforhold, kan der ske ændringer i programmet.
Gyldigt dykkercertifikat og logbog, skal fremvises inden hvert dyk.
Detaljer om de enkelte ture bliver løbende opdateret på DykkerGitte.dk. Her kan man også finde information om dykkerkurser. Hvis det er over 6 måneder siden, du sidst har dykket anbefales det at tage et genopfriskningsdyk, før du tager på en Dyk og Spis-tur

---------------------------------------------------------------

Tirsdag den 15. juni kl. 18 ved Langtved Færgekro
2004 03.jpg (28220 byte) De fleste har nok set skrubber, når de dykker. De er lette at kende med deres mørke og meget ru overside. Som regel trykker de sig ned mod bunden, når man svømmer forbi. Hvis man er hurtig, kan man fange dem i halen. Ellers svømmer de pludselig meget hurtig væk.
Skrubben er en meget udbredt spisefisk i Danmark – og det er ikke uden grund. Det er en af de bedste spisefisk. Vi dykker i Isefjorden og ser efter skubber. Her finder vi også et rigt udbud af søpunge og søanemoner.
Efter dykket spiser vi skubber på Langtved Færgekro. Opskriften på aftenens ret bliver selvfølgelig udleveret, så man selv kan prøve sine gastronomisk evner af, næste gang man har en skubbe med op fra et dyk.
Arrangement koster 200 kr./person og er inklusiv dykning og spisning. Drikkevarer købes på kroen. Tilmelding til Gitte:
Gitte@dykkergitte.dk eller via telefon 46 19 19 24 senest onsdag den 9. juni. Husk fisketegn, hvis du ønsker at tage fisk med op.

---------------------------------------------------------------

Cool Diver
Hvis der ikke er en tur i Dykkercentrets aktivitetsprogram, så prøv at checke Cool Divers aktiviteter. Aktiviteterne til og med juni er klar under 3:Ture

--------------------------------------------------------------

Bestil plads på din næste tur med Dykkercentret via nettet.
Gå ind under E-Handel - Turtilmelding og book din plads. Bemærk du kan kun reservere plads ved at betale med Dankort eller kreditkort.
Modtager du ikke automatisk besked, når Aktivitetsplanen er klar, kan du tilmelde dig her.
Du kan allerede nu se nogle af de ture, der er på programmet frem til september på E-Handel siden under Turtilmelding.

--------------------------------------------------------------

Fjordbundens grønne enge
Dansk Sportsdykker Forbund - Nyt miljøkursus
De danske brakvandsområder er enestående i verden, og kendskabet til disse meget speciale miljøer er et meget spændende emne, som Miljøudvalget nu vil tage op.
I samarbejde med en af de eneste biologer med specielt kendskab til danske kransnålalger, hvoraf enkelte kun findes få steder i Danmark, vil kurset fokusere på livet i brakvand for planter og dyr. Vil vi også undersøge ålegræs og trådalger som gode og dårlige indikatorer for miljøet.
Dato: 10-12. september 2004. Prisen er kr. 500 pr. person.
Tilmelding og betalingen forgår til DSF kontoret, tilmeldingsfrist er fredag den 13. august. Betaling til BG Bank 9543 5533996, mærket kurset navn medlemsnr. og kursus nr. M20402.
Yderligere informationer hos: John Andersson, mobil: 25709199, E-mail: john.andersson@mail.tele.dk

Ved du hvad det er du ser der ude?
Glæden ved oplevelser er altid størst, når vi ved hvad det er vi kan opleve. Hvor mange gange har du ikke under et dyk set en eller anden sjov, spændende eller mærkelig skabning, som du ikke havde den fjerneste anelse om, hvad var for noget? På Biologi specialty kurset lærer du at genkende de organismer og dyr du ser på et dyk i Danmark.
Kurset er opbygget, så alle både kan lære noget og have stor fornøjelse af de informationer du får på kurset for at gøre fremtidige dyk endnu bedre og mere oplevelsesrige. Dyk.Nu tilbyder dig et Biologi kursus i juni - Tilmeld dig allerede i dag, hvis du vil være sikker på en plads.

--------------------------------------------------------------

Et godt fotoråd modtaget fra Hans Aage Tingleff:
Silikatet kan tørres i ovnen ved 80-100 °C og dermed genbruges mange gange. Når det er vandmættet skifter det farve til blå/lilla. Når du er i de varme fugtige lande kan det være svært at få kold luft i "kassen". Du kan lukke kassen om natten når det er koldest eller eventuelt lægge den i køleskabet og lukke den der.
Når man bruger sit digitale kamera og har det tændt udvikler batteriet meget varme, det vil bevirke at linsen dugger. Tænd først kameraet når du skal fotografere og sluk straks derefter. Hold pauser mellem optagelserne.
Jeg har rigtig dårlig erfaring med det anti dugmiddel, der fulgte med kassen til mit Canon ixus 330, Duggen satte sig som dråber, der efter tørring efterlod ringe eller mærker på glasset. De var ret svære at pudse af.

Check Dykkercentrets hjemmeside for planlagte kurser i 2004 - siden opdateres løbende med nye tilbud. Du kan selv planlægge dit kursus sammen med din instruktør. Eller du kan vælge et af de fastslagte kurser - Check hjemmesiden under Kurser.

--------------------------------------------------------------

Videregående kursus 2. til 7. juni - Advanced Open Water Diver
Check Dyk.Nu

--------------------------------------------------------------

Begynderkursus 9. til 13. juni - Open Water Diver
Check www.dykkergitte.dk  

--------------------------------------------------------------

Videregående kursus 12. til 20. juni - Rescue Diver
Check Dyk.Nu

--------------------------------------------------------------

Begynderkursus 25. til 29. juni - Open Water Diver
Check www.dykkergitte.dk  

--------------------------------------------------------------

Videregående kursus 26. til 27. juni - Biologi specialty
Check Dyk.Nu

--------------------------------------------------------------

I Dykkercentret stiller vi undervisningslokaler med alt i A/V-udstyr, til rådighed for selvstændige instruktører og dykkerskoler. Nedenstående skoler og instruktører er udvalgt af Dykkercentret for at garantere dig den bedste og sikreste undervisning.
Cool Diver - 25119093 - info@cooldiver.com - www.cooldiver.com
dyk.nu - 28882855 / 56 - info@dyk.nu - www.dyk.nu
DykkerGitte - 46191924 - gitte@dykkergitte.dk - www.dykkergitte.dk
InterDive - 25620000 - info@interdive.dk - www.interdive.dk
NASE Instructor - 28894144 - kristian@naseinstructor.dk - www.naseinstructor.dk

- 21/05-04 Nyt link - Aquaman leverer verdens bedste dragter til svømning i havet.
- 19/05-04 Nyt link - Fenvalter tilbyder specieldesignede monofinner
- 19/05-04 Nyt link - Speed Swim har specialiseret sig i udstyr til finne- og apparatsvømning

SeaTeam
seacsub_seadress.jpg (306391 byte)seacsub_seateam.jpg (321095 byte)Super semi-dry dragter fra Seac Sub. Den nye SeaTeam dragt er nytænkning inden for semi-dry dragter. Designet på SeaTeam er helt nyudviklet med nye dobbelt manchetter i SCS metal/ultaspan med lynlåse, for at gøre det nemmere for at dig at tage på og af. I ryggen er der en diagonal Dry Gex 8 tørlynlås, så du ikke får vand ind her. Helt nye farver grå/sort i herre og rød/sort i dame. En anden nyhed ved den nye SeaTeam er at den er lavet i en ny 7mm neopren med inderfoer af Fire Dry, som gør at dragten tørrer ekstremt hurtigt. Du kan lige frem se vandet løber af dragten. Dragten kommer i 9 herre og 8 dame modeller, så der er mulighed for at finde den rigtige størrelse til næsten alle. Den nye SeaTeam dragt er ikke kun super kvalitet og funktion, men også meget flot design.
Vest til SeaTeam
seacsub_vestseateam.jpg (306236 byte)Til den nye SeaTeam er der også en vest, som er lavet med det samme flotte design. Af nyheder på vesten kan nævnes Powertex på skuldrene, som gør den ekstrem slidstærk. Hætten er lavet med så luft kan sive ud, men vandet kan ikke komme ind. Sammen med SeaTeam heldragte er det den ideelle løsning til alle dykkere, der vil dykke i Danmark og samtidig have en dragt der kan benyttes på ferien til varmere farvande.
SeaTeam heldragt 2695,-
SeaTeam vest 1195,-
SeaTeam dragt komplet med vest tilbud 3495,-
Du kan bestille SeaTeam dragten via E-Handel.
Læs mere om hele Seac Sub super program af dragter.

--------------------------------------------------------------

Undervandsvideo til sport og professionelle
Firmaet RC-Udvikling i Thisted har udviklet et nyt video koncept for alle der dykker. Programmet spænder lige fra video til sportsdykning og op til professionelt udstyr til erhvervsdykkere.
Check det spændende udstyr fra RC-Udvikling

--------------------------------------------------------------

Aquaman svømmedragter
Aquaman i Frankrig leverer ubetinget verdens bedste dragter til svømning i havet.
Aquaman var den første producent, der fabrikerede en våddragt der kunne tilbyde varme, bevægelsesfrihed, lav vandfriktion og let at tage af. Det var i 1986, hvor triatlon begyndte at blive populært over hele verden. I dag er Aquaman dragterne stadig teknologisk foran alle andre. Aquaman dragter er de bedste dragter, hvis du vil bevæge dig rundt i overfladen hele dagen uden at fryse eller få slidsår.
Dykkercentret er distributør for Aquaman i Danmark.

--------------------------------------------------------------

En perfekt "Undervands-thriller" til alle med interesse for dykning
Den verdensberømte bestsellerforfatter Clive Cussler skriver "undervandsthrillere" med meget højt spændingsniveau. Således også i hans seneste roman Slangen (der nu udkommer på paperback), hvor en stor del af handlingen udspiller sig i det sunkne skib "Andrea Doria" ud for den amerikanske kyst.
Clive Cussler er en internationalt anerkendt ekspert i skibsvrag, og stifter af the National Underwater & Marine Agency, (NUMA) en ikke-profiterende organisation som har dedikeret deres arbejde til maritim historie.
Du finder den spændende bog hos boghandlerne for 129,95

--------------------------------------------------------------

Komplet udstyr fra 9.495,-  Lån op til 30.000 kr. Her og nu
Det er OK at leje - Det er fedt at ejeUdfyld og indsend låneansøgningen elektronisk. Bemærk - det er kun lån til dykkerudstyr i Dykkercentret, du kan ansøge om.
Dykkercentret vil herefter få svar via fax inden for 15 minutter.
Bliver dit lån godkendt skal du blot kigge ind i Dykkercentret inden 7 dage. Vi pakker dit udstyr med det samme og du kan komme ud og dykke. Kommer du ikke i Dykkercentret inden 7 dage, annulleres lånet automatisk. Vi giver dig selvfølgelig besked om dit lån er blevet afslået eller bevilliget.
Du er selvfølgelig også velkommen til at komme ind i Dykkercentret, så hjælper vi dig med at udfylde låneansøgningen. Modtager vi ikke svar inden for 15 minutter, er der en flaske champagne til dig.

Dykkerleder eller instruktør til Ægypten - Atlantis rejser
Er du en erfaren dykkerleder, dykkerinstruktør eller har du på anden måde et fag eller en interesse, der er forankret i Ægypten? Så kan vi måske tilbyde dig et spændende og udfordrende job som rejseleder i Ægypten.
Til vintersæsonen bruge et par dygtige, entusiastiske og ambitiøse rejseledere i Sharm el Sheikh ved Rødehavet.
Vi tilbyder en grundløn + provision samt  logi og forsikring. Vi sørger for ca. 3 ugers oplæring og regner med ansættelse/udstationering fra primo september 2004. Lyder det som en udfordring for dig? Så send en ansøgning med cv hurtigst muligt til: lotte@atlantisrejser.dk eller Atlantis Rejser, Frederiksberg Alle 44, 1820 Frb. C, Att. Lotte Lund Blom

--------------------------------------------------------------

Book din sommerferie nudeepsouth.jpg (2699 byte)
"Deep South" – 22.juli - basispris 8.990. (http://www.bluehorizons.dk/rejser/trip03.html)
Deep South er begrebet for området udfor det allersydligste Egypten og de mange revformationer fra Elphinstone og ned til Zarbargad Island og St. John omkring grænsen til Sudan.
Revene hernede fås ikke bedre. Her møder man det ægte 'Big Blue". Uberørte rev og regelmæssige møder med 'big pelagics' - delfiner, skildpadder, rokker, hajerOmrådet er stort set uforstyrret af menneskelig aktivitet når man undtager de enkelt liveaboards der besøger området. På land findes der stort set ikke andet end ørken i en meget vid omkreds. Efter vi lander i Hurghada har vi således en 3-5 timers buskørsel ned langs den øde men smukke kyst før vi når vores udskibningssted i en af havnene ved Marsa Ghaleb, Marsa Alam, Hamata eller Wadi Lahami.

--------------------------------------------------------------

Eksklusivt arrangement 26. august 2004
De_flade_plateauer_ved_Silfra.jpg (30173 byte)
Udover dykning i Thingvellir, byder denne tur på en eksklusiv og intens cocktail af det bedste som sagaøen har at byde på. Udover dykningen i både hav- og ferskvand, tager vi på hvalsafari, prøver at køre jetski, ser på vulkaner, lava og geysere samt smager på den lokale hummer.
Vandet er exceptionelt klart, luften ligeså. Jeg tager en dyb indånding og lader mit blik danse henover den takkede kystlinie langs Thingvallavatn, Islands største sø. Vi befinder os små 50 km øst for Reykjavik. Her ved Thingvellir, befinder vi os på det sted hvor det ældste eksisterende parlament i verden første gang mødtes så langt tilbage som år 930. Tankevækkende. Det er som om dette sted er skæbnebestemt. Udover at dette sted er Islands nationale helligdom - og dets mest historiske lokalitet, er landskabet også meget smukt. Men først og fremmest er Thingvellir er af verdens mest underfulde dykkerlokaliteter."
http://www.bluehorizons.dk/rejser/trip05.html

--------------------------------------------------------------

30. sept. 2004.
Brothers island og Safagakysten basispris 8.795,- 
Brothers lslands ligger midt i Rødehavet, to øer, storebror og lillebror, som næsten naturstridigt rejser sig lodret fra bunden langt langt nede. De virker som magneter på områdets store dyr, der søger til øerne hvor man kan se dem afpatrujlere de imponerende ydervægge. I strømmen stortrives også de mest imponerende blødkoraller. Og så ligger her tilmed at par rigtigt gode vrag.På denne tur mikser vi det åbne vands dramatik og muligheder for at se storvildt med kystzonens frodige koralhaver. Det store perspektiv sat op mod alle de små deltaljer der gemme sig i korallabyrinterne langs kysten.
Vi besøger Brothers for derpå at cruise langs kysten mellem Safaga og Quesir og de mange specielle men sjældent besøgte rev man finder her. Brothers Islands er et af de steder man bare skal nå at besøge i løbet af sin dykkerkarriere. Kulisserne herude er intet mindre end storladne. Storslåede, men på en anden måde er kysten på begge sider af Safaga også. Stadigvæk kan man sejle her og ikke ane bebyggelse så langt øjet rækker. Revene er derefter - uberørte
http://www.bluehorizons.dk/rejser/trip06.html

--------------------------------------------------------------

Nye Rejseprojekter
2004 01.jpg (19191 byte)
Af nye ture laver vi en kør-selv tur til de Østrigske alpesøer i September i støbeskeen. Her kan du opleve noget at det klareste vand man kan dykke i – og en form for dykning man ikke prøver hver dag. Billederne taler for sig selv. De ydre rammer er: Rejsedage: onsdag 15.sept. til lørdag 18. sept. Prisen, der bliver på delebasis, forventes at blive på 2.500-3.000. Turleder bliver Timo Schröder som har erfaring med området. Turen bliver slået op på Blue Horizons website, men kræver medlemskab da den bliver lavet på privat basis, hvor man deles om omkostningerne. Kontakt: timo@bluehorizons.dk

Danmarks Akvarium - Information fra Søhesten
mola1.jpg (29806 byte)300.000.000 æg lagt på en gang.
Klumpfisken menes at kunne lægge 300 millioner æg. Nu er klumpfisken imidlertid også den af alle benfisk, der bliver størst - op mod 2 tons. Ser man på vores velkendte skrubbe, kan den alligevel godt være med i konkurrencen, da den lægger flere æg per kilo kropsvægt end klumpfisken. Hvis en klumpfisk på 2 ton lægger 300 millioner æg har den lagt 300.000 per kilo kropsvægt. Skrubben der i mod kan lægge op til 1.800.000 æg per kilo kropsvægt.

Vind en Scubapro Mk25AF S600 Classic regulator
S600 classic.jpg (14611 byte)
Bedøm DYKKERCENTRETs nye hjemmeside og deltag i lodtrækningen om en af de få Mk25AF S600 Classic regulatorer.
S600 Classic bliver et samleobjekt, da der kun er fremstillet et begrænset antal af lige netop denne regulator. Læs mere om den specielle regulator.
For at deltage skal du blot svare på 5 spørgsmål og du kan ikke svare forkert. Dit svar skal være modtaget af DYKKERCENTRET senest onsdag den 30. juni 2004.
Klik her for at deltage i lodtrækningen.

--------------------------------------------------------------

Flasker på tilbud
12 liter stålflaske 200 bar med ventil og standfod - 1395,-. 3 års garanti og 2 års gratis service.
15 liter stålflaske 200 bar med ventil og standfod - 1495,-. 3 års garanti og 2 års gratis service.
Begrænset antal - Bestil din i dag på
E-Handel eller kig ind i DYKKERCENTRET på Frederiksberg.

--------------------------------------------------------------

smart_pro.jpg (16584 byte)Uwatec Smart computer 3495,-  (ved aflevering af gammel dykkercomputer)
Inkluderet Pc-interface og programmer ved ombytte med gammel dykkercomputercomputer.
Har du en gammel dykkercomputer får du 500,- for den uanset mærke, alder og funktion. Det eneste der kræves er, at der er en elektronisk dykkercomputer.
Kig ind i Dykkercentret på Frederiksberg og få din nye computer allerede i dag.
Normalpris 3995,-
Begrænset tid - Bestil i dag - Kig ind i Dykkercentret

--------------------------------------------------------------

smart com front.jpg (27925 byte)Uwatec Smart Com computer 4995,-  (ved aflevering af gammel dykkercomputer)
Inkluderet Pc-interface og programmer ved ombytte med gammel dykkercomputercomputer.
Har du en gammel dykkercomputer får du 600,- for den uanset mærke, alder og funktion. Det eneste der kræves er, at der er en elektronisk dykkercomputer.
Kig ind i Dykkercentret på Frederiksberg og få din nye computer allerede i dag.
Normalpris 5695,-
Begrænset tid - Bestil i dag - Kig ind i Dykkercentret

Tycho Brahe Planetariums
2362-500x500.jpg (240994 byte)"Det Ukendte Dybhav"

Det Ukendte Dybhav handler om to videnskabsmænds ønske om at finde afgørende spor efter det første liv på Jorden. Deres søgen bringer dig fire kilometer ned under havets overflade til bunden af dybhavet. For dybt nede - på bunden af Jordens egne oceaner - findes et fremmedartet liv, der er udviklet og holdes i gang af den energi og varme, som frigives fra radioaktive stoffer i Jordens indre. Videnskabsmændenes håb er, at ny viden om denne ekstreme livsform kan løse gåden om livets oprindelse.
Filmen, som er med dansk tale, giver et indblik i nogle af de skelsættende forskningsresultater og diskussioner om livets opståen og udvikling på Jorden, som er aktuelle netop i disse år.
Aldersgrænse: Tilladt for alle (børn under 3 år har ikke adgang til vores IMAX-film).
Se mere på http://www.volcanoesofthedeepsea.com 

--------------------------------------------------------------

Tycho Brahe Planetariums.
dykker.jpg (44820 byte) "Koralrevet" er blevet kåret som årest bedste I-Max film 2003.
Filmen tager publikum med til det populære paradis under havets overflade.
Det er nok det nærmeste du kan komme rigtig dykning uden selv at blive våd. Har du ikke allerede været inde og nyde denne storslåede film, så reserver plads allerede i dag.

--------------------------------------------------------------

Tycho Brahe Planetariums. "Delfiner" 
delfin.jpg (100653 byte) At svømme med vilde delfiner er et uopnåeligt ønske for dyreelskere verden over. I denne film svømmer du med et af havets mest legende, livgivende og intelligente væsner. Filmen er spækket med eksotiske lokaliteter, aktuel viden og hjertelige møder mellem mennesker og delfiner. Den boblende og melodiøse filmmusik er komponeret og indspillet af Sting.